Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Francuzi leją Włochów jak młodych.

Lepiej by było jak by 5 setów pograli. 

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Siatkarze czadu dali. Słynne przemówienie Fornala odwróciło losy spotkania - moim zdaniem zarówno mową mobilizacyjną oraz późniejszą grą zdecydowanie się przyczynił do wygranej. Niesamowity mecz.

42 minuty temu, Buzzer napisał:

Siatkarze czadu dali. Słynne przemówienie Fornala odwróciło losy spotkania - moim zdaniem zarówno mową mobilizacyjną oraz późniejszą grą zdecydowanie się przyczynił do wygranej. Niesamowity mecz.

GUZRpAnW8AERKYO?format=jpg&name=medium

GUZRpAnW8AERKYO?format=jpg&name=medium
W jednym zdaniu zawarte jest wszystko: strategia, zacięcie do walki, serducho do gry, motywacja, chęć do dalszej walki i wygranej.

Nic dodać, nic ująć.

Mecz tak niesamowity,że trudno coś odkrywczego napisać . Bardzo dobrze pamiętam mecz Polska - ZSRR na olimpiadzie w Montrealu w 1976r.  I ten z Paryża postawiłbym  na równi. Ze względu na poziom , dramatyzm i mental naszych zawodników . Szacun !

Przyznam szczerze ze w czwartym secie myslalem ze juz po meczu, ale panowie zaskoczyli. To bylo mniej wiecej wtedy, gdy ktorys z zawodnikow USA czepial sie naszego ze za mocno przywalil. Az sedzia wzial na rozmowe kapitanow. To byl ten sam etap gdzie byla przytoczona mowa Fornala i wtedy wlasnie sie "odpalili". Dostali "sportowej zlosci". Piekne to bylo.

32 minuty temu, GB napisał:
44 minuty temu, mah33 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W jednym zdaniu zawarte jest wszystko: strategia, zacięcie do walki, serducho do gry, motywacja, chęć do dalszej walki i wygranej.

Przeszli od słów do czynów. 😍

Ukryta Zawartość

Na chłodno ,mecz emocjonujący ale poziom średnio średni. Dobrze to podsumowali

Drzyzga ze Swędrowskim poza antenom ale nie mogę odszukać żeby zamieścić .Parę godzin temu jeszcze było.

10 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Mecz tak niesamowity,że trudno coś odkrywczego napisać . Bardzo dobrze pamiętam mecz Polska - ZSRR na olimpiadzie w Montrealu w 1976r.  I ten z Paryża postawiłbym  na równi.

Ja zawsze wspominam jeszcze 3:2 z Ruskimi z mistrzostw w Japonii w 2006. To wtedy (za Lozano) tak naprawdę rozpoczęła się nowa era polskiej męskiej siatkówki, więc emocje całkiem szczególne. 

A mecz był równie dramatyczny, zaliczyliśmy come-back podobny do tegorocznych Włochów z Japonią. Dwa pierwsze sety gładko przegrane, w trzecim w połowie przegrywamy bodaj czterema punktami. I nagle wszystko się odmieniło. 

A zresztą... przecież ten wątek już wtedy istniał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, tadeo napisał:

Na chłodno ,mecz emocjonujący ale poziom średnio średni. Dobrze to podsumowali

Drzyzga ze Swędrowskim poza antenom ale nie mogę odszukać żeby zamieścić .Parę godzin temu jeszcze było.

Az sie zdziwilem ze tak skomentowali. Siedzieli w tym dlugo i dobrze wiedza ze mecz to nie tylko technika ale i emocje, ktore czesto wywalaja cale spotkanie na plecy. Nasi nie dosc ze grali z USA (kto oglada siatke to wie ze USA sa tak jak kiedys ruskie - blokuja ich psychike), to jeszcze stawka wysoka i prestizowa. 

Mecz jako calosc byl genialny:

- niesamowite zwroty akcji, to WTF na twarzach USA w koncowce IV seta bylo najlepszym komentarzem,

- mamy medal olimpijski, po 48 latach.

36 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie bardzo rozumiem " USA są takie jak kiedyś ruskie " . Mógłbyś to wyjaśnić ?

Kiedys nasza reprezentacja potrafila wygrac z kazdym, ale jak przychodzilo do grania z RU to paralizowalo ich i mecze kladli, podobny ale slabszy efekt wywolywala Brazylia. Od jakiegos czasu podobny efekt co RU wywoluja USA, ale mam nadzieje ze po wczorajszym meczu skutecznie to przerwali.

50 minut temu, Buzzer napisał:

Od jakiegos czasu podobny efekt co RU wywoluja USA, ale mam nadzieje ze po wczorajszym meczu skutecznie to przerwali.

Wczorajszy mecz to o ile się nie mylę, czwarta nasza nad nimi wygrana w dużej rangi imprezie ostatnimi czasy, więc nie wiadomo o czym tu prawisz, może o innych przeciwnikach USA.

Tylko co Nas obchodzą problemy z USA innych drużyn?

Nasi wczoraj niczego nie przerwali, wręcz przeciwnie - podtrzymali serię zwycięstw z USA.

Edytowane przez iro III
1 godzinę temu, Buzzer napisał:

Kiedys nasza reprezentacja potrafila wygrac z kazdym, ale jak przychodzilo do grania z RU to paralizowalo ich i mecze kladli, podobny ale slabszy efekt wywolywala Brazylia. Od jakiegos czasu podobny efekt co RU wywoluja USA, ale mam nadzieje ze po wczorajszym meczu skutecznie to przerwali.

Akurat z USA nasi raz wygrywają, raz przegrywają, a ostatnio w meczach o stawkę nawet częściej jesteśmy górą.

1 godzinę temu, Buzzer napisał:

Chyba zapamiętujesz wyłącznie porażki (prawda, że bywały dotkliwe - zwłaszcza 0:3 w olimpijskich ćwierćfinałach).

Ale fakty są takie, że w dużych imprezach bilans zarówno z Rosjanami, jak i Amerykanami mamy w ostatniej dekadzie z okładem dodatni. Ruscy nam wręcz wyraźnie "leżeli".

Ciekawe kto jutro będzie sędziował. Stary mem mi się przypomniał. Nie pamiętam czy nie był efektem właśnie jakiegoś meczu z Rosją. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ł.A. Woman

Jako dżentelmen z krwi i kości brzydzę się wszelką zbędną aktywnością fizyczną i sport nie interesuje mnie w ogóle. Żaden.

Ale jako stary siatkarz (i posiadacz tytułu mistrza miasta szkół ponadpodstawowych) dałem się rodzicom namówić na obejrzenie poprzedniego meczu naszej drużyny. Zakończonego wygraną. Moi starzy to zaprzysięgli kibice siatkówki i tenisa. 🙂 

I połknąłem haczyk! 🙂 Mecz z USA obejrzałem już bez niczyich namów. Boże drogi! Historyczne widowisko! Kilka razy miałem zawał, ale trudno - koszta zabawy! Najlepsze, że żona usłyszała krzyki, weszła do pokoju i oglądała do końca jak przyrośnięta. Tylko pies gdzieś uciekł, bo nie lubi krzyków. Lubi spokój.

No szacun! Wyjść z takiej sytuacji, grać do końca przeciwko NIESAMOWITYM Amerykanom... uczta po prostu! Najwyższe uznanie dla Polaków, zacięci do ostatniej sekundy, jak kiedyś Niemcy w piłce nożnej. Klasa! Po prostu klasa!

Nieważne jak się skończy mecz z Francuzami, dla mnie polscy siatkarze są bohaterami już w tej chwili.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, negra napisał:

Ciekawe kto jutro będzie sędziował. Stary mem mi się przypomniał. Nie pamiętam czy nie był efektem właśnie jakiegoś meczu z Rosją. 

Ukryta Zawartość

Sędziowanie jest dość liberalne na tych igrzyskach.

Ukryta Zawartość

Z Francją będzie ciężko. W poprzednich meczach sędziowie mocno im pomagali, publiczność wiadomo...

No i mają tego niesamowitego Clévenota.

W dniu 7.08.2024 o 21:02, Drizzt napisał:

Kibicuję Włochom, ale pięknie byłoby zagrać o złoto z gospodarzami i tak pewnie będzie.

No i sprawdziło się.

Jestem Europejczykiem.

Trochę farta mieli, ale generalnie Włosi wyszli na miękiszonów. Ciekawe, bo wyglądali na drużynę kompletną.

Dla mnie ich postawa po fazie grupowej to spora niespodzianka. I chyba mniej bolesna byłaby dla nich (zasłużona zresztą) porażka z Japonią w ćwierćfinale, niż te bęcki do zera na medalowym finiszu.

Zgadzam się ze słowami ojca Fornala:

"Synu, jesteś wielki. Tego meczu nie zapomnę do końca życia"

To Tomek poderwał do walki naszych siatkarzy w kluczowym momencie meczu z USA i przyczynił się do odbudowania morale. Widziałem w jego oczach ten gen zabójcy, który udzielił się naszym innym siatkarzom.

Tomek - poprowadź nas do złota!

Ukryta Zawartość

11 minut temu, dong napisał:

I chyba mniej bolesna byłaby dla nich (zasłużona zresztą) porażka z Japonią w ćwierćfinale, niż te bęcki do zera na medalowym finiszu.

Japonia powinna być w półfinale.
I teraz wyobraźmy sobie jak Francja gra przeciwko Japonii, która odprawiła gładko  Włochów 3:0. 

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.