Skocz do zawartości
IGNORED

Czy grozi nam III wojna światowa i konflikt nuklearny?

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Nie uważam,pytałem-nie odpowiedziałeś....
Nie warto uciekac przed prostym pytaniem

Zauważ jego odpowiedź na to proste pytanie:

17 minut temu, Zbig napisał:

Masz na myśli Twoje pisanie bez ładu i składu, nie na temat, jak powyżej? - nie popieram.

Chamstwo, ironia oraz lekceważenie i pogarda w jednym.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Ja cierpię??? Śmiechu warte. 😁 Ty cierpiałeś. Stąd ten ignor. 

Cierpienie na krytykę to podstawowa cecha lewactwa.
Kiedyś były za to łagry-dziś ustawa o "mowie nienawiści"
Ale to koniec.
Ten koniec nazywa się dla lewaków Trump.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

4 minuty temu, Zbig napisał:

Z zasady nie odpowiadam na pytania tendencyjne, w dodatku z d... wzięte.

Strach to nic złego.
Można sobie z tym poradzić.

Trzymam kciuki!

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

10 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Strach to nic złego.
Można sobie z tym poradzić.

Trzymam kciuki!

Trzymaj trzymaj, na pewno sobie w końcu poradzisz.

14 minut temu, Zbig napisał:

Trzymaj trzymaj, na pewno sobie w końcu poradzisz.

Ty też,Ty też!
Ale nie gniewasz się,że zrobiłem większą i ładniejszą babkę z piasku?
A,i oddaje twoja foremkę i grabki!
Dziękuję,przydały się!

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

zrobiłem większą i ładniejszą babkę z piasku

W końcu znalazłeś swoje powołanie.  Gratulacje.

3 minuty temu, Zbig napisał:

W końcu znalazłeś swoje powołanie.  Gratulacje.

Mam dobrego nauczyciela.
Ba,to ekspert.
Dziękuje!

36 minut temu, soundchaser napisał:

Chamstwo, ironia oraz lekceważenie i pogarda w jednym.

Znaczy się on, ona, ono Zbig mało inkluzywne jest i wykluczające. A feee….

9 minut temu, Berbeć napisał:

Znaczy się on, ona, ono Zbig mało inkluzywne jest i wykluczające. A feee….

fe,
wiedziałem,ze cos na rzeczy 

27 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Mam dobrego nauczyciela.
Ba,to ekspert.
Dziękuje!

...i za chwilę lądujesz w ignorach. Jeszcze tylko raz go spróbuj znieważyć. 😉 

7 minut temu, soundchaser napisał:

...i za chwilę lądujesz w ignorach. Jeszcze tylko raz go spróbuj znieważyć. 😉 

Ojej.
Przepraszam.
Któż to widział,znieważać personę,co ma takie dobre poglądy!
I na czasie!
Toz to wstyd dla mnie!😁

Nie wiadomo o co chodzi, ale emocje buzują, to pewnie po Pierwszym Krakowskim Kongresie Obywatelskim🤣.

Wracając do ostatniego wpisu na temat - jakieś z d... wzięte przekonanie, że administracja jest "lewackim" pomysłem jest tak głupie, że ręce opadają i świadczy o gruntownym analfabetyzmie wypisujących takie banialuki.

Archeologowie wykopali sumerskie tabliczki z zapisem opłat i podatków, to już wtedy byli lewacy?

O starożytnym Rzymie z litości nie wspomnę, ale o administracji pruskiej czy wiktoriańskiej coś tam chyba w szkole wspominano.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Ambitni są! 😉 

Ewakuują nawet cały kraj. Scenariusz na wypadek wojny.

Jeśli wybuchnie wojna, musimy być gotowi na ewakuację za granicę cywilów z zagrożonych terenów, a w najgorszym przypadku nawet z obszaru całego kraju - powiedział w niedzielę dowódca sił zbrojnych Estonii gen. major Andrus Merilo. "W takiej sytuacji, ważne będą dla nas korytarze morskie, lądowe i powietrzne" - mówił szef estońskich sił zbrojnych podczas seminarium w Tallinie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

22 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Nie wiadomo o co chodzi, ale emocje buzują, to pewnie po Pierwszym Krakowskim Kongresie Obywatelskim🤣.

Wracając do ostatniego wpisu na temat - jakieś z d... wzięte przekonanie, że administracja jest "lewackim" pomysłem jest tak głupie, że ręce opadają i świadczy o gruntownym analfabetyzmie wypisujących takie banialuki.

Archeologowie wykopali sumerskie tabliczki z zapisem opłat i podatków, to już wtedy byli lewacy?

O starożytnym Rzymie z litości nie wspomnę, ale o administracji pruskiej czy wiktoriańskiej coś tam chyba w szkole wspominano.

Poza archeologią, przeczytaj jeszcze coś z Hannah Arendt. Może „Korzenie Totalitaryzmu”. Dowiesz się, do czego zmierzają Twoi polityczni idole i te idiotyzmy, które próbują narzucić społeczeństwu.

12 godzin temu, Tadeiro napisał:

Ambitni są! 😉 

Jeśli wybuchnie wojna, musimy być gotowi na ewakuację za granicę cywilów z zagrożonych terenów, a w najgorszym przypadku nawet z obszaru całego kraju - powiedział w niedzielę dowódca sił zbrojnych Estonii gen. major Andrus Merilo. "W takiej sytuacji, ważne będą dla nas korytarze morskie, lądowe i powietrzne" - mówił szef estońskich sił zbrojnych podczas seminarium w Tallinie.

Ukryta Zawartość

Nie tylko Estonia dmucha na zimne 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

W dniu 23.11.2024 o 20:15, il Dottore napisał:

Bieda, głód i wojna atomowa to mała cena za pozbycie się Rosji.

Coś ci chyba umyka. Żeby pozbyć się Rosji musiałbyś w pierwszej kolejności pozbyć się rosyjskiej wierchuszki, a ta w przypadku wojny atomowej zamknie się w swoich bunkrach i przeżyje, jak te karaluchy i cały twój misterny plan pójdzie w pi*du. 

W dniu 23.11.2024 o 21:21, Zbig napisał:
W dniu 23.11.2024 o 21:07, Pseudodrummer napisał:

"Jestesmy gotowi walczyc z rosja w europie wschodniej"

A co, pewnie wolałbyś aby stwierdził, że nie kiwną palcem, dopóki ruscy nie zaatakują ich bezpośrednio?

Przecież właśnie dokładnie to powiedział, tylko własnymi słowami. Będą walczyć z ruskimi taks samo jak w 1939 walczyli z Niemcami. 

W dniu 24.11.2024 o 22:00, Pseudodrummer napisał:

Cierpienie na krytykę to podstawowa cecha lewactwa.
Kiedyś były za to łagry-dziś ustawa o "mowie nienawiści"

Ustawa to tylko narzędzie systemu mające służyć do zamknięcia tych, którzy mają odmienne poglądy. Łagry (więzienia) to miejsce gdzie zsyłało się (będzie zsyłać) niechcących milczeć niepokornych.

W dniu 25.11.2024 o 13:32, Tadeiro napisał:

Ambitni są! 😉 

Ukryta Zawartość

Taki kraj jak Estonia nie ma racji bytu w sąsiedztwie takiego sąsiada jak ruski. Może uzyskać niepodległość w chwili kacapskiej słabości, ale jego niepodległość zakończy się po kilku (kilkunastu latach). Warunkiem długotrwałego istnienia takiego kraju jest rozpad kacaplandu, ale  na to się nie zanosi, bo są temu przeciwne kraje zachodniej Europy i USA. Tak więc wygląda na to, ze za kilka (kilkanaście) lat wszystkie utracone republiki znowu znajdą się pod wpływem kac*pów. 

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
Godzinę temu, Kashikoi doragon napisał:

Żeby pozbyć się Rosji

Rosja zawsze miała mocarstwowe, dominacyjne aspiracje. Przez wojnę na Ukrainie Rosja wplątuje się w uzależnienie i podległość względem Chin. Nie sądzę by o tym marzyli ani wręcz akceptowali.

Prawdopodobnie czekają na sensowne rozwiązanie, które pozwoli zachować im twarz i wyjść z chińskiego mariażu.

Oczywiście nie wyklucza to z ich strony bezsensownych, czy wręcz szalonych kroków.

Zobaczymy co zaproponuje Trump.

3 minuty temu, Kashikoi doragon napisał:

Taki kraj jak Estonia nie ma racji bytu w sąsiedztwie takiego sąsiada jak ruski.

Brzydko mówiąc nie tylko jak Estonia, ale w ogóle kraje o tak małej populacji nie mają sensu i nie są w stanie być konkurencyjne ani się rozwijać. Samodzielnie nie wybudują ani sieci dróg, ani elektrowni. W zasadzie dolna granica sensowności to 8 milionów ludności, która i tak wymusza ścisłe sojusze.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

15 minut temu, stench napisał:

Brzydko mówiąc nie tylko jak Estonia, ale w ogóle kraje o tak małej populacji nie mają sensu i nie są w stanie być konkurencyjne ani się rozwijać. Samodzielnie nie wybudują ani sieci dróg, ani elektrowni. W zasadzie dolna granica sensowności to 8 milionów ludności, która i tak wymusza ścisłe sojusze.

Są niewielkie kraje, jak San Marino, Lichtenstein, Luksemburg, Monako, Andora, ale one mają cywilizowane sąsiedztwo.  Żaden z tych krajów nie przetrwałby mając kacaplandię za sąsiada.   

• Moderatorzy

Przypuszczam, że żaden z nich nie posiada samowystarczalności energetycznej, rolnej, nawet w produkcji wody pitnej dla mieszkańców. Takie maskotki. Chyba jedyne małe kraje dobrze funkcjonujące  to Norwegia i ZEA ale oni czerpią kasę z ropy i gazu.

6 godzin temu, Kashikoi doragon napisał:

Taki kraj jak Estonia nie ma racji bytu w sąsiedztwie takiego sąsiada jak ruski. Może uzyskać niepodległość w chwili kacapskiej słabości, ale jego niepodległość zakończy się po kilku (kilkunastu latach). Warunkiem długotrwałego istnienia takiego kraju jest rozpad kacaplandu, ale  na to się nie zanosi, bo są temu przeciwne kraje zachodniej Europy i USA. Tak więc wygląda na to, ze za kilka (kilkanaście) lat wszystkie utracone republiki znowu znajdą się pod wpływem kac*pów. 

Zaiste tekst zadziwiający.

Prędzej rozpadnie się butwiejąca od środka kacapia niż znikną kraje nadbałtyckie.

Przypominam - to oni przetrwali i przeczekali niezwyciężony ponoć Związek Radziecki a nie na odwrót.

Jestem Europejczykiem.

9 godzin temu, stench napisał:

Przypuszczam, że żaden z nich nie posiada samowystarczalności energetycznej, rolnej, nawet w produkcji wody pitnej dla mieszkańców. Takie maskotki. Chyba jedyne małe kraje dobrze funkcjonujące  to Norwegia i ZEA ale oni czerpią kasę z ropy i gazu.

Zadumałem się nad tym wpisem. Może nie tak, jak nad tezami Huntingtona, ale jednak.

Do tej pory sądziłem, że tzw. prawicowa wizja świata (do której jak rozumiem Szanowny Kolega się przyznaje) opiera się na pewnym zestawie imponderabiliów i zasad moralnych wywodzących się z rzymskiego prawa, moralności chrześcijańskiej i zachodniego indywidualizmu.

I nagle czytam, że byty państwowe które przetrwały dzięki bohaterstwu nielicznych przeciw hordom barbarzyńców są "maskotkami".

Osłupiałem, zgłupiałem, popadłem w chwilowy stupor.

Chwilowy, bo zaraz obudziła się świadomość, że obecnie klasyczna prawica jest w zaniku, jej miejsce zajął nacjonalistyczny populizm który prawicę jedynie udaje.

Miejsce zwolenników prawicy zajęli prawacy, idee zastąpił populizm, dylematy moralne zastąpiło ośmieszanie ideałów wolności i demokracji bo ważniejsza jest szynka na stole pod rządami dyktatury.

Szacunek należy się silnym, i nie ważne, że chodzi o chama, złodzieja, oszusta czy zbrodniarza. Szacunek należy się silnym, zasady można sobie co najwyżej wydrukować i włożyć w buty.

Chińskie.

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, toptwenty napisał:

Za wyjątkiem Izraela! 🤬 

Nie bardzo załapałem, ale zaglądam tu coraz rzadziej i mogę nie łapać kontekstu bieżącego sporu.

Osobiście nie wydaje mi się, żeby obecnie istniała jakaś korelacja między słowami "Izrael" i "szacunek".

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

ie bardzo załapałem, ale zaglądam tu coraz rzadziej i mogę nie łapać kontekstu bieżącego sporu.

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

Szacunek należy się silnym

Chodziło mi o to:

Izrael w porównaniu do swoich arabskch sąsiadów jest silny. Ale szacunkiem się u naszych "prawaków" nie cieszy. 

Bo to Izrael.

Mają szacunek wybiórczy.

Niemcy silne, uzbrojone - źle.

Niemcy słabe, pacyfistyczne - źle.

Bo to Niemcy.

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Chodziło mi o to:

Izrael w porównaniu do swoich arabskch sąsiadów jest silny. Ale szacunkiem się u naszych "prawaków" nie cieszy. 

Bo to Izrael.

Mają szacunek wybiórczy.

Niemcy silne, uzbrojone - źle.

Niemcy słabe, pacyfistyczne - źle.

Bo to Niemcy.

Myśli naszych prawaków są tak pokrętne i naznaczone fobiami i frustracjami, że to zdecydowanie materiał dla psychologa, a nie do racjonalnej dyskusji.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
7 godzin temu, toptwenty napisał:

Bo na szacunek trzeba zapracować i sympatię też.

Poza tym wciąż zapominasz, że pozycja Izraela jest fikcyjna ponieważ od zawsze jest na turbokroplówce finansowej i militarnej USA i korzysta z dodatkowego wsparcia np UK.

Patrzenie, że jest silny ma szowinistyczny wydźwięk. Silny wobec kogo ? Iranu ? Turcji? Arabii Saudyjskiej ? ZEA ? Każdy z tych krajów nakryje Izrael czapką jeśli podejmie decyzję i przygotowania do wojny z Izraelem, a Izrael miałby wystąpić solo.

Wymiana Prezydenta USA stwarza dla nich wygodny pretekst do nowych rozdań. Kadencja Trumpa być może niesie redukcję militarnego wsparcia Izraela. I już dziś Izrael zaczyna układać się zaatakowanymi przez siebie sąsiadami w sprawie zawieszenia broni bez osiągnięcia zakładanych celów. Przypadek ???

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Zadumałem się nad tym wpisem. Może nie tak, jak nad tezami Huntingtona, ale jednak.

Do tej pory sądziłem, że tzw. prawicowa wizja świata (do której jak rozumiem Szanowny Kolega się przyznaje) opiera się na pewnym zestawie imponderabiliów i zasad moralnych wywodzących się z rzymskiego prawa, moralności chrześcijańskiej i zachodniego indywidualizmu.

I nagle czytam, że byty państwowe które przetrwały dzięki bohaterstwu nielicznych przeciw hordom barbarzyńców są "maskotkami".

Osłupiałem, zgłupiałem, popadłem w chwilowy stupor.

Chwilowy, bo zaraz obudziła się świadomość, że obecnie klasyczna prawica jest w zaniku, jej miejsce zajął nacjonalistyczny populizm który prawicę jedynie udaje.

Miejsce zwolenników prawicy zajęli prawacy, idee zastąpił populizm, dylematy moralne zastąpiło ośmieszanie ideałów wolności i demokracji bo ważniejsza jest szynka na stole pod rządami dyktatury.

Szacunek należy się silnym, i nie ważne, że chodzi o chama, złodzieja, oszusta czy zbrodniarza. Szacunek należy się silnym, zasady można sobie co najwyżej wydrukować i włożyć w buty.

Chińskie.

Najlepszy wpis jaki czytałem tutaj od dawna. Dzięki.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

13 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Zaiste tekst zadziwiający.

Prędzej rozpadnie się butwiejąca od środka kacapia niż znikną kraje nadbałtyckie.

Przypominam - to oni przetrwali i przeczekali niezwyciężony ponoć Związek Radziecki a nie na odwrót.

Zaiste tekst zadziwiający. Przypominam, że Łotwa i Estonia to państwa, które powstały po raz pierwszy po I WŚ. Były niepodległe przez 20 lat, bo ruscy byli słabi, później 50 lat byli częścią ZSRR bo ruscy byli silni. Następnie znowu odzyskały niepodległość, bo ruscy byli słabi. Teraz jakkoklwiek ruscy słabi by nie byli to i tak militarnie są silniejsi od państw europejskich. Dodatkowo ruscy dążą do odbudowy swojej strefy wpływów (czyli ponownego wchłonięcia byłych republik, a państwa zachodnie, szczególnie Niemcy, bez mrugnięcia okiem poświęcą wschód Europy w zamian za spokój i możliwość robienia dobrych interesów ruskimi. Tak więc dopóki państwa zachodnie będą wolały wydawać kasę na eko-bzdury i socjal dla nielegalsów zamiast na armię z prawdziwego zdarzenia i dopóki interes gospodarczy Berlina będzie ważniejszy od niepodległości Łotwy, Estonii czy Polski dopóty cała wschodnia flanka NATO będzie zagrożona ruskim najazdem i dostaniem się ponownie w kacapskie łapy. 

• Moderatorzy
8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

prawicowa wizja świata

Dla mnie wizje świata i ich podziały są nieczytelne wręcz zatarte i służą wyłącznie tworzeniu podziałów i demagogii. Lewica/Prawica/Konfucjusz czyli Kon Fu Cyy. Rozsądek jest jeden.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.