Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Rotelik wygląda na mocnego ... Ale czy nie za "szczegółowy" do Kappy ?

Możesz coś napisać ? Czy tak się zasłuchałeś ?

Masz już jakiś preamp ?

Czekamy >>>>

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Rotelik fajny jest 2x200 przy 8 ohm przy 4 juz 350 ;) damping factor ponad 1000 na calym pasmie przy 8ohmach ...

maksymalny pobor proadu z sieci 550 watt , takze o moc i kontrole sie martwic nie musze

preampa nie mam jeszcze, jak tylko uda mi sie wszystko skompletowac wrzuce jakas recenzje + fotki calosci

ew odsluch oczywiscie mozliwy - wrecz mile widziany ;)

Teoretycznie Kappa 6,2 i; 7,2 i. Tylko brzmieniowo są o półkę niżej niż np. Reneissance 80 i 90. 90-tki są teoretycznie najlepsze z proponowanych, ale mogą się nie zmieścić z dźwiękiem.

do pokoju 20m zadne z nich... to sa wszystko skrzynki o wysokosci w okolicach 140 cm i nie da sie ich sluchac siedzac w odleglosci 2m od bazy, a bioroac pod uwage, ze wiekszosc uzytkownikow R90 jednoglosnie zaleca jeszcze ok 1m od tylnej sciany i conajmniej tyle samo od bocznych pole manewru zaczyna sie drastycznie zawezac. sadze, ze 30m to absolutne minimum, a i to jeszcze pod warunkiem, ze ksztalt pokoju nie bedzie zblizony do kwadratu.

Jacku, ja wiem, ze bardzo kochasz te kolumny, ale czasami praw fizyki po prostu nie da sie przeskoczyc ;)))

Na miłość - nie ma rady !

Z całym szacunkiem Krzysztofie, ale "co nieco" się mylisz ... Po co straszyć Kolegę ?

O to dane Kappy 6,2 i:

Dimensions: 96 x 30 x 22 cm

Bass: 1 x 20 cm

Mids: 1 x Polydome

Highs: 1 x EMIT-R

Siódemka już trochę większa:

Dimensions: 110 x 37 x 25 cm

Bass: 1 x 25 cm

Mids: 1 x Polydome

Highs: 1 x EMIT-R

Renaissance 80 :

Dimensions: 105 x 38 x 28 cm

Bass: 1 x 20 cm

Mids: 1 x EMIM

Highs: 1 x EMIT

Również - jak dla mnie" maluchy".

I przynajmniej te trzy powinny zagrać w 20 metrach !

Wiem, że niektórzy słuchają podstawek z 12 cm glośnikiem nisko-średniotonoiwym w pomieszczeniach nawet większych, ale ...

Co do Renaissance 90 - PATRZĄC NA MOJE PROPORCJE - też bym zaryzykował !

A może Jareks się wypowie ?

Pozdrawiam.

Moje pomieszczenie ma wymiary:

4.35 X 5.70

Ustawienie kolumn metr od przedniej sciany to nie problem gorzej bendzie z odleglosciami od bocznych.

Tak naprawde to jeszcze nie slyszalem tych kolumn, dopiero w piatek bende mial okazje.

Facet u ktorego bende sluchal ma Renaissance 90 powiedzial mi ze to calkiem inne granie niz te do ktorego przywyklem, powiedzial za graja duzym dzwiekiem. Cokolwiek mialyby to znaczyc...

pozdro

Tak będzie !

Gdzie masz odsłuch tych Reneissance ?

Mhm.

To klikasz też zza granicy ?

Klikam z wschodniej Polski.

Odsluch bendzie u znajomego mego znajomego ktory tez jest Polakiem.

Odrazu przygotowuje sie do zakupu na ebay.de tylko ze ja nie mowie po niemiecku i moge miec problem z kontaktem

http://cgi.ebay.de/Infinity-Renaissance-90_W0QQitemZ270093585593QQihZ017QQcategoryZ23323QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.de/Infinity-90-Renaissance_W0QQitemZ250089459298QQihZ015QQcategoryZ75893QQrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.de/Infinity-Renaissance-90-High-End-High-End-Verkabelung_W0QQitemZ140090134428QQihZ004QQcategoryZ75893QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Moze ktos z was szprecha po niemiecku i moglby mi pomoc?

Mam tez troche obaw co do stanu tych kolumn a za cholere nie wiem co jest napisane w opisach tych aukcji.

Osobiscie slucham tylko jazzu akustycznego i chcialbym zeby w tym gatunku muzycznym spisywaly sie najlepiej.

Gostek do ktorego jade w piatek mowil ze sie nie zawiode... zobaczymy, mam nadzieje ze wyjazd nie pojdzie na marne. Ktos mi jeszcze polecal vienne acustics baby grand. Sam juz nie wiem co mam robic z moimi zakupami.

Pozdro

A

wiekszość niemców mówi po angielsku a to raczej już nie problem, ja też miałem poważne obawy o kontakt ale obyło się bez większych problemów ....

kupowanie na niemiecki ebay'u jest naprawde fajne ;)

->arturro

dobry wzmak do R90 mozna miec nawet za mniej niz 10k. wielu posiadaczy tych kolumn z powodzeniem uzywa np. krella 300i lub iL(ok. 5 kzl). koncowki mocy z serii KST tez beda pasowac np. modele 100 lub 150. ale pamietaj, ze jezeli nie bedziesz w stanie zapewnic tym kolumnom wlasciwej szerokosci bazy i odleglosci od scian bocznych, to dzwiekowi bedzie trudno oderwac sie od skrzynek.

natomiast jesli chodzi o mniejsze R80 to spotkalem sie z opiniami o istnieniu dziury w pasmie na przelomie srednicy i dołu spowodowanej brakiem tego mniejszego przetwornika basowego, w ktory wyposazone sa R90. dlatego przed ew. zakupem radziłbym wnikliwy odsluch i zwrocenie szczegolnej uwagi na ten przedzial pasma.

->zukzukzuk

taa... a milosc jak wiadomo bywa slepa ;)))

Masz rację.

Ale nie słyszałem Krella z tymi głośnikami. Brrrrrr - może być zdecydowanie za klinicznie i detalicznie . Ale to tylko przypuszczenia. A co myślisz o niedawno recenzowanych: ECI-5 lub może super wychwalanym przez Hi-Fi i Muzyka NAD-ie M3. Słuchałeś może jakiegoś ? Czy to są kolejne chwalebne pienia M.S. ? Znowu - Dartman z W-wy ma do R90 2 lampowe Sparki 530 i 710, i bardzo sobie to zestawienie chwali. I raczej do lamp bym się przychylał. Za 10 kawałków można dostać niezły przechodzony piec.

Na miejscu arturro nie martwiłbym się wielkością R90. W jego przypadku i tak proporcje sę ZDECYDOWANIE lepsze jak w moim. Na mój gust, w mojej "klatce" tak gra zadziwiająco poprawnie, a i kawawłek przestrzeni się znajdzie (albo mam tak "skrzywioną" słyszalność).

Pewno, że to jest kilkanaście, może dziesiąt procent z tego, co mogłoby grać.

Ale większy pokoik się znajdzie - prędzej czy później...

Wiosna się zbliża - więc serdecznie zapraszam !

Zdaje się, że zrobiłem kilka małych kroków naprzód od wizyty jareksa i mistabrona - chociaż ciągle końca nie widać...

Pozdrawiam.

Jacek

z ta klinika to bym znowu nie przeszadzal - pamietaj ze tam sa wstegi, ktore juz z natury graja lagodnym, aksamitnym dzwiekiem. detaliczny piec im na pewno nie zaszkodzi, wazne zeby mial odpowiednia wydajnosc. te nowe nady slyszalem tylko raz - z utopiami i trudno mi powiedziec jak gralyby osobno. ale mysle, ze moznaby sprobowac zestawienia ze srebrna seria - np. dzielonka s100/s200.

zukzukzuk, 3 Mar 2007, 16:15

>Kurcze - są IRS Beta:

>

>http://cgi.ebay.de/Infinity-Reference-Standard-IRS-Beta-mit-neuen-Sicken_W0QQitemZ290089315634QQihZ019QQcategoryZ75893QQrdZ1QQcmdZViewItem

>

>Nie chce ktoś kupić EPsilonów ?

Ciekawe gdzie je postawisz ;-)

Normalka !

Za modułem średniowysokotonowym - staną basowce - hehe...

Moja oferta jest poważna !

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.