Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

LAKE PEOPLE w komplecie niższy i wyższy model

G99/2 a na nim G93 włączone

orientacyjne wymiary

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13206-100000906 1193989506_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No to jesteśmy umówieni jutro o 15.

Jacyś spóżnialscy się jeszcze zapisują ?

Będą dzięki headfunowi jeszcze BD150 całkiem milutko i kameralnie :)

Pozdrawiam

Rafaell

=>szwagiero, 2 Lis 2007, 09:42

Wygrzewają się oba mimo słuchawek ten mniejszy G93 jest chłodniejszy bo jakieś 30stopni (ledwo letni)co nie przeszkadza mu mieć bardzo dobrej jakości dżwięk, ten większy G99/2 jest cieplejszy bo około 40 stopni i jak dla mnie to już niezły odlot. Oba mają wpięte po dwa komplety słuchawek.Jutro posłuchają sobie całości osoby chętne na różnych słuchawkach,jestem ciekaw jak wypadną opinie .Chociaż według mnie najlepiej stosować się według powiedzenia:

"nie wierz gębie, połóż na zębie" po prostu najlepiej posłuchać-spotkanie otwarte jutro w samym centrum Krakowa o 15 reszta na PW

Pozdrawiam

Rafaell

Dzisiaj szokujące !!!!

To tak jest jak się do jednego wzmaka wpina słuchawki niskoomowe i wysokoomowe i na przemian zamienia zapominając o ściszeniu- łeb mnie nawala od samego rana. W porywach było wpięte 5 słuchawek do 3 wzmaków i 3 CD w rezerwie czekały kolejne 5 sztuk "nauszników". Kable co chwila się plątały Ale może inni koledzy będący na odsłuchach wcześniej odezwą się

Pozdrawiam

Rafaell

inni jeszcze nie doszli do siebie ;)

pisząc bardzo krótko - dwa podobne wzmacniacze (mówię o Lake People) ale dwa odmienne charaktery

mały G93 to kandydat do długich relaksujących odsłuchów - nie był tak detaliczny i konturowy jak jego większy brat ale miał w sobie to coś co pozwalało delektować się dźwiękiem bez zwracania uwagi na składowe - wszystko podawał trochę od niechcenia, dźwięki otulał ciepłą kołderką (nie, że mulił - ocieplał)

IMHO - zalecane połączenie z Grado

G99 to pół kroku naprzód - miał lepsze tempo, więcej detali i lepszą kontrolę na dole pasma ale ubyło coś z magii - dlatego daję tylko pół kroku :)

generalnie bardzo uniwersalny - z większością słuchawek było poprawnie

najnowsza wersja wzmacniacza Michelangelo (zdaje się 4 albo 5) - miałem możliwość wcześniej posłuchać wersji wcześniejszej - jest sporo lepiej - dźwięk otwarty, sporo powietrza, dłuższe wybrzmiewania, najlepsza kontrola dołu z całej trójki

do Beyerów chyba najlepszy kandydat

parę słów o słuchawkach (potem napiszę coś dłuższego):

Sony MDR7509HD - bardzo przyjemne słuchawki - ciężko do czegoś się przyczepić - jak dla mnie kapkę więcej dołu by nie zaszkodziło (ale ja mam chyba spaczony gust) - z każdym wzmacniaczem grały b.dobrze

Beyerdynamic 990Pro - moje pupile ;) - najlepiej współgrają z szybkim, detalicznym wzmacniaczem trzymającym wszystko za przysłowiową mordę - wtedy pokazują na co je stać - do rocka - metalu najlepsze

Beyerdynamic 931 - dźwięk wysokiej próby - coś w kierunku 880 ale bez tej lekkiej woalki na górze

Beyerdynamic 150 - studyjniaki o niestudyjnej charakterystyce :) - góra i dół troszkę podrasowane - niemniej sprawowały się całkiem dzielnie

Sennheiser 595 - miłe zaskoczenie - jakby dodać dopalacz na basie prawie jak 580tki ;)

Grado SR325i - dźwięk typowy dla Grado - szybkość, detal, przestrzeń - do klasyki, blusa i jazzu ekstra - do kiepsko nagranych płyt z "ciężarem" już za dobrze - krew z uszu

AKG 701 - to było moje trzecie podejście do tych AKG - mam nadzieję, że ostatnie - jak dla mnie ni pies ni wydra - zupełnie mi nie siadają

i tu były jeszcze jedne ale zapomniałem nazwy ;)

Rafaell, mnie też łeb nawalał do wczesnego popołudnia - czytaj: drugiej kawy. ;) Nie wiem czy to nie od piwa, bo po uszach nie czułem jakichś skutków ubocznych wczorajszej imprezy. :D W każdym razie - wielkie dzięki za zorganizowanie spotkania, pyszne kanapki, świetną atmosferę i możliwość posłuchania zacnych sprzętów. :)

W zasadzie temat wątku jest o wzmacniaczach, więc od tego zacznę, zresztą będzie mi najprościej, bo w kwestii słuchawek nadal mam mętlik w głowie lekki. :]

Lake People G93 - wzmacniacz z dwoma wyjściami i jednym wejściem symetrycznym. Zrobienie odpowiedniego kabla pozwala się też podpiąć do źródeł niesymetrycznych, co czyniliśmy dosyć często.

Na początek zgodzę się z opisem josefa, również dlatego, że nie mam pomysłu na lepsze metafory. :D Co zauważyłem: bardzo mnie wciągnął w duecie z DT990 Pro podczas odsłuchu spokojnego jazzu. Nie pamiętam co to za utwór był, ale trąbka była bardzo realistyczna, z bardzo dobrym pogłosem. To samo lekko uderzane talerze - zwiewne wybrzmienie, fajny klimat i łatwo się można było rozeznać w rozstawieniu muzyków. Jeśli komuś DT990 Pro wydają się zbyt suche, to G93 będzie tu bardzo dobrym kompanem dla nich. Do AKG K701 znowu uważam go za najmniej sensowne rozwiązanie ze wszystkich dostępnych na spotkaniu wzmacniaczy. Ma on dość jednoznaczną sygnaturę dźwiękowo - gra powiedziałbym lekko wylewnie - zwłaszcza na średnicy, klimatycznie i troszkę cukierkowo. Na pewno nie zmęczy dźwiękiem, a potrafi wciągnąć. Dobrze uspokajał górę w SR325i.

Lake People G99/2 - tu mamy znowy podwójne wyjście, ale wejście jest i symetryczne i niesymetryczne RCA. Wzmacniacz po pewnym czasie jest mocno ciepły, podczas gdy G93 letni. Obydwa mają zasilacze wewnątrz, więc należy przypuszczać, że G99/2 pracuje w całości w klasie A, a obydwa są na elementach dyskretnych. Dźwiękowo jest na pewno bardziej neutralny od G93, bardzo dobrze się zgrywał z Sony MDR-7509HD. Potrafił na nich dobrze wyłuskać szczegóły w zakresie sopranu i dobrze je kontrolował. Saksofon barytonowy wypadł prawdziwie. Nie ma w tym wzmacniaczu tej cukierkowatości i wylewności co w G93, i sięgając po DT990 Pro powiedziałbym, że który wzmacniacz Lake People wypadnie lepiej zależy od płyty. Suche i konturowe realizacje lepiej wychodzą na G93, mniej wyraźne na G99/2. Co do braku magii, jak to napisał josef - według mnie G99/2 nada się lepiej do studia, jest bardziej naturalistycznie prawdziwy, jego sygnatura jeśli istnieje, to jest bardzo subtelna. Jeśli mi czegoś w nim brakowało, to ciut swobody i otwartości. Ogólnie jest nieco lepszy od G93, ale z tym pierwszym można żyć i nie myśleć o jego starszym bracie. Poza tym który się bardziej spodoba - może zależeć od repertuaru lub konkretnej realizacji. Chociażby fortepian - z jednej płyty najepiej wypadał na G93, z innej na G99/2, a z jeszcze innej najbardziej mi się podobał z mojego wzmaka, i to na co najmniej dwóch różnych słuchawkach. Płynie stąd dość pozytywny wniosek - że nie ma się co przejmować, że jedno nagranie nam się podoba, a inne nie z naszego sprzętu, bo tak będzie prawdopodobnie zawsze.

Mój wzmacniacz DIY - opis dźwięku daruję sobie, z różnych względów, ale wrzucę pewną uwagę techniczną. Jest to wzmacniacz zasilany pojedynczym napięciem, a symetryzator zasilania jest niejako częścią układu wzmacniacza. Po prostu - masa jest "generowana", a sygnatura dźwiękowa tego wzmacniacza będzie zależała między innymi od op-ampa użytego do sterowania sztuczną masą. Długo się biłem z myślami, którego op-ampa zamontować na pokaz, ale stanęło na takim, a nie innym. Wybór był podyktowany tym, iż dobierałem go na ucho pod Grado SR325i i Senny HD595, w towarzystwie Technicsa SL-PS840 i z użyciem interkonektu IXOS 104. Po posłuchaniu Lake People, innych słuchawek, interkonektów i odtwarzaczy CD - zrewidowałem nieco swój pogląd na sprawę brzmienia mojego wzmacniacza. Także sugestie osób obecnych na spotkaniu wziąłem pod uwagę, i na kolejnym meetingu (planowo: AS 2007, pokój 701, itd.) będę miał ten wzmacniacz z innym "chipem" na pokładzie. Powinny zniknąć słabostki zaobserwowane na meetingu, a jak pojawią się nowe, to trudno. ;)

Gwoli uzupełnienia inwentaża: były jeszcze Sennheisery HD545 i MB Quart - typu nie pamiętam. Grały przyjemnie, powiedziałbym że podobnie do DT931. Takie docieplone DT990 Pro. Jeśli dla kogoś DT990 Pro są zbyt surowe, to DT931 lub owe MB Quart będą bardzo na temat. Właściwie to w przybliżeniu DT990 Pro różnią się tym od DT931, czym G99/2 od G93. To na razie tyle, co mi się udało poskładać z moich wrażeń.

Witam

W miarę czytania kolejnych wpisów tego wątku mam coraz większy mętlik w głowie.Mam zamiar kupić wzmacniacz słuchawkowy do AKG K701.Do tej pory moim faworytem był MF x-can v3.Jednak nie znalazłem zbyt wielu miarodajnych opinii na jego temat.W grę wchodzi jeszcze inna hybryda lub lampa np:Darkvoice .Czy ktoś może mi pomóc w wyborze?

doctor

do akg k701 polecam cayina ha 1a.jest bardzo wydajny prądowo,obcina delikatnie gore ma bardzo mocny i dobrze kontrolowany bas.do tego świetna separacje i naturalna barwę.z lampami nos gra niewiele gorzej od lebena cs 300.uważam ze jest świetny biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny.wielu uważa (na head-fi)iż cayin z akg tworzy bardzo dobra synergie.

Ja z kolei już posiadam MF V3 i jestem ciekawy waszej opini o tym wzmacniaczu,miałem kiedyś wersje pierwszą i mam wrażenie że trójka ma nie wiele wspulnego z jedynką a tym bardziej dwójką.

po ostatnich odsluchach NOS DAC premium - uwazam ze racje mial ptx parujac go z K701 - swietna synergia - mysle ze nawet bez wzm. ktory lagodzi wysokie powinno byc ok - a poza tym niesamowite zrodlo za mala kase

piter z, 5 Lis 2007, 19:44

>tzn. on ma audionemesis :D

ta sama szkoła brzmienia nie będę sie rozpisywał bo jest tu wiele na jego temat...niema złych słuchawek są porostu źle spasowane z reszta sytemu (wiadomo najlepsza są takie które zagrają wszędzie dobrze).co do cayina i akg efekt wycofania delikatnie góry nie mając nos daca można osiągnąć stosując lampy el84 jj(zwiększają wypełnienie i bas obcinając gore u mnie obcieły za bardzo gdyż już audionemesis wycofuje to pasmo i wymienilem lampy na EH).co do audionemesis góry jest jakby mniej ale za to dużej rozdzielczości.

=>ptx, 5 Lis 2007, 20:00

>ta sama szkoła brzmienia nie będę sie rozpisywał bo jest tu wiele na jego temat...niema złych

>słuchawek są porostu źle spasowane z reszta sytemu (wiadomo najlepsza są takie które zagrają

>wszędzie dobrze)

No to ja zacytuję kolegę josefa

"Sony MDR7509HD - bardzo przyjemne słuchawki - ciężko do czegoś się przyczepić - jak dla mnie kapkę więcej dołu by nie zaszkodziło (ale ja mam chyba spaczony gust) - z każdym wzmacniaczem grały b.dobrze"

Naprawdę te słuchawki są super i tak zagrają z kabelkami IC i wzmakami Lake People G99/2 i G93:

-z kabelkiem za 60PLN Klotz MY 206 zeta zagrają łagodnie

-z kabelkiem za 80PLN moim-(Rafaella) zagrają neutralnie

-z kabelkiem za 180PLN CryoTweaks Pure Silver Coaxial dostaniemy wstrząśnięcia na najniższych tonach i odczucia dżwięku z poza nich,wysokie też nas ożywią za to na średnicy zostaniemy ukojeni.

-z kabelkiem za 300PLN Linn analog cable wysokie tony ożywią nawet anemiczny stary sprzęt.

To są właśnie zalety naprawdę dobrych słuchawek monitorowych, co dasz na wejściu to otrzymasz na wyjściu .Na dodatek możesz sobie wybrać te dwa wzmacniacze zależy jaki dżwięk chcesz otrzymać ale może resztę niech napiszą uczestnicy odsłuchów krakowskich z soboty

Pozdrawiam

Rafaell

Rafaell, 5 Lis 2007, 20:58

nie słuchałem twoich sony i nie będę sie wypowiadał,czy są faktycznie lepsze od pozostałych flagowych modelów innych firm...jak na razie opinie są rożne czyli można wnioskować iż nie są tak fantastyczne jak ty to opisujesz ;)

kazde dobre sluchawki, sa poprostu dobre

ale to my decydujemy czy sa super i naj:))) w sensie uzytkownicy jednym sie podoba dany spoosb grania innym nie

ja lubie jak sluchawki maja kopa, bas schodzi nisko i czuc jak fala uderzeniowa masuje bebenki:))

ale doceniam wysmakowany przekaz elektrostatow. Kazdy ma preferencje i wlasne oczekiwania od sprzetu

pzdr

=>ptx, 6 Lis 2007, 08:23

Po pierwsze Sony MDR-7509HD są słuchawkami monitorowymi i jak zobatrzyłeś na moim wpisie wyżej ukażą wszystko co dostaną z zewnątrz i to jest ich bardzo duży atut przeżroczystość słuchawek to według mnie jedna z najwyżej punktowanych z cech słuchawek.Nie słyszałem żeby były nazywane modelem flagowym, zresztą to jest typowy chwyt marketingowy często niższe modele danej firmy grają bardziej prawdziwe niż to ich najnowsze "osiagnięcie". Co do opini na ich temat to na naszym forum istnieje posucha gdyż ich w EU po prostu nie ma .W kraju poza mną ,Amadeusem i jeszcze jakąś osobą nikt więcej ich nie ma i dla tego został przeze mnie zrobiony otwarty sobotni odsłuch w Krakowie było aż 10 słuchawek w śród nich także Twoje ulubione AKG K701-szkoda że tak mało osób przyszło, no cóż ich strata (nie wierz gębie połóż na zębie) i mogą sobie tylko gdybać.

Będę w sobotę 9-13 na AS w pokoju Włodka (Senicza) to możesz sobie posłuchać , dla Ciebie dojazd do centrum kraju jest chyba łatwiejszy niż na jego południe.

Lubię Fantastykę w filmie , literaturze ale w muzyce ważny jest realizm i sądzę że Sony MDR-7509HD to robią naprawdę dobrze.Jak lubisz plumkanie zmieniasz kabelek na Klotza i je masz jak lubisz wibracje z poza przetworników wrzucasz sreberko i jest ok jak chcesz podobny ale o szerszym spektrum dżwięk niż w AKG K701 wrzucasz Linna i po krzyku i to jest naprawdę budżetowa korekcja dżwięku dla tych ktorzy lubią słyszeć inaczej muzykę bo takie mają preferencje (o gustach się nie dyskutuje)

Zestaw Sony MDR-7509HD już dobrze grają z Lake People G93 a przy podłączeniu do MDR-7509HD Lake People G99/2 mnie osobiście sprawiają wiele naprawdę przyjemnych chwil z muzyką a że to jest jeszcze cały zestaw tańszy niż n.p. same słuchawki Grado GS1000 czy Ultrasone Edition E9 to dla wielu fanów słuchawek jest to bardzo atrakcyjna budżetowo propozycja i to cały czas powtarzam

"Wysokiej jakości dżwięk za możliwie nieduże pieniądze" taniej chyba już ciężko !

Pozdrawiam

Rafaell

Rafaell, 6 Lis 2007, 10:31

>=>ptx, 6 Lis 2007, 08:23

>Po pierwsze Sony MDR-7509HD są słuchawkami monitorowymi i jak zobatrzyłeś na moim wpisie wyżej ukażą

>wszystko co dostaną z zewnątrz i to jest ich bardzo duży atut przeżroczystość słuchawek to według

>mnie jedna z najwyżej punktowanych z cech słuchawek.Nie słyszałem żeby były nazywane modelem

>flagowym, zresztą to jest typowy chwyt marketingowy często niższe modele danej firmy grają bardziej

>prawdziwe niż to ich najnowsze "osiagnięcie". Co do opini na ich temat to na naszym forum istnieje

>posucha gdyż ich w EU po prostu nie ma .W kraju poza mną ,Amadeusem i jeszcze jakąś osobą nikt

>więcej ich nie ma i dla tego został przeze mnie zrobiony otwarty sobotni odsłuch w Krakowie było aż

>10 słuchawek w śród nich także Twoje ulubione AKG K701-szkoda że tak mało osób przyszło, no cóż ich

>strata (nie wierz gębie połóż na zębie) i mogą sobie tylko gdybać.

>Będę w sobotę 9-13 na AS w pokoju Włodka (Senicza) to możesz sobie posłuchać , dla Ciebie dojazd do

>centrum kraju jest chyba łatwiejszy niż na jego południe.

>Lubię Fantastykę w filmie , literaturze ale w muzyce ważny jest realizm i sądzę że Sony MDR-7509HD

>to robią naprawdę dobrze.Jak lubisz plumkanie zmieniasz kabelek na Klotza i je masz jak lubisz

>wibracje z poza przetworników wrzucasz sreberko i jest ok jak chcesz podobny ale o szerszym

>spektrum dżwięk niż w AKG K701 wrzucasz Linna i po krzyku i to jest naprawdę budżetowa korekcja

>dżwięku dla tych ktorzy lubią słyszeć inaczej muzykę bo takie mają preferencje (o gustach się nie

>dyskutuje)

>Zestaw Sony MDR-7509HD już dobrze grają z Lake People G93 a przy podłączeniu do MDR-7509HD Lake

>People G99/2 mnie osobiście sprawiają wiele naprawdę przyjemnych chwil z muzyką a że to jest jeszcze

>cały zestaw tańszy niż n.p. same słuchawki Grado GS1000 czy Ultrasone Edition E9 to dla wielu fanów

>słuchawek jest to bardzo atrakcyjna budżetowo propozycja i to cały czas powtarzam

>"Wysokiej jakości dżwięk za możliwie nieduże pieniądze" taniej chyba już ciężko !

>

>Pozdrawiam

>Rafaell

:)

W zasadzie daleki bym byl od opini iz jest nas tylko trzech z tymi soniakami. Ocean jest do pokonania ;-)) Zreszta na jakims zachodnim forum widzialem 'naszego' rowniez z tymi soniakami.

Taka ciekawa obserwacja, mialem odwyk ok 1.5tyg od sluchania stereo (nii kapki) I mysle ze bylo warto, zwlaszcza kiedy mamy znaczne problemy z akustyka. Subiektywnie co prawda, ale latwiej mi wowczas okreslic 'gorki' i 'dolki' w pasmie..

AmAdeuz, 6 Lis 2007, 11:34

>W zasadzie daleki bym byl od opini iz jest nas tylko trzech z tymi soniakami. Ocean jest do

>pokonania ;-)) Zreszta na jakims zachodnim forum widzialem 'naszego' rowniez z tymi soniakami.

>Taka ciekawa obserwacja, mialem odwyk ok 1.5tyg od sluchania stereo (nii kapki) I mysle ze bylo

>warto, zwlaszcza kiedy mamy znaczne problemy z akustyka. Subiektywnie co prawda, ale latwiej mi

>wowczas okreslic 'gorki' i 'dolki' w pasmie..

pamietam jak wrocilem po 2 tyg. urlopie

po wlaczeniu zestawu utonąlem w fotelu..... docenilem wszystki smaczki mojego zestawu, a szczegolnie sluchawek

takz podpisuje sie pod tym ze warto czasami zrobic sobie przerwe:)

Parę fotek niepełnego sprzętu z sobotniego odsłuchu wzmacniaczy słuchawkowych i słuchawek .Josef wstaw też swoje oczywiście beze mnie

dziękuję

Rafaell

Ukryta Zawartość

post-13206-100000401 1194443434_thumb.jpg

post-13206-100000402 1194443434_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeszcze fota

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Info dla postronnych ;ten equalizer był podłączony tylko jako ciekawostka i w wyniku prób nijak nie da się z grado michelangelo zrobić AKG K701 co niektórzy na forum twierdzili :D

pastwa, 9 Paź 2007, 20:18

>Rafaell,

>

>Wszystko w swoim czasie, napisze pewnikiem, obiecuje.

Nie daj się prosić napisz coś w końcu jutro upływa już miesiąc od Twojej obietnicy

Rudi Stor RPX-33 jakim wzmakiem słuchawkowym jest ?

Rafaell,

Wiem, niczego nie zapomnialem, problem w tym, ze dzwiek tego wzmacniacza sie progresywnie zmienia (wygrzewa sie tylko wowczas kiedy go slucham, jakos nie mam glowy do zostawiania go wlaczonego non stop), co wiecej, roznice miedzy roznymi sluchawkami sa na nim tak wielkie (zwlaszcza ze swiezo kupione dt 150 sie rowniez wygrzewaja), ze postanowilem poczekac az sie to wszystko wyklaruje i ostatecznie okrzepnie jako, ze jednego dnia moglbym napisac cos zupelnie innego (niemal) niz dnia kolejnego, z reka na sercu. Co wiecej, dokupilem (wlasnie doszly) nowe lampy do mojego zrodla i one tez rozwalily cale moje spojrzenie dotychczasowe na sprawe, przyznam sie, ze to wszystko to dla mnie jedna wielka lekcja audio. W zamian za cierpliwosc, napisze znacznbie dojrzalsze wnioski...

ps. jedno co moge powiedziec teraz konkretnego to, ze mam juz spokoj duszy w porownaniu z tym, co bylo w pierwszej godzinie odsluchu tuz po wyciagnieciu go z pudla, znikla bowiem kompletnie ta cholerna mgielka zakrywajaca muzyke,a ktorej nienawidze...

Pozdrawiam i dzieki za pamiec :"))

Mnie ciekawi, czy duet RudiStor - DT150 jest w stanie przeskoczyć duet Lake People G99 - MDR7509HD? :) To ostatnie to na prawdę zgrane połączenie. Najciekawsze jest to, że wzmacniacz który gra wyrównanym pasmem nie daje odczucia wycofania sopranów na Sony. Wszystko jest neutralnie, przyjemnie i kawę na ławę. Bez stawiania zasłon dymnych, oblewania dźwięków karmelem i innych chromestetycznych ciekawostek. ;) Dzięki temu sprawdza się na bardzo różnych gatunkach muzycznych. Wracając jeszcze do meetingu w Krakowie - dostępny był praktycznie każdy gatunek muzyczny w dobrym wydaniu - blues, jazz, klasyka, metal, elektronika, typowe płyty testowe również. W takich warunkach docenia się wszechstronność i uniwersalność konstrukcji. Ja na przykład nie jestem w stanie słuchać na okrągło jednego gatunku muzycznego, bo to jakby codziennie to samo jeść na obiad. :D Poza tym bardzo dobrze słychać różnice w źródłach na G99/2 i od razu wyszła na nim klasa dzielonego zestawu Theta, który wraz z napędem składa się z trzech części, gdyż procesor DSP jest osobno względem DACa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.