Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bez pasków Adidas się nie liczy.

Dzisiaj byla ciekawa akcja w 3 paskach. Canyon przywiozl dwie ciezarowki pelne rowerow wszelkich typow/wielkosci i kazdy pracownik mogl wyprobowac na co mial ochote.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po miesiacach intensywnych poszukiwan, Halynka znalazla cos pasownego. Jak dotychczas wszystko bylo za duze. To „najnizsza“ S-ka jaka kiedykolwiek wyprobowalismy

1a1c40a0-0507-4738-8f68-4977bb5738ea.thumb.jpg.959185687e0c5cf8c21cfad50aeb2b51.jpg

IMG_1749.thumb.jpg.134b89cea79821d8df675f59c5223f79.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziś wróciliśmy z trzydniowego rowerowego  wypadu. W skrócie. 1 dzień po odwiezieniu córek do Krakowa na koncert H. Stylesa, pojechaliśmy do miejscowości Dębno która to jest początkiem tzw. Czorsztyn Velo, wokół Jeziora Czorsztyńskiego  . Fajna przejażdżka , zajęło to nam ok.4 godz łącznie ze zwiedzaniem tamy i  transportem stateczkiem od zamku w Nidzicy do zamku w Czorsztynie.Z jednej strony jezioro a z drugiej Tatry w tle. Z kolei dojazd zakopianką do Nowego Targu to droga przez mękę. Drugiego dnia lajtowo klasyka Szczawnica- Czerwony Klasztor- Szczawnica z przystankami i podziwianiem zakoli Dunajca  i ,,wyczynów"  niektórych kajakarzy na spływie. . Dziś zachęcony recenzją z portalu traseo zadysponowałem trase Szczawnica - Jaworki - Szczawnica przez góry. Opisana jako ,,łatwa" Hmm.... Pierwsza częśc do Jaworek po asfalcie rzeczywiscie, ale potem w okolicy Wąwozu Homole stromy podjazd kamiennym szlakiem o nachyleniu 10 do 15% przez ok 3.5 km. Niestety trzeba było prowadzić rower przez spore fragmenty, a upał nie pomagał. Od Schroniska pod Dubraszką najlepszy fragment trasy z długimi łagodnymi zjazdami i pięknymi widokami. Końcówka z naprawdę stromym podejściem kamieniami od słowackiej strony pod Szafranówkę z niesieniem dwu rowerów wymagała sporego wysiłku. Zjazd na dół po trasie narciarskiej do Szczawnicy  technicznie do łatwych nie należy. W sumie jako 3 dni było fajnie

Ukryta Zawartość

Tatry w tle.jpg

Kruczek na podjeździe.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dawno, dawno temu, jak jeszcze nie bylo elektrykow, wywiozlem rowerek kolejka na Hohe Salve, a potem godzinami, powolutku zjezdzalo sie przez okoliczne szczyty i sciezki az do Going.

Takie kolejki to tez fajna zabawa. Nie masz problemow z podjazdami 10-15%

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, xajas napisał:

To „najnizsza“ S-ka jaka kiedykolwiek wyprobowalismy

Faktycznie nisko schodzi. Z Cube to nie ma porównania. Tutaj nawet regulowana sztyca niepotrzebna.

Fox na Kashimie... grubo! A silnik to Shimano? Dobrze widzę? Równie dobry jak Bosch CX?

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Kashimy akurat nie potrzebuje, jest wersja zwyposazeniem bez.
Ale wazna jest geometria/rama. Pierwszy raz usiadla i stwierdzila ze wygodniejszy niz jej 8 lat stary Haibike.

Jezdzilismy tez na najnowszych. Boschach i obydwa sa porownywalnie znakomite

W najnowszych aplikacjach, czy wezniesz Boscha, czy Shimano czy Yamahe, to wszystko jest porownywalne.
Rownie dobrze mozna by pytac co lepsze: Audi BMW czy Mercedes. Wszystkie dobre.

W dniu 21.07.2022 o 06:55, xajas napisał:

Rownie dobrze mozna by pytac co lepsze: Audi BMW czy Mercedes. Wszystkie dobre.

Mercedes. 😄

Był już rak drogowy to teraz rak torowy! 🙂

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wczoraj po południu wycieczka z Łodzi - Bałuty do lasu Okręglik, później do lasu Krogulec (obydwa w okolicach Zgierza). Stamtąd nad piękne stawy Malinka. Nad pierwszym stawem - plaża i kąpielisko - tłumy ludzi. Nad drugim tylko kilka osób opalających się i spacerowiczów. Tam też sobie trochę popływałem, spragniony schłodzenia ciała. 😉 3 metry od brzegu już nie ma gruntu. Później powrót przez Chełmy do Łodzi.
44 km.

Dziś odpoczywam, ale i tak się później przejadę gdzieś.

Ukryta Zawartość

image000000 (3).jpg

image000000 (4).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundchaser

Jako że nie ma osobnego wątku o kolarstwie to może tu wkleję artykuł z jednej z gazet-z drugiego tygodnia tour de france🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziś 32km. "Tym bardziej, że prawie nie padało!" 😄

FYjSvTZWIAA0-C1?format=jpg&name=large

FYjSvUSXkAY7Mnk?format=jpg&name=large

FYjS1APXoAEj4Tu?format=jpg&name=large

FYjS3vhWIAE5Scl?format=jpg&name=large

FYjTE4PXoAIikjX?format=jpg&name=large

FYjTP2LX0AM9BtK?format=jpg&name=large

FYjTyjeWAAACTj5?format=jpg&name=large

2 godziny temu, xajas napisał:

Widze tam duzo „kolezanek“.

Bo to rolnicza okolica. Jedziesz i masz owce (tłuste jak smoki, niedawno ogolone a nabite niesamowicie!), krowy, piękne konie. Dużo też dzikich zwierząt. Wczoraj widzieliśmy lisa, kaczki, kurki wodne a dyżurna czapla była dosłownie na wyciągniecie ręki. Nic się ludzi nie boi.

Koło rzeki w jednym miejscu przebiega normalna droga asfaltowa dla samochodów i tam znaki: UWAGA WYDRY!.  🙂

• Redaktorzy
30 minut temu, il Dottore napisał:

Bo to rolnicza okolica.

Moje z wyprawy rowerowej Wrocław-Monachium z 2001 r. Ścieżka rowerowa wzdłuż rzeki Isaar. Robiło wtedy wrażenie. Nadal robi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

31 minut temu, stench napisał:

Ja już po treningu rowerowym 🙂

Pora na śniadanie.

Ja już po śniadanku plus 2 kawunie. 🙂

Dziś raczej nie pojeździmy. W przerwach od deszczu uruchomię Karchera i umyję rowery.

Dziś pogoda pod psem to chociaż rowerki umyję.

FYl5v8JXoAAttCv?format=jpg&name=900x900

Fajna polska propozycja e-bike (jeśli wgl można to gdzieś dostać!) od Rometa. Polski rower z polskiej fabryki z polską ramą i polskim silnikiem (tak! Bafangi są robione we Wrocławiu 🙂 Do czego doszło, żeby Chinole otwierali fabryki w Europie!) i polską baterią!. Fajny trekking, osprzęt Shimano, hamulce hydrauliczne Shimano, widelec Suntoura. Umiarkowana cena.

Rower-trekkingowy-elektryczny-Romet-Waga

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I droższa propozycja od polskiego Unibike. Ramy z pietyzmem wykonywane w Bydgoszczy. Trekking czyli najbardziej uniwersalny rower do wszystkiego. Cena wyższa, 15699 cebulionów, ale tak napakowany technologią, że do 5000€ nie dostaniecie nic choćby zbliżonego. Bardzo wysoka jakość wykonania, do czego Unibike nas przyzwyczaił. Silnik, komputer i bateria od Shimano. Biegi (AUTOMAT!!!) od Shimano, zmiana biegów by wire(!!!) lub można ustawić na pełny automat, karbonowy pasek Gatesa. Bayer Full po prostu i to jest polski rower! 🙂 Ciężko dostać.

x1026167-45579-3.jpg.pagespeed.ic.-tQBhO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziś kolejna wycieczka z cyklu - rower w pociąg, wysiadka i powrót do Łodzi.
Tym razem wysiadłem we wsi Wolbórka (od nazwy rzeki, która tam przepływa). Starałem się zaliczyć kilka stawów, które są w pobliżu. Pierwszy to zalew w Czarnocinie, następnie staw Rybakówka z pięknym ośrodkiem i palmowym tarasem widokowym, ostatni to staw Łęg, do którego nie mogłem dojechać, bo kluczyłem jakimiś zapomnianymi, zarośniętymi drogami, poparzony pokrzywami i musiałem zawracać. Gdy już tam dotarłem okazało się, że to ogrodzony teren prywatny z domem wewnątrz. Wróciłem przez Tuszyn.
Poniżej trasa i link do strony, gdzie można przybliżyć.
Zrobiłem parę zdjęć więc może później wstawię.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie. Powiedziałem w końcu dość kilkuletniemu (?) Polarowi M450 i przechodzę na Garmina. Kupiłem nowego Edge 1040. Narazie go ustawiam i by może na weekendzie go włożę na rower. Pierwsze wrażenia b. pozytywne choć duży jest na pierwszy rzut oka. Używa tutaj ktoś Garminow?

Kilka zdjęć z wycieczki opisanej powyżej:

Ukryta Zawartość

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

7.jpg

6.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Zrobiłem parę zdjęć więc może później wstawię.

Fajne!

Gdy już masz wzmacniacz, kolumny, DAC, gramofon, czy co tam sobie wymarzyłeś i jesteś generalnie zadowolony z dźwięku, nadchodzi pora by sobie odpowiedzieć, na co wydać (czego każdemu życzę!) nadwyżkę gotówki! 😉

Może więc rowerek? Kosztuje tyle co para dobrych głośników (5299€). To nie są tanie rzeczy ale dobry silnik, pojemna bateria i solidne niemieckie wykonanie. Firma nazywa się Centurion, nie ma dealerów w Polsce (ani nigdzie w Europie poza DE i Szwajcarią). Widać najlepsze rzeczy Niemcy zachowują dla siebie. 🙂

Rowerek pięknie wykonany i pomalowany. Jeśli wierzyć testom, to słaby jako rasowy góral, za to znakomity jako SUV full suspension (a to moja ulubiona odmiana e-bike'ów).

Centurion Numinis R2700i EQ.

aHR0cHM6Ly93d3cubmltbXMtcmFkLmRlL25ld3Mv

aHR0cHM6Ly9mb3Rvcy5uaW1tcy1yYWQuZGUvZjMv

Może @xajas powie coś więcej o tym niemieckim producencie i zdradzi jak ten rower kupić poza Niemcami?

Ależ ty stary grubasie jesteś żałosny! Weź się za prawdziwe pedałowanie bez prądu, a nie podniecanie się technologią dla spaślaków. Prawdziwy facet nie przyznaje się do takiego wspomagania, no ale taka c*ota jak ty musi pisać "tu trzeba pedałować, bo inaczej silnik nie działa"... Żenada...

"Tynk pożera dźwięk" 747

2 godziny temu, EmilioE napisał:

Ależ ty stary grubasie jesteś żałosny! Weź się za prawdziwe pedałowanie bez prądu, a nie podniecanie się technologią dla spaślaków. Prawdziwy facet nie przyznaje się do takiego wspomagania, no ale taka c*ota jak ty musi pisać "tu trzeba pedałować, bo inaczej silnik nie działa"... Żenada...

Ale naprawdę trzeba się napedałować. Po poniedziałkowym wypadzie do wczoraj biodra mnie nap***ły. 🙂

32km kosztowało mnie 4 tabletki Diclofenacu 75mg, żeby przestało boleć.

Cóż - starość nie radość. 🙂 I dzięki Bogu za wynalazek elektrycznego roweru, bo na e-bike'ach i starcy i kaleki i grubasy mogą miło sobie spędzać czas, zamiast siedzieć przed TV! 🙂

1 godzinę temu, kangie napisał:

Bez tego zapierdzielać trzeba. Komu się chce?

Ja bym chętnie pozapierdzielał, ale na tej samej trasie moja córka na analogu (młoda i zdrowa) ledwo dała radę. A jej narzyczony cfaniak na elektryku (badziewnym chińskim) spokojnie sobie jechał na luziku. W drodze powrotnej jednak zachował się jak gentleman i się zamienili pojazdami. Często, nawiasem mówiąc, obserwuję pary elektryk-analog na mojej trasie. I w jedną stronę ci ludzie jadą, powiedzmy, pan na analogu, pani na elektryku a z powrotem - zamiana! Także córka nie jest wyjątkiem.

1 godzinę temu, kangie napisał:

Fajne to. Drogie. Ale fajne.

To nie są tanie rzeczy. Ale jesteśmy na forum, gdzie większe sumy wydaje się na CD player bez mrugnięcia okiem. Ja nie mam CD playera więc stać mnie na rower. 🙂 Polecam ten styl życia! 😄

Serio żeby przejechać 32km i to na elektryku trzeba się napedalowac? Przecież to 1,5h jazdy ze średnia 20km/h (nieprzekraczalną dla elektryków bez zdjętej blokady). W życiu bym elektryka nie kupił jeśli jazda na nim jest tak wyczerpującą :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.