Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, Wito76 napisał:

No i ciekawostka, na torebce z marchewką jest napis Made in Holland. Fajnie, co? A potem nasi rolnicy palą opony, nie wspomnę już o "śladzie węglowym" tych marchewek (jak ktoś nie wie co to jest to Google).

Nie dalej jak kilka dni wstecz oglodalem material ze Holandia, zaraz za USA ma najbardziej produktywne rolnictwo na swiecie. A Polskie jest bardzo niskoproduktywne wrecz zacofane pod tym wzgledem.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

No proszę. I zamiast o kabli mamy rolnictwo. 

I bardzo dobrze. Właściwie w tym wątku można pisać o wszystkim.

Będzie to taka bocznica bis 😄

No to teraz czekamy na wpis, że marchewki są przereklamowane, że to fake, zmowa i żerowanie na bezmyślnych ludziach chcących prowadzić prozdrowotny tryb życia. No i że wszystkie marchewki są takie same oczywiście.

jak gdzieś pisałem mam z aliex opisane jako ''8tc '' wiadomo :) , koneserem kabli nie jestem działają w miarę wyglądają , nie mam innych na porównanie , ale tu i ówdzie sprzętów się słuchało od kilkunastu lat  ,tragedii nie zauważyłem 

pomyłka 8

Edytowane przez jarekb
28 minutes ago, Wito76 said:

No to teraz czekamy na wpis, że marchewki są przereklamowane, że to fake, zmowa i żerowanie na bezmyślnych ludziach chcących prowadzić prozdrowotny tryb życia. No i że wszystkie marchewki są takie same oczywiście.

No to się nie doczekasz, bo to przecież bzdury są.

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Wito76 napisał:

Nie będę zdradzał co to za branże, ale mogę powiedzieć, że w analizie TKW (techniczny koszt wytworzenia) koszt pracownika do jednostki produktu to około 3-4%. Reszta to materiały, media, maintenance, logistyka magazynowa.

Zdradź co to za branże. Przeciez to żadna tajemnica!

3% udział kosztów pracownika to chyba tylko bardzo prosty "przemysł" wydobywczy typu  samowytryskająca ropa naftowa czy węgiel, który "spadł z tira" 🙂

Ta poprzednia firma , ponad 1000 zatrudnionych, branża "budowlana" tak bardzo umownie mówiąc. Znany dobrze producent płytek ceramicznych, ściennych i podłogowych. Tylko jeden przykładowy zakład w grupie, produkuje około 500.000m2 miesięcznie więc niewiele wyobraźni trzeba, by obliczyć/domyślić się ile w 1m2 jest kosztu robocizny.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Wito76 napisał:

Szanowny Kolego, prześledziłem Twoje ostatnie kilkadziesiąt wpisów, niestety wiecej nie zdzierżyłem, chcesz uchodzić za autorytet, ale żaden z tyc wpisów nic nie wnosił, żaden nie zawierał jakichkoliwek  rzeczowych tresci , bez przerwy piszesz "o niczym"!

1 minutę temu, Wito76 napisał:

Ta poprzednia firma , ponad 1000 zatrudnionych, branża "budowlana" tak bardzo umownie mówiąc. Znany dobrze producent płytek ceramicznych, ściennych i podłogowych.

Masz pecha, znam rynek budowlany od wieeeeeeeeeeelu lat, piszesz wierutne bzdury!

To mogłoby dotyczyć tylko kilkuosobowej hurtowni  płytek ceramicznych, nigdy w życiu firmy  zatrudniajacej ponad 1000 osób.

Żaden z dużych producentów typu Tubądzin, Paradyż, Opoczno, Cerrad nie ma takich proporcji kosztów pracoiwniczych do ceny produktu.

Serio, żaden? Uważnie czytałeś, na pewno? Nie widziałeś mojej dyskusji zgodnie z tytułem? Nie było moich doświadczeń z kablami z Aliexpress?
To ja waliłem głupa, udawałem że nie rozumiem co to jest zamulone granie, czy ty? Owszem, jest tu sporo moich wpisów nie na temat, ale chyba widzisz jaki jest ich cel i przekaz. Chodzi o piętnowanie forumowych trolli, karykaturyzowanie ich niszczących każdą dyskusję tekstów. Pisanie pozornie nie na temat, ma na celu uświadomienie trollującym ich destrukcyjnego charakteru. Czemu nie przy***iesz się do owych dwóch, dzierżysz ich naloty na każdy wątek i rozwalanie dyskusji a moich nie zdzierżyłeś? Wejdź sobie w profil takiego Buma i jego aktywować z ostatnich dni, pokaż mi jeden merytoryczny wpis adekwatny do tytułu wątku, pomocny, przyjazny. Obudź się.

P. S.
Nie będziemy rozmawiać o branży budowlanej, ja mam dane z wewnątrz, więc chyba bardziej wiarygodne. W jednym zakładzie pracuje np 200 osób, a jest ich kilka, stąd "ponad 1000".

Mistrz karykaturyzowania, pietnowania i uswiadamiania w akcji. Szacunek.

A, i pozorowania tez, mistrz.

Edytowane przez ProjectPi

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

4 minuty temu, Wito76 napisał:

Mam mega ripostę, ale dla dobra wątku ugryzę się w język.

No jakzeby inaczej, mistrz musi byc mega i miec cos mega 🙂

A tak serio, to, co poza tematycznie pisujesz, to z reguly taki troszke lzejszego kalibru hejt, kierowany personalnie. Nic ponadto.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

@Wito76 Nie załapałeś ironii z tą "fajną analizą"

Najfajniejsze jest to, że pracownicy prędzej czy później dowiadują się, że ich koszt to zaledwie te umowne 3% i wcale nie są takim obciążeniem dla firmy jak im się to wmawia. No i jest "argument", by upominać się o podwyżki.

Ich koszt to nie żadne 3%, tylko 1,35 razy więcej, niż zysk netto wypracowany przez całą firmę. 

Gość

(Konto usunięte)

z chińskim kablem Shunyata

Co to ma znaczyć? O czym tu wyppisujecie? Żenujące. To ja zapytam, a kto ma doświadczenie z chińskim porsche 911 carrera 4? Bym se kupił za te 50 tys. zł. 

Jest nawet dużo tańsze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do tego darmowa wysyłka 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez raiwan

Poza tym Chińczycy już sprzedają u nas swoje auta pod swoją marka. Nie mają się czego wstydzić osiągami. Cena konkurencyjna. Niedługo pewnie będzie coś lepszego od wspomnianego Porche w którym głównie płaci się za znaczek, reklamę i duże marże związane z popularnością. 

Ale temat auto już raczej nie ten dział, nawet nie wiem, czy to forum

Edytowane przez raiwan

No taki jest niestety zgrzyt moralny zakupów na Ali. Każde czasy mają swoje grzeszki. Pamiętacie erę pirata i stoły na targowisku pełne kaset, płyt. Potem empetrójki ciągnięte z emule czy jakichś Torrentów. Albo oprogramowanie, mało który komputer prywatny miał kiedyś legalnego Windowsa czy Office'a. Zresztą, kto nie oglądał filmów w komputerze, jakiegoś Shreka czy Szeregowca Ryana, nie ma co udawać świętoszka i robić oczu rannej sarny. Ciuchy, perfumy, kable, Iphony - wszystko dzisiaj się podrabia. Oczywiście nie pochwalam i usprawiedliwiam, po prostu dzielę się obserwacjami.

3 godziny temu, Wito76 napisał:

Ciuchy, perfumy, kable, Iphony - wszystko dzisiaj się podrabia.

I wiele innych produktów znanych marek.

Tylko zrozum w końcu, że nikt kto się choć trochę szanuje nie szpanuje podrabianymi Rolexami, nie używa podrabianych perfum, nie nosi podrabianych torebek ani butów i jako miłośnik muzyki, audiofil nie używa podrabianych kabli.

To jest po prostu obciach i żenada zupełna.

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

Trzeba jeszcze uczciwie powiedzieć, że ta sytuacja nie jest taka czarno biała. To nie jest przecież tak, że ludzie mają prosty wybór, oryginalne perfumy lub te podrobione czy jak to się ładnie nazywa "wzorowane" na danym modelu. Jest często olbrzymia różnica w cenie i te oryginalne rzeczy kosztują zaporowo. A równie żałosne często bywa robienie z siebie Janusza i szpanowanie oryginałem. Temat rzeka. Krótko, kable z Aliexpress to tańsza alternatywa i jeśli nie kupujesz tam kabli o nazwie Accuphase, McIntosh, Kimber czyli oczywiste że bezczelny fake itd a kupujesz markowe z Tajwanu jak Xangsane czy AtaAudio to chyba nie ma tu żadnego problemu. Aliexpress to po prostu platforma zakupowa i są tam zarówno oszuści jak i normalni sprzedawcy sprzedający swoje własne produkty pod własnym szyldem.

I właśnie dobrze że to robią. 

Super. Tylko cały czas się rozchodzi niech drukują na tym swoje logo. 

Niech napisze w opisie wzorowany na nordost, kimber, audioquest. Ale to nie jest to. Ma nazwę szankiliang a nie krell. I tak dalej. 

I wtedy nie ma w tym żadnego problemu.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

I właśnie dobrze że to robią. 

Super. Tylko cały czas się rozchodzi niech drukują na tym swoje logo. 

Niech napisze w opisie wzorowany na nordost, kimber, audioquest. Ale to nie jest to. Ma nazwę szankiliang a nie krell. I tak dalej. 

I wtedy nie ma w tym żadnego problemu.

Może te wzorowane nazwy są po to, by ludzi przyciągnąć? Zobaczą cenę i kupią

• Pokaż nowe odpowiedzi