Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

kerikawon, 25 Maj 2007, 16:30

>A tu pierwsze egzemplarze Signature S6 v2 w Polsce.Można już posłuchać i obejrzeć na żywo

:-) Sliczne :-D I wreszcie nie ma głośnikomani ;-) Stary porządny sprawdzony układ (STUDIO100v.2). Jak skończę dom to zaczynam na nie odkładać :-|

pozdr

Tak są łatwiejsze w wysterowaniu i grają perfekcyjnie .Dokładnośc znacznie lepsza niż w wersji pierwszej ,wysokie kończą się znacznie dalej , nie ma wrażenia że zaokrąglają :dają pełne wybrzmienia .

Na razie nie mam się do czego przyczepić.

Tym razem Paradigm poszedł na całość. Na tę chwile najlepszy dźwiek jaki słyszałem po HiEnd Show w Monachium.

kerikawon, 26 Maj 2007, 09:01

>>>>narsiltm, 25 Maj 2007, 23:41

>>A jak jest z ta lampa? Probowal ktos?????? Z która lampa ?? Czy z Lampą ?????

No nie utrudniaj!;) Przeciez wiesz o co chodzi- probowal ktos napedzic Paradigmy wzmakiem lampowym?

Op przepraszam że nie zapytałem o zdanie.

Ale opinia mi sie podoba bo jest szczera bez silenia się na jakieś "profi"

Szczególnie to mi sie spodobało

>>>,wokal w wykonaniu Marii Carey aż się prosił by wyjsć na środek i złapać ją za posladki

>>> pośladki >Tak Pink Floyd na Paradigm Reference to przeżycie

Witam

Mysle o zmianie kolumn (obecnie Phonar Volume 2).Czy łaczenie Coplanda 14(hybryda) z Paradigm Studio 40v4 to dobre rozwiazanie?Czy lepszym rozwiazaniem bradziej synergicznym kolumny np.Dynaudio 52 SE?Wlasnie chodzi mi o zgranie,synergie, energetycznosc przekazu.

Pozdrawiam

faberone

No koledzy! Łapać Maryśkę Carey za pośladki??? Znam u niej ciekawsze miejsca:)

Co do mariażu S4 i podobnych w rodzinie z lampą, to rzecz gustu. Zachęca do tego spora efektywność, ale czy nie szkoda dobrej dynamiki Signature? Pomijam ekstremalne wzmacniacze lampowe, ale nawet z dobrą lampą te kolumny będą grać na pół gwizdka.

Nie chce być złośliwy Ale na Coplandzie CSA 14 Studio 40 v4 masakrują Dynaudio 52SE .Mam dane dwóch żyjących świadków takiego porównania ))))

a to wyciąg z jednej wiążącej opini o 52se>>>Niższa średnica i średnia oraz wyższa część basu, jak wspominałem, grają nieco mocniej, z mięchem i pełnią, która powoduje, że góra wydaje się nieco wycofana. Daje to przewagę środka i dołu nad górą. Przesunięcie to jednak, kiedy już się zaaklimatyzujemy do takiego charakteru, nie wydaje się specjalnie przeszkadzać

>Nie chce być złośliwy Ale na Coplandzie CSA 14 Studio 40 v4 masakrują Dynaudio 52SE

Tego Coplanda akurat nie znam ale GENERALNIE nie przypuszczam zeby jakiekolwiek kolumny z porównywalnego zakresu cenowego 'masakrowały' Dynaudio 52 SE.

Panowie mam takie mało pytanko poniewaz jednak cos umnie nie jest dobrze ten bas nie jest az tak głeboki nie bardzo to rozumiem co sie dzieje , czy u was tez jak sie zajrzy w tunel bas refleks widac wata wyciszajaca tak ze zakrywa cały obowd tunelu????

audiofilek17, 28 Maj 2007, 00:05

>Panowie mam takie mało pytanko poniewaz jednak cos umnie nie jest dobrze ten bas nie jest az tak

>głeboki

Daj im pograć odpowiednią ilość godzin. Akurat bas to jest coś, co najbardziej kuleje w niewygrzanych Paradigmach...

W obu kolumnach masz tak samo? Jeśli tak, to tak ma być. Daj im jeszcze trochę czasu.

No i pamiętaj, że tak ogólnie seria v4 ma mniej basu, niż v3. Może więc problem nie leży w samych kolumnach, tylko w Twoich oczekiwaniach względem nich...? :)

odkąd pamiętam a miałem wersje pierwsza i drugą tego watopodobnego tworzywa było full.Pamietam że jak wymieniałem okablowanie w dwójce po wyciagnieciu czesci tej waty miałem problem z upchanie tego z powrotem .

Moj znojmy miał kiedys wersje druga studio 40 i nie pamietam zeby tam było tyle watopodobnego tworzywa chociaz były tuningowane w postaci wymiany okablowania moze serwis wyjał???? Nie wiem poczekam az sie wygrzeja

Acha jak ktoś chce posłuchać porządnie Paradigma Reference z Anthemem to ma być prezentacja w Strefie Dźwięku we Wrocławiu , dniach od 4 do 16 czerwca .Czyli Servo burzyciel 15v2 na żywo hehe.Chłopaki proszą o sugestię....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.