Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      12
    • Karol Nawrocki
      31

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, jezz napisał:

Z Marszałkowskiej w lewo w Świętokrzyską to od wieków nie ma skrętu, w ogóle od Świętokrzyskiej do Placu Konstytucji jest mało skrętów w lewo, więc...

Może to wina Tuska, znaczy się Trzaskowskiego?

Tworzenie fałszywego żalu daje żałosne rezultaty w polityce. W polityce liczy się kształtowanie przyszłości i ogarnianie. Tobie tego nie pisałem, więc powtarzam.

Po centrum to akurat nie jeżdżę i nie robię zakrętów (nie mam cierpliwości do korków) ale w inny sposób bym widział modernizację okolic domów Centrum.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Moderatorzy
13 minut temu, arturp napisał:

Nic się nie zmieni w parlamencie . A jeśli Nawrocki wygra to zrobi to co Duda - NIC . Bo taką prezydent ma władzę . 

Polecą bo pokazali Tuskowi że niewiele wniosą mu elektoratu w przyszłych wyborach. Ewentualnie tylko do jakiejś lokajskiej niewdzięcznej roboty jak podniesienie wieku emerytalnego, kwot uchodźców albo wprowadzenia Euro.

Rotacyjny zostanie zrotowany. Ciekawe co z Kamyszem ale rekonstrukcja jest zapowiadana. Więc.... na stołku zostanie wyłącznie jeśli są przewidywane złe zdarzenia względem naszej armii i będzie potrzebny polityczny kozioł ofiarny.

10 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Kto lepiej zna się na rządzeniu ? PiS już pokazał przez te 8 lat i dostał czerwoną kartkę .

Tumany przegrały wyłącznie z powodu walki z aborcją i histerii 8* . Reszta przewinień jest nieistotna, zresztą wyprowadzili pozytywnie gospodarkę po covidzie, dali 500+ i podnieśli wolną kwotę.

Teraz jest za to festiwal niedotrzymanych obietnic Tuska, które powtórnie próbuje odgrzewać Trzaskowski.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Cóż za przypadki…

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, xetras napisał:

Tworzenie fałszywego żalu daje żałosne rezultaty w polityce. W polityce liczy się kształtowanie przyszłości i ogarnianie. Tobie tego nie pisałem, więc powtarzam.

Po centrum to akurat nie jeżdżę i nie robię zakrętów (nie mam cierpliwości do korków) ale w inny sposób bym widział modernizację okolic domów Centrum.

To po co pisałeś o zakrętach?

A mnie się ten pomysł podoba,  super budynek MSN, może niebawem teatr, Plac Centralny z drzewami i trybuną, szkoda,że połowa parkingu została, zasypany tunel i na tym miejscu trochę drzew, likwidacja parkingu przed bankiem pod orłami i kolejny zielony teren, zwężona Marszałkowska i niebieskie jajo na placu pięciu rogów też mi się podoba. Jeszcze Pasaż Wiecha zrobić jak z lat 70 z czaderskim hotelem Forum.

I niestety to za Trzaskowskiego w Warszawie.😀

A pod niemieckim bukiem leżę sobie ja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Ukryta Zawartość

Pretendentka na Prezydentową w trakcie zjednywania dla męża poparcia ze strony środowiska Mentzena i Brauna 🙂

Kaczyński też jej pobłogosławi.

Ukryta Zawartość

5 minut temu, stench napisał:

Reszta przewinień jest nieistotna,

Wyrozumiały stosunek do złodziejstwa. Nie wiem tylko czy jak ci sąsiada okradają, czy jak ciebie. 

• Moderatorzy
1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

Wyrozumiały stosunek do złodziejstwa.

Wybiórczo. Tuskowi do dzisiaj nie wybaczyłem kradzieży kasy z mojego konta emerytalnego OFE.

39 minut temu, gałąż napisał:

To dlatego pisowcy uciekają po całym świecie chorzy tacy 😁

Zwłaszcza Ziobro ucieka. W dupie ma te wezwania bo wie, że mu włos z głowy nie spadnie.
Jaja sobie robi i co mu zrobią?
Ci co uciekają to zwykłe tchórze, które przestraszyły się niepotrzebnie, albo poczuły się kozłami ofiarnymi systemu.

2 minuty temu, stench napisał:

Wybiórczo. Tuskowi do dzisiaj nie wybaczyłem kradzieży kasy z mojego konta emerytalnego OFE.

A to spoko. Tak samo też moderujesz? Wybiórczo.

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Zwłaszcza Ziobro ucieka. W dupie ma te wezwania bo wie, że mu włos z głowy nie spadnie.
Jaja sobie robi i co mu zrobią?
Ci co uciekają to zwykłe tchórze, które przestraszyły się niepotrzebnie, albo poczuły się kozłami ofiarnymi systemu.

Jak wygra Trzaskowski to zobaczysz ucieczki choroby i inne polityczne zatrzymania.

43 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Dwie frakcje. Czy jakaś inna mówi o rozliczeniu złodziejstwa polityków?

Mowa a czyny to dwie różne rzeczy.

39 minut temu, arturp napisał:

A jeśli Nawrocki wygra to zrobi to co Duda - NIC . Bo taką prezydent ma władzę . 

To po co ma zostać prezydentem i o co ta cała walka?
Bzdury piszesz.

• Moderatorzy
4 minuty temu, gałąż napisał:

Przez 8 lat nic na niego nie znaleźli,

Ma 68 lat. Jeszcze 7 może działać w polityce. Braunowi i Mentzenowi potrzebne jest rozjechanie go politycznie, żeby ugruntować pozycję własną i trwale rozjechać wrogi obóz. T był potrzebny tylko Kaczyńskiego jako podstawowy i stały ale osobisty wróg. Nowe pokolenie polityków nie ma takich potrzeb

38 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Niestety ale nie będzie bierny . Tak jak Duda będzie blokował,  wetował , ułaskawiał .

Tak , ale tylko opóźni . 

...there is no spoon...

• Moderatorzy
3 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Tak samo też moderujesz? Wybiórczo.

Oczywiście. Np praktycznie wcale nie uczestniczę w hajendowych wojnach.

Teraz, soundchaser napisał:

Mowa a czyny to dwie różne rzeczy.

Każda partia poza duopolem musi być w koalicji z którąś z duopolu. Swoich koalicjantów wsadzą? Nie. Tych drugich tylko? To w czym będą lepsi?

2 minuty temu, soundchaser napisał:

To po co ma zostać prezydentem i o co ta cała walka?
Bzdury piszesz.

Ja się opieram na kompetencjach prezydenta i tym co robił Duda a ty na czym ? Niewiedzy ?

...there is no spoon...

3 minuty temu, stench napisał:

Oczywiście. Np praktycznie wcale nie uczestniczę w hajendowych wojnach.

Ja nie o tym. Jeżeli jedno złodziejstwo ci nie przeszkadza, a inne tak to jesteś fantastycznym materiałem na moderatora.

Edytowane przez Piękny Stefan
15 minut temu, stench napisał:

Tuskowi do dzisiaj nie wybaczyłem kradzieży kasy z mojego konta emerytalnego OFE.

Jak pójdziesz na emeryturę to je dostaniesz...podobno. Taka jest narracja. Sam to sprawdzę niedługo.

Każda partia poza duopolem musi być w koalicji z którąś z duopolu.

No właśnie , Mentzenowi chodzi o to aby Konfa była w duopolu zamiast PiS-u . Konfa nie zastąpi żadnej partii obecnej koalicji . Ich prawdziwym przeciwnikiem jest PiS . A jak wejdą dzisiaj w układ z PiS-em to znikną jak każdy satelita . O to chodzi . 

...there is no spoon...

• Moderatorzy

Ja nie o tym. Jeżeli jedno złodziejstwo ci nie przeszkadza, a inne tak to jesteś fantastycznym materiałem na moderatora.

Przyganiał kocioł garnkowi. Ty jesteś obiektywny, bezstronny i konsekwentny w tępieniu politycznego oszołomstwa i złodziejstwa ?

2 minuty temu, arturp napisał:

A jak wejdą dzisiaj w układ z PiS-em to znikną jak każdy satelita . O to chodzi . 

PiS nie zjadł ani PSL ani Samoobrony. To PO pochłonęła PSL, Nowoczesną i 3D.

4 godziny temu, gałąż napisał:

Tak to była wizyta międzynarodowa ! Ja to pamietam a Ty chyba znasz ze słyszenia kolego, tzn z pitolenia w tvpis 8 lat i się zakodowało co ?

Tak tak, może jeszcze tam byłeś ?

Każdy pamięta ta wizytę, każdy pamięta rządy Tuska i jego relacje z Rosją.

Kaczyńskim sie nie podcieraj bo za krótki jesteś, to był jedyny człowiek który ostrzegał przed Rosją i jedyny człowiek którzy przewidział co się teraz dzieje.

To tusk współpracował z Rosją nie PIS i tylko skończony idiota, UBek albo opłacany agent twierdzi inaczej.

2 minuty temu, stench napisał:

Przyganiał kocioł garnkowi. Ty jesteś obiektywny, bezstronny i konsekwentny w tępieniu politycznego oszołomstwa i złodziejstwa ?

No ale nie jest sędzią we własnej sprawie . A ty , z racji funkcji i poglądów politycznych , jesteś . Konflikt interesów . 

...there is no spoon...

1 minutę temu, stench napisał:

Ma 68 lat. Jeszcze 7 może działać w polityce. Braunowi i Mentzenowi potrzebne jest rozjechanie go politycznie, żeby ugruntować pozycję własną i trwale rozjechać wrogi obóz. T był potrzebny tylko Kaczyńskiego jako podstawowy i stały ale osobisty wróg. Nowe pokolenie polityków nie ma takich potrzeb

Chyba nie ma limitu wieku, przeciwnik LGBT z Żoliborza ma 75 lat.

Rozjechanie mówisz, gdzie te hajlujące neptki do Tuska 😁  ja ciekawy jestem co zrobi Mentzen, jeśli sprzeda się pisowi ( teraz czeka na propozycje przecież, a ta jego lista to tylko przykrywką dla naiwnych ) i poprze Alfa, to umocni pis który zje kiedyś konfe. Konfie powinno zależeć na osłabieniu pisu, wtedy mają szansę na przejęcie pisowskiego elektoratu i umocnienie konfy.

11 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Każda partia poza duopolem musi być w koalicji z którąś z duopolu. Swoich koalicjantów wsadzą? Nie. Tych drugich tylko? To w czym będą lepsi?

Nikt nikogo nie wsadzi. Widziałeś, żeby jakakolwiek powołana komisja coś udowodniła i kogoś wsadziła? To były tylko spektakle dla ciemnogrodu (coś w stylu reality show) nic nie wnoszące, ale robione po to, by sobie wypłacać pieniążki za siedzenie tam i robienie idiotów z ludzi.

1 minutę temu, fetek napisał:

To tusk współpracował z Rosją nie PIS i tylko skończony idiota, UBek albo opłacany agent twierdzi inaczej.

Nie krzycz , faktów nie zakrzyczysz , to nie targ z przekupkami . To PiS robił interesy z ruskimi - węgiel , ropa i gaz na skalę niespotykaną . Wróć do rzeczywistości bo ludzie głupi nie są .

...there is no spoon...

15 minut temu, arturp napisał:

Ja się opieram na kompetencjach prezydenta i tym co robił Duda

A co robił Duda dobrego dla Polski oprócz tego, że po prostu był?

Pachołkiem PiSu.

Teraz, arturp napisał:

Nie krzycz , faktów nie zakrzyczysz , to nie targ z przekupkami . To PiS robił interesy z ruskimi - węgiel , ropa i gaz na skalę niespotykaną . Wróć do rzeczywistości bo ludzie głupi nie są .

Na was szkoda gardła.

PiS dostał spuściznę po Tusku, skoro nie było żadnego innego źródła to co mieli robić ? Kto przez tyle lat nie potrafił wybudować głupiego gazociągu czy portu ? Przecież Tusk na BT nawet kase z EU dostał.  

• Moderatorzy
2 minuty temu, arturp napisał:

Konflikt interesów . 

Żaden. User , który dostaje pkt karne dostaje do tego raport. I czy to ja czy kto inny to można się odwołać do wyższej instancji.

W wątku polityka nie piszę praktycznie wcale ( bo mnie znudził), a z tego wątku jest znikoma liczba zgłoszeń a punktów praktycznie wcale bo nie ma wzajemnego, personalnego nawalania.

6 minut temu, gałąż napisał:

gdzie te hajlujące neptki do Tuska

były w TVN . w końcu to był ich pomysł, budżet i wykonanie.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

A co robił Duda dobrego dla Polski oprócz tego, że po prostu był?

Pachołkiem PiSu.

Skoro był jego pachołkiem to czemu storpedował ich najważniejsza reformę ?

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.