Skocz do zawartości
IGNORED

Chec posiadania aparatu zwyciezyla...

mlody2

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie tez od dluzszego czasu meczyla chec posiadania 'cyfrowki'. Dlatego poltora miesiaca temu kupilem sobie tez Pentaxa, ale Optio S5i. Absolutnie nie zaluje, zdjecia wychodza super (chociaz poczatki byly trudne ;). A sam zakup potraktowalem jako inwestycje audio, bo moge wreszcie fotografowac moje 'grajetka' :)

Pozdrawiam i zycze wiele radosci.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Tia widzę, ze jest sporo Pentaksiarzy :-) sam posiadam analogową MZ-6stke i staruszka ME super. Jednak jesli ktoś chce kompaktową cyfrówkę i chce brac udział w tworzeniu zdjecia to polecam jednak Canona A95 (sam posiadam A80) nie ma to jednak jak Pentax :-)

-> Harvi

A mi sie jeszcze udalo nabyc wersje niebieska, ponoc limitowana (w polsce 100zl drozsza). Wiec wogole jest bajer... :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

a w pixmanii tyle samo kosztuja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jednak nie ma to jak lustrzanka ;-p

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Penie, ze nie ma jak dobra lustrzanka z para zacnych obiektywow jednka po letnim urlopie dwa lata temu (zaglowiec) stwierdzilem, ze dobrze jest tez miec mala cyfroweczke ktora mozna wlozyc (zabrac) wszedzie i robic fotki sytuacyjne.

Pozdrawiam, zarazony Pentax'o mania:)

Pewnie, ze nie ma jak dobra lustrzanka z para zacnych obiektywow jednka po letnim urlopie dwa lata temu (zaglowiec) stwierdzilem, ze dobrze jest tez miec mala cyfroweczke ktora mozna wlozyc (zabrac) wszedzie i robic fotki sytuacyjne.

Pozdrawiam, zarazony Pentax'o mania:)

==>Nedj

Przypuszczam, ze sicagles go wysylkowo:) Ja mam srebrna 4, kolega niebieska 5 i jedne co lepsze (oczywiscie poza rozdzielczoscia) to, ze 5 podczas przegladania fotek po rotacji zdjecie ma super jakosc a w 4 wyglada to jak pare kwadratow.

-> _Cypis_

W takim razie przepraszam, mam nieaktualne informacje.

-> Harvi

Nie kupowalem wysylkowo, kupilem normalnie w Saturnie. I dodatkowo za polowe ceny dostalem oryginalny przykrecany skorzany pokrowiec Pentaxa i drugi akumulator. Karte pamieci (256MB) kupilem osobno, ale tez atrakcyjnie.

A ja kupilem uzywke :) z allegro:) za 480zl:)

8 x aku + ladowarka

Pokrowiec

Kabel USB

Karta CF Kingstona 256 MB

I cala reszta tego co jest w pudelku

Wczoraj troche experymentowalem sobie i udalo mi sie uzyskac ciekawe rezultaty. Jedyne czego mi brakuje w tym aparacie to mozliwosc recznego ustawienia szybkosci migawki. Mozna to troche obejsci w tym aparacie ale jest to dosc uciazliwe a czasem dluzszy czas naswietlania tak jak w przypadku zdjecia poznizej sie przydaje. I 4 sec to tez troche za malo conajmniej 6:) A reszta jest ok:) I cena tez niezla wiec sie skusilem:)

[obrazekLUKASZ-292098_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mlody2 >

Jesli nie obca Ci zabawa z tradycyjnymi lustrzankami (bez tej calej elektroniki) i chcesz uzyskac ciekawe rezultaty to sproboj zabawy z fotografią otworkową (pinhole photography) badz w ogole uzyj tzw. camera obscura. Zabawa swietna, a zdjecia praktycznie nie do podrobienia.

• Redaktorzy

Z syfrakami jest ten problem, że jeśli ktoś wcześniej użytkował nawet podstawową lustrzankę to przesiadka na kompaktową cyfrę jest uwstecznieniem. Przynajmniej takie są moje osobiste odczucia. Modelem przy którym taki dyskomfort jest u mnie najmniejszy jest Fuji FinePix S7000. Wiem, że jest "trochę" duży, ale przynajmniej dobrze leży w dłoni. Prawdziwa frajda aczyna się z DSLR.

ps. a swoją drogą to taki Olek Mini Mju to idealny prezent dla żony, czy dziewczyny.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zgodze sie tu z Fr@ntzem, choc inna sprawa ze trzeba wyczuc te "ulatwienia" cyfrowych aparatow i wtedy jaakos pojdzie. Na slub kolegi wzialem od rodzicow jakas ich nową cyfrowke... (pomyslalem - bedzie bez problema, na szybko) jak zaczelo to dziadostwo ustawiac ostrosc, brzeczec, zoom jezdzil jak szalony...nim zrobilem zdjecie panu mlodemu to juz tesciowa byla w kadrze. W obliczu inteligentniejszej cyfrowki i uwiecznionej kilka razy tesciowej - poddalem sie (wolalem sie zdjciami nie narazac koledze;-). Zalowalem ze nie wzialem starego Zenita. Mialem tez mozliwosc robic zdjecia cyfrową lustrzanka Nikon D70, to jednak trzeba przyznac dosc odlegla klasa dla kompaktowych cyfrakow.

• Redaktorzy

dokładnie, jeśli już cyfrak to bezwzględnie z możliwością ręcznej zmiany ogniskowej. Ręcznej znaczy "z łapy" a nie za pomocą przycisków "+","-". Ślub jest imprezą mocno kameralną i statyczną, przed zakupem syfraka proponuję poćwiczyć nawet w samym sklepie przed zakupem na jakimś dziecku (jak się nie ma swojego, to jakieś obce w pobliżu zawsze się znajdzie). Z autopsji wiem, że ruchliwy dwuipółlatek potrafi skutecznie wyleczyć z kompaktowych cyfrówek.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Sprawa cyfrowych kompaktow jest zlozona. Zgadza sie, ze nie sa to aparaty na tyle uniwersalne jak slr, ale zalezy co chcemy fotografowac. Sam pracuje analogowym (jeszcze) zestawem Nikona, ale mam tez cyfrowy kompakt (Sony DSC P72) i taki zestaw znakomicie sie uzupelnia. Ostatnio nawet wiecej fotografuje ta cyfrowa zabaweczka bo w tematyce jaka sie teraz zajmuje sprawdza sie ona nawet lepiej niz klasyczny slr. No i jest duuuzo mniej do dzwigania ;-)

pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.