Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytano ludzi z różnych krajów o najbezpieczniejszy sposób transportu.

Niemcy: samochód

Anglia: samolot

Holandia: rower

Francja: kolej

Chiny: folia bąbelkowa

Promocja PKP! Jedziesz dwa razy dłużej za tę samą cenę!

Wczoraj śmialiśmy się z dziadkiem do utraty tchu. Dziadek wygrał...

Pewno zamierza powoli wypuszczać powietrze. ;)

obawiam się że to będą inne gazy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Dla dziennikarzy TVN i Polszit kierunek jest odwrotny.....

'No cóż - trudno się dziwić, że wolą uciekać od pislamskiego g**na...

Końskie szczyny ale szkoda ;-)

19642284_1509336485784579_641088414043211298_n.jpg?oh=5a4d3b0b8d8c07a94c20c12661767756&oe=59D4D311

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Na ślubie ksiądz zadał mi pytanie:

- Czy bierzesz tę oto dziewczynę za żonę?

- Tak - odpowiedziałem.

Ksiądz mierzył wzrokiem moją narzeczoną

-Może zapytam jeszcze raz?

Wesoło Wam, prawaczki?

Ukryta Zawartość

Przeczytaj uważnie:

Wyniki badań obiegły świat i ukazały się w najbardziej prestiżowych periodykach naukowych, takich jak “Science Tommorrow” czy “World of Science”. Milczy zaś o nich Internet, gdyż wszystko, co do tej pory napisałam, jest jednym wielkim zmyślonym newsem. I właściwie jedynym powodem, dla którego o tym wszystkim napisałam, jest skierowanie Was do świetnego tekstu Kasi Gandor o siedmiu sposobach na wykrycie nieprawdziwego newsa.

Nie zmienia to faktu, że prawactwo (przynajmniej nasze, polskie, bo zagraniczne znam raczej słabo) rzeczywiście sprawia wrażenie zapuszczonego cywilizacyjnie i głupszego, niż statystyczna średnia.

Ukryta Zawartość

Przeczytaj uważnie:

Nie zmienia to faktu, że prawactwo (przynajmniej nasze, polskie, bo zagraniczne znam raczej słabo) rzeczywiście sprawia wrażenie zapuszczonego cywilizacyjnie i głupszego, niż statystyczna średnia.

Za to "lewactwo", to wykształcone, tolerancyjne, doprowadziło do tego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[...]

Ukryta Zawartość

No. Anonimowa, niepodpisana notka na egzotycznym, niszowym prawackim portaliku to ma być rzetelna informacja ;)

To może być dokładnie taki sam fake news, jak ten komentowany wcześniej. Owszem, są w Szwecji miejsca niezbyt spokojne, lecz w porównaniu z taką np. Francją nie jest to jakoś bardziej nasilone.

Ukryta Zawartość

No. Anonimowa, niepodpisana notka na egzotycznym, niszowym prawackim portaliku to ma być rzetelna informacja ;)

To może być dokładnie taki sam fake news, jak ten komentowany wcześniej. Owszem, są w Szwecji miejsca niezbyt spokojne, lecz w porównaniu z taką np. Francją nie jest to jakoś bardziej nasilone.

Biorąc pod uwagę to, że do Francji przyjeżdżali od lat 70, biorąc pod uwagę to, że we Francji od dawna jest wojsko/policja na ulicach, a w Szwecji to jest nowość (bardzo ułożone społeczeństwo) tak mam proste pytanie - kto jest w gorszej sytuacji? Francja czy Szwecja, biorąc pod uwagę powyższe? Szwecję przejmą praktycznie pokojowo...we Francji próbują zamachami bo Francuzi do reszty jeszcze nie zgłupieli i próbują się bronić. Na www jest filmik, trochę ironiczny, który pokazuje policję szwedzką, brytyjską i polską - tylko nasza potrafiła strzelać (pomijam skutek...), gdzie chyba 10 policjantów brytyjskich tańczyła dookoła napastnika, a Szwedzi chyb nawet nie mieli pomysłu...

W kontekście tego, co ma obecnie miejsce w Europie, to nie musi być fake news, to nie musi być w ogóle news - to jest już rzeczywistość.

Biorąc pod uwagę to, że do Francji przyjeżdżali od lat 70, biorąc pod uwagę to, że we Francji od dawna jest wojsko/policja na ulicach, a w Szwecji to jest nowość (bardzo ułożone społeczeństwo) tak mam proste pytanie - kto jest w gorszej sytuacji? Francja czy Szwecja, biorąc pod uwagę powyższe? Szwecję przejmą praktycznie pokojowo...we Francji próbują zamachami bo Francuzi do reszty jeszcze nie zgłupieli i próbują się bronić. Na www jest filmik, trochę ironiczny, który pokazuje policję szwedzką, brytyjską i polską - tylko nasza potrafiła strzelać (pomijam skutek...), gdzie chyba 10 policjantów brytyjskich tańczyła dookoła napastnika, a Szwedzi chyb nawet nie mieli pomysłu...

W kontekście tego, co ma obecnie miejsce w Europie, to nie musi być fake news, to nie musi być w ogóle news - to jest już rzeczywistość.

Skuteczność polskiej policji widziałem na własne oczy kilka dni temu, kiedy do przychodni lekarzy domowych przyszedł agresywny chory psychicznie pacjent. Personel (damski) zamknął sie w jedym z pomieszczeń. Kiedy przyjechał patrol, policjant stwierdził, że nic tu po nich, i żeby zadzwonić jak ten człowiek już coś zrobi. I pojechali.

Skuteczność polskiej policji widziałem na własne oczy kilka dni temu, kiedy do przychodni lekarzy domowych przyszedł agresywny chory psychicznie pacjent. Personel (damski) zamknął sie w jedym z pomieszczeń. Kiedy przyjechał patrol, policjant stwierdził, że nic tu po nich, i żeby zadzwonić jak ten człowiek już coś zrobi. I pojechali.

Nie myl skuteczności polskiej policji z debilnymi przepisami, które ograniczają ich możliwości. W USA policjant może posługiwać się bronią, swobodnie. U nas za wyciągnięcie, oddanie strzału i nie daj Panie, zranienie kogoś, od razu ma prokuratora nad sobą...więc lepiej dostać samemu w gębę, niż się bronić. Ty widziałeś skuteczność, ja zaś mam znajomych w służbach mundurowych i akurat te sytuacje, zawsze, u nas, mają drugie dno.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.