Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy ktoś miał okazje słyszeć polacznie Amplifona wt-30II bądź wt-40 z głośnikami monitor audio ??

Np rx6,rx8,rs8,gs20 ??

co sadzicie o takim połączeniu ??

czy takie połączenie ma szanse zagrania poprawnie ??

pozdrawiam

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tak , słuchałem RS-8 z WT 40. W skrócie wygladało to tak: bardzo dobra przestrzeń ( RS8 same są dosyć przestrzenne), góra w miarę w porządku, średnica na tym samym poziomie co góra , trochę spowolniony bas i brak dynamiki przy bardziej skomplikowanych utworach.

Słuchałem ich w pomieszczeniu 55m2 tak więc w mniejszych powinno być lepiej.

Jeżeli mogę polecić zestawienie to spróbuj koniecznie z Trianglami w podobnym zakresie cenowym, niektórzy są zachwyceni taki połaczniem, ja słyszałem polecam ( AC/DC w takim połączeniu rewelacja!!!)

Jestem ciekawy czy wt-30II uciagnie rs8 ?? w smie wt-40 jest znacznie mocniejszy...

mam okazje kupna uzywki wt-30II a kolumny rs8 juz stoja w pokoju. i teraz sie zastanawiam...

kupic wt-30II w sumie z opisow bardziej pasuje mi jego brzmienie - lampowe natomiast wt40 podobno troche brzmi jak tranzystor...

Mój WT-30 III ciągnie Dali 450

i sobie z nimi radzi.

One mimo skuteczności 91db mają

impendację 4 ohm więc najłatwiejsze nie są.

O ile sie nie mylę MA rs8 maja 91db i 6 ohm

więc WT-30 powinien je uciągnąć

W średniej wielkości pomieszczeniu WT-30 uciągnie większość kolumn,nawet te uznawane za trudne(Scany).Wiem bo miałem.Dobra sieciówka,ciekawe NOS-y na wejściu i jest to naprawdę niezły dżwięk.

wlasnie niedawno wnioslem wzmacniacz do domu.

pierwsze wrazenia bardzo na plus.

musical fidelyty a3.5 przegrywa w kazdym aspekcie z amplifon wt-30II

a mozecie polecic jakas konkretna sieciowke ?? oraz lampy na wejscie ??

o sterujacych myslalem o rca clean top 12AU7.

Podłącz kolumny pod 8ohm-we odczepy(u mnie zawsze tak było lepiej).RCA to b.dobry wybór.Jeżeli umiesz kupić na ebay to xindak FP-2,Choseal-nie zrujnują cię a poprawią to i owo.

tez wlasnie to zauwazylem ze wedlug mnie kolumny lepiej graja pod 8ohm...

a rs8 sa 6ohm i teoria mowi ze lepiej powinny zagrac pod zaciskami 4ohm...

no coz teoria teoria a zycie pokazuje swoje :))

Witam,

właśnie padła mi jedna lampa 6c33c-b w WT40II, czy aby wzmacniacz grał równo to trzeba dopasować tę jedną brakującą do pozostałych trzech? czy można kupić jedną nową (NOS) tak na ślepo i powinno być dobrze? A jeśli można wiedzieć to gdzie koledzy zaopatrują się w te lampki?

Pozdrawiam

Piotrek

PONIEWŻ POZBYŁEM SIĘ SIEMENSÓW TRIPLE MICA E82CC-POSZUKIWANIA TRWAJĄ DALEJ,POSZUKUJE LAMPY Z CIEPŁYM BRZMIENIEM, DETALICZNEJ ALE BEZ PRZESADY,Z GŁĘBOKIM BASEM.SIEMENSY JAK DLA MNIE SĄ ZA DOBRE JEŚLI CHODZI O DETALICZNOŚĆ,ZA MAŁO CIEPŁE I BAS JEST TROCHE SZCZUPŁY,JAKBY POŁĄCZYĆ JANY I SIEMENS 3 MICA TO BY WYSZŁY IDEALNE LAMPY DLA MNIE,JAKIE LAMPY BRAĆ POD UWAGĘ DO MOICH PEFERENCJI

dziś podkręciłem dość mocno mooją 40II i jest problem,przy lewej lamie mocy czerwona dioda zaświeciła się, więc od razu power off oczywiście zrobiłem,ustawienia miałem odczep 8 ohm z kolumnami 6 ohm i włączona pętla na 0dB,po ponownym uruchomieniu kilka sekund po zgaśnięciu diody standby znowu rozbłysk i załączenie się diody czerwonej za diabłem,czy zabezpieczenie nie zadziałało,lampy mają rok i nie były często eksploatowane,wszystkie znaki na ziemii i niebie wskazują że diabełek trafił do Świętogo Piotra,zauważyłem że na dnie banki tej lampy między nóżkami są jakby siwe smugi,ale nie wiem czy były tam wcześniej

• 4 tygodnie później...
Gość cybant

(Konto usunięte)

Mam ten sam objaw...zamówiłem nowe lampy u p.Piwowarczyka ( 320 zł) i po kłopocie. Zostały trzy dobre ,p. Andrzej kazał mi odesłać. Dobierze dobrą lampę i będę miał drugi komlet w zapasie.

Piszę to aby uzmysłowić jak rewelacyjny jest serwis Amplifona......

Miłośnicy chińskich lampowców mogą tylko o takim pomarzyć.

za komplet 4szt płaciłem 415 u p.Andrzeja,ale to akurat bez znaczenia, serwis jest ok,tylko chyba są dużo młodsze od poprzednich bo fioletowe romby na diabłach wyglądają jakby wczoraj były drukowane

23031970, 17 Maj 2010, 03:46

>zastanawiam się jak duże są zapasy lampy 6s33s bo tych lamp już się nie produkuje

6s33s sa w dalszym ciagu produkowane, na dowod chociazby fotka lampki z nowej produkcji

Piotr

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

To moj pierwszy wpis jako forumowicza-posiadacza Amplifona WT-30III zakupionego u Pana Andrzeja w listopadzie ubieglego roku. Koncze wlasnie budowe systemu-troche na lapu capu, ale przyjemnosci wiele! Prosze wiec Kolegow o wyrozumialosc, bo pytania beda z gatunku amplifonowej szkoly podstawowej. Na poczatek dwa

1. Podobno poleca sie wymiane fabrycznych lamp. Na jakie? U p. Andrzeja pytac/zamawiac?

2. Jakie kable glosnikowe dobrac?

Mam oprocz Amplifona Marantza CD15S1 i niedawno postawione JmLab Focal 826-30th Anniversary Edition:))

R

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

>>> szlufik

Przed chwilą spojrzałem na Twój opis, ponieważ sam również używam HL BlueSpiral do WT40 i okazało się, że IC również mamy identyczne :) Ciekawe, czy jest nas więcej?

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.