Skocz do zawartości
IGNORED

Pokój Audiostereo na wystawie Audio Video Show 2024

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Witam 

Nie wiem czy dobrze że tu piszę, ale gdzie mogę zobaczyć jakieś sprawozdania Video z AVS 2024 audiotereo ? 

Jakie projekty i gdzie je znajdę ? 

• Moderatorzy
14 godzin temu, TomKordas napisał:

ale gdzie mogę zobaczyć jakieś sprawozdania Video z AVS 2024 audiotereo ? 

W ubiegłym roku były kr zawierały materiał chroniony prawami autorskimi (chodzi o muzykę) YouTube blokował je.

W tym roku mamy kilka filmów ale nie wiem czy uda się je zamieścić.

----------------------------------------------------------------------------------------

Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim osobom, które brały udział w organizacji tegorocznej prezentacji oraz wszystkim gościom, którzy odwiedzili nasz pokój.

Cieszę się, że mogłem poznać osobiście wielu kolegów z forum z wieloma spotkać się ponownie. 

W dniu 20.10.2024 o 21:48, Piotr_1 napisał:

Będę, ale pomimo starań w tym roku nie wyrobię się ze sprzętem. Niestety za dużo obowiązków i innych kosztów.

Jednak się wyrobiłem. W niedzielę miałem mały kryzys, sporo niepowodzeń, ale za namową Seyv'a przyjechałem. Z laptopa nie chciało niestety ładnie zagrać, wpasowałem się więc z DAC'em pod transport CD Seyv'a. Bez małego lutowania w piątek rano się nie obyło, na szczęście sprzęt do lutowania wziąłem ze sobą. Z laptopa ogólnie w domu nie słucham i okazało się że nie dorównuje on jednak domowemu stacjonarnemu PC, który ma lepszy zasilacz, płytę główną itp. Przy wyższym ogólnym poziomie jakości urządzeń które przywieźli koledzy było od razu słychać że laptop na Windows 10 się  jakościowo nie wyrabia. Finalnie kolumny kolegi dst89 zagrały z moją końcówką F5 Eagle na bazie First Watt F5, moim 16-bitowym dacem BIT Supreme, pasywką na foliowych rezystorach TX2575 oraz transportem CD Seyv'a. W piątek także zamiennie z dacem Seyv'a, który również bardzo dobrze się sprawdzał dając więcej "czaru" i "masy" w miejsce pewnego rodzaju kontroli i wyrównania charakterystycznego dla urządzeń "krzemowych". Tym sposobem mojej muzyki z laptopa nie udało się już puścić, ale poszła muzyka z płyt CD kolegów. Tak to wyglądało z mojej perspektywy. Poza tym oczywiście grały jeszcze 3 systemy o których była mowa wcześniej. Systemy były zmieniane co 2-3 godziny codziennie tak, aby codziennie wszystkiego można było posłuchać.

• Moderatorzy

Film z systemu @Piotr_1 i @dst89

Edytowane przez Seyv

A ja napiszę krótko,

Spotkanie z Wami i wspomnienia... bezcenne...

Audiofilizm to: niewiedza dlaczego gra, a gra - pełnia szczęścia

Audioholizm to: wiedza dlaczego gra, a nie gra -dramat

@palton

Również dzięki, za spotkanie.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 30.10.2024 o 15:34, zorge napisał:

A ja napiszę krótko,

Spotkanie z Wami i wspomnienia... bezcenne...

Rozmawialiśmy krótko ale tak trzymać z kolumnami, to dobry kierunek

Pozdrawiam

Rafael

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A ja, ze swojej strony, poproszę starszego kolegę, który dwa razy przychodził posłuchać moich desek. Za drugim razem, chyba z wnukiem. Cóż,  latka nam lecą....

Poproszę na priv, jest fajna zajawka...

Niestety, chyba jakaś grypa po wystawie mnie dopadła...

9 minut temu, zorge napisał:

A ja, ze swojej strony, poproszę starszego kolegę, który dwa razy przychodził posłuchać moich desek. Za drugim razem, chyba z wnukiem. Cóż,  latka nam lecą....

Poproszę na priv, jest fajna zajawka...

Edytowane przez zorge

14 godzin temu, ASURA napisał:

Rozmawialiśmy krótko ale tak trzymać z kolumnami, to dobry kierunek

Pozdrawiam

Rafael

No niestety, kierunek może i dobry, ale dostępność Sab ograniczona. Mam projekt na dostępnych głośnikach papierowych, całość, ale znafcy zadepczą mnie kopytami. Ale było zrobione i gra...

Godzinę temu, zorge napisał:

No niestety, kierunek może i dobry, ale dostępność Sab ograniczona. Mam projekt na dostępnych głośnikach papierowych, całość, ale znafcy zadepczą mnie kopytami. Ale było zrobione i gra...

Praca nad materią nie należy z racji jej dużego oporu do lekkich, sam trochę utknąłem bez CAD CAM i CNZ (znaczy made hand i co łapki i głowa potrafią) na przenikających się frezowaniach w wielu płaszczyznach frontu robionych kolumn. Oprzyrządowania do zrobienia oprzyrządowania i taka kwadratura koła co by wyszło co sobie głowa wykombinowała. Zima idzie, będzie ten czas na dłubactwo DIY-owe wszelakie…

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 3 tygodnie później...

Znalazłem relację z tegorocznego Audio Show.

Jest nasz pokój, gdzie grają moje odgrody i wzmacniacz - czas 2 godzina i 11 minuta.

Wpiszcie lub skopiujcie na YouTube tytuł poniżej, niestety link nie chce się wkleić:

AVS 2024 - AUDIO VIDEO SHOW WARSAW 2024 - 4k Show report - YouTube

Nagrane przez QUALIO AUDIO

Zorge

• Seyv odpiął/ęła ten temat
  • Pokaż nowe odpowiedzi