Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem sobie prezent pod choinkę, komplet Breaking Bad na blu. Jeden z najlepszych seriali, jakie oglądałem. Długo zostaje w głowie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Skończyłem wczoraj Gomorrę, dla mnie miazga, numer 1, ex aequo z True Detective, który postawił wysoko poprzeczkę. Wcześniej przypomniałem sobie Lost (ostatni sezon niepotrzebny) i Prison Break:-). Teraz zaczynam Ray Donovan, a później Breaking Bad.

Słyszałem ostatnio o nowym mini serialu ascention ktos ogladal warto sie brać za to jak jest się fanem sf?

Dobrze się ogląda. Pozostaje mieć nadzieję, że oglądalność była wystarczająca by zdecydowali się kręcić dalej.

polecam szczerze miniserial angielski "The Driver" z 2014....szkoda, że to tylko miniserial, bo kino świetne !

The Strain , 2 pierwsze odcinki zapowiadały naprawdę dobry serial, film dość szybko osiągnął epidemiologiczno-wampiryczne dno. Mam nadzieję, że dadzą radę sensownie i z honorem zakończyć sprawę w pierwszym sezonie.

Niestety muszę się zgodzić - 2,3 pierwsze odcinki zapowiadały super klimat, ale powietrze uszło dość szybko...

Smuga cienia spowija..;-)

:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Wow. Mam ciary, nie mogę się doczekać. Tylko nie wiem, co mam robić, gdy obejrzę ten sezon, który będzie najprawdopodobniej ostatnim... :-( ;-)

Cześć pytanie mam bo zacząłem pierwszy sezon Breaking Bad, jestem po 4 odcinkach i czy w końcu zacznie się coś dziać interesującego czy to takie wprowadzenie? czy cały ten Breaking Bad taki przegadany i nudnawy ?

PS na razie jestem mocno rozczarowany ale mam nadzieje że się rozkręci.

Mnie nie nudził. Co rozumiesz przez stwierdzenie: "czy w końcu zacznie się coś dziać interesującego"? Dla mnie serial jest interesujący, a gadanie mi nie przeszkadza. Potem się rozkręci, ale nie liczyłabym na wybuchy jak w "Redzie" ;-)

Edytowane przez Keef'98

Wiesz, naczytałem się jaki to jest najlepszy serial na świecie, zacząłem i czekam na coś konkretnego hehe. Prawdopodobnie nie moja konwencja /sensacyjno-kryminalna/. Jakiś taki dla gimbazy ten serial. Chodzi mi o zwroty akcji, nowych wyrazistych bohaterów, trochę napięcia, a tu taka obyczajówka raczej :)

Ja tylko jeden odcinek dalem rade i w polowie drugiego wylaczylem, nie moje klimaty.

A ktoś ogladal bibliotekarzy jeśli tak to co sadzicie pytam bo jeszcze nie zaczalem i nie wiem czy warto się brac? Bo nie ma za bardzo nic na razie z nowości wiec tak poszukuje.

chwilowy brak działalności w audio.

Ja z kolei oglądam 'Homeland'. Niektórzy mówią, że nudy, i po pierwszym sezonie odpadli. Mi się jednak podoba.

Powrót po dłuższej przerwie...

Breaking bad rozkreca sie z kazdym odcinkiem;) Warto "przemeczyc" pierwsze odcinki. Jeden z najlepszych seriali obok The Wire.

Tylko to dla cierpliwych ludzi ktorzy lubia seriale. To inna bajka niz kinowe 1.5h. Tam musi sie cos dziac nin stop bo czas ucieka:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

<br />Skończyłem wczoraj Gomorrę<br />

Dzięki za namiar podzielam zdanie . Jak nie widziałeś polecam The Wire .

Edytowane przez jacm

PS na razie jestem mocno rozczarowany ale mam nadzieje że się rozkręci.

Jednemu BB siadzie innemu nie. Jak to z serialami bywa. Mi np nie siadl choc zmeczylem chyba ze 3 i pol season'a. Nie ze byl nudny, po prostu zaczalem nienawidziec kazdego bohatera hehe

Za to spodobal mi sie Homeland. Mam nadzieje ze So5 bedzie dobry.

Edytowane przez luckyguliver

No, Homeland jest niezly, wczoraj skonczylem 4 season. Nie moge sie tez oderwac od Inpersonalnych, mniej ambitna fabula niz w Homeland ale trzyma w napieciu.

A Marco Polo netflixa ktoś oglądał?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zacząłem oglądać The Knick. Fajny serial. Nowy York z pierwszych lat XXw. Serial pokazuje funkcjonowanie szpitala, służb sanitarnych z tamtych lat. Głównie skupia się na początkach chirurgii.

Świetna robota. Trochę szok jak się naocznie i dosadnie widzi co tam się działo tylko 100lat temu.

Dużym zaskoczeniem jest muzyka w tym serialu. Współczesna, prawie klubowa elektronika połączona z obrazami sprzed lat tworzy niecodzienny klimat. Ale muszę powiedzieć, że to się sprawdza.

Game of Thrones - Po trzech latach w końcu się skusiłem. Mam za sobą pierwszy sezon. Pierwsze odcinki średniego lotu, ale im dalej tym lepiej. Bajka dobrze zaaranżowana. Role odgrywane w naturalny, wręcz rasowy sposób, co jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem. Całość trzyma się kupy i mimo dosadnych scen jest o niebo lepszym widowiskiem od choćby Gladiatora. Kolejne sezony przede mną, zobaczymy. ;)

Edytowane przez Mrok

A czytałeś PLiO? Lepsza niż serial :-D

Jak dialogi Tyriona z Bronnem? ;-)

Spiesz się z oglądaniem, niedługo nowy sezon ;-)

Knick - kapitalny serial,, niesamowite połączenie obrazu retro i nowoczesnej muzyki

mam pytanie znacie może wykonawców tej muzyki ?

już znalazłem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Co prawda mini serial (tylko 3 odcinki - może będą kolejne?) ale jest ciekawa historia, ładne kobiety. Fabuła zaskakuje. Jest na co popatrzeć.

ASCENSION

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marivs

A czytałeś PLiO? Lepsza niż serial :-D

Jak dialogi Tyriona z Bronnem? ;-)

Spiesz się z oglądaniem, niedługo nowy sezon ;-)

Zaliczyłem 4 sezony.

W życiu przeczytałem tysiące książek. Tą serię kiedyś mi polecono, ale jakoś sam tytuł mnie zniechęcił. Teraz nie mam wyjścia - przeczytam. ;)

Edytowane przez Mrok
  • Pokaż nowe odpowiedzi