Skocz do zawartości
IGNORED

foobar - potrzebna pomoc ;)

liamk

Rekomendowane odpowiedzi

czy w foobarze 8.x.x lub 9.0 istniej jakis sposob na zapamietywanie ostatnio odtwarzanego utworu z playlisty ale po wylaczeniu foobara przy zalozeniu, ze mamy otworzone wiele playlist. Foobar zapamietuje po wylaczeniu ostatni utwor tylko z ostanio odsluchiwanej playlisty, pozostale playlisty wracaja na pozycje 1 :/

https://www.audiostereo.pl/topic/25773-foobar-potrzebna-pomoc/
  • 3 lata później...

Nie będę zakładał nowego wątku więc tutaj zapytam..

Przyszedł czas na i na mnie żeby zacząć używać foobara2000 i od razu na początku mam problem Mianowicie czy ten player odtważa pliki w formacie APE?? W ustawieniach nie ma wzmianki o tym formacie...czy potrzebny jest jakiś plugin??

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Monkey's Audio decoding support

[Download] [Documentation] 2.1.4

2009-05-02 Adds decoding support for Monkey's Audio files (.APE) as well as APE Link files (.APL).

Version 2.1.4 highlights: fixed a rare random crash.

http://www.foobar2000.org/?page=Download

rochu, 12 Lip 2009, 17:59

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Ściągnij a potem rozpakuj to do podkatalogu Components w katalogu Foobara.

Wielkie dzieki Rochu....Barry White już czaruje z foobara....

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

foobar kiedys wykaszal inne odtwarzacze, a dzisiaj tworca sam pisze, ze jego produkt jest w tym wzgledzie rownowazny. foobara mozna 'uzdatniac' pluginami i skorkami.

odtwarza i flaki i malpy. niektore odtwarzacze @@@ zaczynaja grac pierwsza sekunde z nizszym poziomem glosnosci, by nastepnie podniesc go nieco; foobar pliki odtwarza prawie natychmiast - porownajcie z WMPlayerem.

foobar pozwala obcinac zbedna cisze mp3, edytowac dane pliku, konwertowac i np. bezstratne flaki, malpy czy wavy bezposrednio do mp3 z maks. bitratem (zmiennym) 225 k.

• 2 lata później...

Jaki kodek jest potrzebny aby w foobar2000 odtworzyć plik o rozszerzeniu "RealMedia file". Mam pewien album w tym formacie i nie mogę go

odtworzyć też na żadnym innym odtwarzaczu, który mam zainstalowany.

Jaki kodek jest potrzebny aby w foobar2000 odtworzyć plik o rozszerzeniu "RealMedia file". Mam pewien album w tym formacie i nie mogę go

odtworzyć też na żadnym innym odtwarzaczu, który mam zainstalowany.

Nikt nie pomoże? Jaki kodek do rozszerzenia .ra do foobar'a?

2min. googlania:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie wiem o co chodzi, ale ten program/plugin Real Alternative nie odtwarza tego pliku o rozszerzeniu .ra, dodatkowo pobrałem najnowszego winampa który tez nie reaguje na ten plik i jeszcze spróbowałem najnowszego foobar'a 1.1.10 i też nic. Może to coś z tym plikiem nie tak, a nie mogę innego znaleźć o innym rozszerzeniu.

• Administratorzy

K-lite Codec Pack zawiera player który otwiera prawie wszystko

K-lite Codec Pack

Zależy jaka paczka, bo tam masz standard, full, mega itd. z tych podstawowych wywalili real alternative, chyba tylko w tej największej pozostał. K-lite zawiera za to Classic Media Playera, którym otworzysz te pliki.

Nie wiem o co chodzi, ale ten program/plugin Real Alternative nie odtwarza tego pliku o rozszerzeniu .ra, dodatkowo pobrałem najnowszego winampa który tez nie reaguje na ten plik i jeszcze spróbowałem najnowszego foobar'a 1.1.10 i też nic. Może to coś z tym plikiem nie tak, a nie mogę innego znaleźć o innym rozszerzeniu.

To kodek będący klonem oryginalnego RealPlayera. Sam dodaje jedynie obsługę tego formatu, dodatkowo potrzebujesz jakiegoś playera np. Classic Media Player.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Zależy jaka paczka, bo tam masz standard, full, mega itd. z tych podstawowych wywalili real alternative, chyba tylko w tej największej pozostał. K-lite zawiera za to Classic Media Playera, którym otworzysz te pliki.

to miałem na myśli :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• 3 lata później...

Zainstalowałem foobar2000 (najnowsza stabilna wersja 1.3.8) na nowym laptopie i mam problem. Foobar nie odtwarza płynnie muzyki, wyraźnie zacina się, szarpie tak jakby brakowało pamięci RAM. Laptop ma procesor i5 2.6 GHz i 4GB RAM.

Co może być przyczyną?

i5 2.6 GHz i 4GB RAM.

Wyrzuć tą MP3, masz wystarczające moce aby obsłużyć BHE, nie dziękuj, tylko napisz na ilu liniach wyrobi się procesor, to będzie ważna informacja dla wszystkich na forum.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zminimalizować tą wartość?

Próbuj bufor foobara zwiększyć krok po kroku do skutku.

Czy używasz ASIO?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.