Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy test kolejna edycja

trembler

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

powtarzam jeszcze raz wyrwane przez ciebie wypowiedzi z konkretnej sytuacji , to matactwo.

Tu nie chodzi o piwo dla tokarza , bo to miało odzwierciedlić prawdziwe koszty wytworzenia tych tremblerów - i o to chodziło!

A ty się jak zawsze czepiasz - trolujesz

jacch:

>Tu nie chodzi o piwo dla tokarza , bo to miało odzwierciedlić prawdziwe koszty wytworzenia tych

>tremblerów - i o to chodziło!

Gratuluję więc wybitnego braku umiejętności wyrażania się w sposób precyzyjny. Nie po raz pierwszy, mam wrażenie, i chyba nie po raz ostatni...

Zwrócę uwagę na rzecz jeszcze jedną: owszem, producenta wyprodukowanie kompletu kosztuje niedużo. Potencjalny nabywca, zainteresowany jednym-dwoma kompletami, nie ma jednak szans na zamówienie ich w cenie kilkunastu złotych. A taki właśnie koszt raczyłeś sugerować.

>A ty się jak zawsze czepiasz - trolujesz

Cóż, znajdowanie błędów w twoich wpisach bywa śmieszne. Trudnym bym go jednak nie nazwał ;)

Gość

(Konto usunięte)

>>Gratuluję więc wybitnego braku umiejętności wyrażania się w sposób precyzyjny. Nie po raz pierwszy,

>mam wrażenie, i chyba nie po raz ostatni...

------- to że masz problem z odczytaniem , prosto wyrażonych, cudzych intenci to kolejny twój problem.

A może zrobimy quiz - ilu takich niekumatych jak ty , znajduje się na forum?

>>Zwrócę uwagę na rzecz jeszcze jedną: owszem, producenta wyprodukowanie kompletu kosztuje niedużo.

>Potencjalny nabywca, zainteresowany jednym-dwoma kompletami, nie ma jednak szans na zamówienie ich w

>cenie kilkunastu złotych. A taki właśnie koszt raczyłeś sugerować.

-----dałem ci link do aukcji , gdzie dokładniej wykonane krążki kosztowały 18 pln.

I twierdze , ze KAŻDY po wizycie u tokarza jest w stanie zrobić sobie takie krążki za dajmy na to 20-30zł , może mniej (pewnie zależy na kogo trafimy- mam za dwa dębowe 8 szt krążków o średnicy 4cm z nawierconymi otw. pod kolumny)

I żeby te brednie już zakończyć:

Powtarzam - KAŻDY wie że pisząc symbolicznie "piwo" miałem na myśli parę groszy w porównaniu do tych 150pln

jacch

1. podaj link do sklepu gdzie są sprzedawane tremblery po 150 pln

2. podaj link do aukcji gdzie takie krążki wykonane w takim standardzie kupię za 18pln brutto (może być netto), jeśli nie to może obijemy interes i zamówię u Ciebie tak wykonane krążki a dokładniej pierścienie po 35pln brutto za komplet 4 sztuk. Oczywiście wystawisz f-rę VAT?

3. Jestem zainteresowany nabyciem u CIebie również tych gumek po 8złotych brutto za komplet pociętych w krązki.

jeśłi chceśz zrobić większy interes mogę kupić od ciebie caly zrobiony komplet za powiedzmy 65-70 brutto ty zarobisz, ja zarobię a i cena końcowa będzie niższa.

pozdrawiam księgowego cudzych kieszeni jaccha

trembler

>Trembler zlej sprawe, co to kogo obchodzi, ile kosztuje zrobienie podkladki, ocenia sie cene kupna i sie kupuje lub nie. skoro mozna taniej, to prosze bardzo niech sobie ktos to dlubie, zamawia, skleja itd.

czy krazek jest za 20zl, czy za 8zl... o rany, to info istotne dla tego, kto to robi, nie dla klienta. to jak rozmowa dziadkow o 6ej rano pod sklepem: ej , jozek, to piwo bylo po 1,99 ty ...., oddawaj mi tego grosza

jacch:

>------- to że masz problem z odczytaniem , prosto wyrażonych, cudzych intenci to kolejny twój

>problem.

Z rozumiem tekstu nie mam, naturalnie, problemu. Widzę w nim jednak to, co jest napisane - a nie to, co miał na myśli ktoś niepotrafiący wyrazić się w sposób jasny i jednoznaczny.

>A może zrobimy quiz - ilu takich niekumatych jak ty , znajduje się na forum?

Zrób, proszę bardzo. Zadaj pytanie, jaką kwotę rozumieć należy pod pojęciem "piwo dla tokarza". Gwarantuję ci, że będzie to kilka złotych.

>-----dałem ci link do aukcji , gdzie dokładniej wykonane krążki kosztowały 18 pln.

Po pierwsze, nie wiesz, czy dokładniej. Po drugie, to cena przy produkcji masowej - przy pojedyńczym zleceniu musi być wyższa. Po trzecie, 18 zł to wciąż więcej niż "piwo dla tokarza".

>I twierdze , ze KAŻDY po wizycie u tokarza jest w stanie zrobić sobie takie krążki za dajmy na to

>20-30zł

20-30 zł to dużo więcej, niż wynikałoby z twojego pierwszego wpisu w wątku.

>Powtarzam - KAŻDY wie że pisząc symbolicznie "piwo" miałem na myśli parę groszy w porównaniu do tych

>150pln

"Parę groszy" to także co innego, niż 20-30 zł. To ile w końcu mają kosztować te krążki, twoim zdaniem?

Gość

(Konto usunięte)

http://www.trimaudio.pl/index.php?a=opis&k=0&id=514

O popatrz ....siła forum niechcący robimy ci reklame:)

Po pierwsze nie jestem producentem - co ty chcesz udowodnić stwierdziłem co stwierdziłem i koniec już z tym.

Zadnych zarzutów pod twoim adresem nie wysunąłem , bo znowu sie zacznie o nienormalnych cenach w audio.

A tu popatrz tanio jakoś - acha dotacje z eu:

http://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=74967767

jacch, 13 Gru 2005, 18:51

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>O popatrz ....siła forum niechcący robimy ci reklame:)

>

nie robi reklame a taka jest sugerowana cena detaliczna ustalona przez mnie

>A tu popatrz tanio jakoś - acha dotacje z eu:

>

Ukryta Zawartość

kolce to nie krązki/pierścienie

a już myślałem jacchu że masz zakład ślusarski :( i ubijemy interes

no cóż.. kropka koniec

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jacch: cóż, skoro nie jesteś już w stanie wydać z siebie niczego prócz "głupi jesteś", to chyba na dzisiaj wystarczy - czas kończyć. Tematów do przemysleń parę masz, miłego więc wieczoru - polecam kompresik na czółko i jakiś nie za trudny podręcznik do matematyki.

Gdybyś znów chciał się czegoś nauczyć, wiesz do kogo pisać ;)

• 2 tygodnie później...

Witam

Jestem z Warszawy i chętnie zrobię pomiary parametrów tych podkładek. Jako pracownik Zakładu Zagrożeń Wibroakustycznych CIOP-PIB mam do tego odpowiedni sprzęt (szerokopasmowy wzbudnik drgań, wielokanałowy analizator itd). Z chęcią skonfrontowałbym parametry zmierzone z tykmi, które jesteś w stanie zadeklarować.

Mam nadzieję, że taka deklaracja się pojawi - choćby charakterystyka tłumienia w funkcji częstotliwości.

• 2 tygodnie później...

trembler

Hej, napuścił mnie na te cudaki wczoraj arek67, którego niezmiennie pozdrawiam i zachęcam do janka s. bacha

:-)

- czy można prosić o wypożyczenie 'gumek' do testów, mam tylko lekkie ikemi, a podobno daje cuda? czy możesz się do mnie odezwać na priva bądź jakkolwiek?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.