Skocz do zawartości
IGNORED

Rekomendacja Streamera

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Do Denafrips Terminator Plus dodasz PRE lampowe i też będzie git 😉 

A 1704 jest git?

Bo jak jest to po co autorowi wątku jest Denafrips Terminator Plus? Czytasz Jego odpowiedzi czy tylko promujesz Chińczyki na prawo i lewo?

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

21 godzin temu, krolewicz napisał:

Nie słuchałem ayona, ale nawet po zdjęciu widać że to trochę inna półka niż twoje chińczyki z górnej półki 😉

Wishful thinking kolego

17 godzin temu, krolewicz napisał:

W tym ayonie masz stopień wyjściowy na lampach, zasilanie na lampie, osobne trafo dla cyfry, dla analogu, dla napędu 

oczywiście może to grać parszywie, ale jakoś jestem spokojny że i tak lepiej niż chińczyki z górnej półki 😉

Takie "cuda" te jajony ze wlasciciele dwoja sie i troja wymieniajac w nich czesc komponentow zeby to tak gralo

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

17 godzin temu, krolewicz napisał:

W tym ayonie masz stopień wyjściowy na lampach, zasilanie na lampie

Czyli same wady. To już wolę Chińczyka LAIV, Denafrips, Eversolo, Gustard niż Chińczyka Ayona na lampach.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

2 godziny temu, rafa napisał:

Wishful thinking kolego

Takie "cuda" te jajony ze wlasciciele dwoja sie i troja wymieniajac w nich czesc komponentow zeby to tak gralo

mam.i nic nie robie bo ma wersje signature.skąd takie wieści....

.i co bys kolego chcial tu zmieniac....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 17.04.2025 o 13:59, basil102 napisał:

A no właśnie. Zatrzymałem się na jakiejś specyfikacji streamera Ayona sprzed lat i podobnie jak Levinsona, potraktowałem jako nie za bardzo futureproof a tu widzę w S-10 II wszystko bardzo ładnie wygląda a Ayona bardzo sobie cenie i lubię bo przerobiłem lkika...naście różnych produktów od nich. Dzięki 😉

W Ml 5101 aplikacja jest ponoć bardzo slaba w każdym sklepie.mi.odrazano tego sprzętu a ostatnio  na stronie ml pojawiło się info ze  ten model nie będzie już wspierany.

W dniu 17.04.2025 o 13:30, pmcomp napisał:

Tia … LAIV Harmony to wyzsza pólka. Chyba u Chinola.

Chcialbym przypomnieć wszystkim, ze kupienie streamera z DACkiem to oszczednosci w postaci jednego kabla AC i cyfrowego interconnectu.

Tak gwoli doinformowania ...Laiv Harmony to firma z Singapuru.

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Na aplikacje bym nie patrzył, większość i tak ssie. Może Lumin ma jeszcze ok. I tak korzystasz z aplikacji trzecich firm Jplay np.

Ja bym sprawdził Lumina, może Audiolaba 9000n.

Godzinę temu, Ma_cieQ napisał:

Tak gwoli doinformowania ...Laiv Harmony to firma z Singapuru.

Tak gwoli doinformowania … nie ma firmy LAIV Harmony. Jest firma LAIV.

2/3 mieszkańcow Singapuru to Chińczycy.

Edytowane przez pmcomp

13 minut temu, pmcomp napisał:

Tak gwoli doinformowania … nie ma firmy LAIV Harmony. Jest firma LAIV.

2/3 mieszkańcow Singapuru to Chińczycy.

Być chińczykiem a mieć pochodzenie chińskie jednak robi różnicę ...

5 godzin temu, rafa napisał:

Wishful thinking kolego

Wymieniać ? Nie przypominam sobie żebym musiał cokolwiek wymieniać, chyba że o lampach mówimy a to akurat fajne doświadczenie 😉

5 godzin temu, babatular napisał:

Czyli same wady. To już wolę Chińczyka LAIV, Denafrips, Eversolo, Gustard niż Chińczyka Ayona na lampach.

Delikatnie przypomnę, że chodziło mi o rekomendację streamera, merytoryczną a nie uczestnictwo w popularnym na forum sporcie pt. "jak chu..... jest Ayon. Mi odpowiadał i dalej odpowiada, jeśli są jakieś względy dla których warto rozważyć chiński produkt to chu....ść Ayona nim nie jest. Nie mam nic przeciwko chińskim produktom, niech bronią się same jak np. androidowe telefony ale zależy mi na wiedzy co ewentualnie sprawdzić Niestety, cokolwiek by nie powiedzieć na start mam zaufanie większe do marek takich jak Ayon, LINN, NAIM czy nawet Lumin i Aurender niż chiński produkt, którego sam twórca pisze, że ma 10 letnie doświadczenie w projektowaniu przemysłowym. Nie skreślam jednak takiego produktu, postaram sie posłuchać takiego urządzenia ale pewnie dla ułatwienia w jakimś salonie audio na początek.

1 godzinę temu, xajas napisał:

Bez podawania budzetu takie zgadywanki sa bez sensu

Ukryta Zawartość

Najdroższe, wymienione przeze ,mnie urządzenie kosztuje ok. 50 tysięcy więc to determinuje okolice budżetu 😉

Ukryta Zawartość

@basil102

Nie rozumiesz różnicy pomiędzy delta-sigma a R2R. Świat poszedł do przodu. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, turandy napisał:

W tym przypadku się cofnął (oczywiście do tyłu, wiśta wio 😂)

Stara technika w nowym wydaniu. Drabinki rezystorowe to jednak krok do przodu.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, turandy napisał:

Nie. Nazad. 

Brzmieniowo krok do przodu.

1 minutę temu, turandy napisał:

Nie. To nie ma nic wspólnego z dźwiękową rewolucją.

Są tacy co wolą DS. 

I ja to rozumiem 😉

Ci  widać nie słuchali R2R w dobrym systemie 😜 Jest przepaść w brzmieniu.

Edytowane przez Piopio

Zazwyczaj zaczyna od jednego urządzenia. Potem jest  zabawa w wiele pudełek. NIkt nie pisze o DCS Bartok? Choć trzeba lubić DCSa to już jest wysoka półka. Ja zaczynałem od LINNa DS Akurate  i do dziś się broni.

5 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

Żadną. Ta sama mentalnosc … gorzej niz żyd.

Znasz Chińczyków, robiłes z nimi jakies biznesy, wspölpracowales czy tylko z netu?

W China Town tez sa Chińczycy, a nie Amerykanie.

Godzinę temu, krzyżak napisał:

Zazwyczaj zaczyna od jednego urządzenia. Potem jest  zabawa w wiele pudełek. NIkt nie pisze o DCS Bartok? Choć trzeba lubić DCSa to już jest wysoka półka. Ja zaczynałem od LINNa DS Akurate  i do dziś się broni.

Znam i jedno i drugie. I jedno i drugie mam.

Na tym forum modne jest nie lubić dCSa i wieszac na nim psy. Dlatego nie wspominalem zeby nie wszczynac awantury.

2 godziny temu, Piopio napisał:

Ci  widać nie słuchali R2R w dobrym systemie 😜 Jest przepaść w brzmieniu.

1704 to jest R2R. Nie wiedziales czy nie chciales sie przyznac do niewiedzy?

I tak dalej nic nie rozumiesz.

Napisze wprost … dla nich nie robi zadnej.

Edytowane przez pmcomp

7 godzin temu, pmcomp napisał:

Żadną. Ta sama mentalnosc … gorzej niz żyd.

Znasz Chińczyków, robiłes z nimi jakies biznesy, wspölpracowales czy tylko z netu?

W China Town tez sa Chińczycy, a nie Amerykanie.

Znam i jedno i drugie. I jedno i drugie mam.

Na tym forum modne jest nie lubić dCSa i wieszac na nim psy. Dlatego nie wspominalem zeby nie wszczynac awantury.

1704 to jest R2R. Nie wiedziales czy nie chciales sie przyznac do niewiedzy?

I tak dalej nic nie rozumiesz.

Napisze wprost … dla nich nie robi zadnej.

Od dzisiaj jesteś dla mnie "ekspertem" w dziedzinie ludzkiej mentalności ...jedno spojrzenie i czytasz ludzi na wskroś. Noo geniusz 🤦🤣👋

Edytowane przez Ma_cieQ

Od dzisiaj jesteś dla mnie "ekspertem" w dziedzinie ludzkiej mentalności ...jedno spojrzenie i czytasz ludzi na wskroś. Noo geniusz 🤦🤣👋

@pmcomp to expert od wszystkiego. Jeden z najtęższych umysłów na forum 😀 

33 minuty temu, Piopio napisał:

Czyli jak mówi stare "chińskie" przysłowie ..."Jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego" 😁

3 godziny temu, Piopio napisał:

@pmcomp przynajmniej wie o czym pisze. Ty piszesz farmazony i swoje prawdy objawione. 

Jeżeli chcesz gęstego, dosyć ciepłego i dynamicznego a za razem relaksującego grania mogę polecić produkt europejski. Rockna Wavelight DAC + Rockna WLS zapewnią dużą dozę lenistwa i wspaniałe doznania dźwiękowe.  Niestety w tym wypadku to dwa klocki. Serwer obsługuje tidal, qobuz ma również Roon Server, Roon Bridge. Bezproblemowy upsampling do DSD512. Konstrukcja R2R  obsługuje także konwersję 5.1 lub 6.0 do stereo (modulator delta-sigma). Komplet wejść i wyjść.

Z powodzeniem można go porównywać z produktami DCS i wcale nie stoi na przegranej pozycji.

Edytowane przez jajco
  • Pokaż nowe odpowiedzi