Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilająca - wielkie oszustwo ?

soundtrack

Rekomendowane odpowiedzi

Radom rulez : FILTERCON

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

a tutaj MONSTER POWER HTS 1000:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

=> audiofreak

Nie przesadzaj - tego typu listwy jakie sprzedaje S.O. kosztują ok. 80-100 EURO ze zwykłym kablem bez przeróbek, jeśli to jest zdzierstwo, to niestety to co robi PAL sprzedając pustą w środku listwę z 5-cioma gniadkami bez kabla za 990 zł to zwyczajny WYZYSK !

500 za zwykłą listwę sieciową przystosowaną do audio (też pewnie pustą w środku) to jednak zdzierstwo. Poza tym ustalmy jedno: tak naprawdę dobrą poprawę prądu zasilającego daje kondycjoner. A jeżeli ma się do wydania 500 zł to lepiej kupić dobry kabel zasilający niż bawić się w listwy komputerowe (nawet najbardziej zaawansowane).

=> audiofreak

380 zł (z możliwościa negocjacji cen) za przerobioną profesjonalną listwę sieciową ekranowaną z 8 gniazdkami schucko i dużą obciążalnośćią 3600 W z 1,5m przewodem 5 x 1,5 mm2 w ekranie i zdejmowaną obejmą ferrytową to nie zdzierstwo tylko uczciwie skalkulowana cena, natomiast 990 zł za zwykłą listwę bez kabla z 5-cioma gniazdami to WYZYSK !

=> abudzik

Ukryta Zawartość

To chyba jasne, że PAL :)))

Ukryta Zawartość

Ze strony PAL-a :

"Powerport na sterydach

Jesienią 2006 w ofercie Power Audio Laboratories ukaże się nowa pozycja rozszerzająca gamę dotychczasowych filtrujących listew sieciowych.

Całkowicie od nowa zaprojektowana nowoczesna konstrukcja obudowy pomimo, że będzie większa od standardowego Powerporta, to zachowa podobne proporcje. Sama listwa będzie zawierała strukturę filtra podobną do tej, jaka jest już z powodzeniem stosowana w kondycjonerach Powerbox. Również okablowanie wewnętrzne będzie identyczne z tym stosowanym w kondycjonerach. Nowa listwa sieciowa będzie występować w dwóch postaciach cenowych, różniących się od siebie jakością elementów, zastosowanymi materiałami i rodzajem okablowania.

Ten nowy produkt bedzie zajmował pozycję pomiędzy listwą sieciową, a kondycjonerem. Szczegóły wkrótce"

Z naszego polskiego podwórka, polecam uwadze listwy BELKIN. (Zwróćcie uwagę na niektóre parametry - opis na pudełkach...)

Listwy te widziałem ostatnio w MM. (Nie wyczyszczają kieszeni do cna...). Polskiej strony BELKINa nie znam. Na szybko znalazłem tylko to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zyzio, 27 Sie 2006, 10:13

>

Ukryta Zawartość

Też wpierw o niej myślałem :):) Jest jednak zbudowana z plastiku. Wybrałem więc listwę Sonus Oliva- obudowa metalowa zaekranowana a w środku żadnych " zamulaczy itd".

Ukryta Zawartość

Porównywałem plastykowe z metalowymi. W moim systemie lepiej wypadają metalowe.

A udziałów niestety P. W nie sprzedaje :):) dlatego musiałem zapłacić jak każdy inny :)

Ja zdecydowałem sie na listwę z gniazdem IEC rezygnując z kabla. Teraz czekam na powrót do domu swego okablowania (pożyczone na tydzień) i do zabawy. Mam całą stertę sieciówek. Czeka mnie więc "duzo" pracy :)

Jak już ułożę zasilanie to dam Ci znać.

NO I STAŁO SIĘ!

Listwa Sonus Oliva a w zasadzie jej działanie na plus przeszło moje oczekiwania.

Nie robiłem sobie wielkich nadziei na poprawę. Myslałem sobie, będzie solidniejsza od tej którą mam. Po zpięciu wszystkiego za pośrednictwem Sonus Olivy, polepszyło się wszystko. Pojawiło się jeszcze więcej powietrza, plany stały sie jeszcze bardziej czytelne, a dzwięki czarujące. Ciężko jest opisać słowami w kilku zdaniach, ale dawno już malutka zmiana czegoś tam nie zrobiła mi tyle frajdy i radości.

Na koniec dodam, że listwa jest niewymagająca pod względem kabli zasilających, co może pozwolić na nierujnowanie budźetu i przeznaczyć forsę na płyty:)

Zachęcam więc do pożyczenia listwy od S.O i spradzenia w swoim systemie.

• Redaktorzy

"az chce sie powtorzyc to, co lem powiedzial o polskiej prawicy: prawica w polsce jest lekko imbecylowata"

"Sejm składający się, tradycyjnie, licząc od lewej, z płatnych zdrajców, tajnych współpracowników, kompletnych idiotów i mniejszości niemieckiej..." K.T.Lewandowski.

Ważne, że mi się podoba :):)

Zawsze gra muzykalnie. Jednak po wpięciu w listwę aż ciary chodzą po plecach na tych samych płytach. Po przejściu na starego followelsa z magicznego przedstawienia robi się ładne granie :):)

I jeszcze pytanie!

Był dziś moment, że coś w dzięku zaczęło być nie tak. Sprawdziłem miernikiem napięcia. Zaświeciło się na + i -, potem sprawdzałem na kablu świeciło się na + i uziemieniu lekko żarzyło. Rozpiąłem całą sieć i po półgodzinie wpiąłem wszystko od nowa i jest O.K. Zdaję sobie sprawę, że leje deszcz. Czy może być on przyczyną przebić prądu w sieci zanim dojdzie do mojej "idealnej" linii?

Tak z czystej ciekawości, dużo sprzętu jest zbudowanego w ten sposób, iż kabel jest bez żyły uziemiającej, więc jest jakiś sens stosować listwy? Chodzi o sam aspekt słyszalny. Bo zastanawiam się, czy wszyscy zadowoleni posiadacze super listew są wyposażeni w gniazda IEC (nie biorąc pod uwagę możliwości przeróbki).

• 1 miesiąc później...

Zydelek, 5 Wrz 2006, 18:50

>NO I STAŁO SIĘ!

pozyczylem tą listwe i mam podobne wrażenia co do projekcji planow, ale czy nie zauważyłes jednak lekkiego spadku dynamiki?

Spadku dynamiki po przez listwę nie stwierdziłem. System jest jednak wrazliwy na okablowanie zasilające te koncowe, czyli od listwy dalej. Do listwy podłączałem rózne, niestety tam działanie kabli jest "niesłyszalne".

fajnie bo duzo dobrych firm jak np: krell absolutnie odradza stosowania jakich kolwiek kondycjonerow mogacych prowadzic do degradacji dzwieku,od tego jak mysle sa zasilasze w urzadzeniach.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.