Skocz do zawartości
IGNORED

Powódź 2024.Czy można było uniknąć?.Kto jest winny?

Powódź -czyja wina  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wina zmian klimatycznych

• Tak
      5
    • NIe
      16
  2. 2. Wina zaniedbań wszystkich polityków

• Tak
      19
    • NIe
      2
  3. 3. To zjawisko cykliczne

• Tak
      16
    • NIe
      5
  4. 4. NIkt nie jest winny

• Tak
      2
    • NIe
      19
  5. 5. Planeta płonie

• Tak
      3
    • NIe
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna porcja prymitywnej propagandy dla prostego ludu.

Żenada i dowód na to, że tzw. "prawicowi" politycy celują w najgłupszy segment społeczeństwa.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Lewicowi dla odmiany mają gdzieś powódź i problemy ludzi zalanych

Teraz obsadzają intratne  stanowiska w Totalizatorze, czyżby wyalienowali się zupełnie od narodu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

3 godziny temu, ASURA napisał:

Teraz obsadzają intratne  stanowiska w Totalizatorze

😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

8 godzin temu, costa brava napisał:

Dawaj tu wszystkie konkrety, przejrzymy 😄

Im   gorzej w Polsce tym lepiej dla Niemców będziemy mniejsza konkurencją dla ich zdychającej gospodarki a swoje błędy w postaci bandy ,imigrantów zasiłkowych, handlarzy narkotykami, pospolitych bandytów, gwałcicieli będą mogli sie bez konsekwencji i po kosztach pozbyć do Polski.

Neo-Tuskowe państwo z kartonu.

38 minut temu, mariusz05 napisał:

Im   gorzej w Polsce tym lepiej dla Niemców będziemy mniejsza konkurencją dla ich zdychającej gospodarki a swoje błędy w postaci bandy ,imigrantów zasiłkowych, handlarzy narkotykami, pospolitych bandytów, gwałcicieli będą mogli sie bez konsekwencji i po kosztach pozbyć do Polski.

Neo-Tuskowe państwo z kartonu.

A gestapowcy przejmą domy powodzian.

Taaa...

" Eksperci krytycznie odnoszą się (także) do stwierdzenia Bartkowiaka, że "w kulminacyjnym momencie operacji powodziowej, czyli 13 września, zaangażowano tylko 700 strażaków". Przede wszystkim, według oceny KCKR, krytycznym dniem w całej operacji ratunkowej był 15 września, godz. 11.30, kiedy pękła tama w Stroniu Śląskim. W tym dniu zaangażowanych było ponad 6 tys. ratowników i ponad 1 tys. pojazdów — wynika z analizy ekspertów.

"Z kolei kulminacyjnym dniem z największym zaangażowaniem sił PSP i OSP był 18.09, gdzie brało udział 12 tys. ratowników" — wyliczają dalej.

W sumie, według Krajowego Centrum Koordynacji Ratownictwa, w akcji ratowniczej brało udział ok. 40 tys. strażaków z pięciu województw, co daje ponad 30 proc. względem potencjału krajowego."

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

A gestapowcy przejmą domy powodzian.

Taaa...

" Eksperci krytycznie odnoszą się (także) do stwierdzenia Bartkowiaka, że "w kulminacyjnym momencie operacji powodziowej, czyli 13 września, zaangażowano tylko 700 strażaków". Przede wszystkim, według oceny KCKR, krytycznym dniem w całej operacji ratunkowej był 15 września, godz. 11.30, kiedy pękła tama w Stroniu Śląskim. W tym dniu zaangażowanych było ponad 6 tys. ratowników i ponad 1 tys. pojazdów — wynika z analizy ekspertów.

"Z kolei kulminacyjnym dniem z największym zaangażowaniem sił PSP i OSP był 18.09, gdzie brało udział 12 tys. ratowników" — wyliczają dalej.

W sumie, według Krajowego Centrum Koordynacji Ratownictwa, w akcji ratowniczej brało udział ok. 40 tys. strażaków z pięciu województw, co daje ponad 30 proc. względem potencjału krajowego."

Tyle,że tydzień za póżno.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 godziny temu, costa brava napisał:

Spokojnie,   bundeswehra pomoże,  po co angazowac strażaków 

Musisz wszędzie się wp... z tą kremlowsko-konfiarska propagandą???

Jestem Europejczykiem.

Wklejam wywiad z generałem straży pożarnej, który już pojawił się w wątku "Polityka" i pozostał bez żadnego odzewu.

Cała prawda o tej powodzi. Tego w TVP, czy TVN nie zobaczycie.

37 minut temu, costa brava napisał:

To juz bylo wklejane kilka razy

To ten generał, który u Wyszczerzonych spowodował incydent kałowy, aż z wściekłości zdegradowali go do kapitana? 🤣

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Tyle w sprawie pomocy 

A kto sie zbuntuje to Bundeswehra juz jedzie 

Najlepszy przyklad jak to piękne słowa w tv rozmijają się  z rzeczywistością 

2 godziny temu, costa brava napisał:

Najlepszy przyklad jak to piękne słowa w tv rozmijają się  z rzeczywistością 

Cóż... Jakby to powiedzieć... "Ktoś" tę "pomoc" musi sfinansować! 😉 

Achievement unlocked!

Najlepiej sami powodzianie niech sfinansują 😄

Dlatego najbardziej paląca potrzeba to kasy fiskalne 

Godzinę temu, costa brava napisał:

Najlepiej sami powodzianie niech sfinansują

Jak informuje dziennik „Rzeczpospolita”, aktywiści klimatyczni zrzeszeni w organizacji „Inicjatywa Wschód” przedstawili osobliwy pomysł na przeciwdziałanie powodziom.
Lider organizacji, pani Dominika Lasota*, w rozmowie z gazetą, komentowała zniszczenia, jakich na południu Polski dokonały wrześniowe powodzie.
Zdaniem aktywistki, winę za niedostateczne przeciwdziałanie powodzi ze strony państwa, ponosi jego podejście do tak zwanych „zmian klimatycznych”.
Pani Lasota powiedziała:
„Jeśli państwo nie podchodzi do katastrofy klimatycznej jako kwestii bezpieczeństwa narodowego, trudno się dziwić, że w takich momentach reagujemy ad hoc, jesteśmy reakcyjni, rząd z godziny na godzinę tworzy scenariusze tego, jak sobie z takim kataklizmem poradzić”.

Aktywiści zaproponowali, by rząd utworzył „superfundusz klimatyczny”, obciążając jego kosztami spółki energetyczne, które zdaniem klimatystów odpowiadają za „Kryzys klimatyczny”.

Ukryta Zawartość

*Tak, to ta zapracowana i urobiona po łokcie pani ekspertka:

- Pracuję, pracuję, jestem członkinią i pracuję w organizacji pozarządowej (NGO), którą jest Inicjatywa Wschód. Żyję z ciężko wywalczonych różnych grantów i środków, które zbieramy - przekazała Dominika Lasota. - Mam 22 lata, prowadzimy organizację, prowadzenie NGO w Polsce nie jest łatwe, my to robimy, poświęcając całe swoje życie, nie chodząc na studia. Tak, z tego żyję, uważam, że to praca jak każda inna - dodała.

- Niedużo, myślę że to jest mniej niż średnia krajowa - uściśliła Dominika Lasota, dopytywana przez redaktora o zarobki. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Achievement unlocked!

Godzinę temu, Chicago napisał:

Wojciech Cejrowski jak zwykle w punkt!

Niech sobie wszystkie trolle wylewające szambo na Trumpa zobaczą jakim szkodnikiem w USA jest Biden.

Ciemnogród!

10 minut temu, soundchaser napisał:

Niech sobie wszystkie trolle wylewające szambo na Trumpa zobaczą jakim szkodnikiem w USA jest Biden.

Ciemnogród!

Te trole to aparat urzędniczy,który czerpie zyski z niedowładu układu Biden/Haris.
I to niezłe.
Nawet jakby USA ogarnęła wojna domowa i głod,oni będa mieli gdzie mieszkać i za co żyć.
Globaliści.
Ich największym wrogiem jest człowiek.
Dokładnie 90% ludzi,bo 500 mln do 1 mld chcą oszczędzić,ktoś musi pracować dla nich.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Achievement unlocked!

Dzisiaj właśnie zobaczyłem Jego filmik. Jak lubie gościa i głównie mamy podobny tok myślenia tak strasznie mnie drażni u Niego " miłość do Trupa. Jako dziennikarz nie powinien być aż tak bardzo stronniczy, nawet jeśli ma 100% racji.

Mój wpis odnosi się do Pana Cejrowskiego. Cos chyba silnik audiostereo szwankuje, nie zacytowało.

Edytowane przez kwasior21
5 godzin temu, kwasior21 napisał:

Dzisiaj właśnie zobaczyłem Jego filmik. Jak lubie gościa i głównie mamy podobny tok myślenia tak strasznie mnie drażni u Niego " miłość do Trupa. Jako dziennikarz nie powinien być aż tak bardzo stronniczy, nawet jeśli ma 100% racji.

Mój wpis odnosi się do Pana Cejrowskiego. Cos chyba silnik audiostereo szwankuje, nie zacytowało.

Może operator error?

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Ciemnogród!

Naiwny słodziak z ciebie.

14 godzin temu, costa brava napisał:

To juz bylo wklejane kilka razy, m. in. przeze mnie na poprzedniej stronie

Im coś głupszego tym częściej to wklejacie. Standardowa procedura.

15 godzin temu, soundchaser napisał:

Wklejam wywiad z generałem straży pożarnej, który już pojawił się w wątku "Polityka" i pozostał bez żadnego odzewu.

Albo nie zauważyłeś, albo kłamiesz. Osobiście zamieściłem komentarz fachowców do tych bzdur.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 1.10.2024 o 07:56, costa brava napisał:

Dawaj tu wszystkie konkrety, przejrzymy 😄

Będzie z tego niezły tu polew. 🙂 

Najlepsze że lemingi w te chore bzdety święcie wierzą! 😄 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie da się ukryć, że bobry są dywersantami - tako rzecze Tusku. Niczym Zaratustra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.