Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, TomekL3 napisał:

WOŚP przez cały okres swojego istnienia zebrał ok. 2mld. zł, tj. Niecały 1% rocznego budżetu przeznaczonego na służbę zdrowia.
O co w tym chodzi?

Też się zastanawiam, jak to jest możliwe, że miliardowe marnotrawstwo w NFZ nie ma nawet wątku, a na nagonkę na Owsiaka zawsze jest dyżurne stado chętnych?

49 minut temu, Maciej Mki napisał:

No problemo, czepiam sie z nudów 🙂 

też tak mam 👍😅

8 minut temu, Zbig napisał:

Też się zastanawiam, jak to jest możliwe, że miliardowe marnotrawstwo w NFZ nie ma nawet wątku, a na nagonkę na Owsiaka zawsze jest dyżurne stado chętnych?

bo NFZ nie udaje 😅 

50 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Co za bzdury...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

47 minut temu, fetek napisał:

też tak mam 👍😅

bo NFZ nie udaje 😅 

Ukryta Zawartość

No tak. Tylko czy Polska ma te ograniczenia co Chiny i Rosja, czy takie co np Szwajcaria, bo fetek twierdzi to pierwsze.

56 minut temu, Zbig napisał:

Otóż to. Dla przykładu. Żona w czasie ciąży miała mieć zrobione dwa badania. Czasowo zajmowało to 1,5 godziny. Obydwa razem. "Musiała" być w szpitalu 3 doby, bo wtedy NFZ zwraca kasę szpitalowi. Inaczej się szpitalowi nie opłaca. Koszt badania + koszt trzech dób szpitalnych. To drugie zupełnie bez sensu. A kto za to płaci? @fetek np też płaci. Na Owsiaka nie daje. Tak pisze. A na te 3 bezsensowne doby mojej żony w szpitalu jakaś część fetkowej kasy poszła. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piękny Stefan
52 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

No tak. Tylko czy Polska ma te ograniczenia co Chiny i Rosja, czy takie co np Szwajcaria, bo fetek twierdzi to pierwsze.

Ukryta Zawartość

Nie ja... rozliczaj media.

52 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

A kto za to płaci? @fetek np też płaci.

te 800 zł rocznie, można powiedzieć że nie płace, nie mam czegoś takiego jak L4. Kasę dostanę ale od ubezpieczyciela nie ZUSU.

Tzn mało kiedy korzystam z NFZ bo moich chorób "nie obsługują" w zakresie jaki daje mi komfort życia, więc płace na siebie nie na WOŚP choć jak mówiłem wolontariuszem byłem ponad 10 lat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez fetek
1 godzinę temu, Zbig napisał:

Być może przez to, że Owsiakowe jako prywatne jest lepiej otagowane 😉.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Raz dawno temu dałem na tace wielkiej orkiesty . Zaczeli ludzie patrzec czy masz naklejke czy nie masz naklejki ? Dałeś czy nie dałes ? Bo ja dałem. Ja dałam .Ty nie dałes ? To ja juz nie dałem nigdy. Genialna strategia z tymi naklejkami. Sam tego nie wymyslił Pan Jurek.A szantaże o leczeniu czy nie leczeniu kogoś jakimis oklejonymi sprzetami czy nie oklejonymi , jakis zrzekaniu się czegoś to już szczyt szczytów chamstwa w panstwie . Że dziecko masz i ono pojedzie do szpitala a tam urządzenie z naklejka a Ty nie dałes na zbiórke chamie.

Grundig High Fidelity

Nigdzie nie było tylko był delikatny i profesjonalny szantaż emocjonalny od samego pocżatku akcji wosp . I manipulacja masą. Jak z papieżem, wyborami i piłką nożną.

Grundig High Fidelity

22 minuty temu, fetek napisał:

te 800 zł rocznie, można powiedzieć że nie płace, nie mam czegoś takiego jak L4. Kasę dostanę ale od ubezpieczyciela nie ZUSU.

Tzn mało kiedy korzystam z NFZ bo moich chorób "nie obsługują" w zakresie jaki daje mi komfort życia, więc płace na siebie nie na WOŚP choć jak mówiłem wolontariuszem byłem ponad 10 lat.

Fetek nie płaci żadnych podatków oprócz tych 800zł rocznie? Jak tak to strasznie wymagający. Nic nie daje, a wymaga. 

30 minut temu, cortes napisał:

Być może przez to, że Owsiakowe jako prywatne jest lepiej otagowane 😉.

Prędzej dlatego, że NFZ to anonimowy twór, któremu trudno dokopać personalnie.

29 minut temu, mzawek napisał:

Raz dawno temu dałem na tace wielkiej orkiesty . Zaczeli ludzie patrzec czy masz naklejke czy nie masz naklejki ? Dałeś czy nie dałes ? Bo ja dałem. Ja dałam .Ty nie dałes ? To ja juz nie dałem nigdy. Genialna strategia z tymi naklejkami.

Urzekła mnie twoja historia 🙂

Demokracja. Można płacic albo można nie płacic. Dziękuję z miły wpis.

Edytowane przez mzawek

Grundig High Fidelity

29 minut temu, mzawek napisał:

Nigdzie nie było tylko był delikatny i profesjonalny szantaż emocjonalny od samego pocżatku akcji wosp . I manipulacja masą. Jak z papieżem, wyborami i piłką nożną.

Objawy paranoidalne.

8 minut temu, mzawek napisał:

Demokracja. Można płacic albo można nie płacic. Dziękuję z miły wpis.

Chyba powoli dociera. Być może wypracujemy powoli jakiś konsensus.

Można się nie wp...ć w to na co ktoś daje swoje pieniądze. Bo to nie są twoje, czy fetka pieniądze 🙂

Edytowane przez Piękny Stefan
8 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Chyba powoli dociera. Być może wypracujemy powoli jakiś konsensus.

Można się nie wp...ć w to na co ktoś daje swoje pieniądze. Bo to nie są twoje, czy fetka pieniądze 🙂

Dziekuję. Za zrozumienie i ogólną zyczliwość. Osobiscie nie podoba mi się sposob zbierania tej kasy na wosp i cała szopka medialna. Ten Pan co to organizuje jest za agresywny i za wulgary i za polityczny. To moje osobiste zdanie. Jest dom opieki w Warszawie gdzie misjonarki zajmuja sie bezdomnymi i o nich w telewizji ani w necie nikt nie wypisuje. Jakos sie nie chwalą że piorą gacie menelom i pomagaja wyjsc z bezdomnosci. 

Grundig High Fidelity

24 minuty temu, mzawek napisał:

Dziekuję. Za zrozumienie i ogólną zyczliwość. Osobiscie nie podoba mi się sposob zbierania tej kasy na wosp i cała szopka medialna. Ten Pan co to organizuje jest za agresywny i za wulgary i za polityczny. To moje osobiste zdanie. Jest dom opieki w Warszawie gdzie misjonarki zajmuja sie bezdomnymi i o nich w telewizji ani w necie nikt nie wypisuje. Jakos sie nie chwalą że piorą gacie menelom i pomagaja wyjsc z bezdomnosci. 

Jakoś tylko prawakom nie pasuje, bo im najpierw Kurski, a teraz Sakiewicz (na polecenie pisowców) zatruwają czerepy nienawiścią. 

Teraz, Zbig napisał:

jak to jest możliwe, że miliardowe marnotrawstwo w NFZ nie ma nawet wątku, a na nagonkę na Owsiaka zawsze jest dyżurne stado chętnych?

Ukryta Zawartość

"Jeden ze szpitali nie chciał przyjąć od Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy specjalnych urządzeń do mycia chorych. Chodzi o Uniwersyteckie Centrum Kliniczne w Gdańsku, w którym pielęgniarki rzekomo nie chciały myć pacjentów.
Zastępca dyrektora szpitala, doktor Tadeusz Jędrzejczyk zapewniał w rozmowie z IAR, że pielęgniarki w szpitalu nie mają problemów z myciem pacjentów, problemem była umowa z Orkiestrą. Miała ona zakładać, że sprzęt będzie pracować na oddziale geriatrycznym, a takiego w UCK nie ma.... Jurek Owsiak powiedział, że rozmowy na temat sprzętu są możliwe, jeżeli Uniwersyteckie Centrum Kliniczne przeprosi za swoje zachowanie."

Ukryta Zawartość

"Zdaniem informatyka tylko pacjenci nie mają żadnej korzyści z działania fundacji Owsiaka, ponieważ nie w braku sprzętu jest problem, ale w braku środków na większą ilość etatów dla lekarzy i pielęgniarek. "Rozwiązywanie nieistniejącego problemu i nazywanie tego ratowaniem życia- coś takiego tylko w Polsce!" - dodaje."

"Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy odbiera sprzęt podarowany szpitalowi w Pszczynie, bo był użytkowany niezgodnie z przeznaczeniem. Sześć łóżek sterowanych elektronicznie wysłała Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy na oddział geriatryczny w szpitalu w Pszczynie. Ale okazało się, że cztery łóżka zakupione z myślą o komforcie pacjentów w podeszłym wieku ludzie zauważyli na kardiologii tegoż szpitala. Prezes szpitala, Jacek Nowakowski, przyznał, że łóżka nie stanęły na geriatrii, bo... nie były tam potrzebne. - Mieliśmy własne, które musielibyśmy wyrzucić, żeby wstawić darowane - powiedział."

Czytaj więcej:

Ukryta Zawartość

Dyrekcja nie wiedziała co potrzebuje? Wiedziała lepiej. Więc Owsiak zabrał je z kardiologii.

Gumbajala...

Owsiak wie lepiej, co szpitalom potrzeba 

"Fundacje, takie jak Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, od lat wspierają szpitale. Jednak gdy szpital staje się prywatny, powstaje problem, bo razem z budynkiem sprzedaje się sprzęt, także ten ofiarowany. Szpital w Jędrzejowie dysponuje sprzętem od Orkiestry wartym ponad 250 tys. zł. Spółka Artmedik wydzierżawiła szpital od starostwa powiatowego na 40 lat. W umowie dzierżawy, aparatura z serduszkiem nie jest w żaden sposób zabezpieczona przed komercyjnym wykorzystywaniem."

Ukryta Zawartość

itd...

Gumbajala...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 minut temu, dekRe napisał:

Ukryta Zawartość

"Jeden ze szpitali nie chciał przyjąć od Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy specjalnych urządzeń do mycia chorych. Chodzi o Uniwersyteckie Centrum Kliniczne w Gdańsku, w którym pielęgniarki rzekomo nie chciały myć pacjentów.
Zastępca dyrektora szpitala, doktor Tadeusz Jędrzejczyk zapewniał w rozmowie z IAR, że pielęgniarki w szpitalu nie mają problemów z myciem pacjentów, problemem była umowa z Orkiestrą. Miała ona zakładać, że sprzęt będzie pracować na oddziale geriatrycznym, a takiego w UCK nie ma.... Jurek Owsiak powiedział, że rozmowy na temat sprzętu są możliwe, jeżeli Uniwersyteckie Centrum Kliniczne przeprosi za swoje zachowanie."

Ukryta Zawartość

"Zdaniem informatyka tylko pacjenci nie mają żadnej korzyści z działania fundacji Owsiaka, ponieważ nie w braku sprzętu jest problem, ale w braku środków na większą ilość etatów dla lekarzy i pielęgniarek. "Rozwiązywanie nieistniejącego problemu i nazywanie tego ratowaniem życia- coś takiego tylko w Polsce!" - dodaje."

"Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy odbiera sprzęt podarowany szpitalowi w Pszczynie, bo był użytkowany niezgodnie z przeznaczeniem. Sześć łóżek sterowanych elektronicznie wysłała Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy na oddział geriatryczny w szpitalu w Pszczynie. Ale okazało się, że cztery łóżka zakupione z myślą o komforcie pacjentów w podeszłym wieku ludzie zauważyli na kardiologii tegoż szpitala. Prezes szpitala, Jacek Nowakowski, przyznał, że łóżka nie stanęły na geriatrii, bo... nie były tam potrzebne. - Mieliśmy własne, które musielibyśmy wyrzucić, żeby wstawić darowane - powiedział."

Czytaj więcej:

Ukryta Zawartość

Dyrekcja nie wiedziała co potrzebuje? Wiedziała lepiej. Więc Owsiak zabrał je z kardiologii.

Gumbajala...

Owsiak wie lepiej, co szpitalom potrzeba 

"Fundacje, takie jak Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, od lat wspierają szpitale. Jednak gdy szpital staje się prywatny, powstaje problem, bo razem z budynkiem sprzedaje się sprzęt, także ten ofiarowany. Szpital w Jędrzejowie dysponuje sprzętem od Orkiestry wartym ponad 250 tys. zł. Spółka Artmedik wydzierżawiła szpital od starostwa powiatowego na 40 lat. W umowie dzierżawy, aparatura z serduszkiem nie jest w żaden sposób zabezpieczona przed komercyjnym wykorzystywaniem."

Ukryta Zawartość

itd...

Gumbajala...

Jeszcze słyszałem, że jakaś kobita miała źle zasłane łóżko z serduszkiem WOŚP. Dasz wiarę... Nie wszystko jest różowe, nie wszyscy zadowoleni i szczęśliwi? Szok. W caritasie tak jest że każdy nawet jak pierdnie to pachnie perfumą? Bo czytam, że kradną i kombinują te księdze z caritasu wcale nie rzadko. A to grzech przecież. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piękny Stefan
12 godzin temu, mzawek napisał:

Zaczeli ludzie patrzec czy masz naklejke czy nie masz naklejki ?

Oblepili się naklejkami ministro i udają szlachetnych. 

Edytowane przez ludzik
Teraz, Piękny Stefan napisał:

Jeszcze słyszałem, że jakaś kobita miała źle zasłane łóżko z serduszkiem WOŚP. Dasz wiarę... Nie wszystko jest różowe, nie wszyscy zadowoleni i szczęśliwi? Szok.

Ależ chodzą już słuchy, że upadłego Rafała ma zastąpić syn milicjanta - a to już nie będzie dobre dla Polski i Polaków. Łóżka zbędne, na które zbierały dzieci na mrozie, przy tym to Pikuś.

9 minut temu, dekRe napisał:

Ależ chodzą już słuchy, że upadłego Rafała ma zastąpić syn milicjanta - a to już nie będzie dobre dla Polski i Polaków. Łóżka zbędne, na które zbierały dzieci na mrozie, przy tym to Pikuś.

Ziemkiewicz już zwolnił Domańskiego.

Nie ma co słuchać opłacanych propagandystów pisowców. Można się tylko rozczarować. No i zgłupieć oczywiście.

Podejrzany o pedofilię migrant łagodniej traktowany niż seniorka, która obraziła Owsiaka...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Godzinę temu, jar1 napisał:

Ale za to są tacy, co im się należało.

Przynajmniej się nie zmarnowało na głupoty z taplania w błocie!
"Lewaccy totalitaryści dobrze wiedzą, że jedyne zagrożeniem dla ich nieograniczonej władzy może jeszcze znajdować się w reku Rydzyka który nie boi się mówić prawdy wszystkim. Nawet swoim pupilom. A to rodzi strach. Bo prawdy bardzo boi się każdy totalitaryzm posiadający absolutną władzę nad sercami i umysłami ludzi."

Dlaczego dziennikarze, "elity", kochają OWSIAKA i nienawidzą Rydzyka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, dekRe napisał:

Bo prawdy bardzo boi się każdy totalitaryzm posiadający absolutną władzę nad sercami i umysłami ludzi."

To brzmi jak cytat z przemówienia Putina.

8 godzin temu, jar1 napisał:

I o to chodzi

Ukryta Zawartość

To tylko durny mem. Takie obrazki można było oglądać live na spędach ośmiu gwiazdek. 

Ukryta Zawartość

11 minut temu, ludzik napisał:

To tylko durny mem. Takie obrazki można było oglądać live na spędach ośmiu gwiazdek. 

17372752949845043161511126040190.jpg.adec885c09e550ff9c7b2978c4231074.jpg

Nie tylko, jak widać na załączonym powyżej obrazku...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.