Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe

Rekomendowane odpowiedzi

1482036_305164706302469_1944937089_n.jpg?oh=adee5547262dc49a8c87592589aeec03&oe=5361922D&__gda__=1398933083_4e4d14ca591cc96e1ba4bbd2de35eaf1

kiedyś miałem tak,...syf i ogólny nieład.

10154368_1575798392644430_984627865_n.jpg

To robiłem mojej koleżance, jeszcze z szkoły podstawowej, stroiłem cały dom, i oczywiście konfiguracje systemu, doszło dużo tapicerki, dywany itp.....kolumny oczywiście mojego wyrobu;0), wszystko gra do dzisiaj.

imgp0713c.jpg

Wyświetl postUżytkownik piano dnia 29.04.2014 - 16:19 napisał

Niecały rok temu.

.., a mi ma się chcieć co stronę pokazywać/aktualizować swój?:))

Nic nie straciłeś - nie będzie Ci się podobał:)

Skoro wiesz lepiej .....

Nie będzie się Tobie podobał, bo to zupełnie inna stylistyka wnętrz.Załączyłeś fotkę swojego pokoju i widać, że gustujesz w innym, nowocześniejszym klimacie.

Dlatego założyłem, ze nie przypadnie Ci do gustu.

.., ale, abyś nie myślał, żem beton, to specjalnie dla Ciebie wklejam;

Ostatnie zdjęcie ukazuje w przybliżeniu adaptację, która jest za kolumną, natomiast na pierwszej foto za kolumnami.

Pozornie, wydawać by się mogło, że to ściana stylizowana na Angielski Barok.W istocie jest to zabudowa, której wnętrze zawiera ustroje akustyczne z binarkami włącznie.

Tu masz więcej.http://www.audiostereo.pl/historia-pewnego-kompromisu_100591.html/page__st__30

Na dniach będę robił poprawki w paśmie + pułapki strojone na 62Hz i inne.

Przy okazji:))

Od lat mam chrapkę na MBL 101E, więc załączone Cardeasy są na sprzedaż w dobrej cenie:)

Od jakiegoś czasu, przemeblowałem, tak aby dać kolumną swobody,.... za zasłoną, którą się nie używa, mam wełnę pochłaniającą,.. działa.

c2nim.jpg

Ostatnie zdjęcie ukazuje w przybliżeniu adaptację, która jest za kolumną, natomiast na pierwszej foto za kolumnami.

Pozornie, wydawać by się mogło, że to ściana stylizowana na Angielski Barok.W istocie jest to zabudowa, której wnętrze zawiera ustroje akustyczne z binarkami włącznie.

Tu masz więcej.http://www.audiostereo.pl/historia-pewnego-kompromisu_100591.html/page__st__30

Piano, ogólnie bardzo ładne wnętrze i coraz bardziej mi się podoba. Lubię biel ścian.

A dywanik to podpatrzyłeś u kolegi Szymona ? To jego ulubiony kolor .........

Piano, ogólnie bardzo ładne wnętrze i coraz bardziej mi się podoba. Lubię biel ścian.

A dywanik to podpatrzyłeś u kolegi Szymona ? To jego ulubiony kolor .........

Dlaczego miałbym podpatrywać u Szymona?Co to, ja własnego gustu nie mam:)

Te kolorystykę mam już u siebie wiele lat, na długo, niż wstąpiłem w szeregi AS.

Dziękuję,:)

Podpatrywałem za młodu, owszem dziewczyny w szatni i gdzie popadło, ale żeby zaraz Szymona?:)

Ps. Azus,

Cieszę się, ze wróciłeś:)

Dlaczego miałbym podpatrywać u Szymona?Co to, ja własnego gustu nie mam:)

Te kolorystykę mam już u siebie wiele lat, na długo, niż wstąpiłem w szeregi AS.

Dziękuję,:)

Piano, z poczuciem humoru to dzisiaj średniawo ale kolor biskupi totalnie nie leży w moich wyobrażeniach - ale skoro podoba się żonce to dobrze. Mówimy o kolorze dywanu [ żeby była jasność to ulubiony kolor Szymusia].Pozdrawiam

Edytowane przez Magnepan

Nie będzie się Tobie podobał, bo to zupełnie inna stylistyka wnętrz.Załączyłeś fotkę swojego pokoju i widać, że gustujesz w innym, nowocześniejszym klimacie.

Dlatego założyłem, ze nie przypadnie Ci do gustu.

.., ale, abyś nie myślał, żem beton, to specjalnie dla Ciebie wklejam;

Przy okazji:))

Od lat mam chrapkę na MBL 101E, więc załączone Cardeasy są na sprzedaż w dobrej cenie:)

Piano , jesteś perfekcjonistą w konfiguracji zestawu , doborze wnętrz w jakim żyjesz/ słuchasz muzyki ale jednak nie jesteś nieomylny .Widzisz mi się podoba , ale dla mnie najważniejsza jest pasja w dochodzeniu do swoich marzeń , i nie ważne jest czy ktoś składa sobie zestaw za 1000 zł czy za 500 tys . Ja na ten wątek hi-end zaglądam od czasu do czasu i zawsze zachowuję się jak pies z podkulonym ogonem . Czekam kiedy mnie te elitarne grono zbeszta ,za to że moja konfiguracja urządzeń nie upoważnie mnie do uczestnictwa w zadnym tu temacie .

Oj,...jaś, zdziwił byś się,... ja słuchałem zestawu za 0,5 miliona, i jestem z tego powodu szczęśliwy, że mój zestaw nie gra gorzej, a w pewnych aspektach nawet lepiej.

To jest tak, że każdy też trochę przyzwyczaja się do swojego brzmienia, nad którym przecież długo pracował. I każde inne będzie postrzegał jako gorsze, choć inne nie musi oznaczać gorszego. Inaczej byłoby gdybyś na miesiąc nie słuchał swojego systemu, a tylko ten inny. I wtedy ocena, który jest lepszy mogłaby być zupełnie odmienna.

Edytowane przez sly30

Nie wiem co na to "Elita", ale na moje, nawet i ona winna mieć odruchy, hm.., człowieczeństwa.

Czekam kiedy mnie te elitarne grono zbeszta

Mógłbym się rozpisać na dwie strony, ale kto by to czytał, zatem ujmę to tak;

Nie kasa czy elitarne powiązania mówią o człowieku najwięcej.Dziś można ją mieć, jutro nie i z hukiem wylecieć z elity, a.., człowiekiem się pozostaje.Jednym słowem, człowiek powinien nim być bez względu na ilość zer na koncie.

Jest na forum parę osób, które nie mają wypasionych za schwarz kasę systemów( sam też nie mam), ale mnie to w niczym nie przeszkadza, aby ich odwiedzić czy oglądać ich pokoje w tym odsłuchowe.Dzieje się tak dlatego, ze to pasja, hobby i muzyka, która winna łączyć nie dzielić.(!)

Resztę sobie daruję- można sobie dośpiewać.

Piano , jesteś perfekcjonistą w konfiguracji zestawu , doborze wnętrz w jakim żyjesz/ słuchasz muzyki ale jednak nie jesteś nieomylny

Z jednej str, dziękuję:) z drugiej.., nawet Megan się myli, a co dopiero ja:)))

ale kolor biskupi totalnie nie leży w moich wyobrażeniach - ale skoro podoba się żonce to dobrze.

Magan,

Ale z Ciebie rzep:))

Z Szymonem nie trafiłeś i z żonką też pudło.Co ma żonka do tego?Czy ja już nie mam nic do powiedzenia w domu i zagrodzie?

Czy fakt posiadania zony musi nas facetów skazywać na poddanie i wieczną niewolę wnętrzarsko- kolorystyczną!!?

Z racji, ze to wątek o pokojach akustycznych w których jest "jakaś" kolorystyka, to pozwolę sobie na jeszcze parę słów.

Większość, bo ok. 80% tego co jest w domu, zaprojektowałem ja.Dotyczy to dizajnu, mebli, dodatków, kolorystyki i po części wykonania.

Nie no.., Panowie!Nie dajta się!Nie można pozwolić na takie poddaństwo i skakać w rytm tupotu żonki(!):))

To jest tak, że każdy też trochę przyzwyczaja się do swojego brzmienia, nad którym przecież długo pracował. I każde inne będzie postrzegał jako gorsze, choć inne nie musi oznaczać gorszego. Inaczej byłoby gdybyś na miesiąc nie słuchał swojego systemu, a tylko ten inny. I wtedy ocena, który jest lepszy mogłaby być zupełnie odmienna.

To jak się w tym wszystkim poruszać , zawierzać recenzją w prasie , za wykładnik jakości uwzgledniać ilość zer w cennikach , polegać na opiniach i doświadczeniach szacownego tu forum , dobierać klocki tak aby tu uzyskać szacunek czy jednak zachować zdrowy rozsądek i robić to wyłącznie pod swój gust. Ogółu i tak się nie zadowoli a preferencje dźwięku to ma każdy inne .

To jak się w tym wszystkim poruszać , zawierzać recenzją w prasie , za wykładnik jakości uwzgledniać ilość zer w cennikach , polegać na opiniach i doświadczeniach szacownego tu forum , dobierać klocki tak aby tu uzyskać szacunek czy jednak zachować zdrowy rozsądek i robić to wyłącznie pod swój gust. Ogółu i tak się nie zadowoli a preferencje dźwięku to ma każdy inne .

Czy mój wpis jest niezrozumiały? Nie było w nim nic ani o kasie, o zerach czy o prestiżu. Było o tym dlaczego często nasz zestaw bardziej się nam podoba niż inne, hipotetycznie lepsze. Zawsze najlepiej dobierać system pod własne ucho ale też pewne mechanizmy występują i trudno ich nie zauważyć. Jeden to ten o którym napisałem powyżej, że człowiek przyzwyczaja się do brzmienia swojego systemu i będzie go preferował nad inne.

Inny mechanizm, że nasz gust powoli ale systematycznie też w miarę lat się zmienia i to co preferujemy dziś to nie koniecznie to samo co preferowaliśmy 10 lat wcześniej. Licznik czasu nie jest tu miarodajny bo chodzi raczej o ilość wysłuchanej muzyki. Kolejny ciekawy mechanizm, który zauważyłem, że co innego preferują osoby słuchające np 1h dziennie a co innego ci, którzy słuchają 5h dziennie.

Oszem,... za pół miliona z rynku wtórnego,.. nie zapłaciłbym,.... za trochę lepsze budowanie sceny,.... nie było czystych wybrzmień blach, które uwielbiam, (wysokie tony matowe), brak stopy,... niski bas,... kanapy się trzęsły, aż miód z uszu wyciskał, a słychać nie było.

I miałbym jeszcze za pół miliona przyzwyczajać się do dźwięku?....

.....Dźwięk od pierwszych taktów powinien mną zawładnąć, i powinienem być zdziwiony czymś, czego nigdy nie słyszałem i nie miałbym do niczego porównać, takie jest moje odczycie do sprzętu za pół miliona, piszę o rynku wtórnym, iż cena systemu nowego nie jest mi znana.

Zapomniałem dodać, iż to jest mój głos rozsądku, nie mając nic przeciwko płacącym miliony,...bo ktoś słyszy, pałeczki bardziej drewniane,... taki rozsądek;0)

Edytowane przez Azus

To kto ile za co płaci to nie ma tu nic do rzeczy. Dla kogoś 100 tys.to kupa kasy, a dla innego suma przeciętna. Wszystko jest względne. Ocena systemu to w dużym stopniu własne preferencje. Ty akurat kochasz tuby i fajnie. Do nich się przyzwyczaiłeś i pewnie każdy innym tym kolumn tobie nie pasuje. Ale wiele osób nie lubi tub i za darmo by ich nie chcieli. Nie ma tu prawd objawionych.

Amen

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Pokój z Avalonami Isis i elektroniką Accuphase to zdaje się nasz rodzimy,polski pokój ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Pokój z Avalonami Isis i elektroniką Accuphase to zdaje się nasz rodzimy,polski pokój ;).

Ten z saksofonem na ścianie, to chyba też nasz rodzimy pomysł. Przeważnie instrumenty stoją na stojakach...

Parker's Mood

Ten z saksofonem na ścianie, to chyba też nasz rodzimy pomysł. Przeważnie instrumenty stoją na stojakach...

A tego to ja już nie wiem ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Azus, jak miło jest zawiesić oko na fajnych klimatach wnętrza i systemów [ +..............]

Edytowane przez Magnepan
  • Pokaż nowe odpowiedzi