Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Kończę dopiero pierwszy odcinek, ale co mogę powiedzieć, to widoki i ujęcia są przepiękne.

QETwM5m.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

A jest jakis lepszy albo co najmniej taki sam jak Battelstar Galaktica?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 16.08.2024 o 20:36, J4Z napisał:

Kończę dopiero pierwszy odcinek, ale co mogę powiedzieć, to widoki i ujęcia są przepiękne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo fajny serialik, czasem naiwny i niedopracowany, ale bardzo fajny...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

El Chapo - Netflix.

Moim zdaniem lepszy od Narcos. Dużo bardziej mroczny, brutalny, więcej akcji. Bardzo mało dłużyzn. Extra serial.

No i bardziej spiskowy. Powiązanie władzy i narcotraficantes jest pokazane dużo lepiej niż w Narcos.

9/10 -dałbym tylko 8 ale punkt dodaję za garnitury Conrado. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

El Chapo - Netflix.

Narcos fajnie się oglądało.
No, ale jak mówisz że dobry, to dodałem El Chapo do listy.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

28 minut temu, partick napisał:

dodałem El Chapo do listy.

Naprawdę warto. To jest serial robiony nie przez ekipę z USA tylko przez samych Meksykanów. Obawiałem się kichy w stylu kolumbijskich czy brazylijskich seriali a moim zdaniem poziom lepszy niż Narcos.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

8 godzin temu, il Dottore napisał:

Naprawdę warto. To jest serial robiony nie przez ekipę z USA tylko przez samych Meksykanów. Obawiałem się kichy w stylu kolumbijskich czy brazylijskich seriali a moim zdaniem poziom lepszy niż Narcos.

Pamietam jak bylem zaskoczony amores peros. Dawno temu jak poszedlem z d… do kina bardzo mi sie podobalo a traktowalem to jako zabijacz czsu na jakiejs delegacji. A to tez chyba poludniowo. Amerykanskie

Amores perros dostał u mnie 8 na Filmweb. Widzę że jest na Amazon, to sobie zrobię powtórkę.

W dniu 28.08.2024 o 01:55, il Dottore napisał:

No i bardziej spiskowy. Powiązanie władzy i narcotraficantes jest pokazane dużo lepiej niż w Narcos.

Kusisz... 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Najlepszym serialem zagranicznym z gatunku political-thriller ostatnich 4 lat jest niewątpliwie 
"Let's go Brandon"
Kupa smiechu,choc bywały tez słabsze odcinki.
Mozna go obejrzeć na CNN,Fox News i innych,nawet w Polsce kilka stacji go wyświetla.
Szkoda,że się kończy...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Suburra - Netflix

Serial gangsterski. Trochę w stylu kultowej Gomorry (UWIELBIAM!!!) - ta sama ekipa robiła, podobna muzyka i klimat. Dobry scenariusz, akcja nie tak wartka jak pamiętamy z Gomorry, ale w sumie fajnie się ogląda.

Bardzo fajni aktorzy, szczególnie tego podobnego do Stinga polubiłem. Ale mimo wszystko nie ma takiej identyfikacji z głównymi bohaterami, jaką zapewniała Gomorra. Ale aktorzy OK, każdy inny, w sensie, że każdy ma specyficzny typ zachowania. Aktor grający szefa Cyganów - genialny!!! Choć mam wrażenie, że rola nieco przeszarżowana.

No i Cygan stereotypowo jeździ złotym Mercedesem! 😄

Polecam, nie zmarnujecie czasu. Jest jeszcze Suburra Eterna na Netflix, także jeśli się wciągniecie w bandyckie rozgrywki w Ostii to możecie ciągnąć temat. 🙂

Edytowane przez il Dottore

Kusisz... 

Ukryta Zawartość

Pierwszy Sicario był spoko, ale Soldato to jakaś sklejka pomysłów, niestety.

Ukryta Zawartość

W ramach nadrabiania zaległości oglądam teraz serial z 2005 roku - "Uśpiona komórka". Mimo upływu lat serial trzyma dobry poziom. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakie wrażenia po pierwszych trzech odcinkach Pierścieni władzy? 

Jak dla mnie, to lepiej na razie jak 1 sezon

Wiadomo, że do LoR z przed 20 lat nie podskoczy. 🙂

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ja nie tykam tego gówna. Ubolewam, że ludzie nabijają wyświetlenia. :P

*sprzed ;)

Za to zacząłem drugi sezon Rodu Smoka. Jestem gdzieś na drugim odcinku. Jest nieźle, coś tam wciąga i interesuje. Chyba będzie lepiej niż przy pierwszym.

.

Niech będzie i sprzed, już nie da rady poprawić. 🙂

A jeżeli chodzi o gówno, to samo można o RS napisać, że nie tykam.

Ale po co?

Ja nie ubolewam, bo mi koło wentyla lata komu co się podoba

No i warto najpierw obejrzeć przed mieszaniem z gównem, żeby mieć pojęcie jakieś

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Obejrzałem dwa odcinki Pierścieni. Już mnie to nieco nudzi, nie z powodu samej realizacji, ale jeśli chodzi o temat. Powtarzający się schemat w wielu poprzednich produkcjach tego typu jest już, jak dla mnie , dosyć "ograny".

Nie jestem fanem czytania wielokrotnego tej samej książki lub powtórnego oglądania filmów. 

Temat zaliczony, odrobiony. I wystarczy 😉

No, chyba, że to Seksmisja ...:)

26 minut temu, daru0105 napisał:

No i warto najpierw obejrzeć przed mieszaniem z gównem, żeby mieć pojęcie jakieś

Wiem jak ogromne błędy popełnili. Jak mało przykładali się do produkcji. Serial robiony przez debili albo nierobów. Nie muszę oglądać żeby to wiedzieć. 

Ukryta Zawartość

30 minut temu, daru0105 napisał:

koło wentyla lata komu co się podoba

Nie czytaj w takim razie tego tematu. Po co czytać?

31 minut temu, daru0105 napisał:

A jeżeli chodzi o gówno, to samo można o RS napisać, że nie tykam.

Mógłbyś.

Ukryta Zawartość

.

Po ok. 30 latach robie sobie powtórkę z "Nothern Exposure", czyli po naszemu Przystanek Alaska (CDA)

Doskonały serial nigdy się nie zestarzeje.

Nadal świetnie się to ogląda. 

Serial ponadczasowy. W swoim gatunku już raczej nie do przebicia.

Główne role zagrane tak, że po latach spotyka się ich niczym starych przyjaciół.

1 minutę temu, iro III napisał:

Po ok. 30 latach robie sobie powtórkę z "Nothern Exposure", czyli po naszemu Przystanek Alaska (CDA)

Główne role zagrane tak, że po latach spotyka się ich niczym starych przyjaciół.

Þełna zgoda.
Wyśmienity serial,mam,i lubię do niego wracać.

W dobie zalewu g***a z netfliksa i di***a to perełka.

12 godzin temu, daru0105 napisał:

Jakie wrażenia po pierwszych trzech odcinkach Pierścieni władzy? 

Jak dla mnie, to lepiej na razie jak 1 sezon

Wiadomo, że do LoR z przed 20 lat nie podskoczy. 🙂

Obejrzałem. Nie powalił mnie na kolana ale też podczas oglądania nie miałem potrzeby robienia przerw aby odpocząć od oglądania. Co bardzo często mi się zdarza. Choć Farma Clarksona bardziej mi się podoba

3 godziny temu, iro III napisał:

Wstyd się przyznać, ale wydaje mi się, że nie miałem okazji, ewentualnie dawno temu i nie pamiętam. Okaże się niebawem, bo dzięki Twojemu wpisowi postawiłem wziąć się za niego. 💪

.

Chciałem jakiś serial komediowy, wesłoły sobie obejrzeć...

No i padło na The Office na Prime.  Obejrzałem pierwszy odcinek i zamiast śmieszny był zwyczajnie żenujący. Cały czas tak jest?

A może coś innego polecicie, ale na jakimś ludzkim poziomie? 😉

Dla mnie i wielu jeden z najlepszych seriali komediowych. Mawiają, że pierwszy sezon trzeba przebrnąć. Ja nie pamiętam już. 

No, ale z komediami tak bywa, że nie każdemu podpasuje humor. 

Drugi, który od razu przychodzi mi do głowy to Modern Family z Ed O'Neill. Również bardzo mi się podobał. 

The Office oglądałeś UK, czy US?

.

3 godziny temu, frank1 napisał:

Ten serial to perełka, nie rezygnuj , po pierwszym odcinku miałem tak samo, jednak warto było pociągnąć dalej 

No dobrze, spróbuję. 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi