Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No ja do filmów ,, w ciemno'' nawet nie podchodzę.

Wolę poczekać na pewniaki, niż nadziewać się na miny. I potem jest jak napisałeś:

10 min,

następny 15min,

i następny 10min....

itd.

Bez sensu.

Filmów fajnych ostatnio faktycznie bardzo mało. Na szczęście sytuację ratują przyzwoite seriale.

W dniu 19.07.2014 o 21:32, gość napisał:

Filmów fajnych ostatnio faktycznie bardzo mało. Na szczęście sytuację ratują przyzwoite seriale.

A jakie to seriale są godne obejrzenia?

W dniu 20.07.2014 o 18:40, gość napisał:

Jak dla mnie pozycje obowiązkowe:

Shameless - nie widziałem

Breaking Bad - mocno przereklamowane

Zakazane Imperium - słabe

True Detective - cienizna

Fargo - dno

House of Cards - gówniane

Ogólnie kino popularne jest bardzo słabe. Seriale wcale nie lepsze. Aby znaleźć coś wartościowego trzeba zaczynać sięgać po pozycje niszowe. Z prawie 100 pozycji widzianych w tym roku zapamiętałem raptem kilka:

Shi

Das weisse band

Le Capital

Rush

Blue Jasmine

Borgman

Wadjda

Kvinden i buret

Ida

Fill the void

Muzi v nadeji

Adam's Aebler

ps. Wczoraj pozwoliłem sobie na Transcendence i choć lubię s-f, to film balansuje na pograniczu kiczu...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja Ci podałem seriale, które mi się podobały. Może to i typowa rozrywka, nawet na pewno, ale zrobiona dobrze i dająca radość z oglądania.

Jak np. Muzi v nadeji z Twojej listy który to film już chwaliłem w tym temacie.

Transcendencja - bo lubie s-f ale cos nie tak z tym filmem przeciętnie, odniosłem wrazenie jakby to był "zlepek scen" które miały dac fabule...

chwilowy brak działalności w audio.

300 Początek imperium - zbyt nadęty, zdecydowanie nie w moim typie.

A mozesz bardziej opisac co Ci sie podobalo, a co nie... jak jest z efektami?

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

A mozesz bardziej opisac co Ci sie podobalo, a co nie... jak jest z efektami?

Takie filmy pomijając efekty nie różnią się w sumie niczym od starych sowieckich produkcji o bohaterskich czerwonoarmistach. W współczesnych amerykańskich produkcjach o Rambo-Bambo etc. forsuje się ten sam model. Do pewnego momentu to może bawić, później staje się po prostu nudne.

• Moderatorzy

Mad Max 4 ,

zapowiada się naprawdę dobrze:

Niezniszczalni - na to również czekam :)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W niezniszczalnych 3, w sumie jak na rozrywkę nocną do czipsów i piwa dla facetów, to szału nie ma ... ... genialny w tym filmie jest Banderas ... i to wszystko jesli chodzi o to kino ;-)

Jak ktoś chce to mogę mu wysłać moją płytkę pocztą, jak mi przeleje 3,90 za polecony ;-) bo trzymac go nie bede ...;-)

Edytowane przez Martin

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

W niezniszczalnych 3, w sumie jak na rozrywkę nocną do czipsów i piwa dla facetów, to szału nie ma ... ... genialny w tym filmie jest Banderas ... i to wszystko jesli chodzi o to kino ;-)

Jak ktoś chce to mogę mu wysłać moją płytkę pocztą, jak mi przeleje 3,90 za polecony ;-) bo trzymac go nie bede ...;-)

Widzę że Banderas robi wrażenie w tym filmie :-), a płytka dvd rozumiem..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• Moderatorzy

:) dzięki za propozycję ale mam zamiar pójść na to do kina

:) dzięki za propozycję ale mam zamiar pójść na to do kina

chodzic do kina na takie gnioty ... podziwiam ;-)

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

chodzic do kina na takie gnioty ... podziwiam ;-)

To się nazywa demokracja każdy robi to co mu sie podoba, a tym samym chodzi do kina na to co mu sie poodoba lub mysli ze mu sie moze spodobac... i nie ma tu nic do podziwiania.. Edytowane przez lolek126

To się nazywa demokracja każdy robi to co mu sie podoba, a tym samym chodzi do kina na to co mu sie poodoba lub mysli ze mu sie moze spodobac... i nie ma tu nic do podziwiania.

Oj demokracja, demokracja demokracja ;-) ... i co mamy z tej demokracji? Zascianek Europy ... Polacy co do zsady i w 90% nie nadaja sie do demokracji ...

Oj demokracja, demokracja demokracja ;-) ... i co mamy z tej demokracji? Zascianek Europy ... Polacy co do zsady i w 90% nie nadaja sie do demokracji ...

Ja zawsze mówię że można wyjechać jak się w Polsce nie podoba... Wystarczy mieć dobry pomysł na życie, wykształcenie, znać z jeden język... i cały świat przed nami.... marudzeniem na pewno Polacy nic nie zwojują... A dziwienie się że coś ktoś ogląda to na pewno nie jest to nic zdrowego, bo każdy kupuje to co mu się podoba i ogląda co mu się podoba.. inaczej świat byłby nudny..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wczoraj odwiedziłem kino

nie przepadam za tego typu filmami, ale trzeba przyznać, że ten się obronił

bez patosu, z humorem, wyraźnymi postaciami

w ramach rozrywki warto zobaczyć :)

Ukryta Zawartość

Thanks for Sharing(2012)

Ukryta Zawartość

Sprawnie zrealizowany dramat, z elementami komedii.

W dobie wszech atakującej chały, całkiem ciekawa pozycja na piątkowy wieczór przed ekranem z projektora i hi-fi :)

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Herkules - można w kinie zobaczyć, efekty 3D w kinie fajne, postać Herkulesa pokazana dość alternatywnie,dodatki tła czyli zbroje, ciuchy i detale architektoniczne na dobrym poziomie, ot fajny przerywnik na letni wieczór, oceniać nie będę ponieważ poprzeczka kina bajkowo/hellenistycznego zostały wysoko podniesione przez Gladiatora, Troję, Króla Skorpiona czy Prince of Persja.

Ukryta Zawartość

Po ślubie :

Ukryta Zawartość

Mieszanina Wesela Smarzowskiego i filmów Almodowara ale w w czeskim wydaniu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze z kina nie dla idiotów "Stulatek,który wyszedł przez okno i zniknął"

Czarna komedia w typowym dla Skandynawii stylu

Niby dziecinnie sarkastyczny ale sam film zdecydowanie nie dla dzieci

Pomysłowa parodia dyktatorów totalitaryzmów XX wieku.

Radziecka łódź podwodna w Nowym Jorku i zabawy z dynamitem w pierwszej linii mnie najbardziej rozbawiły ;)

Herkules - można w kinie zobaczyć, efekty 3D w kinie fajne, postać Herkulesa pokazana dość alternatywnie,dodatki tła czyli zbroje, ciuchy i detale architektoniczne na dobrym poziomie, ot fajny przerywnik na letni wieczór, oceniać nie będę ponieważ poprzeczka kina bajkowo/hellenistycznego zostały wysoko podniesione przez Gladiatora, Troję, Króla Skorpiona czy Prince of Persja.

Ukryta Zawartość

Po ślubie :

Ukryta Zawartość

Mieszanina Wesela Smarzowskiego i filmów Almodowara ale w w czeskim wydaniu.

Ja też czytałem, że efekty 3d i generalnie efekty specjalne są na dobrym poziomie w tym filmie... więc myślę że blubry kupię :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wczoraj obejrzałem film ,, Przed północą''

Nieśpieszne kino, prawie teatr telewizji. Film-rozmowa. O łączących bohaterów uczuciach i relacjach.

Fajnie pokazuje jak te relacje potrafią być kruche i zmienne. Czasami wystarczy jedno źle dobrane słowo.

Fajna rzecz. Nie jest to niestety ,, Rzeź'' Polańskiego, ale ogląda się sympatycznie.

Tylko Bóg Wybacza - niech was ręka boska broni.

W zasadzie nie widziałem słabego filmu z Goslingiem, ale tutaj akurat zaliczył wtopę i to konkretną.

No cóż, jak powiadają starzy Indianie - zawsze musi być ten pierwszy raz.

Oby ten był ostatnim.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Tylko Bóg Wybacza - niech was ręka boska broni.

W zasadzie nie widziałem słabego filmu z Goslingiem, ale tutaj akurat zaliczył wtopę i to konkretną.

No cóż, jak powiadają starzy Indianie - zawsze musi być ten pierwszy raz.

Oby ten był ostatnim.

Jakaby cos to film ten leci w C+ lub na HBO

Ostatnio oglądałem film "Kung-fu szał".

I bardzo mi się podobał.

Niesamowita dawka angielskiego humoru (humor też?) z etykietą made in China. Przezabawne sceny swoim surrealizmem przywodzą na myśl przedwojenne amerykańskie komedie. Albo Latający Cyrk...

Wszystko fajnie się ogląda, bo to film z gatunku "bajkowy". Tu wszystko ujdzie. Zabawa przednia i co ostatnio rzadko się zdarza- ten film można zaraz zacząć oglądać... od nowa :)

ps: gorzej, że podobne "klimaty" mamy teraz w większości innych filmów, które reżyserują poważni reżyserzy, grają w nich poważni aktorzy za poważne kwoty, a same też traktują o poważnych sprawach... Niby...

Na niby.

• Pokaż nowe odpowiedzi