Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja slysze zmiany a argumentem za sa powyzsze pomiary 😉 daci tez wykazuja roznice w pomiarach ktore sa niby nieslyszalne a jednak duzo ludzi odroznia dac r2r od delta sigma

I co zrobisz? Nie masz niczego na potwierdzenie swoje głupiej tezy

Edytowane przez biniek
Godzinę temu, miętowy napisał:

Mistrzostwo 😂

Nie wiem, co w tym śmiesznego. Pewny jesteś, że wiemy wszystko o tej materii? Dasz sobie rękę uciąć?

26 minut temu, biniek napisał:

Ja slysze zmiany a argumentem za sa powyzsze pomiary 😉 

Powyższe pomiary niczego potwierdzają,a tylko nie wykluczają, że w swoim systemie masz problem techniczny, skutkujący słyszalnym zniekształceniem sygnału.

30 minut temu, biniek napisał:

Nie masz niczego na potwierdzenie swoje głupiej tezy

Jeśli coś tu jest "głupie", to Twoje nieudolne próby naginania rzeczywistości do wyobrażenia niej.

31 minut temu, biniek napisał:

I co zrobisz?

Nic. Rób co chcesz, myśl co chcesz, pisz co chcesz. Obowiązku zrozumienia tematu nie ma, więc baw się dobrze. Ale nie stawiaj własnej niewiedzy ponad czyjąś wiedzą, bo pewne epitety są nieładne i zbędne.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 godzinę temu, miętowy napisał:

Mistrzostwo 😂

Nie kpij

Nie słyszałeś o   superpozycji ?

Kable słychać jak na nie patrzymy, a jak na nie nie patrzymy to nie słychać

😎

Nie da się przekonać kogoś, kto nie chce być przekonany

W dniu 14.03.2025 o 08:54, porlick napisał:

Kwestia nie PO CO to robią, ale czy robią to ETYCZNIE

AHAHAHAHA

A lekarze etycznie pakujacy w nas lekarstwa majace dziesiatki skutkow ubocznych, a szczepionki ktore powodowaly bezplodnosc u mlodych kobiet o czym swiat naukowcow i lekarzy wiedzial w latach 70-tych, czy chociazby ostatnie szczepionki z covidka, ktore nie byly przetestowane a skutkow ubocznych "milion", o śmiertelności nie wspomne. 

To jest milion razy wazniejsze, a CZY TO JEST ETYCZNE? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

21 minut temu, szymon1977 napisał:

Powyższe pomiary niczego potwierdzają,a tylko nie wykluczają, że w swoim systemie masz problem techniczny, skutkujący słyszalnym zniekształceniem sygnału.

Szymonie, a jakiż to może być problem techniczny? Serio pytam.

Dochodzimy do niezlego absurdu - jesli cos slychac to mamy problem techniczny w systemie 😉

Ciul ze lepiej slychac ze wzgledu na mniejsze znieksztalcenia z powodu uzycia lepszego kabla. 

Nie spotkalem sie jeszcze z taka glupia linia obrony 😉

Edytowane przez biniek
4 minuty temu, biniek napisał:

Dochodzimy do niezlego absurdu - jesli cos slychac to mamy problem techniczny w systemie 😉

Dlatego grzecznie Szymona proszę o mały wykład, może mam jakich problem techniczny w swoim systemie. 

Edytowane przez StachMuszel
15 minut temu, StachMuszel napisał:

Szymonie, a jakiż to może być problem techniczny? Serio pytam.

Nie wiem i  nie interesuje mnie to, sory. Ale jakiś być musi, skoro kabel zniekształca sygnał w stopniu słyszalnym.

26 minut temu, Mikelas76 napisał:

A lekarze etycznie pakujacy w nas lekarstwa majace dziesiatki skutkow ubocznych, a szczepionki ktore powodowaly bezplodnosc u mlodych kobiet o czym swiat naukowcow i lekarzy wiedzial w latach 70-tych, czy chociazby ostatnie szczepionki z covidka, ktore nie byly przetestowane a skutkow ubocznych "milion", o śmiertelności nie wspomne. 

Oszustwami służby zdrowia chcesz udowodnić granie kabla USB? Hmmm...

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie wiem i  nie interesuje mnie to, sory. Ale jakiś być musi, skoro kabel zniekształca sygnał w stopniu słyszalnym.

Robisz tu z siebie speca a jak dostajesz konkret z wynikami pomiarow to piszesz ze cie to nie interesuje 😉 a chwile wczesniej piszesz ze jest problem techniczny mimo potwierdzenie ze kabel poprawia pomiary 

Nie można cie traktowac powaznie

11 minut temu, biniek napisał:

Skoro fakty z testu, na który się powołujesz są dla Ciebie absurdem...

6 minut temu, biniek napisał:

Robisz tu z siebie speca

Wprost przeciwnie - jestem laikiem, który rozumie podstawy. To tylko o jeden stopień wyżej od ignoranta-dyletanta.

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

AHAHAHAHA

Od inżyniera Jerzego Zięby jesteś?

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Nie czystasz ze zrozumieniem, jak zwykle. 

Przeczytaj jeszcze raz czego dotyczy moj wpis... 

14 minut temu, paww napisał:

Od inżyniera Jerzego Zięby jesteś?

Aż zgooglowalem na szybko kto to taki. Rozumiem ze twoja wypowiedz ma zajezdzac kpiną. No coż... 

Pare lat temu czytalem artykul o szczepionece w RFN, gdzie ktorys rocznik mlodych kobiet zostal zaszczepiony gdzies w latach 70-tych, takim specyfikiem ktorym spowodowal bezplodnosc w kilkudziesięciu tysiecy przypadkach. Lekarze i naukowcy wiedzieli ze moze byc skutek, ale nie spodziewali sie takiej ilosci. 

Podobnie mamy teraz rozne efekty po szczepieniu preparatami mRNA. I to nie jest bujda na resorach tylko ogolnie dostepne dane. Mozna to sobie sprawdzic.

I to jest NIE ETYCZNE.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Godzinę temu, biniek napisał:

Dobrze rozumiem

Dobrze, że na końcu zdania dałeś pytajnik, bo nie rozumiesz nic.

Godzinę temu, biniek napisał:

jesli kabel poprawia wyniki pomiarowe dac i to slychac to

Kabel Amazon Basic za £0,99 wprowadza zniekształcenia zbyt małe, żeby usłyszeć. Jeśli coś usłyszysz, to zniekształcenia większe.

-----

23 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Sugerujesz, że Twój wpis nie dotyczy tematu?

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Dobrze, że na końcu zdania dałeś pytajnik, bo nie rozumiesz nic.

Kabel Amazon Basic za £0,99 wprowadza zniekształcenia zbyt małe, żeby usłyszeć. Jeśli coś usłyszysz, to zniekształcenia większe.

-----

Sugerujesz, że Twój wpis nie dotyczy tematu?

A zrozumiales z tych pomiarow ze kabel wireworld wprowadza mniejsze znieksztalcenia niz kabel z amazon? Bo chyba tutaj jest problem komunikacyjny

32 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Nie czystasz ze zrozumieniem, jak zwykle. 

Aż zgooglowalem na szybko kto to taki. Rozumiem ze twoja wypowiedz ma zajezdzac kpiną. No coż... 

Pare lat temu czytalem artykul o szczepionece w RFN, gdzie ktorys rocznik mlodych kobiet zostal zaszczepiony gdzies w latach 70-tych, takim specyfikiem ktorym spowodowal bezplodnosc w kilkudziesięciu tysiecy przypadkach. Lekarze i naukowcy wiedzieli ze moze byc skutek, ale nie spodziewali sie takiej ilosci. 

Podobnie mamy teraz rozne efekty po szczepieniu preparatami mRNA. I to nie jest bujda na resorach tylko ogolnie dostepne dane. Mozna to sobie sprawdzic.

I to jest NIE ETYCZNE.

Ja czytałem, że na ziemię przylatują ufoludki.

Bez większego rozpisywania zaznaczę tylko, że świat chemii, biochemii, biotechnologii jest mniej więcej tak skomplikowany jak świat przyrody, który widzisz oczami. A to wszystko podlega badaniom, analizom, weryfikacjom i wnioskom, również krytycznym (tak takie też są). Ale możesz wierzyć w to co wyczytasz w internecie, a nawet w to co mówi inżynier Zięba 🙂 

16 minut temu, biniek napisał:

A zrozumiales z tych pomiarow ze kabel wireworld wprowadza mniejsze znieksztalcenia niz kabel z amazon?

Oczywiście.

17 minut temu, biniek napisał:

Bo chyba tutaj jest problem komunikacyjny

Problem komunikacyjny jest bo Ty nie zrozumiałeś, że zniekształcenia kabla Amazon Basic za £0,99 są już niesłyszalne. Zniekształceń mniejszych po prostu też nie usłyszysz. Jeśli coś usłyszysz, to zniekształcenia większe.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Oczywiście.

Problem komunikacyjny jest bo Ty nie zrozumiałeś, że zniekształcenia kabla Amazon Basic za £0,99 są już niesłyszalne. Zniekształceń mniejszych po prostu też nie usłyszysz. Jeśli coś usłyszysz, to zniekształcenia większe.

To sie nie trzyma kupy skoro slysze ze kabel wireworld gra lepiej niz kabel drukarkowy

To moze pojdzmy wyzej - czy daci pomimo roznic w pomiarach pozniej progu słyszalności graja tak samo i nie da sie ich odroznic od siebie?

11 minut temu, biniek napisał:

To sie nie trzyma kupy skoro slysze ze kabel wireworld gra lepiej niz kabel drukarkowy

Słyszeć to możesz co najwyżej, że gra inaczej, a który wprowadza większe zniekształcenia można zmierzyć. Twoja subiektywna ocena tych zniekształceń, nie żadnego znaczenia poza Twoim mózgiem.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Słyszeć to możesz co najwyżej, że gra inaczej, a który wprowadza większe zniekształcenia można zmierzyć. Twoja subiektywna ocena tych zniekształceń, nie żadnego znaczenia poza Twoim mózgiem.

Niestety dla ciebie 90% uzytkownikow forum jest tutaj dla subiektywnych opinii i po to tu wchodzi

2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

szczepionki

No tak. Audiofila i antyszczepionkostwo.

Połączenie idealne. 🤣🤣🤣

26 minut temu, biniek napisał:

To moze pojdzmy wyzej - czy daci pomimo roznic w pomiarach pozniej progu słyszalności graja tak samo i nie da sie ich odroznic od siebie?

Tyle, że w DACach "grają" analogowe stopnie wyjściowe i ich interakcja ze stopniem wejściowym wzmacniacza.

3 minuty temu, porlick napisał:

No tak. Audiofila i antyszczepionkostwo.

Połączenie idealne. 🤣🤣🤣

Tyle, że w DACach "grają" analogowe stopnie wyjściowe i ich interakcja ze stopniem wejściowym wzmacniacza.

To nie ma znaczenia pytalem o roznice w pomiarach ktore i tak sa ponizej mistycznego poziomu slyszalnosci

Edytowane przez biniek
7 minut temu, biniek napisał:

Niestety dla ciebie 90% uzytkownikow forum jest tutaj dla subiektywnych opinii i po to tu wchodzi

Pewnie, zależy tylko, jak do tego podejść. Można technicznie, można metoda audiovoodoo, a każdy wybiera swoją drogę. (I często obaj tacy forumowicze są usatysfakcjonowani.)

1 minutę temu, biniek napisał:

To nie ma znaczenia pytalem o roznice w pomiarach ktore i tak sa ponizej mistycznego poziomu slyszalnosci

Inaczej to wygląda w warunkach laboratoryjnych, inaczej w domu- ze wzmacniaczem klienta, z przewodem płaczącym się z innymi w kłębowisku za szafka RTV, itd...

Popatrz na pomiary np wzmacniacza, które są robione na sztucznym obciążeniu (rezystancją). To zawsze wychodzi pod linijkę, a w domu jest zawsze inaczej.

5 minut temu, porlick napisał:

Pewnie, zależy tylko, jak do tego podejść. Można technicznie, można metoda audiovoodoo, a każdy wybiera swoją drogę. (I często obaj tacy forumowicze są usatysfakcjonowani.)

Inaczej to wygląda w warunkach laboratoryjnych, inaczej w domu- ze wzmacniaczem klienta, z przewodem płaczącym się z innymi w kłębowisku za szafka RTV, itd...

Popatrz na pomiary np wzmacniacza, które są robione na sztucznym obciążeniu (rezystancją). To zawsze wychodzi pod linijkę, a w domu jest zawsze inaczej.

Nadal jak nagrasz mikrofonem z jednej kolumny sygnal z dwoch roznych dacow to będzie taki sam.

Subiektywne odczucia pewnie temu zaprzecza

3 godziny temu, Mikelas76 napisał:

AHAHAHAHA

To, że brak poszanowania dla etyki zawodowej jest obecnie powszechny w żadnej mierze nie usprawiedliwia tych, którzy uprawiają taki proceder w audio.

Sam jesteś znakomitym przykładem ofiary tego procederu - ile czasu zmarnowałeś bezpowrotnie na zupełnie bezsensowne próby np. z wtykami tupy Viborg? :D:D:D

21 minut temu, biniek napisał:

Subiektywne odczucia pewnie temu zaprzecza

I co z tego wynika?

Nic. 

Subiektywne wrażenia nie były i nie mogą być podstawą sensownego i wiarygodnego wnioskowania.

Edytowane przez bum1234
W dniu 13.03.2025 o 21:49, sir.jax napisał:

Chyba nie do końca, są zjawiska (atmosferyczne) które zakłócają ten sygnał. 

😉

Zgadza się, ale zauważ że to musi być całkowite przysłonięcie satelity przez ciężkie zachmurzenie, takie zakłócenia jak nawet elektromagnetyczne impulsy ze Słońca rzadko dają o sobie znać w łączach cyfrowych, co innego w analogowych tam kłopoty pojawiały się dosyć szybko i to przy antenach odbiorczych sporej średnicy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Opublikowano (edytowane)

Mieszacie coś... To ja już zgłupiałem i nie wiem - brać te Oyaide USB, czy nie brać?

Na razie zamówiłem digi coax Oyaide. Jutro przyjdzie, to dam znać czy gra lepiej od Audio-gd.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi