Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, J4Z napisał:

Jeśli chcesz "poważniej" (komedio-dramat):

Kominsky Method

Shameless

Orange Is The New Black

Nie chodzi, żeby poważniej ale żeby było wesołe a nie żenujące 😉

Orange is the new balck też próbowałem, ale też przestałem.

Toć The Office jest wyk***wiste. Gra aktorów, scenariusz, wszystko przemyślane i dopięte na ostatni guzik. Oglądaj!

Ponawiam: UK, czy US? 

.

W dniu 1.09.2024 o 08:22, daru0105 napisał:

akie wrażenia po pierwszych trzech odcinkach Pierścieni władzy? 

Nijak. Czekam, aż będzie całość i dopiero obejrzę. Nie lubię czekać na kolejny odcinek serialu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jestem po pierwszej walce smoków. Czegoś takiego nie było w kinie! Czegoś takiego potrzebowało kino! Dostaliśmy to na srebrnym. ...ale się podjarałem!

#RódSmoka2

.

W dniu 5.09.2024 o 11:59, J4Z napisał:

I jak tam? Jeżeli nadal nie, do powyższej listy dorzucam Detektyw Monk.

Odcinek z Willie Nelsonem przepyszny.

19 godzin temu, daru0105 napisał:

Nieźle się zapowiada

Kolega Szeridan chyba nie sypia,tyle tego wszystkiego trzepie.

W dniu 5.09.2024 o 12:49, J4Z napisał:

Jestem po pierwszej walce smoków. Czegoś takiego nie było w kinie! Czegoś takiego potrzebowało kino! Dostaliśmy to na srebrnym. ...ale się podjarałem!

#RódSmoka2

Pierdzielone feministyczno-lbgtowksie odchodzy. Zaczynam żałować, że zacząłem to oglądać, a patrząc na to: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawiam się, czy nie przerwać zanim będzie za późno. 

Lepiej skupiliby się na tym, co w kinie ważne, a nie żeby tak napisać, żeby tęczowi byli zadowoleni. Eh

Ukryta Zawartość

.

Skusiłem się na Homeland. Podobno taki świetny, mnie już znudził po chyba trzech odcinkach.  Po każdym odcinku czułem 

Się tak, jak człowiek, któremu ciągle zbiera się na pawia ale nie może się normalnie wyrzygać 😉

18 godzin temu, jar1 napisał:

Skusiłem się na Homeland. Podobno taki świetny, mnie już znudził po chyba trzech odcinkach.  Po każdym odcinku czułem 

Się tak, jak człowiek, któremu ciągle zbiera się na pawia ale nie może się normalnie wyrzygać

Jeszcze nie rezygnuj. Daj temu serialowi szanse. Są oczywiście fragmenty lepsze i gorsze, ale dla mnie całość jak najbardziej na tak.

Może masz coś w podobnym klimacie do polecenia ? Coś , co wg Ciebie było lepsze niż początek Homeland. Chcę obejrzeć coś dobrego  w temacie thriller - akcja i nie wiem co wybrać.

1 godzinę temu, Krzychu72 napisał:

Jeszcze nie rezygnuj. Daj temu serialowi szanse. Są oczywiście fragmenty lepsze i gorsze, ale dla mnie całość jak najbardziej na tak.

Może masz coś w podobnym klimacie do polecenia ? Coś , co wg Ciebie było lepsze niż początek Homeland. Chcę obejrzeć coś dobrego  w temacie thriller - akcja i nie wiem co wybrać.

Chyba już mu nie dam szansy, aż nie mogę sobie wyobrazić 7 sezonów o tym, jest czy nie jest szpiegiem 😉

A mogę polecić takie coś, ale jakieś żywsze są:

Turysta  -Max 

Nocny lot - Max

A nawet już "Dzieci zła" - też Max. Choć pierwsze odcinki są lepsze niż potem. Pod koniec znowu lepiej..

Edytowane przez jar1
11 godzin temu, jar1 napisał:

Chyba już mu nie dam szansy, aż nie mogę sobie wyobrazić 7 sezonów o tym, jest czy nie jest szpiegiem 😉

Ta sprawa wyjaśnia się długo przed zakończeniem 1 sez. Każdy kolejny sezon (jest ich 8), ma inny problem główny i gdzie indziej się rozgrywa, choć konsekwencje (czesto niejednoznaczne) zdarzeń wcześniejszych są i to dziwne nie może być.

Nie pojmuję jak komuś, kto szuka serialu w tym gatunku, Homeland może się nie podobać, a "nie podobać" to bardzo dyplomatycznie ująłem.

Edytowane przez iro III
10 godzin temu, iro III napisał:

a "nie podobać" to bardzo dyplomatycznie ująłem.

Spróbuj, może będzie ciekawiej 😉

A tu sobie obejrzałem wczoraj pierwszy odcinek Kulawych koni, i jest nadal fajnie....

W dniu 12.09.2024 o 07:12, iro III napisał:

Nie pojmuję jak komuś, kto szuka serialu w tym gatunku, Homeland może się nie podobać, a "nie podobać" to bardzo dyplomatycznie ująłem.

Ja też nie rozumiem. Homeland to arcydzieło gatunku.

Oglądam krótki 7-odcinkowy serial Obserwator (Netflix).

Super klimat i ciekawa akcja. Bardzo wciąga.

W dniu 10.09.2024 o 13:26, J4Z napisał:

żeby tęczowi byli zadowoleni

Oni tego nie kręcą żeby tęczowi byli zadowoleni bo mają ich w dupie tylko żebyś ty był niezadowolony.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W dniu 3.09.2024 o 19:43, jar1 napisał:

Nie chodzi, żeby poważniej ale żeby było wesołe a nie żenujące 😉

Orange is the new balck też próbowałem, ale też przestałem.

Ja też, to było żenująco - irytujące. Za to Shameless czy Kominsky Method jak najbardziej, ale bez ostatnich sezonów.

Mój odbiór The Office czy np. Teda Lasso był podobny do Twojego. To kompletnie nie moje poczucie humoru. 

Edytowane przez d-t-x

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Kolejna powtórka (dlaczego powtórka znowu? Lepsza znakomita powtórka po 20 latach niż nowe "beleco").

"Prison Break", po naszemu pt. "Skazany na śmierć" (D+)

Serial (4sezony) nic się nie zestarzał, galeria świetnych aktorów i postaci przez nich kreowanych. Diabelska intryga, "zegarmistrzowski" plan, emocje i zwroty akcji, wszystko na poziomie top.

Jeśli jest jeszcze ktoś, kto nie widział - bardzo polecam, kto widział, warto sobie przypomnieć.

No no, start zaliczył bardzo dobry. 

Ukryta Zawartość

Screenshot_20240921-014236.thumb.png.a10dab6099a4dcecda3165b49ca91f6d.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

1 godzinę temu, jar1 napisał:

No nie wiem, obejrzałem pierwszy odcinek tego Pingwina a jakoś mnie nie powaliło. 

I gdzie ten Batman? 😉

Uwaga trejler.Batmana nie będzie.

W dniu 20.09.2024 o 06:50, iro III napisał:

Prison Break

Właśnie zacząłem oglądać pierwszy sezon nie czytając Twojego polecenia.
Jestem przy 10-tym odcinku i coraz bardziej mnie wciąga.
Bardzo dobry serial. Jest też na Netflix (5 sezonów).

• Pokaż nowe odpowiedzi