Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      30
    • Karol Nawrocki
      47

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, partick napisał:
6 godzin temu, Zbig napisał:
Do PZPR należało w szczytowym momencie jakieś 10% dorosłego społeczeństwa.

I, lekko licząc, trzy razy tyle do Solidarności.

Napisałem to w kontekście, że nie było przymusu, aby się zapisywać.

No tak, bo do Solidarności, to Kiszczak pałą zaganiał.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

19 godzin temu, il Dottore napisał:

Wielki błąd TVP (w likwidacji), że tego nikt nie usunął. Oj, posypią się gromy i spadną głowy! 😄 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cóż za przenikliwy umysł, nic głupszego nie mógł wymyśleć?  

Ukryta Zawartość

45 minut temu, Zbig napisał:

pewnie,tak ja nie ma dzis przymusu płacenia Zusu.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

48 minut temu, partick napisał:
Godzinę temu, Zbig napisał:

No tak, bo do Solidarności, to Kiszczak pałą zaganiał.

I dlatego pan Jakubiak, jako urodzony wolnościowiec, wybrał PZPR 😉

Kto to w ogóle jest, ten Jakubiak?

30 minut temu, Pseudodrummer napisał:

pewnie,tak ja nie ma dzis przymusu płacenia Zusu.

Pewnie trochę za młody jesteś...

18 minut temu, Zbig napisał:

Kto to w ogóle jest, ten Jakubiak?

Jakubiak ma za zadanie odebrac głosy innym,i tak nie przejdzie.
Potem poprze PIS

19 minut temu, Zbig napisał:

Przymusu nie było,ale jak chciałes jakies stanowisko,jakiś awans no to:
"Wiecie,Kowalski,przymusu nie ma.
Obiektywnie rozpatrzymy.
Ale tak między nami-co sie tak upieracie?
Podpiszcie,przeciez nic wam się nie stanie,a łatwiej będzie...
No co-nie chcecie?
No....
Wiecie,ja za wami jestem,ale gwarantowac nie mogę....trudna sprawa...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

26 minut temu, Zbig napisał:

po co tracisz czas, każdy wie że i tak zagłosujesz na typa w warszawki którego rodzina była TW

kto to jest... najbogatszy poseł. 

18 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Odniosłem się, ale ty tego nawet nie zauważyłeś.

Więc grzecznie i uprzejmie wyłożę prościej, żebyś nawet ty zrozumiał.

Tzw. "przytoczone fakty" nijak się mają do problemu, czyli tego, że rozważania na temat wydarzeń sprzed lat nie zastąpią żadnych realnych, fizycznych dowodów.

Każdy mężczyzna ma możliwości i motywy dokonania gwałtu, ale dokonuje tego zdecydowana mniejszość. I posiadanie odpowiednich instrumentów nie jest dowodem na nic.

Prościej tego wytłumaczyć nie umiem.

Snucie propagandowych popierdółek nie zastąpi faktów towarzyszu.

A faktów będących dowodem na zamach nie zacytowałeś żadnych. Zero, null, nothing. Ideologiczny słowotok faktów nie zastąpi.

Snucie sowiecko-platformerskiej narracji niczego w tym temacie nie zmieni. Wcześniejszy prosowiecki reset, przytulanki Tuska z Putinem, wprowadzanie tegoż zbrodniarza Putina na europejskie salony, naśmiewanie się z wyjazdu prezydenta Lecha Kaczyńskiego do Tbilisi, to wszystko spina się w jedną całość.

I żadne wasze propagandowe popierdółki tego nie zmienią.

Jakby tego było mało facet który ma bardzo ważną funkcję i jednocześnie ma rozliczać stosunki z Rosją jest tajnym współpracownikiem z pokaźną teczką... kolejny TW w szeregach PO.

Matka Trzaskowskiego to samo, TW

Cytat

Blisko miesiąc przed tym, jak Prawo i Sprawiedliwość ogłosiło kandydaturę Karola Nawrockiego na prezydenta Stowarzyszenie „Wizna 1939” opublikowało niewygodne materiały dotyczące szefa IPN.

„W Wiźnie (Podlaskie) na środku pola uprawnego zakopane są szczątki ludzkie. To ofiary zbrodni niemieckiej z 1941 roku. Pomimo apeli, próśb i wniosków Stowarzyszenia 'Wizna 1939′ i właściciela terenu, prezes Instytutu Pamięci Narodowej nie ma zamiaru prowadzić w tym miejscu prac ekshumacyjnych” – pisało na swojej stronie Stowarzyszenie „Wizna 1939” 4 listopada.

Udostępniając tekst w sieci mediów społecznościowych, organizacja dołączyła zdjęcie odpowiedzi przesłanej przez IPN.

Z tekstu wynika, że na wniosek odpowiedziały dwa związki żydowskie. Jeden wyraził zgodę na ekshumację, a drugi sprzeciw. IPN zamierzał się wstrzymać, czekając na ujednolicenie stanowiska.

Znana prawicowa blogerka internetowa Katarzyna Treter-Sierpińska podając tekst dalej, napisała:

„Taka sytuacja: prezes IPN Karol Nawrocki nie zlecił przeprowadzenia ekshumacji szczątków z dołu śmierci odnalezionego w Wiźnie przez stowarzyszenie „Wizna 1939″ ponieważ… Żydzi się na to nie zgadzają” – czytamy.

Warto tu napisać, że sprawa nie jest powiązana z kampanią prezydencką, ponieważ wyciekła prawie miesiąc przed ogłoszeniem kandydatury Nawrockiego.

podpali internet tak samo jak waga sztangi na siłowni.

co was tak ten PZPR boli ? Marszałek co prawda rotacyjny ale zawsze był u samych szczytów i jakaś wam to nie przeszkadza.

Tzn jeden z marszałków.

3 godziny temu, partick napisał:

A skąd ja mam wiedzieć, to Ty jesteś analitykiem.

Trollujesz i prowokujesz. Mam zgłosić, czy zaczniesz zachowywać się normalnie i jak przystało na przyjaznego forumowicza, Romek?

Ja pisałem o zbrodni smoleńskiej, a Ty mi wyjeżdżasz z Kennedym.
Też nie wiem kto go zabił, ale być może tylko dlatego, że nigdy nie zgłębiałem tego tematu, bo mnie zwyczajnie nie interesował.
Natomiast sprawa zabójstwa 96 Polaków na pokładzie tupolewa jak najbardziej mnie poruszyła i mocno zainteresowała. Po 4 latach analiz wiedziałem na tyle dużo, żeby wyrobić sobie własne zdanie, wolne od medialnej propagandy i obowiązującej, kłamliwej narracji. Muszę Cię zmartwić - Macierewicz ma rację. Nie cierpię tego człowieka, ale jestem w tym przypadku bezstronny.

Największym przeciwnikiem w wyborach dla Trzaskowskiego jest on sam i to co mówi. Już by się lepiej nic nie odzywał miałby większe poparcie. Kidawa w wyborach zaczynała z dość wysokim poparciem które stopniowo spadało, jak ludzie usłyszeli co ona wygaduje to zmieniali zdanie. Trzaskowski nie wygląda żeby miał IQ na wyższym poziomie niż Kidawa. Lepiej milczeć i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wątpliwości. 

Warszawiacy to wasz prezydent, czy wam nie wstyd? Przytaczać jego kretyńskich wypowiedzi chyba nie muszę wszyscy znają. Chłop ze wsi co pole orze wie co to Nvidia a wasz prezydent? W jakim świecie on żyje. 

Ale kurna macie intelektualistów Warszawiacy. 

32 minuty temu, soundchaser napisał:

Trollujesz i prowokujesz. Mam zgłosić, czy zaczniesz zachowywać się normalnie i jak przystało na przyjaznego forumowicza, Romek?

Ja pisałem o zbrodni smoleńskiej, a Ty mi wyjeżdżasz z Kennedym.
Też nie wiem kto go zabił, ale być może tylko dlatego, że nigdy nie zgłębiałem tego tematu, bo mnie zwyczajnie nie interesował.
Natomiast sprawa zabójstwa 96 Polaków na pokładzie tupolewa jak najbardziej mnie poruszyła i mocno zainteresowała. Po 4 latach analiz wiedziałem na tyle dużo, żeby wyrobić sobie własne zdanie, wolne od medialnej propagandy i obowiązującej, kłamliwej narracji. Muszę Cię zmartwić - Macierewicz ma rację. Nie cierpię tego człowieka, ale jestem w tym przypadku bezstronny.

is fecit, cui prodest

Trollujesz i prowokujesz. Mam zgłosić,

il Dottore pisał, że to dziedziczne jest

Jeżeli przez 4 lata analizowałeś katastrofę smoleńską i wg Ciebie był to zamach, to logicznym jest zasięgnięcie Twojej opinii w sprawie ZAMACHU na JFK.

Ludzie chyba ogolnie sa zmeczeni lewica i ich polityka. W Norwegii rzadzace AP (partia pracy) spadla do najnizszych poziomow w notowaniach i obecnie nie maja nawet 20%. Wybory za 11 miesiecy i dwie najpopularniejsze obecnie partie sa prawicowe (FRP - partia postepu i Høyre - prawica)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piter z
is fecit, cui prodest
Ponieważ Lech Kaczyński nie miał szans na drugą kadencję, korzyść miał Jarosław Kaczyński - jako zastępczy kandydat w wyborach prezydenckich 2010.

Druga korzyść Jarosława Kaczyńskiego, to zbudowanie tzw. religii smoleńskiej i powrót PiS do władzy.

Godzinę temu, Roman_66094 napisał:

Największym przeciwnikiem w wyborach dla Trzaskowskiego jest on sam i to co mówi. Już by się lepiej nic nie odzywał miałby większe poparcie. Kidawa w wyborach zaczynała z dość wysokim poparciem które stopniowo spadało, jak ludzie usłyszeli co ona wygaduje to zmieniali zdanie. Trzaskowski nie wygląda żeby miał IQ na wyższym poziomie niż Kidawa. Lepiej milczeć i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wątpliwości. 

Warszawiacy to wasz prezydent, czy wam nie wstyd? Przytaczać jego kretyńskich wypowiedzi chyba nie muszę wszyscy znają. Chłop ze wsi co pole orze wie co to Nvidia a wasz prezydent? W jakim świecie on żyje. 

Ale kurna macie intelektualistów Warszawiacy. 

Prawak?

Przyzwyczajaj się do prezydentury Trzaskowskiego.
Wygra na bank i ja się cieszę, bo nie ma w tym chorym kraju lepszego kandydata.

Ukryta Zawartość

b96b70b6bb778dc59f2496410961a887.jpg

Ukryta Zawartość

10 minut temu, partick napisał:

il Dottore pisał, że to dziedziczne jest

Ukryta Zawartość

Jeżeli przez 4 lata analizowałeś katastrofę smoleńską i wg Ciebie był to zamach, to logicznym jest zasięgnięcie Twojej opinii w sprawie ZAMACHU na JFK.

Zgłosiłem. Masz problem ze zrozumieniem tego co się do Ciebie pisze.
Może to nie jest Twoja wina, że nie rozumiesz.

9 minut temu, partick napisał:

Druga korzyść Jarosława Kaczyńskiego, to zbudowanie tzw. religii smoleńskiej i powrót PiS do władzy.

Marzy Ci się. 😉

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, fetek napisał:

Matka Trzaskowskiego to samo, TW

Mamuniu, mamuniu...🤜

29 minut temu, soundchaser napisał:

Przyzwyczajaj się do prezydentury Trzaskowskiego.
Wygra na bank i ja się cieszę, bo nie ma w tym chorym kraju lepszego kandydata.

Cóż...

Czy o ten bank Ci chodzi?

George Soros (węg. György Soros [ˈɟørɟ ˈʃoroʃ], właśc. György Schwartz 

29 minut temu, partick napisał:

Ukryta Zawartość

b96b70b6bb778dc59f2496410961a887.jpg

A to dziwne? Pan Fiszbach na pewno zna mamunię Rafałka

Teraz, soundchaser napisał:

Nie będzie realizował polityki globalistów.

Bądź poważny. Poproś moderację o skasowanie powyższego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to dziwne? Pan Fiszbach na pewno zna mamunię Rafałka

O dlatego Fiszbach poparł Nawrockiego? Brzmi logicznie

1 minutę temu, partick napisał:

O dlatego Fiszbach poparł Nawrockiego? Brzmi logicznie

Ukryta Zawartość

Sztuka czytania ze zrozumieniem jest Ci obca? Nie sądzę. Więc...o co chodzi?

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, piter z napisał:

Ludzie chyba ogolnie sa zmeczeni lewica i ich polityka. W Norwegii rzadzace AP (partia pracy) spadla do najnizszych poziomow w notowaniach i obecnie nie maja nawet 20%. Wybory za 11 miesiecy i dwie najpopularniejsze obecnie partie sa prawicowe (FRP - partia postepu i Høyre - prawica)

Ukryta Zawartość

Patrząc na skład Stortingu, obecna koalicja to raczej centrum, a ta opozycyjna prawica jakaś niemodna, mało populistyczna.

Ukryta Zawartość

30 minut temu, Zbig napisał:

Patrząc na skład Stortingu, obecna koalicja to raczej centrum, a ta opozycyjna prawica jakaś niemodna, mało populistyczna.

Polityka wyglada troche inaczej niz w Polsce. Centrum w Norwegii jest na lewo od srodka, ale rozrzut jest mniejszy niz w Polsce. Ja osobiscie AP nie lubie i uwazam ze prowadza glupia polityke. Zeby bylo smieszniej poprzednio rzadzilo Høyre (prawica) ktore bylo prawie tak samo kiepskie. Frp to cos w stylu Konfederacji, tyle ze to byloby dla nich krzywdzace porownanie. Nie jest to partia czysto populistyczna jak Konfederacja.

W dniu 27.11.2024 o 00:04, Jaro_747 napisał:

Ja stawiam proste pytanie - co wy biedne ofiary pisowskiej propagandy na to, że nie ma żadnych dowodów na zamach. Dowodów fizycznych, realnych.

22. Tu-154M 101 musi lądować z kierunku wschodniego, gdzie są jary i drzewa, których nie ma od strony zachodniej. Jak się okazało, jesienią 2009 r. zdemontowano na lotnisku Smoleńsk-Siewiernyj system nawigacyjnego naprowadzania samolotów od strony zachodniej.

23. Niespodziewanie, wbrew prognozom meteorologicznym, w okolicy lotniska Smoleńsk-Siewiernyj pojawia się mgła, która nasila się przed katastrofą, a po niej zaczyna ustępować, by po godzinie niemal całkowicie się rozproszyć.

24. Kontrolerzy wieży w Smoleńsku, wbrew rosyjskim minimom (gęsta mgła), nie wydają zakazu podejścia do lądowania i nie zamykają lotniska ze względu na warunki atmosferyczne, zagrażające bezpieczeństwu lotów statków powietrznych.

25. Załoga samolotu jest błędnie informowana o położeniu na kursie i ścieżce, gdy w rzeczywistości samolot jest ponad ścieżką i zbacza z kursu.

26. Płk Krasnokucki nakazuje kontrolerowi, który po raz kolejny sugeruje odesłanie samolotu na lotnisko zapasowe, by polecił załodze polskiego samolotu zejście do 100 m:„Doprowadzamy do 100 metrów, 100 metrów i koniec rozmowy”.

27. Przed lądowaniem samolotu z prezydentem RP nad lotniskiem pojawia się i znika Ił-76, którego roli nikt do dziś nie wyjaśnił.

28. Od czwartej minuty przed tragedią trwa niewyjaśniona cisza w eterze – milkną wówczas rozmowy między wieżą i Tu-154. Pada tylko komenda „na kursie i ścieżce” i „horyzont 101”. Polsce kontrolerzy twierdzą, że to absurdalne i niewiarygodne, gdyż określenia „na kursie i ścieżce” są niemożliwe bez uprzednich poprawek kursu. Wskazuje to na prawdopodobieństwo sfałszowania stenogramów.

29. Gdy samolot znajduje się na wysokości 15 m nad ziemią, zanika zasilanie głównego komputera pokładowego FMS i rejestratorów lotu. Polski Tu-154M znajduje się wówczas ok. 60–70 m przed miejscem pierwszego zderzenia z gruntem.

30. Gdy samolot z delegacją prezydencką zbliża się do lotniska w Smoleńsku, na płycie nie ma ani jednego funkcjonariusza BOR, nie ma też podstawionej kolumny samochodów ani oczekujących na polską delegację dziennikarzy.

Ukryta Zawartość

Jakie jeszcze dowody są potrzebne?!

1.Chorąży Stefan Zielonka, rok 2009 - szyfrant w kancelarii premiera, Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał też dostęp do najściślejszych danych. 2.Prof.Stefan Grocholewski - ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY. "Zmarł" 31.03.2010r. 3.- Grzegorz Michniewicz - Dyr.Kancelarii Tuska.Powiesił się 23 grudnia 2010 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154, który potem rozsypał się w drobny mak na Siewiernym. 4.Mieczysław Cieślar, "zginął w wypadku samochodowym" dokładnie 18.04.2010 r, miał być następcą Adama Pilcha, który zginął w Smoleńsku. Podobno otrzymał telefon ze Smoleńska od A.Plicha po katastrofie. 5.Krzysztof Knyż - operator Faktów,10 kwietnia 2010 był w Smoleńsku. Zmarł w Moskwie 2 czerwca 2010r.Śmierć całkiem przemilczana. 6.Prof.Marek Dulinicz - szef grupy archeologicznej - zginął 6 czerwca 2010 w wypadku samochodowym w trakcie oczekiwania na wyjazd do Smoleńska. 7. Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego "chorego psychicznie" syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą. 8. Ryszard Kuciński - prawnik A.Leppera - "zmarł" w maju 2011 r. 9.Wiesław Podgórski - był doradcą A.Leppera, gdy ten by ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony pod koniec czerwca 2011r. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo. 10. W 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Żołnierz posiadał najwyższą klauzulę dostępu do materiałów niejawnych. 11. Róża Żarska - adwokatka Leppera - "zmarła" w lipcu 2011 r. w Moskwie. 12. Dariusz Szpineta - zawodowy pilot i instruktor pilotażu, ekspert i prezes spółki lotniczej, został znaleziony martwy w łazience ośrodka wczasowego w Indiach. Wcześniej parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, kwestionując oficjalne ustalenia. 13. Były generał GROMU Sławomir Petelicki. Czy to przypadki?

Ukryta Zawartość

Polskie lemingi z bolszewickimi korzeniami maja tak mocno wbite do łepetyn wyrażenie "ZA WSZELKA CENĘ NIE DRAŻNIĆ ROSJAN".

Sowieckie lotniska wojskowe były przystosowane do maskowania, mając liczne generatory TMC.

Wystarczyło je uruchomić i źle naprowadzać samolot z wieży. Potem wykorzystać "remont" samolotu, który nie był w stanie już uratować się.

To musiało być zaplanowane - tak samoloty nie spadają same z siebie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.