Skocz do zawartości
IGNORED

dCS Debussy vs. 2023 Balanced MARK 4x PCM63P DAC vs. Audio Note DAC4 (2x PCM63K)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
58 minut temu, Bonheart napisał:

No nie chcę być nieobiektywny ale zrób sobie rachunek sumienia ile chińszczyzny masz w domu:

Ja się odniosłem do tego konkretnego produktu, a nie do "całego świata".

Ważne, że sobie ulżyłeś.

Edytowane przez Cezary_58669
lit.
27 minut temu, RCD napisał:

Ten DAC to samoróbka DIY

Nie porównujmy do Volvo

Na miejscu użytkowników wyłączył bym z prądu i nigdy nie włączał 

Chłopie, jakbyś zobaczył moją kopalnię ETH parę lat temu na 40 kartach NVidia w jednym pokoju (20m2) u mojej matuli na chacie to dopiero była zabawa i jazda bez trzymanki (wszystko chińskie). Temperatura była taka, że kable w ścianach zaczęły dymić, a w środku z 70 st.C. Wsadziłem RBTkę i kabel bezpośrednio z głównego zasilania budynku z pominięciem instalacji wewnętrznych. Do tego 2 x klimatyzator na ścianę, jakby jeden wysiadł to drugi jakoś ogarnie. 20kW przyłącze, kiedyś tam w chałupie produkcja była. Rachunki za prąd jak z plantacji marihuany. To była jazda i jakoś żyjemy 😉 , więc DACa się nie boję za bardzo. Szkoda tylko oddanego kilkadziesiąt ETH po 300 USD, eh... Optymizmu trochę i naprawdę mi szkoda, że ci ten sprzęt strzelił, może ktoś ogarnie i pospawa jak należy?

5 minut temu, Bonheart napisał:

Chłopie, jakbyś zobaczył moją kopalnię ETH parę lat temu na 40 kartach NVidia w jednym pokoju (20m2) u mojej matuli na chacie to dopiero była zabawa i jazda bez trzymanki (wszystko chińskie). Temperatura była taka, że kable w ścianach zaczęły dymić, a w środku z 70 st.C. Wsadziłem RBTkę i kabel bezpośrednio z głównego zasilania budynku z pominięciem instalacji wewnętrznych. Do tego 2 x klimatyzator na ścianę, jakby jeden wysiadł to drugi jakoś ogarnie. 20kW przyłącze, kiedyś tam w chałupie produkcja była. Rachunki za prąd jak z plantacji marihuany. To była jazda i jakoś żyjemy 😉 , więc DACa się nie boję za bardzo. Szkoda tylko oddanego kilkadziesiąt ETH po 300 USD, eh... Optymizmu trochę i naprawdę mi szkoda, że ci ten sprzęt strzelił, może ktoś ogarnie i pospawa jak należy?

No widzisz 

A ja kupiłem Bitcoin 5 lat temu i sprzedałem tydzień temu na ATH

I na prąd i karty wydałem 0

6 godzin temu, RCD napisał:

A mnie DAC się zepsuł, śmierdziało i szybko wyłączyłem z prądu, zjarany cały w środku, odradzam zakup.

Widzisz … masz nauczkę. Jak sie kupuję niesprawdzony sprzet od Chińczyka z Ali to … po dostawie leci sie do zaprzyjaźnionego elektronika zeby sprawdził co i jak. Bo kwiatki widać na pierwszy rzut oka.

Mój transport CD z Chin mam już chyba ponad osiem lat. Mam na mysli Jay’s Audio. A kupowalem wtedy kiedy firma nie byla tak znana na rynku audio na swiecie jak dzis. I przed zakupem znajomy Chińczyk z branzy został wyslany w Schenzen aby obejrzeć na wlasne oczka ta manifakturę. I taka była … manufaktura. Na szczęscie w necie bylo dokladnie opisane co, jak i z czego zostalo zrobione. Gra do dziś.

🙂 .

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Kurde, kolejna godzina nic się nie pali. Gra Pantera Cemetery Gates jest super. Pozdrowienia!  Nie mogę się doczekać aż coś się spali ..

Edytowane przez Bonheart

To jest niestety dalej przypadłość chińskich sprzętów firmy krzak - damy kostkę "X" albo zrobimy projekt w stylu "Y" bo audiofile na zachodzie to lubią i będą kupować, a co z resztą projektu? A pal licho, zrób żeby działało, byle do wysyłki a potem niech się martwi, no bo co nam zrobi? Odeśle na własny koszt?

Surrealistyczne dla mnie jest wydawanie 4000zł na niewiadomo co posklejane po części z podróbek i argument żeby po zakupie zanosić to do elektronika na sprawdzenie czy to wogóle działa i nie spali nam chałupy albo porazi prądem bo coś jest źle wykonane.

To takie trochę audiofilskie robienie sobie na złość, pchanie się w niepotrzebne ryzyko i trudności licząc że wtedy efekt końcowy będzie lepszy po całym takim rytuale. Taka sztuka dla sztuki.

W takiej kwocie jest naprawdę duży wybór dobrego sprzętu bardziej znanych marek i nawet jeśli i tak wszystko jest klepane w Chinach, to te marki mają dużo wyższą kontrolę jakości, certyfikaty bezpieczeństwa i dają gwarancje na swój produkt którą przynajmniej da się zrealizować.

Edytowane przez audionormik
10 godzin temu, audionormik napisał:

To jest niestety dalej przypadłość chińskich sprzętów firmy krzak - damy kostkę "X" albo zrobimy projekt w stylu "Y" bo audiofile na zachodzie to lubią i będą kupować, a co z resztą projektu? A pal licho, zrób żeby działało, byle do wysyłki a potem niech się martwi, no bo co nam zrobi? Odeśle na własny koszt?

Surrealistyczne dla mnie jest wydawanie 4000zł na niewiadomo co posklejane po części z podróbek i argument żeby po zakupie zanosić to do elektronika na sprawdzenie czy to wogóle działa i nie spali nam chałupy albo porazi prądem bo coś jest źle wykonane.

To takie trochę audiofilskie robienie sobie na złość, pchanie się w niepotrzebne ryzyko i trudności licząc że wtedy efekt końcowy będzie lepszy po całym takim rytuale. Taka sztuka dla sztuki.

W takiej kwocie jest naprawdę duży wybór dobrego sprzętu bardziej znanych marek i nawet jeśli i tak wszystko jest klepane w Chinach, to te marki mają dużo wyższą kontrolę jakości, certyfikaty bezpieczeństwa i dają gwarancje na swój produkt którą przynajmniej da się zrealizować.

No to pokaz mi taki inny „markowy chiński” DAC na PCM63 …

Ale po co na PCM63? Gra całość (w szczególności zasilacz + stopień analogowy) a nie sama kostka D/A. Nie ma się ci upierać szukania takich antyków. Czas kiedy te kosci byly popularne dawno minął i teraz zostały właśnie takie niedobitki robione gdzieś z resztek magazynowych, wyprute z innego sprzẹtu lub po prostu podróbki.

Dam znać jak coś się spali, póki co gra bardzo ładnie, nic się nie pieprzy, nie wiem, może popsuty jest i dlatego działa. Dla mnie temat się wyczerpał pozdrawiam.

41 minut temu, audionormik napisał:

Ale po co na PCM63? Gra całość (w szczególności zasilacz + stopień analogowy) a nie sama kostka D/A. Nie ma się ci upierać szukania takich antyków. Czas kiedy te kosci byly popularne dawno minął i teraz zostały właśnie takie niedobitki robione gdzieś z resztek magazynowych, wyprute z innego sprzẹtu lub po prostu podróbki.

Jak go posluchasz, albo innego na PCM63, to sie dowiesz.

Edytowane przez pmcomp

5 godzin temu, audionormik napisał:

🤣Antyków ,dobre ,no to  napisz która kostka jest lepsza od tego antyka czyli PCM63 .  

37 minut temu, tedi02 napisał:

🤣Antyków ,dobre ,no to  napisz która kostka jest lepsza od tego antyka czyli PCM63 .  

R2R bez kostki 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Bracia, jak kto ciekawy zapraszam weekend jakiś posłuchać info na [email protected] kosa sprzęt. Wino dobre wstępne;). Dla żony.

"Dobre" jest względne. Każdy lubi coś innego, zwłaszcza w dziedzinie win. Nie lepiej napisać, że wstęp to 50zł? Dla żony.

Edytowane przez maxijazz
38 minut temu, maxijazz napisał:

"Dobre" jest względne. Każdy lubi coś innego, zwłaszcza w dziedzinie win. Nie lepiej napisać, że wstęp to 50zł? Dla żony.

Eh, gościu, toksyczny jesteś. Pomyśl zanim napiszesz.

Edit: ciebie nie zapraszam cya

Edytowane przez Bonheart
Godzinę temu, maxijazz napisał:

Ostatnie: bawimy się tu sprzętem za 4k pln czy warto się bawić podkreślam, z chińczyka gdzie jak sądzę ludziska mają hifi za 50 - 80 k konstrukcje albo ich stać na to bez problemu, ja kupiłem z ciekawości bo to dla mnie nie jest ryzyko żadna kasa więc pomyliłeś fora z tym za 5 dych winem szeryfie

Edytowane przez Bonheart
5 godzin temu, Bonheart napisał:

Bracia, jak kto ciekawy zapraszam weekend jakiś posłuchać info na [email protected] kosa sprzęt. Wino dobre wstępne;). Dla żony.

Po pierwsze to DAC musi się wygrzać około 200h 

Po drugie jak się kogoś zaprasza to się go ugaszcza, a nie mówi się co ma przynieś 

Po trzecie nigdy nie dowiesz się jak ten DAC gra naprawdę, (zworka 2 na ON), ale to bomba z opóźnionym zapłonem... :))

Ps

Skoro każda miedź gra tak samo, to dziwne że ten DAC gra inaczej lepiej od innych? Czy to nie matematyka i fizyka?

Rozumiem że podpisałeś go do sieci kablem komputerowym za 5zł.

• 2 tygodnie później...

narobiliście smaka oraz wątpliwości jednocześnie - sam już nie wiem czy brać czy nie brać

w tytule jest wersja 2023, w linkach 2022

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a w sklepie chinola jest jakaś niby poprawiona wersja

Ukryta Zawartość

tyle że kosztująca ze 150 USD więcej

jak brać to którego ? a jak nie brać to co w porównywalnych pieniądzach gra niemal tak samo świetnie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, telemach napisał:

a jak nie brać to co w porównywalnych pieniądzach gra niemal tak samo świetnie ?

Nic

1 godzinę temu, RCD napisał:

Nic

Parasound DAC 1500

3 trafa w zasilaniu, Black Gate'y , 4 x PCM63P-K 

2 godziny temu, carlos med napisał:

Parasound DAC 1500

3 trafa w zasilaniu, Black Gate'y , 4 x PCM63P-K 

Trzeba by porównać 

Poza tym są niedostępne 

No i wnioskuję że było pytanie o nowy DAC

Trzeba by porównać 
Poza tym są niedostępne 
No i wnioskuję że było pytanie o nowy DAC
jak ktos posiada tego daca, zapraszam we Wroclawiu
mam Parasounda 1100 2x pcm63 oraz Parasounda 2000 na Ultra analogu D20400A
oba genialne ze wskazaniem na 2000

Wysłane z mojego SM-F946B przy użyciu Tapatalka

chińczyk odpisał że ten droższy jest z wejściem na zewnętrzny zegar

może być i używany - widzę że na rynku wtórnym krążą zmodowane DAC z PCM63 lub 1704 oraz lampami

Popatrzcie na to, szczegolnie na wersję zbalansowana na 4-ech TDA1541:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

• Pokaż nowe odpowiedzi