Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj w TV "American Beauty" po raz enty... i tak jak za pierwszym razem film mnie na chwile wybudza z letargu zycia. Cyniczny, troche brutalny troche komiczny gdzieniegdzie smutny idealnie kresli obraz "american dream", jednoczesnie kazdy z nas moze troche "siebie" znalesc w tym filmie.

Dla mnie rewelacja.

Edytowane przez Robert Gdansk

"Wyjście przez sklep z pamiątkami" - film Banksy-ego. Krótko: polecam!

LUDZIE, jeśli jeszcze tego nie widzieliście, to się spieszcie !!!

SZACUN wielki dla Banksy-ego !!!

Edytowane przez matee

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

A czy oglądał ktoś z was "Polowanie na czarownice"?

Tak, byłem tydzień w kinie. Nie zrobił na mnie jakiegoś większego wrażenia, ale obejrzeć można. Pierwsza scena filmu wydaje się być obiecująca ale później im dalej tym niestety gorzej. Scena finałowa dla mnie troche słabawa, a to za sprawą efektów specjalnych klasy serialu w TV. Sama gra Nicolasa też do najwyższych lotów nie należy i w sumie gdyby go nie było to film by wiele nie stracił. Fani średniowiecznych budowli będą zadowoleni bo całkiem dobrze ujęte. Efekty dźwiękowe na przyzwoitym poziomie, ale nie pozwoliły całkowicie oderwać się od rzeczywistości w kinie. Ogólnie w każdym aspekcie tylko średni, myślę że za kilka miesięcy nikt nie będzie już o nim pamiętał.

Z ostanio obejrzanych w warunkach domowych to:

Resident Evil Afterflife - dla mnie to upadek do klasy B. To jak pić kawe parzoną z połowy łyżeczki, czyli chciałeś napić się kawy ale szybko orientujesz się, że coś jest nie tak bo ani to smak ani działanie. Z ciężkim trudem kończysz ten smutny napój i na koniec zastanawiasz się jak ktoś mógł ci takie dziadostwo podać.

Eat, Pray, Love - Film może by się nadał dla widza mocno wczorajszego, takiego który to zastygł w swoim kac-dogorywaniu i nie jest w stanie sięgnąć nawet do pilota by wyłączyć telewizor. Nie ważne jak głośno film będzie leciał nie znajdzie się w nim zaden drażniący dźwięk dla mocno obolałej głowy. Długi, nudny bez emocji. Czasem jakiś niemrawy żarcik lub błyskotliwy tekścik nie jest w stanie przebudzić z kac-drzemiki. Julia Roberts nie spowoduje choćby najmniejszego skoku ciśnienia czy też niewielkiej arytmi serca. Sytuację ratują całkiem nieźle ujęcia Włockiej metropolii i Indyjskich wiosek, ale to nie wystarczy by ożywić film trwający 2:20 minut. Gdybym poszedł na to do kina pewnie ocknąłbym się między krzesełkami po zapaleniu świateł na koniec projekcji....

Edytowane przez lowfi81

Rewelacyjny film Jarmuscha THE LIMITS OF CONTROL.

Film spinający klamrą całą twórczość Jarmuscha, porównać go tylko można do pierwszego jego filmu

PERMANENT VACATION.

Mnóstwo cytatów z własnych filmów, ale najważniejsze, że film jest "przezroczysty",

czy może "heisenbergowski" - dopiero oglądający nadaje mu znaczenie ;)

cytat z wikipedii:

"W Krótkiej historii czasu Stephena Hawkinga zasada nieoznaczoności została wyjaśniona w sposób następujący. Załóżmy, że chcemy poznać położenie cząstki. Oczywistą metodą jest ją naświetlić (analogicznie przy technikach skaningowych itp.). Jednak fotony w kontakcie z badaną cząstką zmieniają jej pęd w sposób niedający się przewidzieć. Aby temu zapobiegać, można użyć fali o mniejszej energii (tzn. dłuższej); wówczas jednak rozdzielczość uzyskanego obrazu jest gorsza, a zatem nieoznaczoność położenia większa."

hehe, to coś takiego, film "interaktywny"

;-)))))

"Stone" - DeNiro i Norton po raz kolejny razem i po raz kolejny wymiatają dając wspaniałe widowisko i prawdziwy pokaz aktorskiego kunsztu.

Jeszcze nie tak dawno temu się zastanawiałem... co nowego mógłby zagrac DeNiro... co sprawiło, że Norton się skończył zanim na dobre się zaczął...

Panowie, ten film odpowiada na te i nie tylko na te pytania. Mam tylko jedno zastrzeżenie, a mianowicie takie, że Mila Jovovicz pokazuje tutaj cycki,

co mogli już sobie darowac albo przynajmniej zapłacic parę dolarów jakiejś dublerce...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"Polowanie na czarownice" tak jak ktos wczesniej napisal poczatek zapowiada sie niezle im dalej tym gorzej. Film nijaki, wiec i zapomnialem co czulem :)

"Pandorum" oooooo tu juz zdecydowanie lepiej. Ma klimat.

Wreszcie zobaczyłem dziś "Różyczkę". Jestem pod wrażeniem. Nie muzyki (bo wiadomo, świetna), tylko jak bardzo odległe jest polskie kino zdominowane przez gówno pn. komedia romantyczna od tego, co naprawdę wartościowe.

"7 minut" - mimo ewdientnych dziur w scenariuszu i częstego braku logiki w zachowaniach idzie w sumie obejrzeć.

"Moi chłopcy" - niegłupi, przyzwoity film.

"Polowanie na czarownice" tak jak ktos wczesniej napisal poczatek zapowiada sie niezle im dalej tym gorzej. Film nijaki, wiec i zapomnialem co czulem :)

"Pandorum" oooooo tu juz zdecydowanie lepiej. Ma klimat.

No typowy problem przereklamowanych filmow:

Kolejny ktory mozna zaliczyc do nijakich filmow:

Turysta.

chwilowy brak działalności w audio.

Turysta, nawet nie wiem o czym ten film mial byc, przerwalem w polowie i juz nie wroce.

Natomiast Due Date jest calkiem niezla komedia. Z innych ostatnio obejrzanych i wartych uwagi to King's Speech i The Kids Are Alright, oraz Conviction. Takze nowa wersja The Experiment (remake of Das Experiment from 2001) jesli komus podobal sie Killing Room.

• Moderatorzy

Królowie South Beach - fajne panienki, fajne scenerie, fajne disco - film dość miałki ale bardzo przyjemny (jak duży hamburger z surówkami) , świetny do odstresowania, można go włączyć na luźną domową imprezę , a ścieżka muzyczna może posłużyć do tańca

Sierota - Orphan - dobry film, biedne , niesamowite dziecko - trzeba koniecznie zobaczyć

Ile waży koń trojański - świetne , niemęczące kino, koniecznie do zobaczenia/przypomnienia dla wspominających dawniejsze czasy: kolejki, telefony , no i teksty: " wiesz , zdobyłam Ptasie Mleczko "

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

"Jak zostac Królem" (king's speech) - 2 gosci, sofa i jąkanie... niby nic ciekawego a film swietny. Na arcydzielo to za malo ale solidne rzemiosło z wyrózniajaca sie gra aktorska a nie efektami. Polecam

Edytowane przez Robert Gdansk

Zabawa w Boga (1991 At Play in the Fields of the Lord)- o sensie "nawracania" Indian, lubię dylematy moralne 8/10

Droga do zatracenia (2002 Road to Perdition)- dramat gangsterski na poziomie 8,5/10

Fahrenheit451 (1966)- stare filmy są takie inne, warto.

tłusty czwartek

seven 1995 - thriller wszechczasów wersja na BD 1080 - warto

Touching the void - jesli tematyka was ciekawi (wyprawy w gory, wspinaczka) to można obejrzec..

Max Payne 2010 - Dla fanów gry - ja jestem wiec mi sie podobał

The Thing 1982 J Carpenter - film z początku lat 80 a wciaz straszy... wersja 1080 - az trudno uwierzyc ze film ma juz 30 lat

True Grit (prawdziwe męstwo), dobry western, ale jak na braci Coen, to trochę się zawiodłem, po genialnym "Serious Man" teraz film po prostu dobry i taki zwyczajny, przygodowy, bez typowych smaczków i klimatu, do jakich mnie bracia przyzwyczaili... 7/10

Machete

Genialna produkcja. Nie miałem pojęcia, że Amerykanie potrafią aż do tego stopnia się z siebie śmiać. Wyszło świetne kino. Przednia zabawa. Oczywiście oprócz niej film nie przedstawia żadnych innych wartości. Idealny dla motocyklistów i innych twardzieli. :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Therion

Machete - dobry film akcji chociaz koncowka mi sie nie podobala jakos mniej emocjonujaca od calosci filmu, mniejsze zaciekawienie wywoluje,

ciezko u mnie z filmami bylo, wiec ogladalem tylko: Sanctum 3D - film przecietny, tzn w konie oglada sie prawie dobrze rowniez ze wzgledu na 3D ale na TV by mnie znudzil przy tej konkurencji.

• Moderatorzy

SKYLINE - sf 2011, straszny gniot, scenariusz wtórny inspirowany Wojną Światów, film w wielu miejscach nudny, gra aktorów fatalna, zakończenie denne, można go obejrzeć jedynie pod warunkiem, że ktoś nam za darmochę pożyczy bd

jedyny plus to obcy i ich statki - ale to za mało :(

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

SKYLINE - sf 2011, straszny gniot, scenariusz wtórny inspirowany Wojną Światów, film w wielu miejscach nudny, gra aktorów fatalna, zakończenie denne, można go obejrzeć jedynie pod warunkiem, że ktoś nam za darmochę pożyczy bd

jedyny plus to obcy i ich statki - ale to za mało :(

no nie wyszedl im ten film i bezsensowne zakonczenie...

kolejny obejzany ostatnio: Mechanik - hmmm nie jestem zdecydowany a wiec na pewno nie jest to jakis film o ktorym bedzie glosno ale nie jeste to tez kaszanka zwyczajne kino akcji.

• Pokaż nowe odpowiedzi