Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tak zwana Grupa Krakowska nie ma nic wspólnego z Krakowskim Towarzystwem Sonicznym aka Krakowskim Towarzystwem Skarpetowym.

Nie łączy nas z tymi panami nic, dzieli nieomal wszystko.

• 2 tygodnie później...

Nie mogę zrozumieć problemu usilnego wycinania mojego komentarza. Cytuję go z pamięci:

"Acta est fabula, plaudite" - i z litości spuśćcie nad tym zasłonę.

- BTW nad moderatorem też. Niech douczy się łaciny, albo choć skorzysta z google translatora.. I mam taką naiwną nadzieję, że to tylko nieumiejętność zrozumienia wpisu, a nie inne traumatyczne czynniki są motorem takiego postępowania.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

No to nim ktoś znów coś wykasuje życzę nie tylko krakowskim melomanom Zdrowych spokojnych Świąt i sympatycznej atmosfery przy stole wigilijnym.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

I ode mnie: Miłych, Spokojnych Świąt!

Jestem w szoku, stary wpis jest... Święta dobrze wpływają na moderatorów ;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

A myślałem, że to spotkanie Świąteczne :D Zdrowych i Spokojnych Świąt!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• 3 tygodnie później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panie i Panowie!

Chciałbym Was zaprosić na odsłuch bardzo ciekawych kolumn o nazwie Resonus Studio. Zostały stworzone z pasji przez mojego kolegę Michała Mareczka. Michał zaprojektował także wzmacniacz i przetwornik. Jestem po kilku odsłuchach w różnych konfiguracjach i mnie osobiście bardzo się podobało. Brzmienie prawdziwe i namacalne. Bardzo szczegółowe z dużym wypełnieniem na średnicy. Kulturalny nisko schodzący bas. Kolumny nie są nigdzie sprzedawane i póki co stanowią dla autora odskocznię od życia codziennego. Michał pracuje na wyższej uczelni technicznej i chciałby Was prosić o opinię. Przetwornik oparty jest o 18-bitową kość Analog Devices znaną z urządzeń Audio Note. Termin można ustalić w zasadzie dowolny włącznie z weekendami.

Wybaczcie mi proszę techniczną jakość gniotów poniżej ;-) Było już koło 1 w nocy. Najbardziej rozbawiła mnie ta siatka z tyłu której już nie widziałem ;-)

yihuolzxwauk.jpg

x69c7fb3f0t9.jpg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tak ale w tamtym odsłuchu było sporo przypadku. A uwierz mi że warto usiąść i posłuchać swoich płyt na spokojnie. Mam do Was zaufanie więc powiedziałem Michałowi że na Waszym zdaniu można polegać. Do dyspozycji jest zaadoptowane akustycznie pomieszczenie. Okolica sprzyjająca bo niedaleko Twojego miejsca zamieszkania ;-)

• Moderatorzy

To jest wersja demo. Docelowo oczywiście z bi-wiringiem.

Gdy ustalony zostanie termin takiego spotkania, bardzo chętnie się pojawię - zawsze miło posłuchać rodzimej konstrukcji. Pozdrawiam.

-----------------

Gość rochu

(Konto usunięte)

Piękne Panie, Dostojni Panowie

.

Czas chyba na nowe spotkanie.

Dlatego też zapraszam w następną sobotę. 31 stycznia, od godziny 17-tej,

Miejsce to co zwykle.

Przybywajcie!

Od dłuższego czasu siedzę w zagadnieniu audio i do niedawna myślałem ,że mam już system dobrze skonfigurowany ale niestety pożyczenie kabla głośnikowego wprowadziło wielkie zamieszanie w postrzeganiu mojego zestawienia i system uważam za nieskonfigurowany poprawnie. Jeśli istnieje taka możliwość to chciałbym pojawić się na spotkaniu celem posłuchania wytrawnego dzwięku i wymiany spostrzeżeń a także sugestii. Jestem z Krakowa i jeśli istnieje taka możliwość proszę o podanie miejsca spotkania na maila [email protected]. Jestem mobilny więc jeśli była by potrzeba służę transportem.Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.