Skocz do zawartości
IGNORED

Magiczne ognie tej jesieni.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Tej jesieni, w nostalgicznych chwilach słucham 'autumn leaves' w wykonaniu P.Barber:

The falling leaves drift by the window

The autumn leaves of red and gold

I see your lips, the summer kisses

The sun-burned hands I used to hold

Since you went away the days grow long

And soon Ill hear old winters song

But I miss you most of all my darling

When autumn leaves start to fall

... i tak sobie tęsknię za tym, co dziś być może tylko w moich myślach.

Mam znowu doła

Znów pragnę śmierci

Wracają stare lęki

I nie mogę w nocy spać

"Jesienna Deprecha" Kury (z Polovirusa, jakże ciężko ponoć rzeczonego cedeka obecnie dostać; a ja mam, ha)

pzdr

ból przemijania

choroby wojny, rozpacz

wszystkie ciemne strony życia

dręczą mnie ach k-mać

Mam oryginał, i miałem szczęście słychać tego materiału na żywo 9 lat temu. Klasyka undergruntu.

dzień dobry

rafal_radom & chick > Wasze cytaty pasują jak ulał do muzyki Mahlera i ja tego właśnie dużo słucham jesienią.

Poza tym jesiennie barwny Debussy z Ravelem, liryczny Frycek i dobry na wszystko Jan Sebastian. W muzyce wcześniejszej też szukam teraz pięknych subtelnych dźwieków, kojących "jesienne rany". Francuz Marais, Włosi - Tartini, Geminiani, Locatelli, ...a nawet Niemcy - Biber, Teleman.

Wszyscy oni dobrzy zarówno na kameralne spotkania "sam na sam", jak i do książki, alkoholu czy towarzystwa kobiety.

zildjian => Tak masz rację .

Kydryński przesadza i niedługo doprowadzi do tego ,że ludzie w kraju na jego głos ,że teraz STING będą wyłączać rasia ;-)

pavbaranov=> nie znam się na muzyce klasycznej więc trudno mi się wypowiadać ,

ale specerowałem wczoraj z piesem - GUTKIEM po Lasach Oliwskich i słuchałem w iRiverze 320 tej płyty

i bardzo mi pasowała do Magicznej jesieni ;-)

• 1 miesiąc później...

Na jesienno-zimowa depresje polecam muzyke etniczna,np. z Afryki.Wlasnie slucham plyty muzyka wywodzacego sie z Mali Selifa Keity pod tytulem M,bemba.Muzyka bardzo energetyczna,pobudzajaca,plynie z niej duzo pozytywnej energii.Poza tym kazda plyta nagrana w skladzie Fred Anderson,William Parker,Hamid Drake.

• 6 lat później...

Czas długich, wieczornych, jesiennych odsłuchów już blisko :) Dziś mały przedsmak, a więc Magiczne Karpaty otwierające psychikę na zupełnie inny świat niż codzienność, a później prawdopodobnie Coil - klasyczna muzyka do słuchania w nocy.

Anna Nacher i Marek Styczyński :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mocno polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.