Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.11.2024 o 23:25, daru0105 napisał:

Diuna Proroctwo na HBO Max

Ujdzie. Mogło być gorzej. Historia dobra; scenariusz, realizacja i dialogi trochę drewniane. Niespójna realizacja bez polotu. Szkoda bo za tą samą kasę można było to wszystko zrealizować że klimat dałoby się nożem kroić. Lepsze od kinowej nowej Diuny.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

8 minut temu, Yodzisław napisał:

Ujdzie. Mogło być gorzej. Historia dobra; scenariusz, realizacja i dialogi trochę drewniane. Niespójna realizacja bez polotu. Szkoda bo za tą samą kasę można było to wszystko zrealizować że klimat dałoby się nożem kroić. Lepsze od kinowej nowej Diuny.

Dopiero się zaczął serial. Różnie może być

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

6 godzin temu, daru0105 napisał:

Różnie może być

Nie licz na cuda jeżeli w pilocie sporo drewna. Jeżeli utrzymają poziom to będzie dobrze i chętnie obejrzę już całość wyemitowaną.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Black Summer (Netflix).

Jeden z lepszych dla mnie horrorów o zombiakach i walce o przetrwanie po zagładzie świata. Świetnie zrobione sceny walki i pogoni tych zombiaków za ludźmi (niektóre tak realistyczne, że aż niewiarygodne, że to zagrali aktorzy).
Tutaj zombie są zupełnie inni niż np. w The Walking Dead. Po śmierci natychmiast się zmieniają w dzikie, głodne bestie i z dostają takiej furiozy, że ucieczka przed nimi jest często niemożliwa. 
Dobra praca kamery, ciekawa realizacja. Odcinki składają się z krótkich scen, każda z nich jest zatytułowana.
Jedyne co mnie irytuje to bardzo kiepskie i niepotrzebnie zwulgaryzowane tłumaczenie.

W dniu 23.11.2024 o 16:23, Yodzisław napisał:

Niestety - nie czekam na nowe odcinki z ozorem na wierzchu. Jakoś brakuje mi identyfikacji z bohaterami (ciekawostka: nie ma tu bohaterów pozytywnych! każdy ma coś za uszami!). Akcja rozwijana jest IMO zbyt wolno, mało dynamicznie. Ale oglądam, no bo co mam robić? Jak jest serial SF - to oglądam!

Jest aż gęsto od spisków i intryg. Aż się prosi, by pojawił się w końcu bohater pozytywny (cały na biało) i rozgonił to zakłamane towarzystwo.

Żałuję że Halo nie będzie kontynuowane. 😞

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Aż się prosi, by pojawił się w końcu bohater pozytywny (cały na biało) i rozgonił to zakłamane towarzystwo.

Hi hi, pierwszy taki pojawi się niebawem... już za 10000 lat, będzie nim Paul Atryda.

52 minuty temu, iro III napisał:

Hi hi, pierwszy taki pojawi się niebawem... już za 10000 lat, będzie nim Paul Atryda.

Ty się śmiej, ale ciężko jest oglądać serial w którym wszyscy są źli.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Ty się śmiej, ale ciężko jest oglądać serial w którym wszyscy są źli.

Niekoniecznie, drugi taki pt. Sukcesja, bardzo dobrze się oglądało.

W dniu 23.11.2024 o 16:32, daru0105 napisał:

Dopiero się zaczął serial. Różnie może być

No właśnie... Mi się wydaje że z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Trzeci odcinek naprawdę dramatyczny i epicki. Oglądam dalej już z dużo większym zainteresowaniem. Mam wrażenie, że ktoś tu postawił na powolne budowanie akcji, napięcia i klimatu. Zaczynam się wciągać.

Wieczory długie i chłodne, więc co tu robić... Przypominam sobie od początku "Yellowstone". Proste odpowiedzi na trudne pytania, twardzi faceci (ale i jedna śwarno dziouszka), piękne krajobrazy i dobra muzyka. Ciężka robota, wczesne wstawanie, kowboje i Indianie, mordobicie i strzelanki, konie, krowy, góry. Fajnie się to ogląda, jednym słowem 😊

Mi się bardzo podobał, ale już chyba za długo ciągną. Piąty sezon zacząłem, ale nie chcę mi się wracać do niego. Przez głupotę wpadłem też na spoiler i przez to co się stanie, tym bardziej już mi się nie chcę.

.

W dniu 3.12.2024 o 13:08, Łukasz_62438 napisał:

Wieczory długie i chłodne, więc co tu robić... Przypominam sobie od początku "Yellowstone". Proste odpowiedzi na trudne pytania, twardzi faceci (ale i jedna śwarno dziouszka), piękne krajobrazy i dobra muzyka. Ciężka robota, wczesne wstawanie, kowboje i Indianie, mordobicie i strzelanki, konie, krowy, góry. Fajnie się to ogląda, jednym słowem 😊

Zadziwiająco dobry ten ostatni sezon.

A jeżeli płaczecie za Dżonem Datonem to Sheridan wypichcił dla was nowość - "Landman" - coś pomiędzy Yellowstone i Mayor of Kingstown ale bez wad tego drugiego. Jest Texas, jest "seksizm", testosteron, twarde życie, etos pracy i wolności osobistych. Dla mnie miodzio. Druga sprawa że o ile Yellowstone dowartościowywał tradycyjną Amerykę to już Landman bez owijki atakuje globalistów - szykuje sie serial nowej epoki Trumpa  i końca Szwaba:

Lewica już znienawidziła tę produkcję: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Yodzisław napisał:

Zadziwiająco dobry ten ostatni sezon.

A jeżeli płaczecie za Dżonem Datonem to Sheridan wypichcił dla was nowość - "Landman" - coś pomiędzy Yellowstone i Mayor of Kingstown ale bez wad tego drugiego. Jest Texas, jest "seksizm", testosteron, twarde życie, etos pracy i wolności osobistych. Dla mnie miodzio. Druga sprawa że o ile Yellowstone dowartościowywał tradycyjną Amerykę to już Landman bez owijki atakuje globalistów - szykuje sie serial nowej epoki Trumpa  i końca Szwaba:

Lewica już znienawidziła tę produkcję: 

Ukryta Zawartość

No to trzeba znowu wykupić abonament na miesiac dwa na SkyShow  🙂

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Puki co 4 odcinki wyemitowane - jeszcze 6 przed nami. Ja obejrzałem 3 i jest super.

8 godzin temu, Yodzisław napisał:

Yellowstone i Mayor of Kingstown ale bez wad tego drugiego.

Miało być "tego pierwszego". Nie mamy tu zagrywek w stylu Dynastii.

W dniu 5.12.2024 o 09:23, Yodzisław napisał:

A jeżeli płaczecie za Dżonem Datonem to Sheridan wypichcił dla was nowość - "Landman" - coś pomiędzy Yellowstone i Mayor of Kingstown ale

Ja nie płaczę, ale dodam do swej krótkiej listy 😌

2 godziny temu, J4Z napisał:

Ale proszę bez spoilerów...

Nie było żadnych spoilerów - od roku wiadomo że Costner pokłócił się z Sheridanem i nie zagra w finale Yellowstone. A jak to rozegrali w serialu to już każdy musi sam obejrzeć.

5 godzin temu, Neon47 napisał:

Bardzo dobry serial.

Ja się na tym serialu mocno zawiodłem. Dla porównania obejrzałem później w podobnym klimacie Marco Polo (NETFLIKS) i uważam że jest dużo lepszy.

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

Nie było żadnych spoilerów - od roku wiadomo że Costner pokłócił się z Sheridanem i nie zagra w finale Yellowstone. A jak to rozegrali w serialu to już każdy musi sam obejrzeć.

A to jak było wiadomo od roku to przepraszam lol

.

58 minut temu, freedi napisał:

"Dzień Szakala" na Showtime.. 

Serialik lekki, łatwy i przyjemny do oglądania. Czekam na finałowy odcinek. 

Pamiętam że był kiedyś Szakal z Willisem. Podobał mi się. 

.

7 godzin temu, J4Z napisał:

Pamiętam że był kiedyś Szakal

Pamiętam tego z 1973r. - ten jest pierwszą filmową wersją, Edward Fox główna rola.

Obejrzane za małolata w kinie, wtedy to zrobił wrażenie, tym bardziej, że "dopuszczalna granica wiekowa" tego filmu sporo wyprzedzała mój wiek. 

Po tym z Brucem, stwierdziłem, że jednak mimo współczesnych "wypasów", tamten lepiej oddawał klimat książki.

Edytowane przez iro III
  • Pokaż nowe odpowiedzi