Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na drugie miejsce (po House of Cards) wskakuje Fargo.

Oglądam i potwierdzam dobry... chociaz zastanawia mnie czy w rzeczywistości tez wszysy zachowywali sie jak opoznieni (oprocz.... nie bede spojlerowal) czy to tylko na poczet serialu ....

chwilowy brak działalności w audio.

Doczytalem ze serial nie jest na faktach wiec spodziewam sie niezadowalajacej koncowki tak zeby tworzyc tasiemiec z prostej historii i juz wiem czemu od polowy sezonu z odcinka na odcinek jest coraz slabszy....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak ktoś lubi wampiry i klimaty XIX- wiecznego Londynu polecam , znakomita Eva Green .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Robert73

Ukryta Zawartość

jak ktoś lubi wampiry i klimaty XIX- wiecznego Londynu polecam , znakomita Eva Green .

Ukryta Zawartość

Na razie tylko 6 odcinków dostępnych ale zapowiada się ciekawie. Dzięki za namiar!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• 2 tygodnie później...

Doczytalem ze serial nie jest na faktach wiec spodziewam sie niezadowalajacej koncowki tak zeby tworzyc tasiemiec z prostej historii i juz wiem czemu od polowy sezonu z odcinka na odcinek jest coraz slabszy....

Wydawało mi się że jest na faktach - biorąc pod uwagę początek każdego odcinka i stare fabularne Fargo. Podejrzewam, że postaci trochę przerysowane, choć po kilku kontaktach z "red neck'ami" biorę pod uwagę że może niekoniecznie przerysowane. ;)

Właśnie oglądam drugi raz i odkrywam pewne rzeczy które mi umknęły poprzednio.

Bobby Thornton genialny.

Edytowane przez Zolty
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wczoraj zaliczyłem pierwszy odcinek nowego serialu HBO ,, Pozostawieni''.

Na razie kiepsko. Same pytania bez odpowiedzi, zero akcji, jakaś zagadka robiona na siłę.

O ile w przypadku serialu ,,Lost'' ten pomysł to było coś nowego, tutaj mam wrażenie, że jest to powielanie tego samego schematu tylko w innej sytuacji.

• 2 tygodnie później...

Fargo - pierwszy odcinek bardzo fajny. Dziwny ale bardzo pasujacy mi humor no i sie dzieje oj dzieje. Oby tak dalej:)

A mnie ten serial zniesmaczył. Zapewne jest to spowodowane tym, iż patrzę na niego przez pryzmat genialnego filmu o tym samym tytule, ale choćby z tego powodu, spodziewałem się po nim czegoś więcej. Po obejrzeniu 8-miu odcinków stwierdzam, że kończę na pierwszym sezonie. Irytująca naiwność i ogólne nietrzymanie się kupy daje mi się we znaki, mało tego - nawet B.B.Thornton (którego bardzo lubię) jakoś tu słabo pasuje.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Nie słyszałem i chyba jeszcze na to za wcześnie, ale naprawdę szczerze wątpię, aby miał się skończyć po pierwszym sezonie.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Według oficjalnych informacji, jeśli HBO zamówi kolejny sezon, to będzie to inna opowieść opowiedziana przy udziale innych aktorów,tak jak będzie to miało w przypadku Detektywa. Nie będzie więc niebezpieczeństwa sztucznego rozciągania fabuły na następne sezony, ciągnięcia historii na siłę.

O, dzięki za info.

Swoją drogą, jestem ciekaw tego nowego Detektywa, bo ciężko będzie przeskoczyć McConaugheya i Harrelsona. Wysoko ustawili poprzeczkę dla swoich następców.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No i o ile w przypadku Breaking Bad, wcale nie jestem przekonany, że Walter White na 100% nie żyje, to w Fargo raczej ciężko byłoby scenarzystom na sensowne powrót Nygaarda i Malvo. Tu chyba sprawa była definitywna.

... jak to ladnie da sie ujac w tekscie pisanym; "Nadludzkim wysilkiem...." I wszystko jasne. Co do Breakin Bad mam nadzieje ze nie dokreca kolejnej serii - o ile pierwsze cztery byly mz OK, to ostatnia jakby dokrecona na sile po haslem "chcielibysmy jeszcze zarobic tak z rozpedu". Pozostawila niesmak - taki film klasy "C".

W dniu 14.07.2014 o 22:37, Zolty napisał:

... jak to ladnie da sie ujac w tekscie pisanym; "Nadludzkim wysilkiem...." I wszystko jasne. Co do Breakin Bad mam nadzieje ze nie dokreca kolejnej serii - o ile pierwsze cztery byly mz OK, to ostatnia jakby dokrecona na sile po haslem "chcielibysmy jeszcze zarobic tak z rozpedu". Pozostawila niesmak - taki film klasy "C".

Chyba żartujesz sobie. Ostatni sezon jest tak samo przegięty fabularnie jak poprzednie. To było zamierzone działanie twórców. I wyszło im TO znakomicie. A epizod 14 z 5 sezonu (Ozymandias) jest przegenialny. Napięcie rozsadza niemalże ekran.

W dniu 14.07.2014 o 07:30, gość napisał:

Według oficjalnych informacji, jeśli HBO zamówi kolejny sezon, to będzie to inna opowieść opowiedziana przy udziale innych aktorów,tak jak będzie to miało w przypadku Detektywa. Nie będzie więc niebezpieczeństwa sztucznego rozciągania fabuły na następne sezony, ciągnięcia historii na siłę.

Fargo to produkcja FX a nie HBO.

Miałem więcej czasu w tym tygodniu wiec obejrzalem francuski Powracający i calkiem ciekawy ma klimat....

• 2 tygodnie później...

No i chce się zabrać za jakiś kolejny serial i tutaj jest problem nie wiem co obejrzeć... ostatnio ogladalem fargo, powracający, true detective, seriale dobre wszystkie godne polecenia. klimat miały chociaż fargo w polowie trochę oslabl ale jako calosc przyzwoicie, cos rownie dobrego poszukuje... klimatycznego

Ludzie,takie ciepełko,rowerek,spacerek, nad wodę,jakiś grilek i piwko na powietrzu..A nie siedzenie i oglądanie seriali.Takie rzeczy to tylko od późnej jesieni do późnej zimy.

Naprawę chce wam się teraz to oglądać?

Jeszcze muzy przecież trzeba posłuchać.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

No i chce się zabrać za jakiś kolejny serial i tutaj jest problem nie wiem co obejrzeć... ostatnio ogladalem fargo, powracający, true detective, seriale dobre wszystkie godne polecenia. klimat miały chociaż fargo w polowie trochę oslabl ale jako calosc przyzwoicie, cos rownie dobrego poszukuje... klimatycznego

Ray Donovan,

Manhattan (zaczął się - brak napisów, może być niezły)

Ukryta Zawartość

The Fall

Ukryta Zawartość

The Bridge - dobry, chociaż szkoda że tej historii nie wzięło na warsztat HBO.

The Killing - finałowy sezon

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ten:

Ukryta Zawartość

zapowiada się ciekawie.

Ukryta Zawartość

Fargo - dobry serial

Fargo świetny, przyznaję. Dopiero 1 odcinek za mną ale jeśli kolejne są podobne to będzie jeden z lepszych seriali.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Obejrzałem dwa odcinki serialu Powracający.

Intrygujący. Wciągający. Nieśpieszny i farncuski, więc trochę inne kino.

Ale na razie daję radę. Ma fajny klimat.

• Pokaż nowe odpowiedzi