Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe

Rekomendowane odpowiedzi

@Niepokorny Nie wiem już, czy ironizujesz z Buma1234, czy też nie, ale każdy ma prawo do krytyki. Pytanie się o jego pokój jest debilne, i bez związku z tematem. Jeśli ktoś ma problem z akceptacją krytyki pod własnym adresem, między innymi dotyczącą sprzętu audio, a są tacy, to do lekarza. Tutaj jest krytyka pokoju osoby, która się raczej nie udziela na AS, także jeszcze głupiej wyglądają teksty w stylu - pokaż swój, jak jesteś taki "mondry". 

PS Mi też się nie podoba. "Zbyt świecący", zbyt rzucający się w oczy, krzyczący - spójrzcie, było drogo. 

Rozumiem, że współczesne społeczeństwo jest pełne płatków śniegu, ale bez przesady.

25 minut temu, Adi777 napisał:

kazdy ma prawo do krytyki.

Tak, każdy może krytykować. Ale krytyka którą pisze amator - osoba nie posiadająca żadnych osiągnięć w jakiejś dziedzinie nie ma żadnego  znaczenia.

TUX

Rozumiem, czyli idąc do knajpy lub restauracji nie mogę skrytykować kucharza za to, że zbytnio wysmażył mi steka, ponieważ jestem amatorem, i nie mam żadnych osiągnięć kucharskich.

Złoto 😀

3 hours ago, Niepokorny said:

Tak, „Najpiękniejsze Pokoje Odsłuchowe” i pokazane wyżej akurat do takich się zaliczają. Nie dość że profesjonalnie zaadoptowane to jeszcze wyglądają gustownie i ze smakiem.. Są Piękne. 

Fakt. Podobne do wnętrz posiadłości rosyjskich oligarchów, którzy jak wiadomo są wzorem dobrego smaku, subtelności i wyrafinowania.

1 minutę temu, bum1234 napisał:

Fakt. Podobne do wnętrz posiadłości rosyjskich oligarchów, którzy jak wiadomo są wzorem dobrego smaku, subtelności i wyrafinowania.

Śmierdzące onuce, pokryte 24 karat gold. 🤧

• Moderatorzy
3 godziny temu, xajas napisał:

Nawet u mnie takie stoja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja już robię czwarte kolumny z takim podziałem ale my chyba w tym rankingu się nie liczymy ...

Ukryta Zawartość

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Gość

(Konto usunięte)

Mi też się nie podoba. "Zbyt świecący", zbyt rzucający się w oczy, krzyczący - spójrzcie, było drogo. 

Kafelki, duperelki... Ciepłe wode osobno, zimne osobno. Pan to masz drobnomieszczańskie nawyki

Jedno co widzę, to spodobały mu się Westminstery i zamówił resztę do tego. A że ktoś go wydymał, to jest właśnie problem.
Ja już robię czwarte kolumny z takim podziałem ale my chyba w tym rankingu się nie liczymy ...

Jak sam napisałeś: JUŻ CZWARTE.

A ile wg Ciebie przerobił taki właśnie np. Tannoy?

Przecież Ty jesteś ledwo co na początku drogi - oczywiście z gwarancją na sukces
26 minut temu, romeksz napisał:

Jedno co widzę, to spodobały mu się Westminstery i zamówił resztę do tego. A że ktoś go wydymał, to jest właśnie problem.

Ja tam nie będę pisał nic o dymaniu. Jak to brzmi, można zgadywać. Po prostu styl wizualny mi nie odpowiada. 

„Audiofilom z wielkiej płyty” wszystko spoza Wielkiej Płyty jest passe i trąci ruskom oligarchiom - Ot polska szlachta 🫠✌️🫣 

Gość

(Konto usunięte)

Jak to brzmi, można zgadywać.

Akustycznie, to ta kotara mnie osłabia.

e01b39b5f7a21631e70895c18a54f957.jpg
„Audiofilom z wielkiej płyty” wszystko spoza Wielkiej Płyty jest passe i trąci ruskom oligarchiom - Ot polska szlachta 🫠🫣 
No tak, bo nie ma nic pomiędzy

Raidho.. Borresen, oba podobne i ultra drogie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Bardz ładnie, minimalistycznie, ustroje nieco schowane przez kolor i wygladają jak element wystroju no i słonik z flaszką spuer.

Edytowane przez pantagruel
literówka
33 minuty temu, Niepokorny napisał:

Borresen,

"Dobra" firma.

Borresen M6. Jedynie $550 000 za pasywne kolumny z 4.5 calowymi wooferkami.

Mistrzostwo świata. 

Gość

(Konto usunięte)

Może i tak. Niektórzy uważają, że liczy się łączna powierzchnia membram (no to będzie sporo), inni, że najlepsze 15 cali na basie. Trzeba słuchać, żeby ocenić, co bardziej odopwiada. Wzlędy wizualne też dla wielu istotne. Co innego smukłe kolumny w salonie, co innego dwie pralki.

W dniu 26.05.2023 o 11:45, Adi777 napisał:

Rozumiem, czyli idąc do knajpy lub restauracji nie mogę skrytykować kucharza za to, że zbytnio wysmażył mi steka, ponieważ jestem amatorem, i nie mam żadnych osiągnięć kucharskich.

Złoto 😀

Oczywiście że możesz czy nawet powinieneś. Przychodzisz do restauracji, zamawiasz to co chcesz i to powinieneś dostać. A jak kucharz zamiast krwistego robi ci podeszwę to powinni go wyp.... z zakładu na zbity pysk.

Chyba jednak nie wszyscy to rozumieją i akceptują.

W dniu 2.06.2023 o 13:05, pantagruel napisał:

Może i tak. Niektórzy uważają, że liczy się łączna powierzchnia membram (no to będzie sporo), inni, że najlepsze 15 cali na basie. Trzeba słuchać, żeby ocenić, co bardziej odopwiada. Wzlędy wizualne też dla wielu istotne. Co innego smukłe kolumny w salonie, co innego dwie pralki.

Ja mam w salonie 4 pralki i jeszcze 13 suszarek do kina domowego 🙂 

W dniu 2.06.2023 o 10:57, Niepokorny napisał:

Raidho.. Borresen, oba podobne i ultra drogie. 

Ukryta Zawartość

Chyba nie brzmi to najlepiej bo i fotel nie sprzyja długiemu słuchaniu.

W dniu 25.05.2023 o 20:11, romeksz napisał:

Z tym że Westminster są specyficzne z podziałem na 1100 Hz - z papierem poniżej i amelinium i tubką powyżej częstotliwości podziału.

0cd5cd975de45f35854a1a267419aa2d.jpg

Prawie wszystkie kolumny z lat 70-ych sa tak specyficzne. Dlatego tak specyficznie i dobrze graja 🙂 . W moich JBL średnica 10" papier robi od 300 Hz do ok. 1250 Hz. Powyżej już komrecyjne drivery.

Na powyższym obrazku brakuje ... organów,.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

I klawesynu.

On 5/27/2023 at 12:44 AM, Niepokorny said:

„Audiofilom z wielkiej płyty” wszystko spoza Wielkiej Płyty jest passe i trąci ruskom oligarchiom - Ot polska szlachta 🫠✌️🫣 

A ty jaka jesteś? Pozbawiona wyczucia estetyki?

W dniu 24.05.2023 o 19:51, Niepokorny napisał:

Inwestycja kilkuset tysi w profesjonalny salon odsłuchowy jak wyżej pod konkretne kolumny.. czemu nie 🤔 Dla mnie nonsens, bo znając życie większość ludzi nie zostaje z 1 systemem do końca życia. W audio jak nigdzie indziej Zabawa polega na ZMIANACH..

No popatrz, a dla mnie już na słuchaniu muzyki 🙂 .

Muszę przewietrzyć mój system…

Z dedykacją dla Bumy4321 nie pozbawionej wyczucia estetyki..✌️

Ukryta Zawartość

09A9A831-F499-4FD1-8ED4-20A7BDED47C7.jpeg

Inspiracje możesz czerpać garściami.. Polska Oligarchia 😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 18.05.2023 o 20:10, Niepokorny napisał:

To już jest światowy poziom a projekt i realizacja polskiej firmy.. o w Polsce ✌️

Rewelacja a cena widać że nie grała roli🫠

Ukryta Zawartość

7C4959D7-390B-467D-97F6-DEA45DD1CA0A.jpeg

5E261FFE-2314-4432-984A-75277BCE7892.jpeg

Raczej wolałbym firmę, która projektowała pokój  z poprzedniego wpisu - z psem na kanapie. Te tutaj wyglądają jak jakaś wypasiona poczekalnia na dworcu. Ale gusta są różne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 9.06.2023 o 20:44, pmcomp napisał:

No popatrz, a dla mnie już na słuchaniu muzyki 🙂 .

Każdy z nas ma na innej wysokości szklany sufit i może na tym zakończmy spór...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

18 godzin temu, jaszcze1 napisał:

Raczej wolałbym firmę, która projektowała pokój  z poprzedniego wpisu - z psem na kanapie.

Ukryta Zawartość

To jest pokój PRAWDZIWEGO Pasjonaty Winyli i Melomana. Takiego żadna firma nie zaprojektuje i nawet się nie podejmie.
Bo ten Klimat jest nie do podrobienia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Niepokorny
Godzinę temu, Niepokorny napisał:

Ukryta Zawartość

To jest pokój PRAWDZIWEGO Pasjonaty Winyli i Melomana. Takiego żadna firma nie zaprojektuje i nawet się nie podejmie.
Bo ten Klimat jest nie do podrobienia.

Jakby tak zamiast tych surowych ustrojów na białych ścianach, powstawiać półki z atrapami grzbietów winyli , jak te atrapy książek, które stoją na półkach w Ikei, i gdyby to było bardzo realistczne, i jakaś wytarta skórzana kanapa do tego, i jakiś dywan z labradorem na nim (mógłby być żywy), i jeszcze kilka innych kwiatków, to to czy wyglądało by to śmiesznie, czy kapitalnie, zależało by chyba tylko od zmysłu artystycznego projektanta.

Ale się nie upieram.

Ukryta Zawartość

Dlaczego atrapy ksiazek? Przeciez dzisiaj malo kto czyta ksiazki, wiec w ogloszeniach znajdziesz tysiace ksiazek za darmo do odbioru
Ludzie wystawiaja ksiazki na przystankach, w urzedach, w budkach telefonicznych,.. do podarowania

• Pokaż nowe odpowiedzi