Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 25-27 października 2024

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

W tym roku było akurat trochę budżetowego sprzętu.

Ktory np ja zawsze omijam bo jest nieciekawy. Wole posluchac sprzetu na ktory mnie nie stac. Chce wiedziec gdzie dzis sa mozliwosci audio.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

33 minuty temu, rafa napisał:

Ktory np ja zawsze omijam bo jest nieciekawy. Wole posluchac sprzetu na ktory mnie nie stac. Chce wiedziec gdzie dzis sa mozliwosci audio.

Nie kumam, ale szanuje. Polecam, bo można się zdziwić, takie JBL za 3k sztuka grały nieźle. 

Witam.

Mam pytanie czy ktoś pamięta jakie dokładnie było zestawienie w pokoju monitor audio na narodowym.Grał zestaw wsparty subami lub jednym subem.

5 godzin temu, ASURA napisał:

Oż kurcze to obok mnie most wybudowany za 700miliinów powinien kosztować pół miliona a kierowcy podczas przejazdu nim powinni się trzymać mocno poręczy…

Nie porównuj powaznej konstrukcji technicznej do kilku kondziorków, tranzystorków itp. zamontowanych na płytce drukowanej.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

3 godziny temu, rafa napisał:

Ja wlazłem chyba wszędzie gdzie się dało 😉

Największym dla mnie zaskoczeniem było jak zagrał sprzęt w klasie D. 

A ja z dawnych AS [ w tym roku głównie sluchawki]  pamiętam zestawy wybitne w kategoriach bezwzględnych i wybitne biorąc pod uwagę cenę.

A poza tym, po powrocie z tegorocznego AS mam pewność, że mój sprzęt w zupełności mnie zadowala. A wcale nie kosztował pierdyliard zielonych :)

i nawet słuchawek (chyba) nie kupię nowych, choć bardzo chciałem. 

17 godzin temu, stench napisał:

🙂 O, to ja. A raczej nie tyle wystawą co dominującą formułą doboru sprzętu.

Straciłem zainteresowanie zestawami za kilkadziesiąt, kilkaset tysięcy. Ot, nie korespondują z moim budżetem na muzyczną przyjemnostkę, akceptowalnym wyglądem czy wymaganym miejscem. No i jeszcze brzmieniowa specjalizacja wyklucza z mojego sposobu używania (doboru repertuaru).

Brakuje mi dobrze skomponowanych zestawów HI-FI do powiedzmy 25 tys total, słuchawek do 500 i kabli za 100 pln metr. Żeby grało to z Direstreits, Jackson, Metalika, Sade.

Zamiast tego są zestawy za pół miliona, które kiepsko grają bo akustyka i reszta nie taka.

Zgadzam się jest luka w pewnym przedziale cenowym. Hi endu chyba jest wystarczająco. Tak mi się wydaje. I to różnorodnego.

No i to okazja, hmmm obowiązek wystawców, dystrybutorów. 

Więc pewne elementy są ze sobą łączone latami mimo że brzmią razem średnio.

12 godzin temu, Ajothe napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z Chordem...

Świetnie to grało 

Jeden z pokojów ze znanymi markami , z relatywnie nie ultra hiendem gdzie dobrze się siedziało. Niedaleko był denon 3000 z cantonami też fajnie.

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, Ajothe napisał:

Ukryta Zawartość

Z Chordem...

Dzięki,ale fota nie podpowiada mi co jest co.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Yeung napisał:

Chord Integra Ultima, nowe MA gold i suby REL.

3 godziny temu, Yeung napisał:

Jak to? Trzy nogi ;)

Edytowane przez 1siedem
20 godzin temu, Ajothe napisał:

Zabawki Chorda, wygoogluj sobie 🙂

Nim napisałem na forum to szukałem w necie i nie mogłem znaleźć.podeślij kolego link.

W dniu 14.11.2024 o 17:19, Ajothe napisał:

Nie kumam, ale szanuje. Polecam, bo można się zdziwić, takie JBL za 3k sztuka grały nieźle. 

Jakie to były kolumny i z czym grały?

W dniu 16.11.2024 o 10:47, Yeung napisał:

Nim napisałem na forum to szukałem w necie i nie mogłem znaleźć.podeślij kolego link.

Chord Ultima integrated nie pomylisz go bo to jest pierwsza Integra z tej linii więc nie znajdziesz informacji o innym modelu zintegrowanym tej firmy. 

I tam u góry był zapewne chord Dave. Aczkolwiek tutaj się nie przyjrzałem

W dniu 14.11.2024 o 17:21, Yeung napisał:

Witam.

Mam pytanie czy ktoś pamięta jakie dokładnie było zestawienie w pokoju monitor audio na narodowym.Grał zestaw wsparty subami lub jednym subem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 14.11.2024 o 16:44, rafa napisał:

Chce wiedziec gdzie dzis sa mozliwosci audio.

Tam, gdzie były już ze 30 lat temu. Może w domenie cyfrowej coś się dzieje (nowe kodeki, coraz wyższa rozdzielczość, coraz wyższa dynamika i odstęp od szumu), ale i tak to jest poza zasięgiem ludzkiego słuchu, chyba że zabawy z DSP. Albo wykorzystanie psychologii do zwabienia audiofila, co akurat nie wymaga doktoratu

2 godziny temu, Misio38 napisał:

Tam, gdzie były już ze 30 lat temu. Może w domenie cyfrowej coś się dzieje (nowe kodeki, coraz wyższa rozdzielczość, coraz wyższa dynamika i odstęp od szumu), ale i tak to jest poza zasięgiem ludzkiego słuchu, chyba że zabawy z DSP. Albo wykorzystanie psychologii do zwabienia audiofila, co akurat nie wymaga doktoratu

Jeśli chodzi o DAC dokonał się niesamowity postęp 😉 Dzięki technologii R2R wracamy do punktu gdzie byliśmy 30 lat temu 😉 

Faktycznie DSP może trochę namieszać na rynku. Ale praktycznie dopiero w ostatnim roku coś konkretnego zaczęło się dziać na skalę masową. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Czy te możliwości technologiczne sprzętu audio idą jednak w parze z oczekiwaniami dźwiękowymi danego urządzenia? 

Tak bym zadał to pytanie

6 godzin temu, Piopio napisał:

Jeśli chodzi o DAC dokonał się niesamowity postęp 😉 Dzięki technologii R2R wracamy do punktu gdzie byliśmy 30 lat temu 😉 

Faktycznie DSP może trochę namieszać na rynku. Ale praktycznie dopiero w ostatnim roku coś konkretnego zaczęło się dziać na skalę masową. 

I taki dac na R2R  faktycznie tyle zmienia ? Miałem okazję posłuchać co prawda dać z stremerem Rose 150B i brzmiał naprawdę świetnie i zastanawiam się czy taki dać i np Rosę jako transport dokonał by dużych zmian w  graniu 

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Jest R2R i "R2R". 

Rozwiń temat. Jestem ciekaw. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja też bardzo, bo zostaje ze mną 150B ale myślę że można więcej wyciągnąć z niego dokupując dac a 150 trzymać jako transport i nie ukrywam wizualnie bardzo mi się podoba i dobrze się użytkuje (do tego tanio kupiona względem ceny w sklepie) 

Do tego miałem okazję słuchać CD od naima i musical fidelity 6 i gdyby nie wygoda z streamingu musicala chętnie bym zostawił. I ciekawi mnie czy samym daciem podobny efekt jest do osiągnięcia 

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Czy te możliwości technologiczne

techniczne

2 godziny temu, Mikolaj1212 napisał:

I taki dac na R2R  faktycznie tyle zmienia ? Miałem okazję posłuchać co prawda dać z stremerem Rose 150B i brzmiał naprawdę świetnie i zastanawiam się czy taki dać i np Rosę jako transport dokonał by dużych zmian w  graniu 

Na pewno mają inny sposób prezentacji. Bardziej organiczny.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

22 godziny temu, Misio38 napisał:

techniczne

Technika i technologia to chyba nie jest określenie na to samo słowo? 

20 godzin temu, rafa napisał:

Bardziej organiczny.

Ooo tego jeszcze nie znam. Absolutnie się nie naśmiewam tylko chcę poznać to jest określenie do jakiego dźwięku? 

• Pokaż nowe odpowiedzi