Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

"Piąta Władza" - polecam seans, film dotykający bardzo współczesnych problemów. Trochę porąbany montaż, ale w sumie naprawdę warto obejrzeć.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"Wałęsa - człowiek z nadziei" - straszny, przerażający propagandowy chłam. Kłamstwo na kłamstwie.

Robert Więckiewicz - absolutnie genialna rola.

Super muzyka. Nawet Brygada Kryzys jest.

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Hehehehee no i wyszedł Człowiek z Celuloidu - propagandowego gniota nie docenila nawet polska publicznośc (poza obowiązkowymi klakierami z Lemingradu)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

The Fifth Estate czyli chaos na ekranie, który niszczy przyjemność oglądania filmu. Sposób narracji, poszczególne sceny - bez składu i pomysłu, Również sposób pokazania sytuacji i postaci jest mocno kontrowersyjny, choć końcowa scena nieco poprawia ogólną ocenę. Temat interesujący, niemniej w dobie internetu i dostępu informacji 24 godziny na dobę, bardzo szybko staliśmy się zobojętniali na informację. Życie "newsa" trwa czasami raptem kilka godzin, by zostać zastąpionym nowym. W pogoni za czytelnikiem sięga się do różnych źródeł i pomysłów. I co gorsza - merytorycznie wiadomości w większości osiągnęły dno. A rzeczy naprawdę istotne gubią się w natłoku śmieci wysyłanych przez coraz bardziej agresywne media.

The Fifth Estate czyli chaos na ekranie, który niszczy przyjemność oglądania filmu. Sposób narracji, poszczególne sceny - bez składu i pomysłu, Również sposób pokazania sytuacji i postaci jest mocno kontrowersyjny, choć końcowa scena nieco poprawia ogólną ocenę. Temat interesujący, niemniej w dobie internetu i dostępu informacji 24 godziny na dobę, bardzo szybko staliśmy się zobojętniali na informację. Życie "newsa" trwa czasami raptem kilka godzin, by zostać zastąpionym nowym. W pogoni za czytelnikiem sięga się do różnych źródeł i pomysłów. I co gorsza - merytorycznie wiadomości w większości osiągnęły dno. A rzeczy naprawdę istotne gubią się w natłoku śmieci wysyłanych przez coraz bardziej agresywne media.

Bardzo słuszne uwagi. Mnie też drażnił montaż w tym filmie.

Wykonawca roli tytułowej moim zdaniem cudownie zagrał osobę chorą na zespół Aspergera (Assange jest dotknięty tym schorzeniem). Po prostu - obraz podręcznikowy.

Wykonawca roli tytułowej moim zdaniem cudownie zagrał osobę chorą na zespół Aspergera (Assange jest dotknięty tym schorzeniem). Po prostu - obraz podręcznikowy.

Niestety muszę znowu zaoponować. Jakkolwiek Benedict Cumberbatch zagrał naprawdę przyzwoicie,to jednak trudno w jego roli odczytać, że grana przez niego postać, jest chora na Aspergera. Mam wśród bardzo bliskich osobę z tą chorobą i wiem z autopsji, jak się taki człowiek może zachować.

W tej kwestii polecam baaardzo dobry "We need to talk about Kevin" ze świetną Tildą Swinton i Ezrem Millerem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

zagrał naprawdę przyzwoicie,to jednak trudno w jego roli odczytać, że grana przez niego postać, jest chora na Aspergera. Mam wśród bardzo bliskich osobę z tą chorobą i wiem z autopsji, jak się taki człowiek może zachować.

Może nie musi.

Ta przypadłość ma wiele postaci.

Wiesz,że zdaniem współczesnych lekarzy chorowali na nią m.in:

Michał Anioł, Wolfgang Amadeusz Mozart, Hans Christian Andersen, Thomas Edison, Thomas Jefferson, Alfred Hitchcock, Albert Einstein, Izaak Newton.

W dniu 5.02.2014 o 16:05, gość napisał:

Może nie musi.

Ta przypadłość ma wiele postaci.

Po rozmowie z żoną zwracam honor. Według niej, ona od razu stwierdziła, że postać Assange kreowana w "Piątej władzy" przez Cumberbatcha to typowy aspargerowiec...

• 3 tygodnie później...

Ja osotanio ogladalem film Dary aniola - miasto kosci to cos takiego jak ala Zmierzch pewnie bardziej przypadnie do gustu paniom, nie bede sie rozpisywal odnosnie filmu , bo kazdy bedzie mial swoje zdanie na ten film, ale jakosciowo bluray dobrze nagrany jesli chodzi o obraz, a dzwiek jeszcze lepiej- przylozyli sie...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ukryta Zawartość

Fantastyczne kino,ogląda się jednym tchem.

Recenzja:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fantastyczne kino,ogląda się jednym tchem.

Recenzja:

Ukryta Zawartość

To rzeczywiście jeden z ciekawszych filmów 2003... Mój boże - to już dziesięć lat, a jakby oglądany wczoraj. Sic transit gloria mundi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wczoraj wygrzebałem z dysku niesamowicie zabawny film

Ukryta Zawartość

taki hamerykański Pan Kleks, ale już dla starszych :)

Zabawa na 102 :)

Ukryta Zawartość

A ja obejrzałem "Prisoners" (Labirynt) - świetny, polecam, kto jeszcze nie widział. Bardzo ciekawa i zaskakująca historia, świetny, mroczny klimat.

Wreszcie coś dobrego zobaczyłem, bo straszna cienizna z filmami ostatnio.

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

"Simon Killer"

Ukryta Zawartość

Sam nie wiem, beczka miodu z łyżką dziegciu, czy beczka dziegciu z łyżką miodu?

Chyba obejrzę raz jeszcze.

Za to ścieżka dźwiękowa (muzyka) IMHO na plus.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez wiatrak

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Co jest grane, Davis?

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie słabo, cienki scenariusz, zdjęcia takie sobie, fatalna muzyka, zapowiadany jako świetny, a wyszedł gniot. Piszę o tym ze smutkiem, lubię twórczość braci Coen, ale coś im nie wyszło.

Ukryta Zawartość

American hustle czyli miałki, nijaki film z bezpłciowymi kreacjami (może jest role żeńskie jakoś się bronią). Kolejne rozczarowanie i kolejny dowód, że Hollywood zapomniał, jak się tworzy poważne filmy.

Jeżeli jest to film o sztuce kłamstwa, to ja dziękuję za taką naukę.

Jak dla mnie słabo, cienki scenariusz, zdjęcia takie sobie, fatalna muzyka, zapowiadany jako świetny, a wyszedł gniot. Piszę o tym ze smutkiem, lubię twórczość braci Coen, ale coś im nie wyszło.

Muzyka w filmie to według mnie kwestia gustu.

Ten film o czym pisałem to wielka porażka i wielki zawód, bo również cenię twórczość braci Coen.

Nie do końca rozumiem czym miał być ten film. Na przykład w jednej z końcowych scen, nasz "bohater" pozwala sobie nabluzgać koleżance po fachu. Szkopuł w tym, że jego muzyka nie jest lepsza (patrz "przesłuchanie" w Chicago).

Film domyka anonimowe pokazanie "young Boba", który rzeczywiście odmienił spojrzenie ludzi na ten rodzaj muzyki. Ale nie przekonuje mnie sposób przedstawienie środowiska muzyków sprzed "ery Dylana"...

Edytowane przez Meloman

Philomena czyli raczej przeciętne kino "drogi" o matczynej miłości, z ustalonymi kontrastami - z jednej strony poczciwa i raczej średnio rozgarnięta stara dama, z drugiej strony butny siebie liberalny ateista. Pomysłowe,ale to co naprawdę ratuje ten film, to brak ckliwego tonu oraz powstrzymanie się od jednoznacznego oceniania. Nie mogę się jednak zgodzić, że obie strony czegoś podczas wyprawy się na uczyły. Jakkolwiek "dziennikarz" zmienił swoje zapatrzenie na kilka spraw, tak takiej zmiany nie dostrzegam w Filomenie.

American hustle czyli miałki, nijaki film z bezpłciowymi kreacjami (może jest role żeńskie jakoś się bronią). Kolejne rozczarowanie i kolejny dowód, że Hollywood zapomniał, jak się tworzy poważne filmy.

Jeżeli jest to film o sztuce kłamstwa, to ja dziękuję za taką naukę.

Zgadzam sie w 100%

Filomena bardzo fajny film, brytyjski i niebanalny, jednocześnie zabawny i mądry ale bez kabotynstwa

"300 Poczatek imperium" - Jak dla mnie o wiele lepszy od 1szej czesci ! :) Mniej udziwniony a zarazem perfekcyjnie krwawo wysmakowany...ta gra kolorów te efekty...sznyt artystyczny mozna by rzec. I Eva Green....jest tak zla ze az popcorn niesmakuje

The Councelor czyli twórczej niemocy Ridleya Scotta ciąg dalszy. Ja rozumiem, że dobrymi intencjami piekło jest wybrukowane, że często cierpią także niewinni, że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie, ale - na miły bóg - jak to jest wszystko niestrawnie podane. Nie przyjmuję konwencji pseudofilozoficznych dialogów wypowiadanych seryjnie niemalże przez wszystkich, z seksualnymi opowiastkami Reinera, które chyba w ocenie scenarzysty miały być dla nich przeciwwagą.

Moralizatorski ton męczy, by w końcowej scenie telefonicznej przerodzić się w totalny bełkot.

Jeden z najsłabszych filmów obejrzanych tego roku.

Edytowane przez Meloman

American Hustle po świetnych trailerach i ilości nominacji wyglądał na świetny film. Ale przy nim Wilk z Wall Street to arcydzieło. Broni się jedynie muzyka i klimat lat 70.

• Pokaż nowe odpowiedzi