Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

" Żądza bankiera " w pewnym sensie odpowiednik Wilka w WallStreet . Tylko bardziej inteligentny , lepiej zagrany i nie epatujący seksem i prochami. Generalnie skrypt nt pasożytniczego kapitalizmu.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

"Forces spéciales" - to ten tez moze Ci sie spodobac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja jeszcze przypomnę świetny militarny "Act of Valor", na faktach. Jest trochę łopotu flag i patosu, ale poza tym świetny.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A ja jeszcze przypomnę świetny militarny "Act of Valor", na faktach. Jest trochę łopotu flag i patosu, ale poza tym świetny.

Mnie też się podobał

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ostatnio oglądałem jednym okiem, albowiem całymi oczami oglądał mój partner płci żeńskiej, dźwiękoobraz pt. "Płynące wieżowce". Tam widziałem - straszne demoralizujące rzeczy neogejowskie się działy! Można się było ewidentnie zbulwersować.

Połączenie - Dawno się tak nie wciągnąłem w nowszy film. Cały czas trzyma w napięciu, coś na wzór uprowadzonej.

Dla mnie to był typowy średniak.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

„Wielkie piękno”/„La Grande Bellezza”

Ukryta Zawartość

Trwa ponad dwie godziny i ... szkoda, że przeminął.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez darekkkk

Coś czuję, że rok 2014 to udanych filmowo będzie chyba trudno zaliczyć.

O "Grand piano" to nawet nie chce mi się pisać... Kandydat do gniota roku...

Reasonable Doubt - ciekawy film, ale zakończenie to normalnie dno.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Coś czuję, że rok 2014 to udanych filmowo będzie chyba trudno zaliczyć.

O "Grand piano" to nawet nie chce mi się pisać... Kandydat do gniota roku...

no jak będzie tak jak do kwietnia to zgodze się z Twoja opinia, ale jeszcze sa seriale i okazują się calkiem niezle te nowe wiec ogladac będzie co...

niestety nie mogę przy okazji nic napisac co ogladalem ostatnio bo nic nie ogladalem z filmow no to może wcześniej,

thor 2 - tragedia, hobbit 2 - slabo i na tych częściach poprzestaje zarówno w hobbicie jak i thorze...

chwilowy brak działalności w audio.

Best offer - nie wiem czy był polecany, nawet gdyby to warto jeszcze raz, bo to kawał kapitalnego kina.

moja kobieta w połowie powiedziała jak się zakończy (i trafiła) po czym film ją znużył, poszła spać. mimo takiego jakby spoilera mi się podobało.

"Frozen ground" - zaskakująco dobry. Na faktach, stara historia o poszukiwaniu seryjnego mordercy pokazana inaczej - tu prawie od początku wiemy kim on jest - problemem jest zbiurokratyzowana policja.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Polecam gorąco komedię Muźi v nadeji.

Niby lekki babski temat, ale uśmiałem się jak nigdy. Bardzo sympatyczna, traktująca niekoniecznie o sprawach błahych rzecz.

Kolejny przykład czeskiego kina gdzie o sprawach poważnych da się lekko i z humorem opowiedzieć. Gdzie tu porównanie do naszych rodzimych gniotów na podobne tematy.

Jako motto tego filmu można zacytować bohatera tego filmu który tłumaczy swojemu zięciowi:

,,Pamiętaj, dobrze przeprowadzona zdrada, uratowała już niejeden związek.''

A ja ostatnio obejrzałem nowy post reklamowy ze stajni Tuska...

Więc drogi Premierze! Rok świetlny to miara odległości, a nie czasu! Podobnie jak parsek.

Jeżeli użyłeś tego terminu celowo, jako przenośnia - to bardzo bezsensu...

Do szkoły marsz!

Poza tym, jak w spocie reklamującym własne Państwo wykorzystuje się nie tylko zagraniczną piosenkę, ale również zagranicznego artystę, który staje się najważniejszą częścią tej reklamy?

A tego co mi wiadomo, Paul M. nie jest polonofilem...

Edytowane przez Meloman
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Szkoda, że musisz zaśmiecać ten fajny temat , tak fatalnym repertuarem, który sobie wybierasz na seans filmowy.

Poza tym nie sądzę żeby Ci premier szukał tutaj uwag tyczących się sprawowania przez niego urzędu na audiostereo w dziale FILM !

Zrodzony w ogniu - bardzo ciekawy film tylko końcówka do przewidzenia.

"Sekretne życie Waltera Mitty"

7572051.3.jpg

Lubię takie bajki, i nawet wybaczyłem twórcom rozmowę przez komórkę w Himalajach w ... Afganistanie. Ben Stiller momentami nie Stillerowy plus ujmujący mnie klimat. A że wszystko już było, wszystkie historie opowiedziane i nic nowego się nie wymyśli, to nastrój tudzież klimat mają spore znaczenie.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Intouchables wreszcie! Bardzo dobry film chociaż był w pierwszej trójce filmwebu i myślałem, że to naprawdę jakieś epokowe dzieło. A to po prostu niezła komedia.

Wczoraj zmarł Bob Hoskins.

Jeszcze we wtorek ogłądałem go w Długim wielkim piątku 1980 r.

goodfriday3.jpg

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Łoł, to chyba jedyny z przedstawicieli profesjonalnego świata sztuki, który przesłał mi autograf na prośbę "Traktora Naczelnego Queenomana".

Najmilej wspominam film z Jego udziałem pt. "Przysługa, zegarek i bardzo duża ryba". Znakomicie zakręcona rzecz i świetna rola rzeczonego.

Enemy (2013) czyli całkiem udany film, przypominającym klimatem produkcje europejskie. Nie do końca jestem zwolennikiem tego typu kina, ale myślę, że Villeneuve nie popadł w przesadną symbolikę.

Film jet nieco trudny w odbiorze. Nie wszystkie sceny, a zwłaszcza ich możliwa interpretacja, mnie przekonują, ale ogląda się to z dużym zainteresowaniem. Na pewno na sam odbiór filmu ma wpływ wpleciona mroczna, minimalistyczna muzyka.

Wiele scen jest kręconych bardzo statycznie, czasem bez dialogów, co w mojej ocenie - tylko dodaje klimatu.

Jack Gyllenhall w całkiem udanej roli. Jednym słowem - dobre kino środka...

Prisoners (2013), komuś wyszło Labirynt - ciężka atmosfera ale film dobry, jeden z lepszych ostatnio oglądanych;

Gra Endera - książka się mi podobała, film kiepski, miałem wrażenie że jakby raczej dla młodzieży, strasznie amerykański, jak widzę biegnącą drużynę śpiewającą że skopią wszystkim tyłki......

Grawitacja - jeśli wywalić efekty specjalne to film w sposób doskonały pozbawiony fabuły;

Scanner Darkly - nieznana mi wcześniej adaptacja Dicka, animowany z udziałem Reevesa, Harrelsona tudzież Winony Ryder, dwa razy na nim zasnąłem i dałem pokój, słabiutkie dialogi o dupie maryni, najsłabsza imo ekranizacja Dicka, szkoda.

bilans - trzy wieczory na cztery poszły psu na budę.

Edytowane przez rasputin

Her czyli raczej miałki film o wirtualnej miłości, a może ściślej byłoby napisać - zafascynowaniu?

Phoenix zupełnie przeciętny. Niezasłużone nominacje dla najlepszego filmu i scenariusza...

Przeciętność, przeciętność i jeszcze raz przeciętność.

Grawitacja - jeśli wywalić efekty specjalne to film w sposób doskonały pozbawiony fabuły;

Chyba z godzinę czekałem aż się rozkręci, ale w końcu się poddałem.

Za to zostałem mile zaskoczony najnowszym (przynajmniej dla mnie) filmem z udziałem Nicolasa Cage,

na którego chyba nawet w tym wątku (albo w jakimś innym) sam wylałem wiadro pomyj

i dzisiaj z prawdziwą przyjemnością wszystko odszczekuję.

joe-poster.jpg

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi