Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy test kolejna edycja

trembler

Rekomendowane odpowiedzi

jacch:

>Tu chodziło o cuda z AQ , taki baran jak ty nie wiedział ,że to zgrzewanie i między innymi dlatego

>jesteś downem technicznym .

Jasne, jasne - moja wiedza techniczna jest na tyle uboga, że ledwo odróżniam windę od lodówki, a na pociąg mówię "czuczu" ;) Gdzież mi tam do absolwenta szkoły technicznej, posiadającego podziwu godne "wykrztałcenie" ;-p

Ciekawe tylko, dlaczego na proste pytanie (przypomnę: "opisz różnicę") wciąż nie jesteś w stanie odpowiedzieć? Twoja wiedza o metodach łączenia równa jest tej z zakresu matematyki, czy też są jakieś inne, równie istotne powody? Jacch, śmiało - uwierz mi, że małe masz szanse skompromitować się bardziej, niż dotychczas; może tym razem uda ci się wzbudzić powszechny podziw?

Gość

(Konto usunięte)

Juz napisałem , Ze nie będe odpowiadał na twoje głupie pytania!

Wpisz sobie w google spawanie i sam sie dowiesz.

Jeśli ode mnie chcesz się dowiedziec coś na ten temat to musisz zapłacic - konsultacje/korepetycje są wszędzie płatne.

I co AQ spawa swoje wtyki - od tego się to zaczęło , próbowałeś mi zasugerować , że tak właśnie jest.

Oczywiście merytorycznej odpowiedzi się nie doczekam , pewnie poszukasz jakiejś brakującej kropki na i.

Przecież ogólnie wiadomo , że do błędu nie potrafisz się przyznać !!!!Kochasz pouczać w ulubionych tematach-allegro i ortografi , taki dupny handlarz- polonista :)))

Gość

(Konto usunięte)

...... Gdzież mi tam do absolwenta szkoły technicznej, posiadającego podziwu godne "wykrztałcenie".....

Już pokazałeś na forum , że twoja wiedza techniczna to dno .

Musisz sie intensywnie krztałcić :) żeby dorównac absolwentowi zasadniczej szkoły zawdodowej , a gdziez ci tam do mnie buraczku tzn nieboraczku.

I zapomniałes ( zreszta skąd moze wiedzieć cwaniaczek z edytorem tekstu-abs. szkoły wieczorowej:) że po AGH mam tytuł inż , nie mgr.polonistyki :)

LeStat :

Zawsze jest czadowo, jak jacch próbuje się kłócić ;) "Piątka z matematyki na maturze" i kardynalne błędy w rachunku prawdopodobieństwa (wątek o sieciówkach), teraz wyższe "wykrztałcenie" techniczne i brak zasadniczej wiedzy na tematy, o których się wypowiada - misiaczek jest nie do pobicia ;)

jacch:

> Juz napisałem , Ze nie będe odpowiadał na twoje głupie pytania!

OK, pozostaje więc uznać, że po prostu nie jesteś w stanie. Ktoś tu, pozwolę sobie przypomnieć, wytykał brak wiedzy na temat metod łączenia metali? Szkoda, że ten sam ktoś nie potrafi odpowiedzieć na podstawowe pytanie z tego zakresu... Zgadniesz, złotko, o kim mowa? ;)

> Jeśli ode mnie chcesz się dowiedziec coś na ten temat to musisz zapłacic

A ile jestem winien za możliwość dotychczasowych kontaktów z tobą? Chętnie coś uiszczę - w kinach nie grają akurat żadnej równie zabawnej farsy ;)

> Już pokazałeś na forum , że twoja wiedza techniczna to dno .

Jasne, jasne - wybacz, że odpowiadam z takim opóźnieniem, ale chwilę mi zajęło odróżnienie komputera od kuchenki mikrofalowej ;) Twoja wiedza, jak rozumiem, moją przewyższa zasadniczo - ciekawe tylko, czemu nie odróżniasz spawania od zgrzewania? ;-p

> Musisz sie intensywnie krztałcić :) żeby dorównac absolwentowi zasadniczej szkoły zawdodowej

Zapewne musiałbym - cóż za szczęście, że kwestie terminów technicznych są mi doskonale obojętne ;)

> po AGH mam tytuł inż , nie mgr.polonistyki :)

Masz dyplom AGH? Podrzyj. Nie przynoś więcej wstydu uczelni, pls - za głowę się złapią gdy do nich dotrze, jakich "geniuszy" wypuszczają ;(

Wracając do tematu. Czy rzeczywiście na świecie istnieje tylko "zwykła" guma? Czy nie może być też "niezwykła" guma? Jeszcze raz. Trembler jest zbudowany inaczej niż wygląda na zdjęciu:) Tam w środku jest jeszcze właśnie "niezwykła" guma - szara:) Zupełnie inna niż ta "zwykła", czarna widoczna na zdjęciu:)

Gość

(Konto usunięte)

Poprostu idiota - tym kończe dyskusje z tobą jak zawsze bezsensowną.

Ze swoimi wywodami dotarłeś do końca ślepej uliczki , teraz pozostało ci walić głowa w mur , a w zasadzie dupą.

Trzeba było nie robić z gęby dupy , a tak........cięzkie jest zycie teosia co ma kręgosłup zakończony z dwóch stron dupą , miłego popierdywania.

Gość

(Konto usunięte)

arek67

Tylko dlaczego podejrzewasz , że tam jest jakaś niesamowita guma.

Sam autor napisał , że jest to guma o róznej gęstości - wnioskuje więc , że jest to poprostu guma , tyle że warstwy o różnej gęstości.

Nie kwestionowałem , że te podkładki nie wpływaja na dzwięk , pisałem tylko , że mozna je zrobić we własnym zakresie za ułamek ceny sklepowej.

Masz tremblery to zrób "sam " następne porównaj ich " moc" wpływania na dzwięk , zamiast niezwykłej szarej gumy zastosuj jakąś miększą ( np. stosowana jako podkładki antypoślizgowe ) , a druga o innej gęstości tj. twardszą.

Arek: oczywiście, że "krążek z gumą" "krążkowi z gumą" nierówny, i nikt nie próbuje twierdzić, że istnieje tylko jeden rodzaj gumy - materiału tłumiącego drgania. Znaczy, nikt myślący.

Jak widać, zawsze znajdzie się jednak ktoś, kto ustrojstwa na oczy nie widział, a doskonale wie, jak jest zbudowane i ile jest warte. W ogóle, jaka "niezwykła guma w środku"? Wiadomo, że "trembler" to krążek z przyklejonymi "gumkami z OBI" po 1 zł za sztukę, i o żadnym środku nie ma nawet mowy. ;)))

jacch:

>Poprostu idiota

Nic dodać, nic ująć. Po raz kolejny, gratuluję samokrytycyzmu. Szczerość godna uznania.

> - tym kończe dyskusje z tobą

Jakoś mnie to nie dziwi. Innym zarzucasz niewiedzę, sam uciekasz poproszony o wyjaśnienie prostej kwestii. Cóż, złotko, już dawno nas do tego przyzwyczaiłeś... Poziomu kultury, z jakim nieuchronnie kończysz, nie skomentuję - tu nie ma czego komentować.

Naturalnie, jak tylko będziesz w stanie rozróżnić spawanie od zgrzewania, zapraszam do dalszej "dyskusji" - twoje fascynujące teorie nieustannie mnie interesują ;)

> Nie kwestionowałem , że te podkładki nie wpływaja na dzwięk , pisałem tylko ,

> że mozna je zrobić we własnym zakresie za ułamek ceny sklepowej.

Dla przypomnienia, pisałeś o kwocie rzędu kilkunastu złotych za komplet. Przypomnę także, że jak dotąd nijak nie udało ci się udowodnić tego twierdzenia, mimo próśb zarówno moich, jak i producenta podkładek. Coż, co za szkoda ;(

>Trembler jest zbudowany inaczej niż wygląda na zdjęciu:) Tam w środku jest jeszcze właśnie "niezwykła" guma - szara:)<

Zapewne to guma bardzo niezwykła... Z kondoma, w którym stosunek odbył Chuck Norris.

W moim DIY tremblerze funkcję niezwykłej gumy w środku pełni środkowa przekładka z gumy pomiędzy dwoma krążkami.

Zaznaczam, że moje krążki mają wiekszą masę - są ze szlachetnego stopu metalu - po dwa na każdy "trembler".

i mają trzy warstwy gumy.

Wniosek jest jeden. Wszystkie gumy na świecie są "zwykłe" chyba, że są użyte przez Chucka. Wtedy są "niezwykłe". Jakie to mądre.

Nie twierdziłbym, że trembler jest "niezwykły" gdybym sam wcześniej nie próbował dziesiątki innych, "zwykłych" i "niezwykłych" gum, które okazywały się "zwykłe":)

Znacznie bliżej idący jest wniosek że masz wyjątkową skłonność do pieprzenia na temat wspaniałości kabelków z węża ogrodniczego, znaczenia sieciówek, listew zasilających filtrujących powietrzem i jakichś gównianych podkładek. Czyli zbytecznej konfekcji. Za to z takim zapałem jakby ci za to płacono.

Gość

(Konto usunięte)

....Naturalnie, jak tylko będziesz w stanie rozróżnić spawanie od zgrzewania, zapraszam do dalszej "dyskusji" - twoje fascynujące teorie nieustannie mnie interesują ;).....

Moje teorie?

.....Proszę bardzo, ze mną jak z dzieckiem: może być spawanie elektryczne w dowolnym otoczeniu, byle bez

>obcego spoiwa.....

>>>>>Spawanie w dowolnym otoczeniu

jacch:

>Moje teorie?

Owszem, twoje teorie - przy okazji mogę przypomnieć ci co ciekawsze, od fascynujących obliczeń z zakresu rachunku prawdopodobieństwa poczynając ;) Póki co, wolałbym jednak konkrety - niestety, jakoś wciąż nie jesteś w stanie wykazać się podstawową wiedzą...

>>>>>>Spawanie w dowolnym otoczeniu

>Qubric

Mnie zna osobiście z 20 osób z forum. Większość z nich była u mnie w domu i oni wiedzą co ja mam i kim jestem. A Ciebie kto z forum zna? Czy masz chociaż jednego kolegę? A może Tobie ktoś płaci abyś gadał głupoty?

Gość

(Konto usunięte)

TEo skup sie rachunek prawdopodobieństwa nie ma nic wspólnego ze zgrzewaniem wtyków przez AQ !!!

.........Spawanie w otoczeniu atmosferycznym, w osłonach różnych gazów, w otoczeniu wodnym....

..........Spawanie w dowolnym otoczeniu..... to sa twoje słowa - wycofujesz się

..... Dla scisłości,

>żebyś się nie rozpraszał - spróbuj opisać różnice między spawaniem elektrycznym a zgrzewaniem....

Przecież to chodziło o cuda AQ , czy AQ spawa wtyki ?????

Teo ...........odpowiedz co to jest spawanie w dowolnym otoczeniu ?????

Ja jako inż .mechanik o czymś takim nie słyszałem!!!!!!!

Wyślij zapytanie do AKADEMI GÓRNICZO HUTNIUCZEJ jestem pewien , żę zapytają o to samo!!!!!

Nie wystarczy wklepać w google jakieś hasło----------trzeba mieć minimum wiedzy , żęby odpowiednio zinterpretować wiadomości - ty tego minimum nie masz!!!!

Gość

(Konto usunięte)

.........Problem w tym, że nie bardzo jest z czego cię przepytywać........

Nie dupko , problem w tym , że ty nie wiesz kiedy się spawa , a kiedy zgrzewa .

I jakie są przesłanki do stosowanie jednej lub drugiej metody łączenia metali.

Teo dlaczego S_R_E_B_R_A nigdy się nie SPAWA!!!!!!!!! Durniu!!!!!!!!!!!

Można je łączyć przy pomocy różnych metod lutowania i zgrzewania!!!!!!!

Denerwujesz sie...mysiuuuu...

================================================================================

Sorry ale tak nie bede z leszczem gadal..i innych przepraszam za niego... watek jest o czym innym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.