Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end schodzi na psy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widzę, w zakladce hi-end nie napisano nic od … 48-u godzin.

Czy hiend schodzi na psy?

A  oze wszyscy maja juz hajenda i nie ma co pisać?

A moze Facbuk przejął caly ruch?

A może …?

Muszę przewietrzyć mój system…

https://www.audiostereo.pl/topic/167572-hi-end-schodzi-na-psy/

wakacje są. ruch zawsze spada.

ludzie z piniondzorami wyjeżdżają 🙂

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

i piwem na balkonie

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A może po prostu ludzie się zastanowili i zauważyli, że to, co nazywali hi-endem, w rzeczywistości nim wcale nie jest? Ilu z nas ma Krell'e, Wilsony, Wadie, czy inne klocki tej klasy?

Teraz hiendem staly sie Chinole. Sam teki jeden posiadam 😉 .

Nie wiem jak wspolczesny Krell ale ML to już nie to co 30 lat temu.

Edytowane przez pmcomp

31 minut temu, porlick napisał:

A może po prostu ludzie się zastanowili i zauważyli, że to, co nazywali hi-endem, w rzeczywistości nim wcale nie jest? Ilu z nas ma Krell'e, Wilsony, Wadie, czy inne klocki tej klasy?

Taak, to zasługa tych wszystkich, forumowych bojowników prawdy! xDDD

Nie wszystkich stać na hi-end. Ci, których stać odpuścili, bo zakrzykiwali ich ci, których nie stać. Nie ściemniam. Tak było. xD

Coś tam ludzie muszą kupować, skoro sprzedają.

.

Godzinę temu, J4Z napisał:

Nie wszystkich stać na hi-end. Ci, których stać odpuścili, bo zakrzykiwali ich ci, których nie stać. Nie ściemniam. Tak było. xD

Zartujesz chyba.

Sadzisz, ze ktokolwiek sugeruje sie przy zakupie tym co tutaj jest pisane ??? Chyba ludzie nie są tak bezdennie glupi i naiwni? A moze ja juz bardzo starej daty jestem i po mnie dzisiejsze przekazy marketingowe i caly PR splywaja jak po gęsi?

Nie mówiac już, ze pod wzgledem jakosci caly ten dzisiejszy hiend do piet nie dorasta temu z lat 70/90 ubieglego wieku … mam na mysli częśc analogowa tj. kolumny, wzmaki, preampy, gramofony, wkladki. A wtedy grano na zwyklych drutach, bez zadnych kondycjonerow, listw, podkladek po sprzet, podkladek pod kable i tego calego innego szpeju audio voodoo.

A moze ludzie wtedy byli madrzejsi? W koncu swiat bez internetu wygladał calkiem inaczej i zyło sie dostojnie i powoli. A dzisiaj wszyscy dokądś zapie….ją.

🙂 .

Po co?

Edytowane przez pmcomp

22 minuty temu, pmcomp napisał:

Zartujesz chyba.

Sadzisz, ze ktokolwiek sugeruje sie przy zakupie tym co tutaj jest pisane ??? Chyba ludzie nie są tak bezdennie glupi i naiwni? A moze ja juz bardzo starej daty jestem i po mnie dzisiejsze przekazy marketingowe i caly PR splywaja jak po gęsi?

Ale o co chodzi? Co to ma do mojej wypowiedzi?  

PS Kupiłem sobie Telefunkeny. Jak dobrze pójdzie, jutro będą. 🙂

.

E tam, niepotrzebnie zwracasz na nich uwagę. Nie raz, nie dwa, da radę pogadać normalnie. ...A żeby system ignorowania był lepszy i więcej ludzi z niego korzystało, w ogóle byłaby bajka. xD

Edytowane przez J4Z

.

Cała cywilizacja zachodnia znajduje się w okresie depresyjno spadkowym. Czy możemy oczekiwać, że na forum o tak w sumie niszowej tematyce będzie w okresie ogórkowym wykwit dyskusji i emocji? Jakość sprzętu spada, sprzedażą rządzi marketing, przy spadającym poziomie satysfakcji finansowej użytkowników niestety raczej ten dział idzie w kierunku hi-fi. Świat spsiał i nic na to nie poradzimy :)     

brakuje wypowiedzi Sly30 i pasjonatów podobnego formatu... Elb też zniknął... to nie jest kwestia sezonu ogórkowego...  a może też jest to inna kwestia... spodobała mi się np. teza, że z Metalliki się wyrasta, z wiekiem też pewnie zmieniają się priorytety więc komentarzy pewnych osób już nie uświadczymy

Edytowane przez paragraf22
dodatkowe info

Prawdziwi wyjadacze pracujo bo przecież ktoś te niekończące kredyty spłacić  musi 🤷‍♂️😉😂 a prawdziwy hajendowiec nie patrzy na cenę  … pfff 👆🏻

Nawrót na barbarzyństwo, jakość zamieniana w ilość i gorsze produkty wypierające lepsze

Takie są losy każdej cywilizacji że w którymś punkcie do władzy dochodzą cyniczne, cwane, pozbawione osobistej kultury co najwyżej grające z partyjnymi kolegami w kopankę psychopatyczne miernoty

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

10 godzin temu, Chicago napisał:

Obecne wersje ajfonów i innych smartów całkowicie pokrywają zapotrzebowanie na dżwięk i muzykę.

Podobno Sony dostosowuje się i rezygnuje z wydawania i produkcji nośników CD, DVD.

10 godzin temu, Chicago napisał:

a młodzież nie ma teraz czasu, żeby siedzieć w domu w fotelu i nasłuchiwać co lepiej odtwarza muzykę

Racja. Zajeci sa ogladaniem na tik-toku, instagramie i jutjubie; nowymi szlachetnymi zająciami.

😇

Ogólnie całe forum się zwija: doświadczeni userzy sprzed lat przestali publikować a forumowa wyszukiwarka pokazuje tematy tylko z roku wstecz. Czyli całe bogactwo sprzętu audio i dyskusji sprzed wcześniej niż roku jest ukryte. Parametry forum sprowadzają dyskusję de facto tylko do sprzętu nowego a na dyskutowanie o nim szkoda czasu i energii. Z ciekawości policzyłem sobie też posty o audio i nie o audio (typu polityka) i wyszło mi na to, że proporcje są 50% do 50%. Czyli połowa aktywności na forum nie dotyczy audio.

Edytowane przez MCHammer2022

Ale o co chodzi?

O HIGH ENDZIE:

„Ja wszystko wiem on wszystko wie to o czym TU dyskutować?"

Cała reszta to zarabianie na reklamach; piszący TU pasjonaci są tylko ledwo tolerowanymi przeszkadzającymi petentami

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

23 godziny temu, pmcomp napisał:

Jak widzę, w zakladce hi-end nie napisano nic od … 48-u godzin.

Czy hiend schodzi na psy?

A  oze wszyscy maja juz hajenda i nie ma co pisać?

A moze Facbuk przejął caly ruch?

A może …?

Bo hi-end już mało kogo obchodzi. Od niedawna jest nowa kategoria, która zwie się ultra-end czyli sprzęty najdroższe z najdroższych,a że na forum brak takiej kategorii to i nikt nic nie pisze. 🙂

2 godziny temu, maxijazz napisał:

Racja. Zajeci sa ogladaniem na tik-toku, instagramie i jutjubie; nowymi szlachetnymi zająciami.

😇

Młodzież tak ... ale czy młodzież stać na hi end? Do "świadomego" słuchania muzyki trzeba dorosnąć. Ilu dorosłych słucha "świadomie"? Ilu dorosłych ma przyzwoite hifi? o hiendzie nie wspomnę ...

Ludzie wynieśli się z tego forum, bo ciężko się tu rozmawia ...

15 godzin temu, jajco napisał:

Cała cywilizacja zachodnia znajduje się w okresie depresyjno spadkowym. Czy możemy oczekiwać, że na forum o tak w sumie niszowej tematyce będzie w okresie ogórkowym wykwit dyskusji i emocji? Jakość sprzętu spada, sprzedażą rządzi marketing, przy spadającym poziomie satysfakcji finansowej użytkowników niestety raczej ten dział idzie w kierunku hi-fi. Świat spsiał i nic na to nie poradzimy 🙂

Zgoda, ale dlaczego akurat zachodnia? Chiny to akurat nie zachodnia, a walą tandetę . 

Powiedziałbym że świat, świat w którym lajki są miarą wartości i ceny.  Jak to już powiedział podobno St. Lem sporo lat temu, "dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów". Mimo, że niekoniecznie jest to dokładnie jego wypowiedź, ale oddaje całą prawdę o dzisiejszym świecie, gdy intenet stał się powszechnie dostępny i wykorzystywany. 

2 godziny temu, MCHammer2022 napisał:

Ogólnie całe forum się zwija: doświadczeni userzy sprzed lat przestali publikować a forumowa wyszukiwarka pokazuje tematy tylko z roku wstecz. Czyli całe bogactwo sprzętu audio i dyskusji sprzed wcześniej niż roku jest ukryte. Parametry forum sprowadzają dyskusję de facto tylko do sprzętu nowego a na dyskutowanie o nim szkoda czasu i energii. Z ciekawości policzyłem sobie też posty o audio i nie o audio (typu polityka) i wyszło mi na to, że proporcje są 50% do 50%. Czyli połowa aktywności na forum nie dotyczy audio.

50/50 i tak dobrze. Wydawało mi się że dużo mniej dla audio. A większość nieaudio mam ukryte. :D Może audio miało dobry dzień. :D

Wczoraj szukałem wpisów o Telefunken. Znajdowałem stare posty. Jakby kiedyś była potrzeba, możesz szukać też przez Google z dopiskiem audiostereo. 

.

• Pokaż nowe odpowiedzi