Skocz do zawartości
IGNORED

HI-FI Choice wersja PL ?

Gustaw

Rekomendowane odpowiedzi

Józwa BTW - ostatni nr HFiM kupiłem dla Twoich recenzji cedeków. Na pewno nie kupię Resolution z uwagi na słaby bas. Nie bardzo jednak wyczuwam w tekstach różnicę między Meridianem a Monrio. Mnie nie pasuje top loader ,ale gdyby brzmieniowo był ok - po odsłuchu - przemieściłbym sprzęt co nieco.

zildjian => co chcesz znowu przemieszczać ;-)

Będę miał ,może w przeszłym tygodniu dobry - lampowy przetwornik z akumulatorowym zasilaniem na jeden dzięń odsłuchu. Jak będzie u mnie to dam ci znać.

Taka forma dystrybuowania gazety, jeżeli miała być jedyna to jest czysty bezsens obawiam się, że kolejnych nr nie będzie. Już lepiej udostępnić za kilka zł PDF-a wbrew pozorom można liczyć na sporo ściągnięć – posiadacze służbowych komórek nawet mniej zainteresowani logują wszystko jak leci.

• Redaktorzy

Zildjian: Resolution z trzech odtwarzaczy zabrzmiał jak dla mnie najbardziej "zwyczajnie", jak na mój gust odrobinę sucho lub szaro (nie jestem pewnien, które określenie będzie właściwsze). Ten sam odtwarzacz ma entuzjastyczne recenzje w USA. Możliwe, że tłumaczy to tamtejsza niższa cena. Natomiast wrażenia recenzenta HiFi+ były podobne do moich, tj słabe punkty widział mniej więcej tam, gdzie i ja. Dla mnie to dobry odtwarzacz, bez dwu zdań, ale przed linią, za którą zaczyna się magia. ALE: mieliśmy gdzieś tutaj opinię kolegi, dla którego magia to było właśnie to. Może więc jest to również kwestia lepszego dopasowania w systemie, chociaż u mnie to też nie był jeden system. Co do pozostałych, to różnica jest w jakimś takim ogólnym charakterze. Monrio jest żywszy, śpiewniejszy w pewnym sensie, Meridian jakby bardziej "solidny". Monrio miał dla mnie więcej emocji, problem w tym, że o Meridianie w kontekście tej konkurencji też nie da się złego słowa powiedzieć, jest inny ale nie gorszy, a całościowe wrażenie, cholera, może i jest lepsze? Wolę recenzje do Magazynu, tam mam miejsce, żeby napisać wszystko, jak leciało po kolei, a nie w kilku zdaniach.

• Redaktorzy

Aha, i jeszcze jedno: z recenzji w HiFi+ wynika, że Resolution najlepiej gra na wyjściu DIN, jedynym nieregulowanym. Niestety, nie miałem wzmacniacza Naima pod ręką (to dość ograniczony wybór, podobno jeszcze wzmacniacze DNM), a nie chciałem używać przejściówek.

ha, równie ciekawa jak przyjęta forma dystrybucji jest... lista ofert kupna w ramach wymienionej aukcji.

o ile się nie mylę, to mniej więcej 50% stanowią lukarowcy. :)

pozdrawiam niniejszym

Pytanie za dziesięć punktów, gdzie można nabyć "HI-Fi CHOICE & Home Cinema PL"? Szukałem w EMPIKU i Traffiku i niema. Widziałem sprzedaż na www.allegro.pl, ale to nie to!. Pytanie gdzie w sklepie, za gotówkę? Czy jest strona WWW?

Pozdr.

Też nie widziałem polskiej wersji, ale weersji angielskiej jest próbka tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -CZYLI PUCUJEMY IZOLACJĘ KABELKÓW !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taz mam. Przejrzałe i jestem trochę rozczarowany, szczególnie objętością i dogłębnością testów. Powala w niektórych miejscach język, na przkład fragment o wzmacniaczch lampowych powodujących przepuklinę! Ale oolnie ciekawie, na przykład cała polska prasa audio padła na kolana, a tam, na twarz przed Eposami M 22, a w angolskim piśmie te kolumny przegywają grupowy test ...

Pozdrawiam Stempur

PS Zydelek powrócił, zobaczcie brak humoru na forum

uważaj !!! On zna Chucka Norrisa

a wiesz że nie ma teorii ewolucji, jest lista stworzen, którym Chuck Norris pozwala zyc i Nigdy nie pokonasz Chucka Norrisa, mozesz tylko tak myslec A kiedy bedziesz myslał dostaniesz kopa z półobrotu bo Chuck Norris nie ubija masła. Kopie krowy z półobrotu a masło samo wychodzi .

• Redaktorzy

W których EMPiKach kupiliście i za ile? W Promenadzie nie mają i nic nie wiedzą, żeby coś takiego miało być. Dno

;(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

12 PLN, Wa-wa EMPIK na Marszałkowskiej. Numer 1-2/06. Czyli styczeń z lutym w jednym.

Redakcja:

Red. nacz. - Marek Suchocki

Z-ca red. nacz. - Dariusz Kazik

Red. prowadzący - Jacek Mackiewicz

Pozdr.

"W tym czasie do parafii przybywa bardzo zaradny Proboszcz ks. MAREK SUCHOCKI. To dzięki Jego operatywności i kontaktom z politykami Parafia otrzymuje pieniądze miejskie, dzięki którym Szkoła Polska na Staten Island jako pierwsza z sobotnich szkół na wschodnim wybrzeżu tworzy klasę komputerową dla swoich uczniów. Mogą oni korzystać nie tylko z programów, ale mają też dostęp do internetu."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Poszukałeś w internecie, co? No cóż, BARDZO ZARADNY proboszcz - może to jest recepta na byt czasopisma? Gdzie jest najbliższe seminarium, może prowadzą jakieś studia zaoczne?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.