Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      30
    • Karol Nawrocki
      47

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, kostropaty napisał:

trzeba mieć wyjątkowo ograniczoną percepcję, by po tylu latach wciąż twierdzić, że to zamach 

Nie, to było ściśle powiązane z FSB zaplanowane morderstwo.

Cytat

Gen. Janusz Nosek, były szef SKW, ujawnił rosyjskim służbom tajne informacje, naraził podległego mu funkcjonariusza na dekonspirację oraz nie dopełnił obowiązków przy zabezpieczaniu lotu prezydenta Lecha Kaczyńskiego do Smoleńska 10 kwietnia 2010 r. Kilka dni temu prokuratura wszczęła śledztwo w tej sprawie - informowała w środę, 16 października „GPC”. Dziś temat, bez powołania na gazetę, znalazł się w „Panoramie” TVP.
Jak pisała „GPC” według nieoficjalnych informacji, po tragedii smoleńskiej, gdy już było wiadomo, że doszło do katastrofy, kierownictwo SKW nie wprowadziło podwyższonego stanu alarmowego, nie powołało żadnego zespołu i na dodatek wysłało 10 kwietnia 2010 r. do Smoleńska tylko jednego oficera - Tomasza S., podczas gdy ABW wysłało na miejsce m.in. dwóch dyrektorów i tłumaczkę.
Śledczy sprawdzają również, dlaczego gen. Janusz Nosek oraz podlegli mu funkcjonariusze wysłali Tomasza S. bez dokumentów legalizacyjnych (pojechał do Rosji pod własnym nazwiskiem) i ujawnili rosyjskim służbom specjalnym ściśle tajne informacje - na liście pasażerów lecących do Smoleńska przy nazwisku Tomasza S. figurował zapis: SKW. Efekt był taki, że po przylocie do Rosji funkcjonariusz został zamknięty w szopie stojącej przy lotnisku Siewiernyj, a Rosjanie wypuścili go tylko po to, by wsiadł do samolotu powracającego do Polski.
Po powrocie ze Smoleńska Tomasz S. złożył wniosek o przejście na emeryturę. Powodem tej decyzji było zdekonspirowanie. Rosyjskie służby specjalne dowiedziały się, że jest oficerem SKW i znały jego wygląd, co jest niezwykle istotne, ponieważ wcześniej Tomasz S. pracował wyłącznie pod przykryciem, posługując się dokumentami wystawionymi na inne nazwisko. Przez tę decyzję gen. Noska Rosjanie bez problemu mogli się zorientować, jakie ich nielegalne działania na terenie RP i siatki szpiegowskie zostały rozpracowane przez SKW.
Prokuratura Okręgowa Warszawa-Praga w związku z prowadzonym śledztwem bada również, dlaczego gen. Janusz Nosek oraz podlegli mu funkcjonariusze nie podjęli działań w zakresie przygotowania lotu 10 kwietnia 2010 r. do Smoleńska i miejsca pobytu delegacji w związku z tym, że w jej skład weszli szefowie Sił Zbrojnych RP. Kolejny wątek śledztwa dotyczy niepodjęcia przez kierownictwo Służby Kontrwywiadu Wojskowego monitoringu komunikacji radiowej lotu oraz nadajników rosyjskich na terenie Rzeczypospolitej Polskiej w czasie przelotu delegacji do Smoleńska oraz po katastrofie. Śledczy zbadają również, dlaczego SKW nie podjęła na miejscu katastrofy działań operacyjnych.
Po katastrofie gen. Nosek przyjął propozycję pomocy tylko od służb specjalnych Federacji Rosyjskiej, chociaż taką pomoc deklarowała też większość krajów członkowskich NATO. Współpracował z FSB, m.in. potajemnie uruchamiając tajne linie łączności w kwietniu 2010 r. Szef SKW nie powiadomił o tym ani premiera, ani kolegium ds. służb specjalnych oraz członków sejmowej komisji ds. służb specjalnych.

Źródło: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cytat

Edmund Klich, polski akredytowany przy rosyjskim MAK potwierdził, że wsparcia od polskiego rządu nie miał wcale. To znacznie utrudniło pracę i wręcz uniemożliwiło załatwienie czegokolwiek od Rosjan.

„Przyleciałem na własną rękę przedwczoraj, bo widziałem że wszystkie moje próby kontakty z panem premierem, pierwszy to był 15-go kwietnia, kiedy wysłałem, no można powiedzieć, błagalne pismo. Zapewniano mnie, że pójdzie bezpośrednio do pana premiera. Nie wiem, czy pan premier otrzymał, czy nie? Nie miałem zamiaru informować mediów. Ale widzę, że nie ma szans na spotkanie, w związku z tym podjąłem ten dramatyczny krok. Bo ja czuję na sobie wielką odpowiedzialność za to, co robię. Natomiast w tej mojej pracy nie było żadnego zrozumienia osób, z którymi się kontaktowałem” — mówił Bogdan Klich.
„Czy nie stać państwa polskiego na to, żeby wysyłając mnie w taką misję nie zapewnić mi chociażby jednego tłumacza z uprawnieniami tłumacza? Nie wiem, może nie stać — pytał z wyraźnym wyrzutem.
Magazyn Śledczy Anity Gargas zaznaczył, że wszelkie procedury badań, śledztwa tragedii nie były ani przez chwilę konsultowane ze stroną polską, wtedy rząd Donalda Tuska oddał wszystko ślepo w ręce Rosjan.

Takie działania w normalnym państwie miałyby jasny przekaz i pełne zarzuty zdrady stanu, a po wyroku Trybunału - najwyższą karę dla wszystkich odpowiedzialnych za taki stan rzeczy.
Pełna współpraca w FSB zablokowała możliwość uzyskania materialnych dowodów w sprawie tej zbrodni - brak wraku m.in, a same mataczenie i fałśzowanie zapisów z czarnej skrzynki to było zbyt mało, przy braku woli politycznej do wyjaśnienia tej zbrodni. Był jeden paradygmat: nie drażnić Rosji i UE, nie drażnić Putina.
To jest wystarczający fakt dowodowy, że to była zbrodnia, zaplanowane morderstwo, by uzyskać konkretny cel polityczny.
Winnych za to kiedyś surowo rozliczymy, jak to mówią: "co ma wisieć, nie utonie!".

Ukryta Zawartość

5 minut temu, dekRe napisał:

Źródło: 

Ukryta Zawartość

Takie działania w normalnym państwie miałyby jasny przekaz i pełne zarzuty zdrady stanu, a po wyroku Trybunału - najwyższą karę dla wszystkich odpowiedzialnych za taki stan rzeczy.
Pełna współpraca w FSB zablokowała możliwość uzyskania materialnych dowodów w sprawie tej zbrodni - brak wraku m.in, a same mataczenie i fałśzowanie zapisów z czarnej skrzynki to było zbyt mało, przy braku woli politycznej do wyjaśnienia tej zbrodni. Był jeden paradygmat: nie drażnić Rosji i UE, nie drażnić Putina.
To jest wystarczający fakt dowodowy, że to była zbrodnia, zaplanowane morderstwo, by uzyskać konkretny cel polityczny.
Winnych za to kiedyś surowo rozliczymy, jak to mówią: "co ma wisieć, nie utonie!".

Wyjątkowo piękny zestaw kłamstw i pisowskich bredni propagandowych.

Mógłbyś to jakoś ładnie opakować i sprzedawać po wioskach.

Bo gdzieś w mieście, gdzie ludzie mają internet byłoby już trudniej.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Mógłbyś to jakoś ładnie opakować i sprzedawać po wioskach.

Bo gdzieś w mieście, gdzie ludzie mają internet byłoby już trudniej.

Właśnie dzięki internetowi, a nie TVN24 - ludzie zaczynają myśleć, zaczynają dokonywać innych lepszych wyborów niż taka pizza w Jagodnie, które to obecnie stało się miejscem wstydu i zaprzaństwa.

Bowiem wstydem jest głosować dzisiaj na tzw. "demokratów i liberałów", a tak na prawdę na socjalistów, którzy są w dużym skrócie mówiąc kłamcami w stylu goguś "Planeta Płonie", czy nawet oszustami czy złodziejami - czego dowodem tego złodziejstwa jest wysokość choćby naszych obecnych rachunków za prąd.

Krótki dobry wykład dla edukacji, że lewicę i socjalistów należy zwalczać, a nie wspierać, a już nigdy na lewaka na prezydenta nie głosować:

32 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Wyjątkowo piękny zestaw kłamstw i pisowskich bredni propagandowych.

Za słabe argumenty i fakty?

Zauważyłem, że im dobitniejsze dowody w jakiejkolwiek sprawie, tym bardziej agresywna kontra w Twoich wpisach.
Tak też było w czasie pandemii. Fakty i dowody na ewidentne kłamstwa i przekręty zawsze były dla Ciebie teoriami spiskowymi.

Czekam na odzew, że rozmawiam sam ze sobą. 😉 

28 minut temu, soundchaser napisał:

Za słabe argumenty i fakty?

Zauważyłem, że im dobitniejsze dowody w jakiejkolwiek sprawie, tym bardziej agresywna kontra w Twoich wpisach.
Tak też było w czasie pandemii. Fakty i dowody na ewidentne kłamstwa i przekręty zawsze były dla Ciebie teoriami spiskowymi.

Czekam na odzew, że rozmawiam sam ze sobą. 😉 

Pieprzysz w kółko to samo bez związku z tym, co napisałem.

Czyli de facto gadasz sam ze sobą.

Może tak być?

Aha - wszystko kojarzy ci się ze szczepionkami? masz traumę z dzieciństwa?

Jestem Europejczykiem.

Wracając do tematu wyborów to Nawrocki jako jedyny bezpartyjny kandydat wzbudza największe zaufanie. Myślę że Polska teraz nie potrzebuje kolejnego partyjnego funkcjonariusza. I szczerze mówiąc to fajnie by było gdyby Polką mogli rządzić ludzie bezpartyjni nie tylko Prezydent ale także Premier i cały parlament, ale wydaje się to zbyt piękne żeby było możliwe.     

2 godziny temu, dekRe napisał:

podziwu godna pewność 😄 

23 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Wracając do tematu wyborów to Nawrocki jako jedyny bezpartyjny kandydat wzbudza największe zaufanie. Myślę że Polska teraz nie potrzebuje kolejnego partyjnego funkcjonariusza. I szczerze mówiąc to fajnie by było gdyby Polką mogli rządzić ludzie bezpartyjni nie tylko Prezydent ale także Premier i cały parlament, ale wydaje się to zbyt piękne żeby było możliwe.     

Cytat

„Niezależny” kandydat

Nawrocki przedstawiany jest przez polityków Prawa i Sprawiedliwości jako kandydat „niezależny”. Jest jednak tak niezależny, że szefem jego sztabu wyborczego został Paweł Szefernaker, poseł PiS, były minister spraw wewnętrznych i administracji.

Portal Interia ujawnia, że poza tym w sztabie prezesa IPN-u pojawią się następujący pisowscy politycy: posłowie Zbigniew Bogucki, Przemysław Czarnek, Marcin Przydacz, Anna Gembicka, Marcin Horała, Jan Kanthak, Andrzej Śliwka, Adam Andruszkiewicz, Sebastian Kaleta, europoseł Patryk Jaki, a także były szef CIR Tomasz Matynia.

Dodatkowo pojawiają się przecieki, że Adam Andruszkiewicz i Janusz Cieszyński mają zająć się kampanią w Internecie.

na "bezpartyjny" i "niezalezny" ludzie się nabieraja od czasów gierka?

Litości-ilez razy można dawac sie robic na ten sam wałek???

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

54 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Nawrocki jako jedyny bezpartyjny kandydat

Ta... Bezpartyjny...🤣🤣🤣

Może jeszcze lewak?😂😂😂🤣🤣🤣

55 minut temu, Roman_66094 napisał:

Nie ma co wierzyć do końca w tą bezpartyjnosc, ale wolę na prezydenta człowieka szanujacego swój kraj, a nie kukłe Trzaskowskiego, który marsz niepodległości nazywa marszem nazistów. 

?👈

Teraz, endriuw napisał:

Może jeszcze lewak?

Nie obrażaj człowieka, który szanuje swój kraj. Wiem że dla lewakow to coś obcego. 

?👈

2 minuty temu, rafal735r napisał:

Nie ma co wierzyć do końca w tą bezpartyjnosc, ale wolę na prezydenta człowieka szanujacego swój kraj, a nie kukłe Trzaskowskiego, który marsz niepodległości nazywa marszem nazistów. 

ONRowcy kostkobrukowi to patrioci.🤣🤣🤣

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Nie obrażaj człowieka, który szanuje swój kraj. Wiem że dla lewakow to coś obcego. 

Szanuje tak, jak PiSowscy kradzieje...

Edytowane przez endriuw

Wszystko dobrze, tylko pisowcy przyklepali nasz los w tej UE, przyklepali zielony ład itd. No to głosować na pisowca, który zgrywał durnia, a sprzedał interesy kraju? Czym się on różni od powca, który nie robi złudzeń, jest tzw. europejczykiem i jest pewne, że sprzeda swój kraj? To tak jak głosowali na tego pederastę i jego małża, kłamał w żywe oczy, że nie pojdzie do EU, że nie lał matki itd… 

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Strasznie co poniektórzy sfrustrowani i zagubieni.

Biedne zagubione sierotki którym wystarczy rzucić parę nadętych hasełek i od razu lepiej się czują. Ale ta frustracja cały czas w nich buzuje.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

17 godzin temu, rafal735r napisał:

Nawrocki nie może należeć do partii politycznej, jakiejkolwiek, zabrania mu tego ustawa. To że ma poglądy prawicowe, jest patriotą to oczywiste, inaczej PIS by go nie popierał. Fakty są takie że do żadnej partii nie należy a jego poglądy? To ma prawo mieć jakie chce i nie świadczą o przynależności partyjnej. Bardzo wielu Polaków popiera tą czy inną partię czasem zmieniając zdanie, nie oznacza to że są członkami tych partii.      

To jest trochę tak jak z tą neutralnością światopoglądową władz publicznych. Lewacy uważają że człowiek neutralny to niewierzący, jednak niewierzący też ma swój światopogląd, wierzy w to że Boga nie ma czy w inne lewackie ideologie.  Zresztą widać to jak Tusk nie wpuszcza dziennikarzy niektórych stacji na swoje konferencje. To jest właśnie przykład braku bezstronności światopoglądowej ze strony władz publicznych, popieracie inną partię, macie inny światopogląd, to nie będę z wami rozmawiał.

Każdy ma prawo publicznie w tym przedstawiciele władz, wyrażać publicznie swoje poglądy, przekonania religijne czy praktykować swoją religie, każdemu zapewnia to konstytucja.             

Ogolnie to cos te media z lewej strony nagle wielkiej goraczki dostaly na punkcie kandydata "bez szans". Co nie otworze ostatnio onet, czy jakis fanpage na FB ktory jest bardziej za PO, to Nawrocki jak diabel. A ja tak szczerze nawet dwa tygodnie temu nie mialem pojecia ze ten czlowiek istnieje xD. Niezla mu reklame w sumie robia...

A widzieliście jak Trzaskowski olewa dziennikarzy o innym światopoglądzie niż on? To jest właśnie łamanie konstytucji nie zachowuje neutralności jako urzędnik państwowy. Trzaskowski jak i Tusk  mają obowiązek traktować wszystkich tak samo bez względu na światopogląd. To pokazuje jakie jest ich podejście do prawa Konstytucji.  

18 minut temu, Roman_66094 napisał:

A widzieliście jak Trzaskowski olewa dziennikarzy o innym światopoglądzie niż on? To jest właśnie łamanie konstytucji nie zachowuje neutralności jako urzędnik państwowy. Trzaskowski jak i Tusk  mają obowiązek traktować wszystkich tak samo bez względu na światopogląd. To pokazuje jakie jest ich podejście do prawa Konstytucji.  

takie samo,jak pisu:
Przykłady łamania konstytucji:
1.zamykanie szpitali i odwoływanie planowanych zabiegów-ponad 200 000 ofiar
Złamanie artykułu 68,i to na podstawie nie ustawy,a rozporządzenia:

Cytat

Art. 68. Prawo do ochrony zdrowia
1. Każdy ma prawo do ochrony zdrowia.
2. Obywatelom, niezależnie od ich sytuacji materialnej, władze publiczne zapewniają równy
dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych. Warunki i
zakres udzielania świadczeń określa ustawa.
3. Władze publiczne są obowiązane do zapewnienia szczególnej opieki zdrowotnej dzieciom,
kobietom ciężarnym, osobom niepełnosprawnym i osobom w podeszłym wieku.
4. Władze publiczne są obowiązane do zwalczania chorób epidemicznych i zapobiegania

2.Blokowanie mediów i cenzura prewencyjna portali internetowych,niezgodnych z oficjalna narracją:
np "na czas" 

Cytat

Art. 54. Zasada wolności poglądów
1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i
rozpowszechniania informacji.
2. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są
zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na
prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.

3.Bezprawne zamykanie całych sektorów gospodarki w czasie tzw "kowida"

Cytat

Art. 32. Zasada równości obywatela wobec prawa
1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez
władze publiczne.
2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z
jakiejkolwiek przyczyny.

4.Ograniczenie możliwości poruszania się,zamykanie parków,święta max 5 osób,i inne bezprawne "rozporządzenia"

Cytat

1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez
władze publiczne.
2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z
jakiejkolwiek przyczyny.

Art. 52. Zasada wolności poruszania się

1. Każdemu zapewnia się wolność poruszania się po terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz
wyboru miejsca zamieszkania i pobytu.
2. Każdy może swobodnie opuścić terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

5.Szczepianie-eksperyment medyczny na całym narodzie-bezprawne stosowanie niezbadanej,nieznanej substancji.
Żaden polski instytut,zadne labolatorium nie zbadało,czy te szczepionki były bezpieczne,na co sa dokumanty z MInisterstwa Zdrowia

Cytat

Art. 38. Zasada ochrony życia
Rzeczpospolita Polska zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia.
Art. 39. Zasada wolności od eksperymentów
Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez dobrowolnie
wyrażonej zgody.

4.Areszty wydobywcze Ziobry,w których ludzie siedzieli miasiącami:

Cytat

Art. 41. Zasada nietykalności osobistej
1. Każdemu zapewnia się nietykalność osobistą i wolność osobistą. Pozbawienie lub
ograniczenie wolności może nastąpić tylko na zasadach i w trybie określonych w ustawie.
2. Każdy pozbawiony wolności nie na podstawie wyroku sądowego ma prawo odwołania się
do sądu w celu niezwłocznego ustalenia legalności tego pozbawienia. O pozbawieniu wolności
powiadamia się niezwłocznie rodzinę lub osobę wskazaną przez pozbawionego wolności.
3. Każdy zatrzymany powinien być niezwłocznie i w sposób zrozumiały dla niego
poinformowany o przyczynach zatrzymania. Powinien on być w ciągu 48 godzin od chwili
zatrzymania przekazany do dyspozycji sądu. Zatrzymanego należy zwolnić, jeżeli w ciągu 24
godzin od przekazania do dyspozycji sądu nie zostanie mu doręczone postanowienie sądu o
tymczasowym aresztowaniu wraz z przedstawionymi zarzutami.
4. Każdy pozbawiony wolności powinien być traktowany w sposób humanitarny.
5. Każdy bezprawnie pozbawiony wolności ma prawo do odszkodowania.

5.Zamknięcie WSZYSTKICH cmentarzy,dzień przed 1 listopada w czasie "kowida".
NIKT nie mógł akurat w tym dniu,odwiedzić grobów bliskich,rodziny.
Pan Kaczyński mógł....

Cytat

władze publiczne.
jakiejkolwiek przyczyny.

6.Sprzedawanie Polski
Przekazywanie uprawnien podatkowych,gospodarczych,sądowniczych,dotyczących rynku zywnościowego,ZDROWIA OBYWATELI (przekazanie praw dla WHO) i dziesiątki innych...
bez spełnienia przesłanek wynikających z Art90

Cytat

Art. 90. Przekazanie uprawnień organizacji międzynarodowej
1. Rzeczpospolita Polska może na podstawie umowy międzynarodowej przekazać organizacji
międzynarodowej lub organowi międzynarodowemu kompetencje organów władzy
państwowej w niektórych sprawach.
2. Ustawa wyrażająca zgodę na ratyfikację umowy międzynarodowej, o której mowa w ust. 1,
jest uchwalana przez Sejm większością 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy
ustawowej liczby posłów oraz przez Senat większością 2/3 głosów w obecności co najmniej
połowy ustawowej liczby senatorów.
3. Wyrażenie zgody na ratyfikację takiej umowy może być uchwalone w referendum
ogólnokrajowym zgodnie z przepisem art. 125 referendum ogólnokrajowe.
4. Uchwałę w sprawie wyboru trybu wyrażenia zgody na ratyfikację podejmuje Sejm
bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.

7.Bez komentarza

Cytat

Art. 103. Zakaz łączenia mandatu posła z funkcjami

8.Bezprawne przekazywanie na podstawy "umowy Macierewicza z 2016 roku!!!!" dla obcego panstwa środków:
Militarnych
finansowych
osobowych
gospodarczych
w sposób zagrażający bezpieczeństwu,obronnosci Panstwa Polskiego
(umowa jest do ściągniecia z netu)

BEZ USTAWY,BEZ UMÓW MIĘDZYNARODOWYCH-NA PODSTAWIE PARU KARTEK A4 PODPISANYCH PRZEZ MACIEREWICZA I JEGO ODPOWIEDNIK NA UKRAINIE
Z pominięciem SEJMU<SENATU<I OPINII PUBLICZNEJ:

Cytat

Art. 126. Prezydent jako najwyższy przedstawiciel RP
1. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej jest najwyższym przedstawicielem Rzeczypospolitej
Polskiej i gwarantem ciągłości władzy państwowej.
2. Prezydent Rzeczypospolitej czuwa nad przestrzeganiem Konstytucji, stoi na
straży suwerenności i bezpieczeństwa państwa oraz nienaruszalności i niepodzielności
jego terytorium.
3. Prezydent Rzeczypospolitej wykonuje swoje zadania w zakresie i na zasadach
określonych w Konstytucji i ustawach.

O sdądownictwie (dwie ustawy reformy sądownictwa zablokowane przez Dudę) w którym panuje ANARCHIA nie wspomnę.

Wymieniac dalej?

Duda tez był :

"niezalezny"
"bezpartyjny"

Przez osiem lat był niezalezny od Polski,Polaków
Był za to zalezny od :
Korporacji farmaceutycznych
Unii Europejskiej (zgoda na Zielony ład,Fit for 55,Ustwa o zasobach własnych,bezprawny kowid
Był zalezny od OLIGARCHÓW,którzy maja 7/8 ziemi uprawnej na Ukrainie-i zalewał polski rynek,razem z błogosławieńµstwem PIS:
-zbożem
-drobiem
-owocami
i dziesiątkami towaróz,żywności,często spleśniałej,zepsutej,nie spełniającej ŻADNYCH norm,ale za to sprowadzenaj BEZ CŁA I ŻADNEJ KONTROLI SANITARNEJ-co przez OSIEM LAT nieszczyło POLSKIE ROLNICTWO
W tej sprawie pan Andrzej był w pełni zalezny od UE.

Wymieniac dalej?

Ekipa Tuska robi dokładnie to samo.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

1.zamykanie szpitali i odwoływanie planowanych zabiegów-ponad 200 000 ofiar
Złamanie artykułu 68,i to na podstawie nie ustawy,a rozporządzenia:

Pis chciało się przypodobać POwcom którzy domagali się nawet przymusowych szczepień, wszędzie widzieli zagrożenie zabójcze koperty itp. Zamiast gonić lewaków to się im podlizywali.  

Teraz jest to samo i "pandemii" nie ma, przekładanie planowych zabiegów bo brakuje pieniędzy na szpitale.   

3 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Pis chciało się przypodobać POwcom którzy domagali się nawet przymusowych szczepień, wszędzie widzieli zagrożenie zabójcze koperty itp. Zamiast gonić lewaków to się im podlizywali.  

Teraz jest to samo i "pandemii" nie ma, przekładanie planowych zabiegów bo brakuje pieniędzy na szpitale.   

Tak,róznicy nie będzie,bo to jedna ekipa.

jedna ekipa,podzielona na dwie frakcje przy okrągłym stole.

A ten cały Sejm,Senat,co sędziowie,ministrowie,to załoga Cyrku dla mniej rozgarniętych przedstawicieli narodu tubylczego,służąca zaspokajaniu najprymitywniejszych potrzeb,oraz wprowadzająca w życie zasadę "dziel i rządź".

A tymczasem,na szczeblu miedzynarodowym,w samej UE jedna za druga przechodza ustawy,uchwały i rozporządzenia zmierzające do zrealizowania niemieckiego planu "mitteleurope"

-likwidacja państw narodowych
-likwidacja gospodarek poszczególnych państw
-no i w koncu likwidacja granic
(traktat z mastricht 1996 rok)

Więc prezydent,który będzie wybrany,musi byc gwarantem tego planu-niezależnie od tego,kto to będzie i z jakiej parti,czy z nie-partii.

Wieluset-miliardowe interesy,i ich przedstawiciele nie moga sobie pozwolić,aby został wybrany ktoś,kto bedzie psuł interes.

Stąd jest niby paru kandydatów,ale kazdy pasuje do opcji,która jest przygotowana.

9 minut temu, Roman_66094 napisał:

Zamiast gonić lewaków to się im podlizywali. 

Zapłacili za to utratą władzy.
A trzeba było rozliczyć,kiedy mieli Sejm,Senat i swojego prezydenta.

No-ale nie zapominajmy,że obowiązuje dalej umowa okrągłostołowa-
"wy nie ruszacie naszych-my nie ruszamy waszych"

"panowie,kopiemy się,ale najwyżej po kostkach"

I Cyrk Abraszki sie kręci aż miło.

A są tacy,co to myślą-że to naprawdę.....

2 godziny temu, Roman_66094 napisał:

A widzieliście jak Trzaskowski olewa dziennikarzy o innym światopoglądzie niż on?

Ja tam widzę pieniacza, który jakby mógł, to pistolet w takich sytuacjach by wyjął i zaczął strzelać do nich. Brak mu kultury i nie potrafi się zachować z klasą w trudnych sytuacjach. 

?👈

9 godzin temu, piter z napisał:

Ogolnie to cos te media z lewej strony nagle wielkiej goraczki dostaly na punkcie kandydata "bez szans". Co nie otworze ostatnio onet, czy jakis fanpage na FB ktory jest bardziej za PO, to Nawrocki jak diabel. A ja tak szczerze nawet dwa tygodnie temu nie mialem pojecia ze ten czlowiek istnieje xD. Niezla mu reklame w sumie robia...

Zrobilem kilka dowodow zeby nie byc goloslownym xD

Ukryta Zawartość

Screenshot_20241130_211418_Facebook.jpg

Screenshot_20241130_211340_Facebook.jpg

Screenshot_20241130_211320_Facebook.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Okazało się, że Krzysztof Bosak i Szymon Hołownia chodzili do tej samej szkoły.

Do kolegium tumanum...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 29.11.2024 o 16:48, rafal735r napisał:

a nie kukłe Trzaskowskiego, który marsz niepodległości nazywa marszem nazistów. 

Chłopie, ogarnij się. Co Ty pier**lisz? Gdzie tak powiedział i dlaczego?

Tu masz link do jego wypowiedzi publicznej. Włącz sobie wideo.

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, rafal735r napisał:

Przecież teraz dyskredytacja będzie codziennie. Dostali przykaz od rudego co mają robić. 

A, rozumiem. PiS ponad wszystko. Stąd ta nieuzasadniona napaść na Trzaskowskiego.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Chłopie, ogarnij się. Co Ty pier**lisz? Gdzie tak powiedział i dlaczego?

Tu masz link do jego wypowiedzi publicznej. Włącz sobie wideo.

Ukryta Zawartość

A, rozumiem. PiS ponad wszystko. Stąd ta nieuzasadniona napaść na Trzaskowskiego.

Bardzo często nie zgadzamy się ze swoimi poglądami.

Pradę mówiąc w większości przypadków.

Ale zawsze staram się być uczciwy i oceniam każdy wpis bez sugerowania się osobistą oceną autora.

Za ten wpis dziękuję, bo jego autor miał odwagę przeciwstawić się tandetnemu populizmowi.

I to należy docenić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

zawsze staram się być uczciwy i oceniam każdy wpis bez sugerowania się osobistą oceną autora.

Nie zamierzam wdawać się w bzdurne przepychanki słowne bo naprawdę szkoda na nie czasu, ale jeśli jak twierdzisz, starasz się oceniać rzeczywistość obiektywnie, to z pewnością bez problemu możesz wskazać dowody potwierdzające podejmowne przez niego wielokrotnie próby wprowadzania zakazu Marszu Niepodległości. Jeśli nie, to ja podeślę odpowiednie linki. Argumentacja dotyczyła najczęściej wykluczenia  ewent. manifestacji ze strony neofaszystów lub ograniczania swobody organizacji innych wydarzeń w danym czasie. Zachowania skrajnych mniejszości lub zgrupowania o innym mniej istotnym znaczeniu, miały być więc w jego ocenie podstawą do odebrania prawa tysiącom ludzi do wyrażania szacunku wobec chlubnej historii i wartości patriotycznych. Z drugiej strony jakoś nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek wyrażał sprzeciw dla organizacji parad lgbt czy Strajku Kobiet, w których swołocz i Lempart wielokrotnie w skrajnie plugawy sposób dopuszczały się obrazy chrześcijan i profanacji symboliki religijnej (hasło Lempart "dym w kościołach" i faktyczne ataki na nie, jakie w tamtym czasie miały miejsce). Jak wiadomo, Trzaskowski nie tylko nie potępiał tych wydarzeń, ale otwarcie je wspierał i nadal wspiera.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_20241128_222612.thumb.jpg.1b4e8a7bddb8e4188f19d9faefedb44e.jpgEndMTGhXEAIDRx7.thumb.jpeg.ac8b8a050a428c34f4ce342a13f4ba67.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.