Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

1000 lat po Ziemi - syf jakich mało!

Trzymać się z daleka!

M. Night Shyamalan schodzi na psy. Po każdym (coraz gorszym) filmie wciąz miał u mnie kredyt zaufania - ten kredyt właśnie się skończył.

Won do Bollywood!

Po tej megaklapie mam nadzieję, że już w USA nie znajdzie się żaden idiota skłonny wyłozyć kasę na film tego pana.

M. Night Shyamalan to przeszłość. Czas się z tym pogodzić.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Oblivion - Tom Cruise mimo wysiłków specjalistów od make-up i najlepszych chirurgów Beverly Hills i tak wykazuje skutki zderzenia z rydwanem czasu.

Film - taki sobie. Można obejrzeć raz, ale poza efektami specjalnymi wiele tam nie ma...

Scenariusz jakiś taki niby skomplikowany a w rzeczywistości - kalka pomysłów które już były. Film niestety przewidywalny.

Jakoś mnie nie zachwycił. Daję 6/10.

Kolego a ty mlodniejesz z wiekiem?? Tak z ciekwosci sie pytam.... jakby wyglad aktora byl najwazniejszy, czasy mlodego pilota juz dawno sie skonczyly u tego aktora... a to co gosc wyprawia jesli chodzi o kaskaderke to nie wiem ile masz lat ale mysle ze w 70% nie zrobilbys tego co on robi, chociazby podczas krecenia najnowszego mission impossible 4 o ile ogladales w dodatkach na plycie bluray...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gość stary bej

(Konto usunięte)

.... a to co gosc wyprawia jesli chodzi o kaskaderke to nie wiem ile masz lat ale mysle ze w 70% nie zrobilbys tego co on robi ....

Jakby mi zapłacili tyle co Tom'usiowi to pokazał bym jeszcze więcej.

Chyba zaciera Ci się granica między typową kaskaderką a efektami specjalnymi robionymi na komputerze.

"Pokusa" z Nicole Kidman. Szczerze powiedziawszy, to spodziewałem się czegoś jeszcze gorszego. Powiedzmy, że film jest "specyficzny".

ja wytrwałem może jakieś 20 minut, chyba nie chwyciłem "specyficznego" klimatu plus dziwaczne kadrowanie, miałkie dialogi, ględzenie o dupie maryni, oj oj oj.

Zbiegiem okoliczności obejrzałem też z Nicole (co prawda rola raczej drugoplanowa) "Stoker" i jest niezgorszy, nawet czasem zaskoczy i dość fajne, można rzecz - pretendujące do artystycznych - ujęcia.

M. Night Shyamalan to przeszłość. Czas się z tym pogodzić.

szósty zmysł a resztę można sobie odpuścić.

Edytowane przez rasputin
Gość cycus12

(Konto usunięte)

jak mowa o Nikol to może http://www.filmweb.pl/film/Australia-2008-285935 ?? kiedyś mi się podobał, jak teraz nie wiem.. mało co pamiętam, BR sobie leży to pewno po remoncie odświeżę sobie wspomnienia.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

http://www.filmweb.pl/film/Niepami%C4%99%C4%87-2013-535756 ogólnie średni, jak na ostatnie premiery to i może nawet dobry. Mi w tym filmie podobają się 3 rzeczy:

1 aktorki

2 klimat (trochę mass effect, drony i ich klasyczne dźwięki etc)

3 Brak rzucających się w oczy idiotyzmów

Faktycznie Szósty Zmysł jest przywoływany jako szczyt możliwości twórczych M. Nighta... ale ja wolę Znaki.

Do dziś nie mogę zapomnieć, jak puściłem sobie Znaki w 5.1 będąc sam w domu w nocy... W pewnym momencie, podczas tej ganianki w kukurydzy, odezwały się tyły z tym charakterystycznym suchym szelestem kukurydzy... myślałem, że się zesr***! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

po twoim wpisie, właśnie zobaczyłem znaki....jak dla mnie to amerykański, pro rodzinny chłam.....jednym słowem szkoda czasu..

Ogladales go na podgladzie 3x szybciej czy co?

Bo ja tam widze wiele innych aspektow niz ten prorodzinny chlam (ktory owszem jest zarysowany mocno)

Jakby mi zapłacili tyle co Tom'usiowi to pokazał bym jeszcze więcej.

Chyba zaciera Ci się granica między typową kaskaderką a efektami specjalnymi robionymi na komputerze.

Kolego po pierwsze zeby Tobie czy mnie tyle zaplacili to trzeba sobie na to zasluzyc , a Tom akurat przez te lata sobie zasluzyl skoro jest jeden z najlepiej oplacanych aktorow.... druga sprawa dobrze wiem co to sa efekty cyfrowe, a co jest kakaderka i tak jak napisalem kup sobie oryginalny ten film i zobaczysz co robil na zywo bez zadnych efektow... Nie wiem jakim typem czlowieka jestes ( ja mam za soba kilkanascie skokow spadochronowych, wspinaczka po gorach, loty motolotnia) ale tych kilka rzeczy co robil lub w innych filmach balbym sie to zrobic ... I raz jeszcze napisze co ma wygald aktora do filmu, kazdy kolego sie starzeje i nikt na to nie ma rady.. Zycie..

Ogladales go na podgladzie 3x szybciej czy co?

Bo ja tam widze wiele innych aspektow niz ten prorodzinny chlam (ktory owszem jest zarysowany mocno)

Bo mi sie wydaje ze to jest film ktory stawia na efekty i widowisko, ale mi tez takie filmy pasuja wiec bluray na pewno zawita u mnie ...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gość partick

(Konto usunięte)
W dniu 11.08.2013 o 18:09, gość napisał:

Whisky dla Aniołów.

Polecam. Bardzo sympatyczny film. Dużo ciepłego humoru. Na dodatek tocząca się akcja, której jesteśmy ciekawi.

http://www.filmweb.pl/Polak.Potrzebny.Od.Zaraz

tego samego reżysera, też warto obejrzeć.

Gość partick

(Konto usunięte)
W dniu 12.08.2013 o 11:42, gość napisał:

A dzięki. Widziałeś oba?

Ten równie dobry?

już dokładnie tego filmu nie pamiętam, ale na filmweb dałem mu 7 - tak samo jak za Whisky - to już masz jakieś tam pojęcie.

dobrze się ogląda i co najważniejsze pokazuje ciekawy problem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Super. To w takim razie z chęcią obejrzę.

A jak ktoś jeszcze nie widział to jutro na jedynce leci,, Nic do oclenia''.

Też już tutaj polecana, sympatyczna komedia.

"Twardziele" - smutny film. I to bynajmniej nie z powodu fabuły. Smutek człowieka ogarnia, gdy tacy goście jak Al. Pacino czy Walken grają na stare lata w filmach klasy B. Robią co mogą trzymają fason, ale to jednak tylko robienie dobrej miny do złej gry, przecież obaj wiedzą, że grają w gniocie. Widziałem zapowiedź "Życia Carlita" gdzieś w TV, trzeba obejrzeć dla odreagowania. A jak ktoś jeszcze nie widział, to pozycja obowiązkowa.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"wyślijcie zielone berety, czerwone berety .... wszystkie berety " Pacyfic Rim

Większej szmiry w życiu nie widziałem.

Kultową japońską Godzille oglądało się z większą przyjemnością niż ten powyższy gniot.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 16.08.2013 o 20:18, burz napisał:

Czy te tłumoki muszą dawać dobre filmy w takich późnych porach..:(

Jak dla mnie na chwilę obecną niestety nie ma alternatywy i trzeba sobie kupić albo tuner sat z nagrywarką, lub jak się korzysta z naziemnej to albo twardy dysk pod TV, albo pod tuner DVBt.

Choćby ze względu na reklamy.

Dokladnie trzeba nagrywac albo miec zdrowie jak diabli...

"Elizjum" - fajne (troche przewidywalne) SF. Efekty takie jakie lubie...nie przytłaczaja a swietnie sie komponuja z filmem.

Natomiast brak jakiegos takiego klimatu ktory by wciagał (Dystrykt 9 dla mnie o wiele lepszy)

W kinie bedzie fajnie...w domu podejrzewam ze mniej.

• Pokaż nowe odpowiedzi