Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Zoller Imagination

Rekomendowane odpowiedzi

Poczta teraz wprowadziła jakąś usłygę wprowadzajacą mozliwość sprawdzenia nadesłanego towaru (przesyłki).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

:) przy najbliższej okazji pozdrowię.

Co do napędzenia to dużo prędzej niż wyżej opisane kolumbryny.

xniwax, 2 Sty 2008, 15:58

>:) przy najbliższej okazji pozdrowię.

>

>Co do napędzenia to dużo prędzej niż wyżej opisane kolumbryny.

1/dzięki

2/tak, teoretycznie tak.

poważnie Aura może ich nie pociągnąć?!?!?! dajcie żyć :-)))

xniwax,

jestem z Warszawy - daj proszę namiary na tę usługę Pocztexu, to może być ciekawa opcja...

tak, tak, to te śliczne z lakierem fortepianowym :-))))

Musisz nadać do godz. 09:00 w dzień powszedni będzie doręczona do 20:00 tego samego dnia. Zgłaszasz odbierają i doręczją.

Szczegóły odsyłam na strony poczty polskiej dla pewności bo u zródła. Jest tylko ta jedna relacja 09:00 nadanie do 20:00 doręczenie.

Jest jeszcze opcja przesyłki kurierskiej kolejowej, podobne zasady ale nadanie i odbiór bezpośredni od kierownika pociągu.

qrcze,

właśnie się dowaiadywałem i owszem usługę mają i trzeba nadać do 8:30, ale kurierzy w terenie pracują od......10, poza tym paczka może ważyć max(!!!) 10kg. Pozostaje więc tradycyjny Pocztex

Ja bym sie nie odważył wysłać zestawów żadną poczta, szczególnie w folii bąbelkowej !!!.

Sorry widziałem parę razy obchodzenie sie z paczkami przez kurierów, włacznie z miną jednego który bezceremonialnie zwalił z póltorametrowego biurka kartę do routera wartą ponad 60 tys dolarów. na jego szczęscie nic jej sie nie stało.

Jaką masz gwarancję,. że kurier przenosząc zestaw nie zlapie za brzeg i przy okazji palców nie wcisnie w membranę ?

Polecam lekturę

http://www.audiostereo.pl/KEF_REFERENCE_SERIES203_kontra_POLAMER_23086.html

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=35206&all=1

Nadal wybierasz kuriera ? :)

ArtiQ

Głupot Ci nagadali:

Usługi krajowe -> Pocztex -> NA DZIŚ KRAJOWY -> Pozostałe przesyłki kurierskie

Pocztex

Masa przesyłki do 0.5kgponad 0.5 kg do 1 kgponad 1 kg do 5 kgponad 5 kg do 10 kgponad 10 kg do 15 kgponad 15 kg do 20 kgponad 20 kg do 50 kg

podanie wartości przesyłki (ubezpieczenie): zł pobranie:

przekazanie przekazem pocztowym

przekazanie na rachunek bankowy

traktowanie przesyłki jako chronionej (ze szczególną ostrożnością) sprawdzenie zawartości przesyłki przez odbiorcę

telefoniczne potwierdzenie doręczenia przesyłki potwierdzenie doręczenia przesyłki telefaksem

potwierdzenie doręczenia przesyłki SMS-em potwierdzenie doręczenia przesyłki drogą elektroniczną

------------------- Pisemne, zwrotne potwierdzenie odbioru przesyłki

jako zwykła priorytetowa przesyłka listowa

jako przesyłka POCZTEX z gwarantowanym terminem doręczenia typu: -----------na dziś miejski superna dziś miejskina dziś aglomeracjana dziś krajowyna jutro poranekna jutro południena jutro standard

------------------- Zwrot podpisanych dokumentów

jako przesyłka POCZTEX z gwarantowanym terminem doręczenia typu: -----------na dziś miejski superna dziś miejskina dziś aglomeracjana dziś krajowyna jutro poranekna jutro południena jutro standard

jako przesyłka POCZTEX BEZPOŚREDNI - trasa przesyłki w kilometrach:

doręczenie przesyłki do rąk własnych

Wybierz wzór adresowaniaprzesyłki Pocztex

EX na dziś

stało się, postanowione - jestem, a właściwie już za tydzień będę właścicielem ślicznej parki Zoller Surprise,

postanowiłem nie ryzykować i nie powierzać przesyłki obcym łapskom,

sam wybiorę się w podróż wzgłuż i wszerz ojczystego kraju i osobiście zabiorę je do domu (przy okazji zobaczę kawałek pięknego - ponoć - miasta, w którym jeszcze nie byłem),

dziękuję za podpowiedzi :-)

pozdrawiam

Sądze ze wszystkie wątpliiwosci dotyczące oginalnosci kolumn Zollera wyjasnic moze ich dystrybutor na Polskę Pan Marek Sawicki (telefon znajduje sie na stronie dystrybutora).

Temptation to ponoć bardzo dobre kolumny, zwłaszcza w ich najnowszej wersji i roznica między nimi a Suprise moze byc istotna. Obawiam sie jedynie, ze wzmacniacz Aury nie poraze wszystkich zalet tych glosnikow. Suprise maja takze inne glosniki (nieststy nie Focala)

w Suprise nie ma Focali?! a to surprise ;-)

dlaczego Aura nie zdoła pokazać pełni możliwości Zollera, co powinienem zrobić, może zmienić wzmak na np. Densen d100?! (choroba, znów zmiana klocków, chyba tego nie chcę?!)

Surprise to kolumnu 91 db skuteczności minimum 3,5 ohma góra tioxid focal, dół kevlar barwiony na b.ciemnoszary-czarny kolor.

Surprise słuchałem dawno temu na baltalbie, kamboży D-500, Madralu, Pathos Classik. Powiem , że nawet słaba kambodża sobie radziła.

To przejrzyste głośniki i tak czeka cię kiedys zmiana wzmaka :) i to wcale nie na jakąs elektrownie.

uuuu jak Kambodża je napędziła, to jestem spokojny :-)))

moją Aurę Evo dopiero co nabyłem drogą kupna i całkiem zadowolony jestem - ciekawe jak długo, ale to już inna bajka?! - i nie chciałbym tak szybko się z nią rozstawać ;-)

a dziękuję - nie widziałem (nie licząc zaglądania przez 'szparki' :-)), niestety, szczerze mówiąc, kocham muzykę, ale na elektronice/sprawach technicznych nie znam się kompletnie (podobnie mam z samochodami :-))

widzę po gazetce, że odkręcał ją jakiś Chińczyk...

Pokręciłem te Surprise które kupujesz to najlepsza wersja z Tioxidem i polikevlarem (żóltym z nakładką przeciwpyłową)

Sorki za ten czarny kevlar.

:)

ArtiQ

Nie wymianiaj w wzmaka tak w czambuł. Zollery ciężko jednoznacznie zaklasyfikować, z jednej strony ich impredancja naprawde schodzi w rejony teoretyzcnie niebezpieczne dla elektroniki, z drugiej świetnie dogaduja sie one ze wzmacniaczami lampowymi. Tak więc ciężko znależź tutaj jakąś rozsądną regułę kompatybilności elektroniki do Zollerów.

Generalnie Zollery sa bardzo przejrzystymi zestawami. Niestety pokazuja jak na tacy wszelki brud lub anomalie jakie prezentuje reszta toru. Moim zdaniem lepszy dla Zollerów jest wzmak nautralny z tendencją do spokojniejszej prezentacji niż jakiś usiłujący robić tanie fajerwerki. Niestety fajerwerki takie Zoller bezlitosnie obnaży. Szczególnie tyczy się do góry pasma. Przejrzystośc Zollera może dać nieciekawy efekt w zestawieniu z elektroniką brzmiącą zimno i sterylnie.

Większe Zollery sa poza tym przetwornikami zdecydowanie jak ja to nazywam "pełnopasmowymi". Nie ma w nich ciepła i cukierkowatości Dynaudio, jest za to poteżna nieskrępowana dynamika, szybkośc, niesamowicie kontrolowany i nisko schodzacy bas i bardzo przejrzysta góra, o której już pisałem. Połaczone jest do z doskonała rozdzielczościa, co sprawia, że nawet w bardzo dynamicznych numerach, gdzie inny sprzęt produkuje już nieprzyjemny hałas na Zollerach delektujesz się np partią gitary basowej. Jest to dźwięk można by nazwać monitorowo - koncertowy. Mniej więcej odczucia podobne do stania 10 metrów od sceny na doskonale nagłośnionym koncercie rockowym.

Posłuchanie rocka na dobrym zestawie zakończonym np Solution zostawa skazę do końca życia :)

Ja już nauczyłem się z tym żyć, że posłuchanie ostrzejszej muzyki na innym sprzęcie rzadko kiedy nie kończy się stwierdzeniem "ale ch...jnia" :) Po prostu świat doznań muzycznych po Zollerach już nie jest taki sam...

Mam nadzieje, że zestawy dotrą do Ciebie w dobrym zdrowiu.

Poza tym co ciekawe Solution znakomicie czują się podłaczone przez Anti Cables (dzięki Cloudior).

xniwax;

wybaczam ;-)

jadę po nie dopiero za tydzień i choć wcześniej mam urlop/narty, to więcej myślę o Zoller'ach niż o urlopie :-)...choroba umysłowa...

barni;

dzięki za sugestie...zamierzam właśnie sprawdzić jak mój wzmak wypadnie na tle Zollera...choć przyznam przemknął mi po głowie (a może nadal tam tkwi?! :-)) pomysł zmiany...myślałem np. o YBA Integra czy właśnie Densenie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.