Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwalił mnie ten rysunek :-))) Obróciłbym go jednak dla ogólnej zgodności z osią czasu diagramu Grantta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez martens

Się paliło, wymiotując.

Do dziś, na słowo 'Arberia' lub DS - tak mnie mdli, że nic mi niestraszne!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Do dziś, na słowo 'Arberia' lub DS - tak mnie mdli, że nic mi niestraszne!

A kubańskie visanty i partgasy Niusia pamięta?

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

A kubańskie visanty i partgasy Niusia pamięta?

Ja pamiętam.

Jak się zapaliło w domu cubańskiego "Visant", to bura od tatusia była pewna. Za cholerę tego wywietrzyć w jeden dzień nie było mozna. Tak mocno i ładnie pachniały :-)

no ba

a jugole? albo vietnamy?

po tym były loty jak po zielonym :)))

Ukryta Zawartość

post-5678-0-22177500-1523388319_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

My ( rocznik 67 ) paliliśmy Carmeny i Caro a potem LM-y niebieskie i malborasy albo camele i laki strajki jak był przypływ gotówki . Jak nie było gotówki to leciały Radomskie. Ale i Popularnym się nie pogardziło kiedy nędza zaglądała do akademika :-D. Długo paliłem Gauloises niebieskie - po pierwszym porannym papierosku jeszcze 15 minut dochodziłem do siebie :-D

...there is no spoon...

Gauloises niebieskie - po pierwszym porannym papierosku jeszcze 15 minut dochodziłem do siebie :-D

TAK!!!

to była masakra piło motorowo :)

i żitenesy noł filter

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A sporty pakowane po 10 szt. - w sam raz do łatwego ukrycia w zakamarkach tornistra?

A koło matury, jak człowiek był już prawdziwym macho, to ekstra mocne z żółtym paskiem - bez filtra. Trzewia skręcało, ale fason był nielichy!

Edytowane przez traumeel

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Mama mego kumpla pracowała w Krakowskich Zakładach Tytoniowych (dziś pewnie ich nie ma, lub noszą imię JP2, nie wiem).

Phillip Morris International.

Ponoć kiedyś te same fajki produkowane były gdzieś w Łodzi i w Krakowie... ale te z Krakowa były o wiele lepsze. I kiedyś delegacja z Łodzi do Krakowa przyjechała i pytają - jak to robią, że te ich są lepsze?

I główny technolog z Karkowa mówi: Mieszamy 50% tabaku i 50% trocin!

Odwraca się gość z Łodzi do swojego prezesa i mówi: Panie prezesie ja panu mówiłem, że oni chyba tabak dodają!!!

Caro w niebieskiej paczce, Piasty, nieśmiertelne Giewonty z filtrem i bez - co za czasy ...

Ruskie Biełomory, Kosmosy, człek jeszcz wtedy mało gramotny to nawet Marlboro nie potrafił kupić - kupowało się Malboro.

Do wyboru, do koloru - ku pamięci :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gelson

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

John Player Special to było coś!

Pudełko po 50szt. tych papierosów miało różnorodne zastosowanie, będąc cenną rzeczą ozdobno - użytkową... ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"To co teraz, ha?"

Długo paliłem Gauloises niebieskie - po pierwszym porannym papierosku jeszcze 15 minut dochodziłem do siebie :

My jaralismy je w akademiku na dwóch, calak na twarz zabijał.

:-)

Bywały dostępne papierosy "Trojka" - dzieło bratniego kraju CCCP. Miało toto długą rurkę papierową pusta w środku i ze trzy centymetry papierosa z tytoniem. Mało kto po wypaleniu tego mógł zwyczajnie chodzić :-)))

Te właśnie, tylko za tamtych czasów opakowanie było jak dobrze pamiętam białe??? :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja Trojki pamiętam z początku lat 90 już jako normalne papierosy z filtrem, w takich opakowaniach jak wyżej, sztywnych i bordowych, tylko nie szerokich, a standardowych, jak zachodnie paczki po 20 sztuk. Pełno było tego na bazarach. A z krajowej produkcji w tym czasie najlepiej chyba wchodziły mi Kapitany, jeszcze w miękkim opakowaniu z kiepskiego papieru, ale już z filtrem.

:-)

Bywały dostępne papierosy "Trojka" - dzieło bratniego kraju CCCP. Miało toto długą rurkę papierową pusta w środku i ze trzy centymetry papierosa z tytoniem. Mało kto po wypaleniu tego mógł zwyczajnie chodzić :-)))

Te właśnie, tylko za tamtych czasów opakowanie było jak dobrze pamiętam białe??? :-)

Tzw Nu Pagadi (z bajki Wilk i Zając)

Ukryta Zawartość

raz miałem mozliwosc tego sztachanca zapalic -leżałem w wojsku w szpitalu i na sali był rosyjski marynarz poczęstował mnie -do tej pory to pamiętam 036.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z innej beczki

ryzyk fizyk kilka starych ręczników :)

Ukryta Zawartość

różne widziałem

ale to jest niezłe :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mily

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.