Skocz do zawartości
IGNORED

Neostrada WON!!!

rsz

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam neo i nie zamienie jej na nic innego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) warto poczytać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mam radiówkę bez limitu za 73zł (jako stary klient za neostradę 640Kb/s bez limitu płaciłem 230 zł rachunek był prosty pozatym nieusuwane -ponad 3 miesiące awarie o których pisałem wcześniej) przepustowość troszkę mi się huśta wiadomo radiówka 2,4GHZ tak od 1.2Mb/s nawet do 4,5Mb/s pingi w granicach 11-28 ms polecam także tu anteny z dipolu o dużym zysku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i dobry zarobiony orginalny kabel o niskiej stratności ja mam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może też być dłuższy 10m

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub z metra końcówki można też dokupić.Wtedy łacze radiowe może być tak szybkie.Jedyny kłopot to bardzo,bardzo silna ulewa faktycznie transfer może spaść do 0

pozdr

Rafaell

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

rozumiem niechec do neo (ja trafiłem na promocje wiec mam tanio i mam szcescie ze nic nie tnie i jest OK), ale nie kazdy ma dostep do dobrego neta i tanio. (kiedys byłem w osiedlówce- tanio bo 40 zł i transfer rzędu 300-400 KB!!!!

ale cóz ze tego jak p2p nie działało, pingi w grach 999. Brałem kidys pod uwage tez radiowke 512 (64 KB) ale załozenie kilka stówek, i cena 80 zł :/). Mysle ze jednak neo góruje nawet cenami. (1024 teraz jest tanie)

Podrawiam

Kolega Bodo_Z namówił mnie na neostradę..niestety lub raczej stety skorzystałem z prawa rezygnacjii w ciagu 10 dni i po 3 dniach zrezygnowałem..w tym czasie miałem neo przez jakies 30min..ciagle wyrzucało mi bład jakiego logowania....poszłem do telepunktu i zrezygnowałem....potem Bodo-z wyjasnił mi ze dla tpsy ja sie nazywam 3hdg47tj32..a nie piotrek + nazwisko.....obecnie korzystam z sieci osiedlowej i chodzi jak burza minimum512 w dwie strony bez ograniczen..za 40zł..tez poł roku bezpłatne właśnie za to że zrezygnowałem z neostrady:):)

LUDZIE NIE DAJCIE SIE WTOPIĆ W TO g...

Piotrek608, 13 Sty 2007, 01:42

>potem Bodo-z

>wyjasnił mi ze dla tpsy ja sie nazywam 3hdg47tj32..a nie piotrek + nazwisko.....

>(...)

>LUDZIE NIE DAJCIE SIE WTOPIĆ W TO g...

3hdg47tj32... to twój ID.

Ale skoro sprawia ci to trudność to... może internet po prostu nie jest dla ciebie? Może musisz się dłużej uczyć? Z pewnością opanowałeś w jakim takim stopniu sztukę machania myszą, jesli przysiądziesz fałdów i zaciśniesz zęby to może ci się udać samodzielnie połączyć z siecią!

Dziesiątkom tysięcy dzieciaków z podstawówek - udaje się! Odwagi! :P

tak dudi jednak ja uwazam inaczej w mojej osiedlowej sieci ma login poprostu "piotrek608"..czyli da sie prosciej..

BO JA PYTAM PO JAKA k**we SKORO MAM NUMER TELEFONU 071-3456870 TO NADAWAC MI JAKIS NUMER ID..PO CO??? PRZECIEZ k**wa CHYBA LOGICZNE ZE NIE WYCIAGNE DRUTA ZE SCIANY I NIE POJDE Z NIM GDZIE INDZIEJ...WYSTARCZYŁO BY PRZY PODPISYWANIU UMOWY NA ODPOWIEDNIM DRUKU DAC HASŁO TAK JAK PIN DO BANKOMATU...ALE JAK WIDZE NEOSTRADA TO POLSKI WYNALAZEK"GODŁO TERAZ POLSKA DLA POLSKIEJ MYŚLI TECHNICZNEJ"....ch*jowo NASI KIEPSCY INZYNIEROWIE MYSLĄ ch*jowo....ALE NIE DZIWI ZE WIEKSZOSC Z NICH W ANGLII PRACUJE W MAC DONALDZIE NA ZMYWAKU...PRACA ODPOWIEDNIA DLA UMIEJETNOSCI.

piotrek608

bo zylka panu peknie... dla tpsa jestes ID i nie ma co sie unosic... ID z zalozenia ma byc niepowtazalny...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Piotrek608:

Neo jest oparte o tą samą technologię co usługi France Telecom - to nie jest polski wynalazek. Co nie zmienia faktu, że jest kiepski :)

Jeżeli chodzi o dostępność łącza - z tym bywa bardzo różnie i jest to zależne od miejsca zamieszkania. W wielu miejscach tepsa ma starą infrastrukturę i to jest problemem. Rozmawiałem kiedyś z kumplem, który pracuje w tepsie i zajmował się własnie neo od strony technicznej. Powiedział mi, że tak naprawdę w bardzo wielu miejscach tepsa wogóle nie powinna oferować neo, właśnie ze względu na infrastrukturę.

Osobiście mam dostęp do sieci osiedlowej (łącze to DSL z tepsy) oraz DSL w pracy. O ile na osiedlu od paru lat nie było żadnej awarii za strony tepsy (raz tylko padł modem po naszej stronie) o tyle w pracy (na drugim końcu miasta) łącze padało co chwilę, dopóki szafa na centrali nie spaliła się do końca i musieli ją wymienić. Po wymianie szafy łącze chodzi bez problemów.

Jeżeli chodzi o usługi alternatywne, oparte o ADSL lub DSL, to w większości przypadków Dialog i Netia i tak korzystają z infrastruktury tepsy, więc jeżeli pada neo to po zmianie np. na Dialog też będzie padać łącze.

Spoko zyłka mi nie peknie nie z takimi zajobami jak tepsa mam na codzien doczynienia(tesciowa) z nimi to był luz usługa nie spełniała moich oczekiwan to zrezygnowałem....smieszyło mnie min podawanie nru pesel etc daty urodzin pradziadka ,ciotek i inne gupawe pomysły.

Teraz mam IP na sztywno i nie musze na scianie montowac gupawych modemów.

Czy znacie może innych poza Netią czy Dialogiem providerów, którzy mogliby przejąć "końcówkę" po Neostradzie i oferują lepsze warunki finansowe? Dialog tam gdzie mieszkam (pogranicze Łodzi) nie funkcjonuje, Netia daje rozsądną alternatywę patrząc chociażby na promocję z:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) niestety ograniczoną terytorialnie i z mglistymi perspektywami rozszerzenia. Kablówki brak.

Może jakiś provider bezprzewodowy z w miarę zaawansowanym sprzętem?

Jest dla mnie okazja. Jeżeli ją przegapię będę na łasce monopolu przez następne póltora roku i to w czasie, w którym rozegra się bardzo ważna walka o podział nowej przestrzeni na rynku. Po prostu czuję nosem, że będę łaził wkurzony po konfrontacji warunków na jakich mam teraz umowę (512kbps,limity,abo an tel.) z ofertami innych.

Ukryta Zawartość

Neostradę miałem miesiąc testowy (jakieś 2 lata temu). I nie wziąłem tego gówna na dłużej. A już limity przy downloadzie to coś naprawdę śmiesznego. Na szczęście teraz mam 1200 kb/s i 59 zł opłaty. W nocy przepustowość wzrasta do 4Mb/s :) Ale to kablówka.

Kiedyś już starałem się opisać mój "przypadek" ale "wcieło" mi wpis i nie chciało mi się drugi raz pisać bo historia to długa.Wtedy to nie wiedziałem,że to nie koniec.

Moja "walka" z tpsa trwa już 3 miesiące i końca nie widać.Pięć reklamacji (dzisiaj składam następną) i nie mogę uregulować spraw prostych jak 2 razy 2 .

Można zrezygnować ale u mnie nie ma ciekawej konkurencji a internet działa ok. i na razie straciłem tylko czas na bezsensownych nieporozumieniach .

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Maju, podobnież w 70% przypadków jeżeli masz możliwości techniczne dla Neostrady już możesz lub będziesz mógł w najbliższym czasie skorzystać z usług Netii. Netia szykuje chyba dość dobrą promocję dla ludzi migrujących: 1MB/256kbps, bez limitów za 69zł z umową na czas 12m-cy, a 55zł na 24 m-ce. Można wówczas także zejść z abonamentem w TPSA na socjalny, a zapewne od kwietnia w ogóle uwolnić się od TP-darmozjadów.

Tylko, że sam o Netii wiem mało, może wcale nie są lepsi w obejściu od tpsa.

miejscowość, dnia .......................... roku

Imię i nazwisko

adres

Miejscowość z kodem

nr telefonu (z kierunkowym)

nr klienta (z faktury TP)

Biuro Obsługi Klienta

......................................

ul...................................

......................................

Dotyczy: Wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi neostrada tp.

W związku ze zmianą regulaminu świadczenia usługi neostrada tp przez Telekomunikację Polską S. A., na podstawie art. 59 ust. 2 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r., Nr 171, poz. 1800 z późn. zm) niniejszym wypowiadam umowę o świadczenie usługi neostrada tp z dnia ....................... nr......................., której jestem stroną, z zachowaniem umownego okresu wypowiedzenia.

Ponadto uprzejmie informuję, iż w świetle art. 59 ust. 2 ustawy Prawo telekomunikacyjne, w przypadku zmiany przez dostawcę publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych regulaminu świadczenia usług telekomunikacyjnych, z tytułu braku akceptacji przez abonenta zmian, dostawcy usług nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze, w tym również roszczenie, o którym mowa w art. 57 ust. 6 ww.ustawy.

.....................................................

podpis abonenta

Podobnież i tak nie wyłączą wcześniej niż 15 lutego. Trzeba też uważać wówczas na fakturę, żeby nie naliczyli za pełen cykl tylko za odpowiednią frakcję. W razie czego interweniować.

Wiem, że w przypadku przeniesienia usługi do Netii można z konsultantem zsynchronizować operację tak aby w ciągu 24 godzin od wyłączenia usługi przez TPSA, Netia przejęła końcówkę i uruchomiła usługę na własnych warunkach. Wówczas nie ma znaczenia tak naprawdę kiedy tpsa zdecyduje się zgasić światełko.

No dobra, a podpowiedcie teraz, co ja moge zrobic w swoim przypadku !

Mam Neostrade 512 od roku (umowa na 2 lata).

Nie chcialbym z niej rezygnowac, ale skorzystac z mozliwosci rozwiazania aktualnej umowy,

i podpisac nowa, na - Zupelnie Swiezych Zasadach ! :) (28 zl, zamiast - 140 !!!)

Jak to rozwiazac ? Co mam zrobic i co bedzie z telefonem ?

Pozdrawiam

Z tego co się orientuję będziesz mieć problem. Do niedawna w takich sytuacjach pomagała cesja na innego domownika. Wtedy on łapał się na promocję. Niestety teraz Darmozjady się wycwaniły i w regulaminie promocji dodały: "promocja dotyczy tylko tych abonentów posiadających linię telefoniczną tp, na której w dniu (tu wstaw datę, w której na pewno miałeś neostradę) nie zainstalowano neostrady tp. Jak widać promocja przypisana jest już nie do właściciela ale do linii telefonicznej i cesja nie jest skuteczna.

Pozostaje tylko inny operator. Wówczas usługi telefoniczne świadczy nadal tpsa zaś niezleżny podmiot (z własnymi mniej durnymi promocjami) zapewnia dostęp szerokopasmowy.

Ogólnie czas na takie szarady jest raczej nieciekawy. Z jakiś powodów natury proceduralnej dopiero w okolicach kwietnia b.r. niezależni providerzy uzyskają dostęp do usług głosowych na liniach posiadanych przez tpsa. Ogólnie wiadomo że najkorzystniej jest zawrzeć umowę wiązaną na usługi głosowe i dostep szerokopasmowy u tego samego operatora. Są fajne promocje i brak kretyńskiego minimum w postaci: planu standardowego - 50PLN.

No tak.. ale my musimy się wyrobić do 14 lutego... inaczej klapa.

Piotrek_PP, 17 Sty 2007, 11:15

Dzięki za radę.

Sprawdzę jeżeli to co piszesz jest prawdą to po skończeniu umowy (już niedługo) tpsa podziękuję.

Po umowie, bo po lekturze regulaminów wolę nie ryzykować kar umownych a do kwietnia tpsa z 512 na 1Mb podkręca za darmo (sprawdziłem u żródła), chociaż kusi brak limitów!!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Wszystko fajnie, ale chyba się nie wyrabiają. W ciągu 7 dni od zgłoszenia chęci zmiany miał ktoś się pojawić na podpisanie umowy. 7 dni mija jutro, więc niby jeszcze jest czas, ale od innych osób słyszałem, że są problemy.

Chyba że mówili o 7 dniach roboczych. ;)

Wracajac do swojej przytulnej garsoniery spotkalem piekna kobiete i nie moglem nie zauwazyc rzucajacej sie prostota elegancji sukni Armani, komplement za ktory Pani Magdalena podziekowala mi przyjeciem zaproszenia na wieczorny dialog przy winie. Okazalo sie ze Magdalena jest szefem jednego z biur mieszczacych sie w moim budynku i chcac sie chyba zrewanzowac za milo spedzany ze mna czas podala mi password do swojej sieci informujac, ze neostrada nie bedzie mi juz potrzebna i od teraz moge korzystac z bezprzewodowej sieci jej firmy. Polecam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.