Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe

Rekomendowane odpowiedzi

Nadchodzi nowe! Co tam piękne biblioteki, księgarnie i sklepy z płytami - teraz liczą się najszybsze i pojemne procesory, komputeryzacja łba i powszechna cyfryzacja życia. Siedzieć w domu, nie wychodzić i się nie kręcić - wszystko masz w domu na ekranie komputera. Ciekawostką jest na pewno fakt, że dzięki powszechnej cyfryzacji zamiast przybywać światłych i mądrych ludzi, po prostu zaczyna ich brakować, a wysyp światowego debilizmu jest coraz sprawniejszy. Pamiętam czasy jak miałem w pamięci dziesiątki numerów telefonicznych, a zadania rozwiązywałem przy pomocy suwaka logarytmicznego - teraz nie muszę pamiętać o niczym, bo mam ajfona i on wszytko znajdzie i mi powie. Jak zwykle wszystko ma swoje dobre i złe strony i jak zwykle najważniejszy jest balans i umiejętnosć balansowania...

Co z te­go, że ma­my XXI wiek i co­raz lep­sze technicznie cy­wili­zac­je, kiedy nie pot­ra­fimy dot­rzeć do dru­giego człowieka, a rozwój emoc­jo­nal­ny i ducho­wy większości ludzi po­zos­ta­je w epo­ce ka­mienia łupanego.

woody allen, cytat z 2011 r.

Za to używany z głową daje nieprawdopodobne możliwości ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Pokój / system marzenie !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sly, może czas zacząć myśleć o czymś kompleksowym ? :)

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sugerujesz, że powinienem zmienić system? Ale pokoju nie zmienię. Mam niezły 55m2 ale ten na zdjęciach jest jeszcze lepszy. Niestety takiego mieć nie będę.Już nie w tym wcieleniu.

Pokój :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Już jestem za stary na kolejną przeprowadzkę. Mam niezły pokój, wiem, że mógłby być jeszcze lepszy. Ale jest jak jest. Nie można mieć wszystkiego. Fajny jest pokój na tym zdjęciu. Chętnie bym taki…przytulił… :-) Wszystkim i sobie też takiego szczerze życzę.

Edytowane przez sly30

Rozumiem Sly, ego:)

Sam mam sporą działkę i mógłbym się poważnie rozbudować, ale też mi się nie chce.

Pozwolenia, architekci, potem akustyka, pilnowanie fachowców, zajęć od metra! Może coś mnie najdzie, ale raczej mi się nie chce.

Z czasem i wiekiem, rośnie apetyt na święty spokój:)

Piano, ty mi tu spokojem oczu nie mydlij ! Zobaczysz, jeszcze audiophilia nervosa mocniej uderzy :)

Pokój / system marzenie !

Ukryta Zawartość

Teraz już wiadomo w co ładują pieniądze nowe generacje rodziny Marcos na Filipinach;-)

Imelda miała 1006 par butów a Ci mają 100m2 pokoju odsłuchowego.

.

Ukryta Zawartość

10579974_805016389517665_8830925430711820547_n.jpg?oh=4f5bb439e78391fa35af6c42c1ce441f&oe=549F36D3&__gda__=1419236971_87fa1e27c3c9cb3aeb609ecd3fe9b26d

Analog i pliki - idealne połączenie.

Piękny pokój - i chyba nawet prawdziwy a nie reklama...

Analog i pliki - idealne połączenie.

Piękny pokój - i chyba nawet prawdziwy a nie reklama...

tak i nawet te panele wyglądają niemal, jak jakaś forma sztuki. jednak nawet gdybym był bogaty (dibidibi da) to nie pójdę nigdy w stronę pierdyliona klocków na 3 szafkach plus pokój a la ponura jaskinia do odsłuchu muzyki. macie moje słowo!

ten pokój z nad'ami też ładny. tylko po co mu dwa technicsy? dj? to gdzie mikser i jak lata między nimi ustawiając tempo? ;)

Edytowane przez dekoracja

????

jednak nawet gdybym był bogaty (dibidibi da) t

szczerze, ja bym tam takiego feickerta z dwoma ramionami przygarnął, ale ps, czy phono stage to jakieś PJ Phono Box ?

Ta nieudana składanka Let it be miała status złotej płyty ? O jeny

Edytowane przez Dominic2509

Pisze z powodu

usunietych zdec z wnetrz koncertowo-odsluchowych sal kosciolow, jaki powod, czy administratorzy tego forum sa muzycznymi tlukami, o co chodzi? Dopatrzyliscie sie w tym wpisie reklamy, wymienianie kolejnch imprez muzycznych, audio szolow itp to jakies naduzycie, dlaczego nie wypieprzacie wszystkich wpisow, w ktorych pojawia sie jakas kolejna marka sprzetu, czy nazwa imprezy, wymienianie np nazwy festiwalu Wratislawia Cantans to tez naduzycie?

Rece opadaja jesli na tym forum jest taka moderacja.

• Pokaż nowe odpowiedzi