Skocz do zawartości
IGNORED

Polscy szarlatani i geniusze audio

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Krzych 2 napisał:

Na całe szczęście żyjemy w jako takiej wolności i nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Oczywiście nikt cię nie zmusza do tego by dawać się nabierać. Sam to robisz 😄

Godzinę temu, Krzych 2 napisał:

Wystarczająco dlugo żyjemy żeby nie łykac wszystkiego jak pelikan

To niestety jest kolejne złudzenie. Audiofile to przeważnie ludzie, którzy przekroczyli 50-tkę. Sam popatrz ilu na forum jest osobników chwalących podobne furutechowi i innym audio-voodoo 😄

Ciekawe ile szumu o prostą sprawę . Kupić , wlutować , pograć kilka dni , posłuchać i wszystko jasne . Mam wrażenie , że ta cała nagonka na dobre i drogie elementy jest napędzana skąpstwem . Ludzie próbują się usprawiedliwić z tego , że nie chcą wydawać pieniędzy i dorabiają teoryjki aby mieć czyste sumienie . Jakoś nie widzę aby ktoś z przeciwników dobrych elementów pochwalił się eksperymentem . Po prostu , w ciemno do przodu i jeszcze opluć tych , których stać i sprawdzili . To chore . Ale w każdym społeczeństwie są tacy ludzie , którzy nie chcą sprawdzać i weryfikować . Taka mentalność . Doszło do tego , że podważają rzeczywistość . Nie wierzą ale nie sprawdzą . To już nie wiedza tylko religia .🤣

...there is no spoon...

33 minuty temu, arturp napisał:

Daniel ( jak zwykle ) zaskoczył . Dobre audio w pociągu ... No , w każdym razie twórczy jest . 🤣

w przeciwieństwie do ciebie ludzie po prostu lubią słuchać muzyki - nie muszą tego robić z namaszczeniem chwil specjalnych ;]

przesłuchałem dziś 5 płyt w pracy a ty?

dobre audio jak najbardziej można mieć w pociągu, w samolocie i w poczekalni u dentysty - po prostu musisz do tego dojrzeć

5 minut temu, arturp napisał:

To już nie wiedza tylko religia .🤣

w punkt, bez podstaw naukowych - to jest religia! od dawna to powtarzam, są wierzenia, są akolici, jest rynek i jest smutna prawda o wtopionych pieniądzach

powiedz komus kto sie przemieszcza znaczna wiekszosc roku miedzy hotelami
(...)
albo pracuje z knajpy/plazy/starbucksa...

Bezdomny?

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

7 minut temu, arturp napisał:

Ludzie próbują się usprawiedliwić z tego , że nie chcą wydawać pieniędzy

tu akurat średnio w punkt, wydałem na audio dużo (fakt faktem wyszło tak, że już dawno mi się zwróciło) ale zawsze mam podejście takie, że jak nie trzeba wydawać $ to po co? zawsze można wydać na więcej dni w fajnym miejscu gdzieś pod palmami... akurat z audio jest obecnie tak, że genialnej jakości dac możesz mieć za 300pln, generalnie dobre granie to już kwestia 1000pln z hakiem jak o słuchawki chodzi - po prostu uważasz, że jedyna słuszna ścieżka to ta z religijnym namaszczeniem kondensatorowym...

1 minutę temu, partick napisał:

Bezdomny?

sportowiec, biznesmen, znam wielu ludzi którzy w ciągu miesiąca oblatują ziemię dookoła

nie mają wtedy słuchać muzyki? albo inaczej nie mają prawa powiedzieć że im fajnie grają słuchawki?

15 minut temu, Daniel_68412 napisał:

przesłuchałem dziś 5 płyt w pracy a ty?

Jaka praca taka płaca 😉

Edytowane przez jar1
6 minut temu, Daniel_68412 napisał:

w przeciwieństwie do ciebie ludzie po prostu lubią słuchać muzyki

Jak zwykle wciskanie ciemnoty . Na jakiej podstawie twierdzisz , że ja nie lubię słuchać muzyki ? 🤣 Bo to ci pasuje do deprecjonowania adwersarza ? Takie sztuczki są dla ciebie typowe , jak drugie konto , na którym udawałeś kogoś innego . 🤭 Szkoda gadać z kimś , kto udowodnił , że oszukuje . 

Co ciekawe , jest to zakładka DIY a ty tylko przeczysz sensowi samodzielnej budowy urz. audio . To co tu robisz i w jakim celu ? Promujesz się na fachowca aby łowić klientów ? 😉 Gdzie te twoje ,, projekty" ? 

...there is no spoon...

43 minuty temu, arturp napisał:

Nie wierzą ale nie sprawdzą . To już nie wiedza tylko religia

Proszę pana - religia to voodoo, czyli w wiara w super elementy. Nie ma to żadnych technicznych podstaw, wszystko na podstawie "słyszę/wierzzę".

Proszę zatem nie odwracać kota ogonem i nie przypisywać własnych cech normalnie myślącym ludziom.

26 minut temu, arturp napisał:

Jak zwykle wciskanie ciemnoty

I znowu - nie przypisuj własnych cech normalnie myślącym ludziom.

Większość twoich wpisów w tej zakładce od jakiegoś czasu to "wciskanie ciemnoty".

2 minuty temu, bum1234 napisał:

Proszę zatem nie odwracać kota ogonem i nie przypisywać własnych cech normalnie myślącym ludziom.

Proszę Pana . 😉 Pan nie sprawdził ale głosi teorie i walczy zajadle . Czy ty jeszcze nie widzisz kto tu odleciał ? To już ślepy fanatyzm . Zaprzeczenie własnego doświadczenia . Wiara w cudze opinie i wiedzę . Wyparcie rzeczywistości . 

Wiesz jak to się nazywa fachowo ? 🤣

...there is no spoon...

Ależ Panowie... troche luzu. Od audiofilii jeszcze nikt nie umarł. Od antyaudiofilii też.

Ani jednych ani drugich nic nie nawróci, ani jednych , ani drugich nic nie przekona.

Trump robi przewrót światowej gospodarce od tego już mogą być ofiary.

Godzinę temu, arturp napisał:

Pan nie sprawdził ale głosi teorie i

Nie głoszę teorii. Ktoś inny już dawno to opracował i są to rzeczy powszechnie znane. Pan niczego nie sprawdza poza swoimi własnymi wrażeniami, które, jak każdy normalny człowiek wie nigdy nie były, nie są i nie będą podstawą rzetelnych badań. Audio to nie psychologia 😄

powiedz komus kto sie przemieszcza znaczna wiekszosc roku miedzy hotelami
(...)
albo pracuje z knajpy/plazy/starbucksa...

Bezdomny?

sportowiec, biznesmen, znam wielu ludzi którzy w ciągu miesiąca oblatują ziemię dookoła

Tylko, jaki to promil, bo przecież nie procent.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

10 minut temu, bum1234 napisał:

Nie głoszę teorii. Ktoś inny już dawno to opracował i są to rzeczy powszechnie znane. Pan niczego nie sprawdza poza swoimi własnymi wrażeniami, które, jak każdy normalny człowiek wie nigdy nie były, nie są i nie będą podstawą rzetelnych badań. Audio to nie psychologia 😄

Co ty wiesz o moim ,,sprawdzaniu" ? Znowu konfabulujesz bezpodstawnie . Ja projektuję i buduję różna grajki a ty nie robisz niczego ale bajdurzysz radośnie i niefrasobliwie . Bo nieodpowiedzialne ględzenie jest łatwe i tanie . Typowe gawędziarstwo bez odzwierciedlenia w rzeczywistości .

Gdzie konkrety ,,mistrzu" ? Wirtualne DIY ?

Audio to nie oderwane od rzeczywistości bajdolety tylko działające urządzenia . Nie wstyd ci ? 🤭

7 minut temu, partick napisał:
2 godziny temu, Daniel_68412 napisał:

Tylko, jaki to promil, bo przecież nie procent.

Chyba dużo promili . Pewnie stąd to oderwanie od rzeczywistości i ,,obloty" ziemi dookoła .   

...there is no spoon...

7 minut temu, arturp napisał:

Ja projektuję i buduję różna grajki

Klony?

Jeśli projektowanie polega na wymianie kondensatora to rzeczywiście projektujesz 😄

Jeśli cię to bawi, to rób sobie to dalej.

Tylko nie kłam 😄

Musiałem sprawdzić jaki jest tytuł wątku.Z niechęcią przyznaję ,że elementy" grają" czy to się komuś podoba czy nie.Natomiast skala tych zmian dla większości słuchaczy nie będzie istotna .

Moje projekty są na forum . A twoje ?  Fakty mówią same za siebie a twoje próby odwrócenia rzeczywistości kompromitują cię kompletnie i nieodwracalnie . 

>>Komu raz opadną spodnie ,

ten ich już nie wciągnie godnie . <<

Szkoda czasu na ciebie . Bezwartościowe i fałszywe brednie . Dziecinne sztuczki służące dyskredytowaniu oponentów . 

Takiej ściemy nikt tu nie kupuje . To tylko metody dla ciemnego ludu a tu takich niewielu . 🤭 

13 minut temu, bum1234 napisał:

Tylko nie kłam 😄

...there is no spoon...

6 minut temu, wojkubi napisał:

Zapomniałem dodać:w dupie mam co na temat "grających"elementów ma do powiedzenia ograniczona nauka.

Myślę, że nauka ma grające elementy w dupie 😉 

nagrywamy.com

7 minut temu, przemak napisał:

Myślę, że nauka ma grające elementy w dupie 😉 

To co to za nauka , która ,,ma w dupie" a nie zajmuje się identyfikacją i badaniem zjawisk ? Pseudo-nauka czy nauka na potrzeby wzmocnienia trendu wciskania odbiorcom taniej tandety ? A może to ta ,,jedynie słuszna" nauka ... ta prawomyślna . 😆

Coś mi się zdaje , że ludzie nauki zupełnie by się z tobą nie zgodzili . A wciskanie ciemnoty nazywane nauką to duże nadużycie . 

A może myślisz o tej ,,nauce" ograniczonej do wiedzy , możliwości , umiejętności i potrzeb jej twórców ? Taka ,, nauka" pseudo-specjalistów dla masowego odbiorcy tandety ? 😉 Pod hasłem : bierz co sprzedaję i siedź cicho boś głupi , ślepy i głuchy a ,,twój słuch i mózg cię zwodzą" . 🤣

...there is no spoon...

3 godziny temu, jar1 napisał:

Bycie audiofilem to żaden wstyd, tak samo jak bycie głuchym.

Tak samo jak bycie osobą wyposażoną w niewspółmierny do postrzegania rzeczywistości aparat poznawczy.
Często jest dodatkowo wyposażony w atrakcyjne deficyty.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

19 minut temu, arturp napisał:

Pod hasłem : bierz co sprzedaję i siedź cicho boś głupi , ślepy i głuchy a ,,twój słuch i mózg cię zwodzą" . 

Przykro mi, ale takim tekstem posługują się wyznawcy audio-voodoo oraz handlarze wykorzystujący ludzką naiwność.

Szkoda, że nie dostrzegasz, że znakomicie wpisujesz się w to towarzystwo, zwłaszcza po niezwykle mądrym i nacechowanym inteligencją wpisie o nauce.

5 godzin temu, bum1234 napisał:

Audiofile to przeważnie ludzie, którzy przekroczyli 50-tkę

Co ciekawe,zazwyczaj słyszą lepiej od 20-latków.

Darwin oszalał.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

A może to jednak zwykła zazdrość . Ludzie się starają konstruować najlepsze rozwiązania z technicznego punktu widzenia i nadal nie słyszą tego o czym piszą i mówią słyszący . Cierpią katusze więc szukają substytutu . Nazywają to naukowym podejściem i coś tam mierzą bo nie wiedzą co zmierzyć i czym . Wyniki są łatwe do przewidzenia więc stwierdzają , że zjawiska nie występują . I po sprawie . Zadowoleni . A słyszący to oszuści albo bredzący lewacy . 😉

...there is no spoon...

Katusze są dla tych, którzy (może nawet i podświadomie) czują, że coś w tych ich teoryjkach  nie gra i leczą swoje kompleksy pisząc takie teksty jak ten powyżej 🙂

To się nazywa kompensacja.

Edytowane przez bum1234

Ci ludzie muszą strasznie cierpieć bo choćby się starali do bólu to i tak nie osiągną rezultatu brzmieniowego na tym poziomie co przeciętny obywatel przez wymianę kondensatora w torze sygnałowym. Dramat . Tyle lat chodzili do szkoły i uważają się za specjalistów a okazuje się , że wystarczy wymienić jeden element i muzyka brzmi bardziej naturalnie . Co za klęska ,, nauki" . 🤣

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi