Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest takie proste. Każdy wzmacniacz ma inną wydajność prądową. Xindak A600E napędzi nawet S8v3 bez problemu a ma tylko 50W w klasie A. Znam też wzmacniacze w klasie AB które przy 100W mają takiego powera że poruszą wszystko jak np Metaxas Solitaire. Są też lampy które przy 70-80W kruszą mury :-) Patrz na wielkość traf i pojemność kondensatorów filtrujących. Pisanie, że S6v3 potrzebuje 500W to bzdura. Miałem wzmacniacz który miał 2x 594W zmierzone w testach przy 4Ohm i 2x 356W przy 8Ohm i po nim kupiłem Xindaka A600E który go pozamiatał. Tamten miał dwa potężne też trafa i max pobór prądu 2400W!!! Xindak ma pobór 1300W ale klasa A i pojemność kondensatorów 96 000vs 240 000uF i efekt jak opisałem. Bryston 4B SST2 też wszystko pociągnął ale XIndak dopiero pokazał prawdziwą siłę. Później większą dynamikę od Xindaka miał 5,5kg Calyx CTI ale pod warunkiem, że kolumny nie schodziły z impedancją za mocno na basie. Xindak tu był mniej wybredny.

To potężny wzmak i fajnie gra - tak jak napisał KOlega do S6 będzie dobry...

A tego Xindaka można wykorzystać w polaczeniu z amplitunerem KD do napędzenia kolumn podłogowych?

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Jeśli seria Studio zniknie a Paradigm myśli, że Prestige wystarczy to byłoby to bardzo dziwne działanie. Podejrzewam, że Studio to był motor marki. Trochę mniej się sprzedawało niż serii Monitor ale więcej zarabiało. Prestige jest już dla większości ludzi za drogą serią.

• 2 tygodnie później...

Może Paradigm chce podnieś prestiż marki oferując w wiekszosci droższe modele i serie? Zwłaszcza , że kombinują coś z bardzo wyrafinowanymi konstrukcyjnie modelami które pewnie bedą kosztować znacznie więcej niż Sygnature po podwyżce. Tak to przynajmniej wygląda na zdjęciach. Zostawią tanie najniższe serie i przeskoczą potem na wyższy poziom niz Studio.

Jeśli seria Studio zniknie a Paradigm myśli, że Prestige wystarczy to byłoby to bardzo dziwne działanie. Podejrzewam, że Studio to był motor marki. Trochę mniej się sprzedawało niż serii Monitor ale więcej zarabiało. Prestige jest już dla większości ludzi za drogą serią.

To trudno poddac jednoznacznej ocenie. Jak widać , mimo kryzysu , topowe marki w przemysle samochodowym notuja rekordowe zyski i sprzedaż. Taki trend przekłada się na wiele dziedzin , również na rynku audio.

Bo to jest bardzo proste Kolego sprzedając 1 Mesia klasy S ile musisz sprzedać np. Fordów Mondeo żeby mieć tyle zysku co z jednego Mesia S klasy.. I to samo w kolumnach sprzedajesz SF Aidy 1 kpl. to trzeba sprzedać X kolumn znacznej tańszych żeby mieć ten zysk co ze sprzedaży SF.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Bo to jest bardzo proste Kolego sprzedając 1 Mesia klasy S ile musisz sprzedać np. Fordów Mondeo żeby mieć tyle zysku co z jednego Mesia S klasy.. I to samo w kolumnach sprzedajesz SF Aidy 1 kpl. to trzeba sprzedać X kolumn znacznej tańszych żeby mieć ten zysk co ze sprzedaży SF.

Chcieś sprzedac nie znaczy zaraz móc sprzedać. Sa nabywcy to sie sprzedaje i jak widać luksusowe dobra sprzedają się bardzo dobrze. Paradoksalnie w czasach kryzysu jakoś więcej takich rzeczy znajduje nabywców. Czy to nie jest tak , że kryzys dotyka głownie szarych zjadaczy chleba a tych z wychanymi portfelami omija szerokim łukiem? Zdaje się , że tak własnie jest i ta tendencja jest chyba wielce wymowna. Czy takie kryzysy nie powstają głownie po to by bogaci byli jeszcze bardziej bogaci? Ale odbiegamy drastycznie od tematu wątku.

Witam.

Poza tym, że rozumiem i szanuje Wasze konwersacje, ja bym się nad tym nie zastanwał co Paradigm I inni kombinują. Jeżeli potrzebuje to kupuje, nie pasuje, to sprzedaje i kupuje inne,

Z innej beczki.

Czy którys z Szanownych kolegów mógłby mi doradzić, który kabel zasilający byłby dobrym wyborem do MF M6 500i oraz który do MF M6s CD ?

Czy może lepiej oba przewody zakupć identyczne ?

Przeznaczony budżet na dwa kable 500 GBP.

Witam.

Poza tym, że rozumiem i szanuje Wasze konwersacje, ja bym się nad tym nie zastanwał co Paradigm I inni kombinują. Jeżeli potrzebuje to kupuje, nie pasuje, to sprzedaje i kupuje inne,

Z innej beczki.

Czy którys z Szanownych kolegów mógłby mi doradzić, który kabel zasilający byłby dobrym wyborem do MF M6 500i oraz który do MF M6s CD ?

Czy może lepiej oba przewody zakupć identyczne ?

Przeznaczony budżet na dwa kable 500 GBP.

Chcesz kiupic dobry kabel sieciowy i nie wydac na to majątku polecam takie kable od Sylwestra Witkowskiego czyli firma WILE. Ma dedykowane cd jak i do wzmacniaczy i są tą wysmienite kable pod kazdym wzgledem. U mnie pokonały Enerry, Ansae , furutechy i co bardziej szokujące , nawet Shunyate Cobre i Anaconde. Ten ostatni to wydatek 12 tys zł. Ceny przewodów WILE to 1500 zł za odcinek 1,5 m. Jesli zamówisz dwa to pewnie wytargujesz jeszcze jakis rabat. Zawsze tez możesz najpierw wypozyczyc za kaucją do odsłuchu zamiast w ciemno kupować ale zapewniam , że gdy to zrobisz , kabelki już zostana u Ciebie.Odsyłam do watku XLR Sound Art .
  • 2 tygodnie później...

Szanowni koledzy.

Który wzmacniacz jest lepszy do Studio 60 v5.

MF M6 500i vs. MF Nu-Vista M3

Pytam, ponieważ rozmawiając z jednym Anglikiem, odpowiedział mi, że według niego do Studio 60 v5 lepszym wyborem jest MF Nu-Vista M3.

Witam

Tego nie wiem czy słuchał Studio 60 v5 z MF M3 Nu-Vista, wiem że miał, lub nadal ma ten wzmacniacz. Wiem też, że słuchał go z PROAC RESPONSE 3.5 oraz z tymi wielkimi kolumnami, niestety nie znam nazwy tych kolumn. Załączam fotke zrobiona u niego w domu.

Nie wiem też czy miał wzmacniacz MF M6 500i

Odpowiadając na moje pytanie, który wzmacniacz z tych dwóch byłby lepszy, odpowiedział :

Musical fidelity nuvista M3 would be perfect.

post-46205-0-80593300-1434321157_thumb.png

• 2 tygodnie później...

Na ostatniej wystawie High end Paradigm wystawił te cacka widoczne powyzej na fotce. Niestety bez podania ceny. Niemniej swiadczy to o tym o czym pisałem wczesniej , że Paradigm chce dołaczyc do grona firm które produkują drogi High end . Nie chodzi tu oczywiscie o Ekstremalny High end ale widać ,że chcą zmienic troche wizerunek firmy oferując kolumny z wyzszego pułapu niz do tej pory.

Iceman kolego piszesz bzdury i bajki o możliwości wysterowania 50W S8v3 . Czego ty słuchasz ?

Słyszałeś kiedyć 50 W w klasie A z np Accuphase? Wiadomo że mozna lepiej i wiecej ale jestem pewien , ze tej klasy wzmacniacze ze swoimi 50 W spokojnie poradza sobie z napedzeniem 8 .

Witam klubowiczów. Czy Yamaha DSP-Z9 sprosta prądowo dla Paradigm Studio 100v5 ????Głośno nie słucham, pokój 24m2, muzyka to jazz i blues.

Edytowane przez PIGMENT33

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Słyszałem bardzo dużo , ostatnio miałem Accuphase A60 i monobloki lampowe Manley Classic 250 ten o mocy 250W w czystej klasie A . To jest dopiero klasa A przez duże A i wiem jak gra prawdziwe 50W w klasie A . Klasa A klasie A nie jest równa to po pierwsze . W urządzeniach za kilka kawałków klasa A jest klasą przec duże CH. Dobre piece A kosztują dobre pieniądze .Prawe Każdy wzmacniacz w klasie AB oferuję cząstę klasy A .Kalsa nie ma znaczenia . Słuchałem piece w klasie AB i nie były gorsze a nawet lepsze od pieców w klasie A

.Oczywiscie że pięknie grały S8 z końcówką 20W w kasie A , tylko pytanie jak słuchasz i czego Te kolumny nie są stworzone do plumkania bo są lepsze . tylko do ostrego grania i zabawy. Obecnie mam monobloki M1000 które pracują w klasie AB dla mnie grają najlepiej pasują do moich preferencji muzycznych . Ważne że mnie się podoba . z S8v3 a przerzuciłem kilkanaście pieców między . 3-40 kzł . I np. Rotel RB-870 za 800zł grał fantastycznie z nimi a Manley 250 już nie a to piec za 25kzł pracuje w czystej klasie A i kibel .

przy okazji , jeżeli jest ktoś zainteresowany . Mam do zaoferowania dziewicze S4V2 wiśnia Studio 100v3 w kapitalnym stanie oraz studio 40v3 kolor orzech różnany w kapitalnym również .Pracowały w 5.1 jako tylne .

Słyszałem bardzo dużo , ostatnio miałem Accuphase A60 i monobloki lampowe Manley Classic 250 ten o mocy 250W w czystej klasie A . To jest dopiero klasa A przez duże A i wiem jak gra prawdziwe 50W w klasie A . Klasa A klasie A nie jest równa to po pierwsze . W urządzeniach za kilka kawałków klasa A jest klasą przec duże CH. Dobre piece A kosztują dobre pieniądze .Prawe Każdy wzmacniacz w klasie AB oferuję cząstę klasy A .Kalsa nie ma znaczenia . Słuchałem piece w klasie AB i nie były gorsze a nawet lepsze od pieców w klasie A

.Oczywiscie że pięknie grały S8 z końcówką 20W w kasie A , tylko pytanie jak słuchasz i czego Te kolumny nie są stworzone do plumkania bo są lepsze . tylko do ostrego grania i zabawy. Obecnie mam monobloki M1000 które pracują w klasie AB dla mnie grają najlepiej pasują do moich preferencji muzycznych . Ważne że mnie się podoba . z S8v3 a przerzuciłem kilkanaście pieców między . 3-40 kzł . I np. Rotel RB-870 za 800zł grał fantastycznie z nimi a Manley 250 już nie a to piec za 25kzł pracuje w czystej klasie A i kibel .

przy okazji , jeżeli jest ktoś zainteresowany . Mam do zaoferowania dziewicze S4V2 wiśnia Studio 100v3 w kapitalnym stanie oraz studio 40v3 kolor orzech różnany w kapitalnym również .Pracowały w 5.1 jako tylne .

bassoholik 777- jestem zainteresowany Studio 100v3- podaj proszę telefon na priv- zadryndam

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

.Oczywiscie że pięknie grały S8 z końcówką 20W w kasie A , tylko pytanie jak słuchasz i czego Te kolumny nie są stworzone do plumkania bo są lepsze . tylko do ostrego grania i zabawy

Kazdy ma prawo do opinii ale wg mnie to jest bzdura.

zachęcam do kupna można przyjechać posłuchać :) zapraszam

kiedyś miałem studio reference 40v4.....i bardzo miło je wspominam....jednak zastanawiam się czy nie będą za bardzo "krzykliwe" na górze?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.