Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja od listopada zero jazdy niestety. Wszystkim rowerzystom , kolażom  i kolarzom dużo zdrowia . Wiatru w plecy i pomyslności w 2023. I wygodnych siodełek.

Grundig High Fidelity

Minął rok czas podsumowań - ja t nie licza kilometrów ale do samej pracy zrobiłem pewnie 1300.

Mało wypraw ponad 100 km. W tym roku chyba 4 takie wyprawy. 

Piękna trasa do Schroniska koło Milówki.

Jakie były wasze najdłuższe dystansw w ciągu jednego dnia i na czym?

Mój rekord to jakieś 174 km rowerem górskim w trasie do parku ojcowskiego i z powrotem. 

Trasy do 130 km są dla mnie optymalne

Coś nie tak z widelcem, słabo nadęty

Yep, dlatego dolozyli pompke, zeby odpowiednio nadec.
Jutro 16°C, to sie mozna tym zajac
A jaki masz dynks to jego włączania?

Bialy.

4 biegi i wylacznik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, Szkice napisał:

Jakie były wasze najdłuższe dystansw w ciągu jednego dnia i na czym?

W 2022 roku niewiele jeździłem, w Dolinie Baryczy było 63 km (MTB):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez burz

Dziś na dobry początek roku 20km rowerkiem zrobione. W połowie drogi złapany kapeć, zapasowa dętka i łyżki w podsiodłowce ale pompka została w domu :( na szczęście pompką poratował przejeżdżający rowerzysta.

Ja mam dętke i łatki na wypadek , łatki samoprzylepne  na zimno  z Mrówki kleiłem już trzymają dobrze tyko trzeba dobrze wyszorować dętkę i porządnie wmasować łatkę ,5 minut i można śmigać dalej i wentyle jak ktoś może to lepiej AV wszędzie da się napompować a z presta czy DV już nie bardzo

Edytowane przez jarekb
6 godzin temu, Allmr napisał:

Podsumowanie 2022 z Garmina:

Aktywności 300

Całkowity dystans 14.784,36 km

Średni dystans 49,28 km

Całkowity wznios 123.645 m

SZACUN i to ogromny. Jestem pod wrażeniem . Ja w tym roku tylko 4200km ( latem remonty i prace niewolnicze). W zeszłym roku 6300 km i to wydawało mi się  dużo. Proporcje 1/3 MTB a 2/3 szosa. 

Godzinę temu, Tyrion.L napisał:

SZACUN i to ogromny. Jestem pod wrażeniem . Ja w tym roku tylko 4200km ( latem remonty i prace niewolnicze). W zeszłym roku 6300 km i to wydawało mi się  dużo. Proporcje 1/3 MTB a 2/3 szosa. 

Dzięki, w zeszłym roku było sporo mtb, na szosie szybciej kilometry przylatują. Na Mazowszu ciężko robić przewyższenia, ale często jeździłem w Twoje regiony.

1 godzinę temu, tomek4 napisał:

A w dół, ile było?

Tyle samo (mniej/więcej), nie da się inaczej 

Podsumowanie 2022 z Garmina:
Aktywności 300
Całkowity dystans 14.784,36 km
Średni dystans 49,28 km
Całkowity wznios 123.645 m
Ładnie.

Ano da - dzisiejsza jazda.
86cdac20d321d85e9733ca19b9ec96a8.jpg

Inauguracja 2023 - sezon otwarty.

40e58fec24f76064b0cabc583659e31a.jpg52a24100d1dff1d3e8930a357a10d2ab.jpg7c1843809d6de9b153766d821dec382d.jpgb08d180c538ecb2c266c4d4eb43047ca.jpg94c51cf797f15ed8de7fe75afd54f371.jpg319274e1cf0b5a708dcadb4e8404c056.jpg

Tu więcej fot:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ano da - dzisiejsza jazda.

No tak, raz jest trochę więcej pod górę, raz trochę więcej w dół. Statystycznie z całego roku wyjdzie to samo (+-5%). Dokładnie nie wiem, bo aplikacja nie sumuje "w dół".

Czy sa tutaj uzytkownicy Garmin Edge Explore 2 ?

Interesuje mnie, na ile realnie wystarcza akumulator przy maksymalnej jasnosci itd. bez dodatkowego zewnetrznego zasilania (czyli bez opcji Power)

Yep, jedyne co mnie interesuje to nawigacja.

Dotychczas uzywalem Komoot na iPhonie. Sama "funkcjonalnosc" jest super, ale niestety pojemnosc akumulatora jest szybko wyczerpana i nie wystarcza na calodniowe wielogodzinne wycieczki. Na moim rowerze to nie jest problem bo mam dodatkowe zewnetrzne zasilanie z Boscha/Kioxa. Ale moje lepsza polowa przesiadla sie na Canyona z Shimano EP8, przy ktorym nie ma bezposredniego zasilania dla Smartfonow, wiec rozwazam zastepcze rozwiazanie typu Garmin, ktory takze moze uzywac nawigacje oparta o Komoot, ale ma dluzszy czas dzialania bez zewnetrznego zasilania.

Oczywiscie mogl bym podlaczyc do iPhona (i do Garmina) dodatkowy powerbank, ale narazie probuje tego uniknac   

3 godziny temu, xajas napisał:

Czy sa tutaj uzytkownicy Garmin Edge Explore 2 ?

Interesuje mnie, na ile realnie wystarcza akumulator przy maksymalnej jasnosci itd. bez dodatkowego zewnetrznego zasilania (czyli bez opcji Power)

Mam explore (1), najdłużej korzystałem przez ok. 7 godzin (6:40), zostało jakieś 30 proc. baterii (może trochę mniej, nie pamiętam dokładnie). Dwójka ma nieco większy akumulator.

Edytowane przez burz
W dniu 3.01.2023 o 11:14, xajas napisał:

Garmin, ktory takze moze uzywac nawigacje oparta o Komoot

W jaki sposób? Ładujesz mu Komoot? On jest kompatybilny z tym?

PS: najlepszego w Nowym Roku, niech Małżonce Canyon dobrze służy!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

10 minut temu, il Dottore napisał:

W jaki sposób? Ładujesz mu Komoot? On jest kompatybilny z tym?

PS: najlepszego w Nowym Roku, niech Małżonce Canyon dobrze służy!

Dzieki 🙂

Yep. Sa modele Garmina do ktorych jest specjalna appka Komoota (najlepsze rozwiazanie)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sa tez modele ktore moga importowac planowane racki z komoota (posrednie rozwiazanie)

Po bardzo intensywnych "badaniach rynku" stwierdzilem ze jesli chodzi tylko o nawigacje to optymalnym modelem Garmina jest Edge Explore 2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Twój pomysł z mocowaniem bananów to sztos. Dlaczego nigdy nie montujesz kiełbasy ?

Mój tata jak jeżdził po wiochach to przy kierownicy miał zamontowaną rózgę z głogu, żeby lać burki. Działało.

........

Serwisuję kuplowi grawel Treka na 105/grx. Fajna rama alu a rower waży 11 kg !!!

Mn lewa korba do wymiany ( załatwił sobie krzywo wkręconym pedałem). I w szoku jestem koraba z linii 7000 (hydroformowanie - czyli nadmuchany z alu balon po wewnętrznej jest tak cienka, że przy mocniejszym nacisku ręką czuć jak się poddaje.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Twój pomysł z mocowaniem bananów to sztos. Dlaczego nigdy nie montujesz kiełbasy ?
Mój tata jak jeżdził po wiochach to przy kierownicy miał zamontowaną rózgę z głogu, żeby lać burki. Działało.
........
Serwisuję kuplowi grawel Treka na 105/grx. Fajna rama alu a rower waży 11 kg !!!
Mn lewa korba do wymiany ( załatwił sobie krzywo wkręconym pedałem). I w szoku jestem koraba z linii 7000 (hydroformowanie - czyli nadmuchany z alu balon po wewnętrznej jest tak cienka, że przy mocniejszym nacisku ręką czuć jak się poddaje.
Dziś na Raduni spotkałem kolegów, powiedzieli mi, że lepszy sposób mocowania bananów to między szprych. Może sprawdzę następnym razem. Do kiełbasy i mtb by się nie nadał.

Kiełbasę jem tylko z ogniska, a w górach marno takiego szukać.

Kolejny fajny dzień w siodle. Pogoda nie zapowiadała się najlepiej, ale finałowo lepszej nie można sobie wyobrazić w sryczniu zimą.

Srebrna Góra, teraz już kultowe miejsce na Dolnym Śląsku do MTB.
d11ab6f924e81dc08ec0d019fc146a10.jpgf63109069ce7176e4e425bf9ee5ae846.jpg35c03e5d62e8482e72a6e03e3a21f787.jpg769e64166788df4e180130b57079aa09.jpgc159ca3a351cddc3d79051358f523590.jpg3e0b4548f18a6b1c434216bc64b0c48e.jpgcad716f1da501acc1398b062c9297310.jpg8aed4d8a035a44abfa6909e0f4e5a106.jpg181a50f5ccab5a4e045c1e6fc7ca55c6.jpg

Latem zamierzam zrobić sobie wycieczkę rowerową trasą R10 wzdłuż linii brzegowej naszego morza.
Start w Świnoujściu i kierunek wschód jak się da najdalej, z noclegami improwizowanymi po drodze. Dojazd i powrót oczywiście pociągiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.