Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

82 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      33
    • Karol Nawrocki
      49

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, ASURA napisał:

Przy zachowaniu prawa do spadku dobro przyjmuje się nie tylko to fajne ale także to wadliwe w tym długi

Marne porównanie. Spadek można również odrzucić.

4 minuty temu, rafal735r napisał:
6 minut temu, 23031970 napisał:

Ależ dałeś. Uuuu. Już koniec?

Edytowane 2 minuty temu przez

To nie ja , to Mentzen wystawił sobie świadectwo😉🙂

Piotr

Akurat ze wszystkich kandydatów Mentzen ma najzdrowsze podejście do Polski. Może dlatego że jest przedsiębiorca w tym kraju, a nie politykiem, który jest wiecznie na garnuchu państwa. 

?👈

5 minut temu, gałąż napisał:

Nie kilka lat temu a ze dwa i nie zrobił sobie zdjecie tylko był z nim pod Kremlem i nie dziennikarzem a Rosyjskim agentem i takie są fakty !

W 2018 r.
Informacja była, że jest podejrzewany
To z automatu Braun też szpion?

Akurat ze wszystkich kandydatów Mentzen ma najzdrowsze podejście do Polski.

Może i tak, ale nie ma najmniejszych szans na zwycięstwo, w związku z tym musimy wybrać tylko między tymi dwoma...czyli jak zawsze - mniejsze zło.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

W 2018 r.

Ty też jesteś podejrzewany o różne rzeczy. 

?👈

2 minuty temu, 23031970 napisał:

To nie ja , to Mentzen wystawił sobie świadectwo😉🙂

Wyparł się swojej piątki, wyparł się swoich 100 ustaw, wyparł się swoich poglądów, a to wszystko dla słupków wyborczych przed wyborami bo sondarze tak podpowiadały. Mam wrażenie że jakby to było potrzebne, to wyparłby się swojej matki. Jak ufać komuś takiemu.

3 minuty temu, rafal735r napisał:

Ty też jesteś podejrzewany o różne rzeczy. 

Tak, wiem. Jestem podobno najbardziej znanym foliarzem na forum. 😁
Ale tak piszą naiwni albo zindoktrynowani.

3 minuty temu, gałąż napisał:

Wyparł się swojej piątki, wyparł się swoich 100 ustaw, wyparł się swoich poglądów, a to wszystko dla słupków wyborczych przed wyborami bo sondarze tak podpowiadały. Mam wrażenie że jakby to było potrzebne, to wyparłby się swojej matki. Jak ufać komuś takiemu.

Pomyliłeś ze 100 konkretami 😆

6 minut temu, soundchaser napisał:

Może i tak, ale nie ma najmniejszych szans na zwycięstwo, w związku z tym musimy wybrać tylko między tymi dwoma...czyli jak zawsze - mniejsze zło.

Ja zagłosuje na Mentzena. W II turze na pewno nie na czaska. 

?👈

7 minut temu, soundchaser napisał:

W 2018 r.

Zwracam honor kolego, masz racje a mi się zapomniało z Rosyjskim Agentem spotkał się na koniec 2018r

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

5 minut temu, rafal735r napisał:

Możliw 😊 zwał jak zwał a Mentzen usunął i pitolił że hosting wygasł 🤣

4 minuty temu, Mark75X napisał:

Jako państwo zawsze będą, nawet gdyby wypłacili całość oczekiwanych reparacji. Te winy, w tym ludobójstwo, się nie przedawniają. To raczej oczywiste, bo nic, a już w szczególności pieniądze, nie może stanowić właściwego zadośćuczynienia za miliony straconych istnień ludzkich. Widzę, że otwarcie kpisz z tego tematu zadając tak kretyńskie pytania. Naprawdę ta kwestia, a więc milionów Polaków wymordowanych przez Niemców, jest dla ciebie śmieszna? Poza tym pytanie całkowicie z d..y. Mogę zadać ci podobne, tzn. z kategorii wpisującej się w ten sam idiotyczny nurt, na zasadzie - kiedy w końcu przestaniesz bić swoją żonę?

Po pierwsze nie spodziewałem się, że posuniesz się do aż takiego chamstwa.
Po tym co napisałeś kolegami już raczej nie będziemy.

Co do kwestii mojej wypowiedzi na temat Niemców, to śmieszne wydają się Twoje insynuacje, że ja sobie kpię.
Po prostu myślę trzeźwo i nie jestem zaślepiony, a Ty szerzysz na forum wrogość i nienawiść. Dzielisz społeczeństwo. Nie wiem czy robisz to celowo, czy masz po prostu tak ortodoksyjne i skrajne poglądy.
Dla mnie współcześnie żyjący normalni Niemcy nie powinni ponosić winy za grzechy swoich przodków - zbrodniarzy. Tak samo zresztą jak Ukraińcy za zbrodnie Banderowców.

1 godzinę temu, rafal735r napisał:

Poważnie zagłosujesz na Mentzena w drugiej turze ?   w to, to nawet konfederacja i Mentzen nie wierzy 😁

Ale szukaj na listach 😁

6 minut temu, soundchaser napisał:

Po pierwsze nie spodziewałem się, że posuniesz się do aż takiego chamstwa.
Po tym co napisałeś kolegami już raczej nie będziemy.

Powiedział typek, który robi sobie osobisty wycieczki, kiedy tylko może i wykorzystuje inne wątki do swych głupio mądrych postów. 

2 minuty temu, gałąż napisał:

Poważnie zagłosujesz na Mentzena w drugiej turze ?   w to, to nawet konfederacja i Mentzen nie wierzy 😁

Ale szukaj na listach 😁

Przeczytaj jeszcze raz, tylko ze zrozumieniem. W szkole chyba nie nauczyli rozpoznawać interpunkcje. Podpowiem - kropki, przecinki. 

?👈

Powiedział typek, który robi sobie osobisty wycieczki, kiedy tylko może i wykorzystuje inne wątki do swych głupio mądrych postów. 

Jak nie widzisz różnicy, to Twoja sprawa.

11 minut temu, soundchaser napisał:

Nie wiem czy robisz to celowo, czy masz po prostu tak ortodoksyjne i skrajne poglądy.
Dla mnie współcześnie żyjący normalni Niemcy nie powinni ponosić winy za grzechy swoich przodków - zbrodniarzy.

Szkoda ze my musimy ciągle ponosić te winy i udawać że NIC SIĘ NIE STAŁO. NIC SIĘ NIE STAŁO. OOOOO. Zaśpiewajmy razem. 

Teraz, soundchaser napisał:

Jak nie widzisz różnicy, to Twoja sprawa.

Buractwo zawsze będzie buractwem i chwytami poniżej pasa. Nie ważne czego się tyczy. Widzę że masz inny system wartości. Twoja sprawa. 

?👈

Chłopie - Ty nie rozumiesz, albo nie chcesz rozumieć.
W ten sposób to Ruscy i Niemcy zawsze będą naszymi wrogami i tacy jak Ty, czy Kolega Mark robicie wszystko by podjudzać do głupiego hejtu.

8 minut temu, rafal735r napisał:

Przeczytaj jeszcze raz, tylko ze zrozumieniem. W szkole chyba nie nauczyli rozpoznawać interpunkcje. Podpowiem - kropki, przecinki. 

Przeczytałem i mimo alko zrozumiałem 😊 zwracam honor ☝️, a szkoła i bardzo biedna polonistka nie ma z tym nic wspólnego 😁

Przepraszam 

Edytowane przez gałąż
Korekta
3 minuty temu, soundchaser napisał:

Chłopie - Ty nie rozumiesz, albo nie chcesz rozumieć.
W ten sposób to Ruscy i Niemcy zawsze będą naszymi wrogami i tacy jak Ty, czy Kolega Mark robicie wszystko by podjudzać do głupiego hejtu.

O, raptem jaka troska. Czyli musimy koniecznie być wasalami Niemców albo włazić w d.. Ruskim? Nie da rade inaczej? To może wymien teraz zalety 30 lat wchodzenia w odbyt Niemcom? Tylko nie pisz NATO, bo pęknę ze śmiechu. 

?👈

11 minut temu, rafal735r napisał:

W szkole chyba nie nauczyli rozpoznawać interpunkcje. Podpowiem - kropki, przecinki. 

To jest merytoryczny wpis w tak poważnym wątku? 
Zwyczajna wycieczka osobista, które tak chętnie mi zarzucasz.
W dodatku głupia.

9 godzin temu, gałąż napisał:

Mentzen w swojej 5 krzyczy nie chcemy gejów

Gejów nie chcemy. Chcemy homosiów. Najlepiej, gdyby się nie afiszowali, ale np. pisowski rzecznik MSZ Łukasz Jasina w ogóle swojego homoseksualizmu nie ukrywa. I co? I wszyscy mają wywalone. Świat się nie zawalił. Nieważne z kim sypiasz. Ważne, co możesz dla Polski zrobić.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

5 minut temu, rafal735r napisał:

Czyli musimy koniecznie być wasalami Niemców albo włazić w d.. Ruskim? Nie da rade inaczej?

Da radę i właśnie o tym piszę - traktować ich z dystansem, nawet chłodno, ale przy zachowaniu normalnych stosunków umożliwiających współpracę (wiem...Ruscy na to nie zasługują i będą już na cenzurowanym do końca świata), zamiast nawoływania do wrogości, wiecznych oskarżeń, mowy nienawiści, itp.

6 godzin temu, electro napisał:

No ale przyznaje się kandydat Trzaskowski, że bierze na działalność pieniądze od Niemców. Za pieniadze niemieckie powstają partie, np. PO czyli teraz część KO i pewnie inne. Tutaj, nie chodzi, że się nie lubi np. Audi czy Porsche, tutaj chodzi o to, że Niemiec, który brałby kasę od Polaków byłby skończony, a Polak (europejczyk?,polskojęzyczna osoba prezydencka? osoba z polskim obywatelstwem?) mówi o tym w wywiadzie otwarcie. To jest lekcja, której jako kraj nie przerobiliśmy, jesteśmy na to za słabi.

Żadna kasa nie śmierdzi. A jak pochodzi od Niemca to musi oznaczać uzależnienie chyba należy zaliczyć do teorii spiskowych, o które ja jestem najczęściej posądzany.

3 godziny temu, jar1 napisał:

co tu dużo gadać, Mentzen ma niemiecki korzeń. 🙂

A z genami się nie wygra 😉

"Jak łatwo zauważyć, mam niemieckie nazwisko. Mój pradziadek Józef Mentzen był 100-proc. Niemcem" - napisał lider Konfederacji na Twitterze i dodał, że brat jego dziadka faktycznie służył Wehrmachcie i "był kanalią"."

Historia Polski obfituje w paradoksy, ale gdy bezczelne nieuctwem lewactwo zaczyna mówić o nazwiskach, to niech przeczyta historię polskiego patrioty Józefa Urunga i zacznie się wstydzić własnej głupoty i dulszczyzny.

Cytat

"Józef Michał Hubert Unrug urodził się 7 października 1884  r. w Brandenburgu nad rzeką Hawelą, jako długo oczekiwane dziecko gen. mjr. Tadeusza Gustawa Unruga (1834-1907) i hrabianki Izydory von Bünau (1851-1923), w rodzinie kochających i szanujących się nawzajem rodziców. Miał niecodzienne dzieciństwo – z matką mówił po niemiecku, z obojgiem rodziców po francusku, a języka polskiego uczył się od ojca. Chociaż Unrugowie wywodzili się ze starego rodu niemieckich baronów, generał królewskiej pruskiej gwardii nie ukrywał swej polskiej tożsamości. Jego starsi bracia – Ludwig i Kazimierz brali wszak udział w powstaniach narodowych w 1848 (pod Miłosławiem k. Wrześni) i 1863 r. (pod Kołem), walcząc pod biało-czerwonym sztandarem. Mimo bliskich kontaktów z bratem kajzera Wilhelma I, także Tadeusz Unrug (był wieloletnim adiutantem brata cesarza, stąd bliskie kontakty z dworem w Berlinie) nie wyrzekł się polskości.

Chłonny wiedzy kilkuletni Józek z wypiekami na twarzy oglądał albumy z rycinami polskich żołnierzy w mundurach Księstwa Warszawskiego i Królestwa Polskiego oraz przysłuchiwał się opowieściom ojca o losach stryjów, którzy zginęli w imię obrony polskości. Podczas tych spotkań nie brakowało okazji do rozmów o historii polskiego oręża."

Ukryta Zawartość

Historia ludzkości zbudowana jest z człowieczej natury, którą jedni potrafili utrzymać w ryzach, a inni robili za mięso armatnie. Francja i cały kontynent w czasach swojej świetności posiadali bogate doświadczenie życiowe, które nakazywało ściśle trzymać się spisanych zasad, aby wspólnota plemienna nie został wbita na pale przez barbarzyńców folgujących swojej naturze. Któregoś bardzo smutnego dnia cwani wodzowie jednego z plemion wkradli się do pozostałych wspólnot, wyłowili największych kretynów i sprzedali im receptę na szczęście: nie zdobywaj nudnej „encyklopedycznej wiedzy” - kieruj się sercem, podetrzyj się kodeksem, dekalogiem - bądź wolny, sr** na państwo, granice, naród, swojego rodaka, rodzinę, płeć - wszyscy jesteśmy równymi ludźmi i wszystko jest wspólne. Niestety życie pokazało, że najwięcej kretynów mieszka w Europie, a na drugim miejscu jest Ameryka Północna i tak narodził się nowy lewacki świata porządek. Za przyczyną tej nowoczesnej edukacji ludzkość wraca na drzewa.

Plemiona, które zachowały nieśmiertelny schemat bezpieczeństwa: wiedza, kodeks, wspólnota, biorą maczugę i leją po łbach bezbronne stada bezpłciowych baranów. Co więcej, te barany nawet widząc rzeź części stada, dalej beczą tak, jak zostały „nauczane”. 

Dlatego wybierając prezydenta, pilnujmy tego, by został nim polski patriota - i bez znaczenia jest nazwisko, dbający o dobro i  majątek POLAKÓW, a nie OBCYCH, dbający o moją WSPÓLNOTĘ, mający gdzieś interesy UE, czyli wrogiej nam dzisiaj wspólnoty, oraz pozostałych, wrogich nam.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

W ten sposób to Ruscy i Niemcy zawsze będą naszymi wrogami

W naszym świecie nadal obowiązuje Darwinizm: zwyciężaj albo giń! Te obce plemiona, Ruscy, Niemcy, Żydzi - od zawsze nas mordowali, gwałcili. rabowali, zniewalali, okradali i podbijali. Oczekiwanie, że coś w końcu to zmieni, to dziecięca naiwność. Marzenie lewaków "keine grenze" jest naiwnością Indian żyjących dziś w rezerwatach.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Akurat ze wszystkich kandydatów Mentzen ma najzdrowsze podejście do Polski. Może dlatego że jest przedsiębiorca w tym kraju, a nie politykiem, który jest wiecznie na garnuchu państwa. 

A przypomnij owa słynna 5 Mentzena .

Nadal aktualna?Pomogę Ci .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No ręce opadają a ja odpadam z tej ,,dyskusji '' i jeszcze ta kursywa . Bez unii i Nato  bylibyśmy teraz Białorusią lub w najlepszym wypadku Ukrainą . Naprawdę takiej Polski chcielibyście? Droga wolna ale beze mnie...

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Gejów nie chcemy. Chcemy homosiów. Najlepiej, gdyby się nie afiszowali, ale np. pisowski rzecznik MSZ Łukasz Jasina w ogóle swojego homoseksualizmu nie ukrywa. I co? I wszyscy mają wywalone. Świat się nie zawalił. Nieważne z kim sypiasz. Ważne, co możesz dla Polski zrobić.

Kiedy wracasz ,aby dla Polski coś zrobić ?

Czas goni.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.