Skocz do zawartości
IGNORED

Hyde park - rozmowy o wszystkim i o niczym

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Seyv,

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.04.2023 o 12:37, szymon1977 napisał:

Ciekawe kto cieknący kran naoprawi jeśli na świecie zostaną same kobiety i dziwaki w "cekinach, falbanach i piórach"?

Robot. Tańszy i nie ma wymagań. Już dzisiaj zastąpiły niewykształconych leniów przy taśmie produkcyjnej. 

...there is no spoon...

szymon1977 - czego się dowiedziałeś? Jesteś kretynem jak ja - tylko ja to wiem od ośmiu lat.

Jeżeli wsłuchasz się w tębr przekazu, może dorównasz Jaśnie Oświeconym.

Ja zostaję w poniźeniu i prostactwie. Taki Kochiloko z Narcos.

Na jesieni dostaniecie spektakularny wp***dol od PISu.

Dlaczego?  Bo nie macie pojęcia o społeczeństwie, którym gardzicie. PIS to wykorzystał.

Jestescie nieprawdopodobnie głupi.

20 godzin temu, arturp napisał:

Już dzisiaj zastąpiły niewykształconych leniów przy taśmie produkcyjnej. 

No jak się lenili w szkole, to ich zastąpiły roboty, jak to roboty zastępujące leni...z 3kZUS...

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

7 minut temu, Espectro napisał:

Na podstawie własnych obserwacji z najbliższego otoczenia. NIESTETY

Szczerze mi przykro, że masz takie osoby w swoim otoczeniu.

Sprostowanie: znam jednego polaczka, co w UK pracuje minimum, żeby dostawać.

------

10 minut temu, jar1 napisał:

To temat dotyczący spraw forum i moderacji a nie pracy związanej z agitacją polityczną.

A właśnie: znów memy polityczne w wątkach innych pomimo zgłoszeń zostają, znów będą pretensje, że zrobiła się awantura.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Większość ludzi bierze 800+ bo po prostu bez tego zdechliby z głodu. Może to nieporadność, może pech, może pomyłki, może niskie IQ... sposób na życie rzadko. Tak jest na całym świecie. Ja nie biorę i z założenia nikomu tego nie wypominam, że z moich podatków dostaje. Choć w pewnych przypadkach by wypadało. Myślę, że jest ich niewiele.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

11 minut temu, jar1 napisał:

Człowiek chciał powiedzieć, że 

26 minut temu, toptwenty napisał:

Niektórym nie podoba się, że ktoś inny czerpie wiedzę z innych źródeł niż tylko reżimowe czy lewackie wiadomości, że ktoś ma własne zdanie na dany temat, że nie podąża w myśl propagandy.  Wyjąć kawałek wypowiedzi z kontekstu i dojechać na forum, obrzucić błotem. Mieć pretensje, że wyjechało się za granicę do pracy. To jest tolerancja. 

• Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Większość ludzi bierze 800+ bo po prostu bez tego zdechliby z głodu. Może to nieporadność, może pech, może pomyłki, może niskie IQ... sposób na życie rzadko. Tak jest na całym świecie. Ja nie biorę i z założenia nikomu tego nie wypominam, że z moich podatków dostaje. Choć w pewnych przypadkach by wypadało. Myślę, że jest ich niewiele.

brak sposobu na życie i brak chęci. 

Bardzo bym jednak prosił o rozmowę na takowe tematy w odpowiednim miejscu na bocznicy w temacie. A nie tutaj.

Rozmowa była tylko i wyłącznie z jednym userem. I temat jest zamknięty. Każda z stron zadowolona.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Droga zbijania poparcia politycznego na podsycaniu nienawiści do różnych nacji, koloru skóry, wyznania czy orientacjach seksualnych prowadzi, jak uczy historia zawsze do wojen i nieszczęść, To droga Hitlera, Stalina, Polpota itp.

Kto tego nie rozumie, jest po prostu idiotą. Na tym żadnej przyszłości się nie zbuduje.  Jest jedynie destrukcja. 

• 2 tygodnie później...

ToRk9kuTURBXy84ODhiM2JjYS01YzdhLTRkZWItY

Dziecko w drodze, a zdjęcie nieprzemyślane bo wygląda jakby wnusia z misiem  i dziadkiem sobie focię zrobiła 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cytat

Astrud Gilberto nie żyje. Jej hit "Girl from Ipanema" śpiewali potem najwięksi

z29845845IH,Astrud-Gilberto.jpg

Utwór można znaleźć na płycie ze Stan-em Getz-em

CD Stan/Joao Gilberto Getz Getz/Gilberto

41PfXT5mqHL._AC_.jpg

Próbowałem, naprawdę próbowałem. Obejrzeć wczoraj w telewizorze 60 Krajowy Festiwal Polskiej Piosenki. Wytrzymałem do momentu, kiedy Gospel Rain zaśpiewał ten utwór:

Wcześniej we wspomnieniach o kolejnych festiwalach usłyszałem komentarz A. Jaroszyńskiego z 1993 roku, który stwierdził, że obecna sytuacja polskiej piosenki nie jest najlepsza, podobnie, jak sytuacja w kraju.

Tylko dlaczego polska piosenka z lat 1950-80 przeżywała rozkwit, a ta obecnie nie nadaj się nawet do oglądania?

35 minut temu, Zyzol napisał:

Tylko dlaczego polska piosenka z lat 1950-80 przeżywała rozkwit, a ta obecnie nie nadaj się nawet do oglądania?

Covery można lubić, albo nienawidzić. I to raczej nie jest współczesna polska muzyka.

ta nią jest:

24 minuty temu, Jacchusia napisał:

Covery można lubić, albo nienawidzić. I to raczej nie jest współczesna polska muzyka.

ta nią jest:

Piosenka w wersji studyjnej jeszcze jakoś brzmi, ale ta sama piosenka "zaśpiewana" na scenie...

Poza tym Opole trzyma się głównie coverom. A ilu Polaków nuci czy śpiewa teraz polskie piosenki?

W dniu 10.06.2023 o 11:20, Zyzol napisał:

Piosenka w wersji studyjnej jeszcze jakoś brzmi, ale ta sama piosenka "zaśpiewana" na scenie...

Poza tym Opole trzyma się głównie coverom. A ilu Polaków nuci czy śpiewa teraz polskie piosenki?

Akurat oni potrafią i co dziwne, ludziom taka wiedza nie jest potrzebna, a nawet jesli wiedzą to im to nie przeszkadza.

Był kiedyś taki zespól Milli Vanilli - oni ładnie tylko w studio śpiewali, a my mamy naszą Mandarynę, która podobna plamę dała w Sopocie.

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Akurat oni potrafią i co dziwne, ludziom taka wiedza nie jest potrzebna, a nawet jesli wiedzą to im to nie przeszkadza.

Wiedza zawsze jest potrzebna. Teraz - w rozumieniu dzisiejsze. Poza tym archiwalne filmy z Opola z autentycznie radosną publicznością przeczą wielu obecnym mitom. Ja Opole oglądałem systematycznie w telewizorze od 1963 do 1989 roku, potem dość sporadycznie i mam dość dobrze wyrobiony pogląd na to, co tam się dzieje.

12 minut temu, Jacchusia napisał:

Był kiedyś taki zespól Milli Vanilli - oni ładnie tylko w studio śpiewali, a my mamy naszą Mandarynę, która podobna plamę dała w Sopocie.

Nie wiem czy słuchałeś rozmowy ze starą gwardią "Trubadurów" przed tegorocznym występem w Opolu. Jeden z ich miał zaniki dźwięku w rozmowie na żywo. Ale w dobie techniki cyfrowej śpiewał później na koncercie na żywo...

4 minuty temu, xajas napisał:

Nie, oni nigdy nie spiewali. Oni udawali ze spiewaja. Spiewac spiewal kto inny (za kurtyna)

images?q=tbn:ANd9GcS37BENzVqYsDAU9xDb_5W d2.jpeg

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Wiedza zawsze jest potrzebna. Teraz - w rozumieniu dzisiejsze. Poza tym archiwalne filmy z Opola z autentycznie radosną publicznością przeczą wielu obecnym mitom. Ja Opole oglądałem systematycznie w telewizorze od 1963 do 1989 roku, potem dość sporadycznie i mam dość dobrze wyrobiony pogląd na to, co tam się dzieje.

Nie wiem czy słuchałeś rozmowy ze starą gwardią "Trubadurów" przed tegorocznym występem w Opolu. Jeden z ich miał zaniki dźwięku w rozmowie na żywo. Ale w dobie techniki cyfrowej śpiewał później na koncercie na żywo...

Nie nie słuchałem, ale w ich przypadku dochodzi zaawansowany wiek, to wiele tłumaczy. A te dwa przykłady, które podałem to ewidentne wałki. W przypadku MV to płyta zaczęła przeskakiwać na koncercie (cyfry jeszcze nie było) uciekli ze sceny w popłochu, a ludzie byli zadowoleni 🙂 

6 minut temu, Jacchusia napisał:

Nie nie słuchałem, ale w ich przypadku dochodzi zaawansowany wiek, to wiele tłumaczy. A te dwa przykłady, które podałem to ewidentne wałki. W przypadku MV to płyta zaczęła przeskakiwać na koncercie (cyfry jeszcze nie było) uciekli ze sceny w popłochu, a ludzie byli zadowoleni 🙂 

Mieli dobry wzorzec. 

17 minut temu, bubusia napisał:

Daj żyć.

Napiszę tak, nie jest to ładne i nie pochwalam, ale nie było to do nikogo personalnie. Taka, może zbyt mocna przenośnia, że zaczęła panować zbyt duża cenzura ala komuna.

Zresztą sam, panie papa, byłeś nią zaskoczony. Trza papa umieć czytać i nie brać wszystkiego dosłownie, jako inteligent powinieneś to wiedzieć.

A Seweryna też umiesz czytać? 

Jako nauczyciel godzisz się na takie bezprzykładne plugawienie mowy ojczystej? Tylko dlatego, że jest wasz? W pokoju nauczycielskim też tak rozmawiacie, inteligencie?

Poglądy skynyrda powiewają mi. Znoszę jego nieustanne biadolenie, że go prześladują. Ale jego potwornego chamstwa znieść nie mogę. 

He, he bubusia. Jak to było dalej? 

Ale wykład dostałem. Papa, ty chyba naprawdę nie wiesz co to jest kontekst. Ale cóż.

Co do interpretacji pana Seweryna, sam wiesz, że go poniosło. Ktoś to wyjął. A potem trzeba było coś dorobić, żeby źle nie wyglądało. Proste.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.