Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Zoller Imagination

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytam w tym watku, bo w ogloszeniach odzewu zero.

Moze ktos ma do odsprzedania jedna sztuke PS 5.1 lub podstawkowego Zollera. Potrzebuje takowy na zółtych polikevlarach jako glosnik centralny. Moze znacie kogos u kogo zgon zaliczyla jedna z kolumn z kompletu i gdzies w piwnicy ludzi sie druga od pary.

rochu, 3 Kwi 2007, 10:16

>Znakomicie radzi sobie też NOS Clone StefanaB. Ten wzmak potrafi trzymać moje Zollery za twarz

Bas a i owszem trzymał ale jakoś w porównaniu z LFD PA2M bezbarwnie. Ale LFD to za nowy 2 tysiące funtów kilka lat temu, dziś wołają 3000,-

• 8 miesięcy później...

no właśnie, do najmniejszych nie należą, zastanawiam się, czy mnie żona razem z nimi nie wyrzuci :-),

z drugiej jednak strony do 30m2 powinny być ok...

przymierzam się do ich zakupu - już umówiłem się na odsłuch,

zastanawiam się jednak, czy moja Aura 100 Evolution (66W RMS przy 8 Ohms @ 1kHz) bez problemu je napędzi, skoro - podobno - są tak wymagające (no i Zoller to przecież 4 hms) ?!...sprzedawca twierdzi, że nie powinno być najmniejszych kłopotów, a u niego śmigają na lampie,

chyba wezmę wzmaka pod pachę (tzn. do bagażnika i się nim podepnę)...

no właśnie, to ja się pytam czy prawdziwy? ;-)))

fachowcem nie jestem, ale wygląda dziwnie (a naoglądałem się ostatnio Zollerów na pęczki - szkoda, że tylko na obrazkach :-)),

warte to zachodu, czy dać sobie spokój na wstępie?! (a są jeszcze do wzięcia Surprise z 'tutejszego' ogłoszenia)

Zoller old-school to kevlar i tioxid tweeter i wynikający zeń charakter brzmienia. I odradzam zakup bez odsłuchu przynajmniej na swoich gratach. Moc pieca nie ma wielkiego znaczenia - są bardzo efektywne, jeno niezbyt przyjazna piecom impedancja. Przy moim 1szym podejściu do Imagination napędzał je Naim Nait 3 (2 x 30 ale Naim old school watów).

Nie chodzi o moc tylko o wydajnośc te kolumny (nie wiem czy to oryginalne Zollery) mają bodaj minimum do 2 ohm i tu może byc problem z prawidłowym napędzeniem.

Tylko zastanawiam sie czy to są oryginalne Zollery.

TU zdjęcia:

post-8986-100004887 1199268189_thumb.jpg

post-8986-100004888 1199268189_thumb.jpg

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie bardzo mi sie chce wierzyć w poliglas ponieważ bodaj Jmlab wprowadził go ok. 1998 roku, a wtym czasie Zoller robił zestawy na polikevlarze.

Te zestawy wygladaja na moze i Zollery ale jakies z pierwszych serii jeszcze sprzed ery polikevlaru.

Zollery Solution 98 mialy juz polikevlar, moje rowniez maja mimo, ze na naklejce z tylu jest gole Solution bez rocznika.

Podobne Solution na tych starych glosnikach chodza od kilku lat na Allegro za 12 tys :) moi zdaniem cena w sumie bylaby akceptowalna ..... ale na kevlarowa wersje.

na http://www.home-cinema.de/Lautsprecher/focalkits97.htm

stoi, ze Temptation 97 jest na OCAL KEVLAR-Sandwichmembran, naomiast na FOCAL Polyglassmembran jest blizniaczo wygladajacy model Suspense 97 tanszy o 2 tys marek od Temptation.

ha, dzieki,

wygląda więc na to, że nie jest to Temptation, ale tańsze Suspence z 97 roku,

moje pytanie brzmi, czy ktoś słyszał to dzieło sztuki, albo inaczej, czy warte jest grzechu (oczywiście zakładając, że stan b. dobry i nie grzebany jak zapewnia sprzedawca) i jaką kwotę max. powinienem wyłożyć na te kolumienki?

pozdr.

Frank

To raczej polyglas (przynajmniej średnotonowy) takie głosniki JmLab stosował w pierwszej serii Cobalt 805,810,815,820 z roku 1996/7

słuchajcie,

czy jest sens ryzykować przesyłanie kolumienek (Surprise) kurierem, tzn. czy jest szansa, że dotrą 'w jednym kawałku'?!

problem polega na tym, że nie mają kartonowego opakowania(!), a jedynym materiałem zabezpieczającym będzie folia bąbalkowa(!),

w DHL mają usługę, która po pierwsze ubezpiecza towar do 50 tysięcy i za dodatkową gotówkę paczki sortowane są ręcznie, a nie poprzez maszynę i kurierzy obchodzą się z takimi paczkami ostrożnie (podobno)...

można zawierzyć firmir kurierskiej, jakiej?!?, może macie pomysły jak dodatkowo zabezpieczyć?!

dzięki

w DHL mają usługę, która po pierwsze ubezpiecza towar do 50 tysięcy i za dodatkową gotówkę paczki sortowane są ręcznie, a nie poprzez maszynę i kurierzy obchodzą się z takimi paczkami ostrożnie (podobno)...

i pewnie sam właściciel firmy je ręcznie sortuje i dowozi, dla dbałości o klienta :))))))))))

Znam te kolumienki jesli to te w czarnym lakierze fortepianowym - są w świetnym stanie i pięknie wyglądaja w tym lakierze.

Pocztex na dzis - odbieraja od klienta bezpośrednio. Tylko gdzie mieszkasz? To napisze Ci, czy poczta ma taka relację w tej usłudze.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.